Пазаруване от Ebay?
Модератор: Общи модератори
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Re: Пазаруване от Ebay?
Акумулаторен перфоратор съм си харесал, и при нас промоцията е 750лв за боди с батерия и куфар а там за под 900 е боди с 2 батерии куфар и зарядно. Около 7-8 кг .DigitalExile написа:Какво ще поръчваш? ако е нещо леко 28 евро е безумно да се дават при положение че ggbg взимат по 3 лева на кило.
През пейпала таксите винаги са брутални, но може и нещо допълнително да ти е начислено не е изключено.zAcK написа:Ще ми се обади, ама га сливата й стане на уй, освен ако не е била Емили![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Утре май ще ходя до някой техен офис. Нито СМС имам, нито някой ми е звънял. Страшни измекяри
Да щото тая е погледнала отгоре кашона не ти е видяла пратката и не и се занимава да я търси повече,а съм почти сигурен че китаеца не ти е сложил телефона щом нямаш SMS.
Аз на тия китайци винаги им давам 1 завезда в алито и пиша коментар,че не слагат номера на пратките.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Еми за 8 кила ще платиш 24лв. през GGBG, пак не виждам смисъл да плащаш 28 евро доставка.
Колеги, кратко разяснение - Express One е бранд на M&BM, част от австрийските пощи и няма абсолютно никаква разлика. Единственото е, че предприемат малко по-различна стратегия за франчайза с новото име 

Live it like you Love it
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Не знам какъв бранд са, ама днес ще ми е трети ден борба да си намеря пратката
При тях била, ама къде точно знаела някаква кака и т.н. Та търсенето продължава. Тия са ебати долнопробните измекяри...
P.S. СМС не съм трил от как имам iPhone, вече не помня колко години...

При тях била, ама къде точно знаела някаква кака и т.н. Та търсенето продължава. Тия са ебати долнопробните измекяри...

P.S. СМС не съм трил от как имам iPhone, вече не помня колко години...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Я да питам за мнение за диспут в Aliexpress...
Поръчах си едно уж по-яко зарядно за автомобилни акумулатори от Алито. Уж беше с добри отзиви, уж е нек'во 'ного умно, ама гръмнА
Бях го пуснал на автоматичен режим да дозарежда един 12-волтов оловен 80Ah, като уж беше определил акумулатора като действително 12-волтов (нали е нек'во "умно" може да различава 12-волтов от 24-волтов и не го мислиш). Та пуснах го да зарежда, гледам зарежда с ампер и половина, викам супер, нека дръпне малко и ще го изключа. Да, ама след 2-3 часа ставам и отивам да го видя к'во прави, и ми се приср@
Гледам напрежението вече достигнало 16.7V, а зарядния ток минава 17.5 ампера
Пищи, грее, мамата си джаса
Явно 12-волтовия се "въобразил на 24-волтов" рЕзко ли, к'во ли
В бързината да не избухне нещо дърпам де що има кабели и изключвам. Естествено при разединението на клемите към акумулатора, явно се е опитало да компенсира липсата на товар като е дигнало изходното напрежение и оттам само чух три пукотевици. Викам си това, ако не са електролити, те па нА
Отварям го аз и гледам верно трите изходни кондензатора експлодирали. А уж са 50-волтови, явно добре е предОбрило управлението, че да овърдрайвне до такива напрежения
Викам си "йеби го ще ги сменя, ще си го оправя, и ще зареждам вече на ръчен режим". Ама п'а си викам що за боклуци ще продават тия на мене бе! НервирАх се и му пиша на китаеца. Правя се на откАчен - викам това сгъна, така и така, аз не разбирам от техника, предлагай какво да правим... Оня вика сега имаме празници, ще ти пиша по-натам. Викам ОК. Пиша му пак, вика ше питам техникъл екипа. Супер. Та пита тоя, техникъл екипа казАл, че много ми било високо напрежението на мрежата и затова така
Викам бе еееййй льольо, меря му с мултицета - 232V. Дууубрелиии?! Мълчание
Това всичкото по чата се случва. Викам или казвай какво правим или отварям диспут. Оня вика ама аз ще ти пратя ново, ама след 3 дена. Викам не ме прави на луд, дедлайна за отваряне на диспут изтича, де да те знам какъв *уй ще ми пратиш и кога точно
Викам отварям ти диспут и "техника ми иска $19 да ми оправи зарядното"
, пращаш ми рефънд 19 долара "да му дам на техника", и приключваме. Ама то такова... Ама няма такова. Та му отворих диспут. Сега гледам, че е писал да го затворя диспута и ше се оправим.
Та въпроса ми е - каква гаранция имам, че ако затворя диспута преди да са влезли от Алито да го разгледат, тоя действително ще оправи нещата някак си извън диспута?
Вие как бихте постъпили?

Поръчах си едно уж по-яко зарядно за автомобилни акумулатори от Алито. Уж беше с добри отзиви, уж е нек'во 'ного умно, ама гръмнА

Бях го пуснал на автоматичен режим да дозарежда един 12-волтов оловен 80Ah, като уж беше определил акумулатора като действително 12-волтов (нали е нек'во "умно" може да различава 12-волтов от 24-волтов и не го мислиш). Та пуснах го да зарежда, гледам зарежда с ампер и половина, викам супер, нека дръпне малко и ще го изключа. Да, ама след 2-3 часа ставам и отивам да го видя к'во прави, и ми се приср@

Та въпроса ми е - каква гаранция имам, че ако затворя диспута преди да са влезли от Алито да го разгледат, тоя действително ще оправи нещата някак си извън диспута?
Вие как бихте постъпили?

Последна промяна Nickelback на 12 Окт 2022, 10:32, променена общо 7 пъти
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Оправия няма. Отваряш диспут, ако се прави на интересен... чакаш Алиекспрес да одобри диспута. Ти май редовно поръчваш, вероятно си по-висок левел
и ще е бързо в твоя полза. Аз влизам в обяснения само с търговци, от които пазарувам редовно и знам, че не са китайски цигани
С другите направо диспут.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
TNT написа:...Ти май редовно поръчваш, вероятно си по-висок левели ще е бързо в твоя полза. Аз влизам в обяснения само с търговци, от които пазарувам редовно и знам, че не са китайски цигани
С другите направо диспут.
Ясно

Да, имам там някакви 5060 точки, като за Diamond member се иска да са 1500

Лето две и седемнаесто.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
И не затваряш диспута докато нямаш черно на бяло, че китаеца ти е пратил нещо, квото и да ти обяснява. Големи са цигани някои там. А иначе аз на твое място може би бих си искал парите, щом е такъв боклук тва зарядно, за кво ми в 2ри боклук да ми прати 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:И не затваряш диспута докато нямаш черно на бяло, че китаеца ти е пратил нещо, квото и да ти обяснява. Големи са цигани някои там. А иначе аз на твое място може би бих си искал парите, щом е такъв боклук тва зарядно, за кво ми в 2ри боклук да ми прати

Ако беше по-сериозен damage-а можеше и парите да си искам, ама понеже знам от какво е проблема и как се стигнало до там, не ме притеснява. Просто "автоматичния" му режим е неадекватен явно

Лето две и седемнаесто.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Пети ден разправии
Една жена в едно подобие на офис ми обеща, че днес ще стане работата??!?!
Уникална компания, уникална услуга
-----
Update:
Открих куриерката
Някаква баба, вероятно на 65+
Живеела до баня Мадара, пратката била у тях, та ще се разходя като се прибере, да я взема
Като я чух само и се отказах да я разкарвам. Като я видя ще потвърдя дали наистина е пенсионерка
Ни моа повичееее
Всичко е топ скандално.

Уникална компания, уникална услуга

-----
Update:
Открих куриерката

Живеела до баня Мадара, пратката била у тях, та ще се разходя като се прибере, да я взема

Като я чух само и се отказах да я разкарвам. Като я видя ще потвърдя дали наистина е пенсионерка

Ни моа повичееее

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Виж сЯ, важното е че си я намерил, щото другия вариант беше да я няма 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Хахаа, и аз имах период точно като хакнаха Пощите, та минаваше една баба на крак, натоварена като магаре горката, да ми доставя нещата
Ама тя си беше от оригиналните M&BM 
Ма после минаха на франчайзи ExpressOne и оттогава драми не е имало
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Ма после минаха на франчайзи ExpressOne и оттогава драми не е имало

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Лето две и седемнаесто.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Развръзката
Скокнах до блока на куриерката. Дамата се оказа 75+, по-скоро 80 години
Даде ми пратката и казва - "Айде, че тръгвам по адреси"
Тия титани сложили няколко пратки в един пакет с име и адрес, ама без телефон!
Отварям, вътре на всяка пратка - Име, Адрес и телефон... И те така...

Скокнах до блока на куриерката. Дамата се оказа 75+, по-скоро 80 години

Даде ми пратката и казва - "Айде, че тръгвам по адреси"

Тия титани сложили няколко пратки в един пакет с име и адрес, ама без телефон!

Отварям, вътре на всяка пратка - Име, Адрес и телефон... И те така...

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колеги някой скоро да е поръчвал нещо от Англия и да е ползвал услугите на фирмите за доставка от Англия до България. Как стои въпросът с митата и ДДС-то