Дигитализиране на винетките

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Дигитализиране на винетките

Мнение от don_gori » 29 Юли 2019, 7:37

Работата отвсякъде е да се Еве :mhihi: Гледам сте почнали да се оплакване със закъснения та и аз.
Преди месец и половина ми взеха книжката за една неплатена глоба, отидох платих си я всичко до тук добре. Казаха ми че след 1 месец ще ми върнат талона, отивам аз съответно след месец и малко да си го търся и тая каза не е готов още. Викам добре де кога ще дойде .. ааа няма да е скоро, нека ви заверя глобата до Декември :mhihi: :bowdown: Значи доколкото разбирам им отнема 7+ месеца да ми напишат НП :kuku: Имали много работа .. е айдееее де :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Юли 2019, 9:50

Един съвет към всички, дето ще си купуват винетки.
Колеги, правете го през някой посредник (примерно бензиностанция или подобно), защото там издават някакъв документ и може, ако има някаква грешка, лесно се поправят нещата.
На мен какво ми се случи.
Отивам в една бензиностанция да си извадя годишна винетка. Там искат да попълниш декларация с номера на колата, датата от която да важи и за каква винетка става въпрос.
Попълних си коректно нещата и съответно си платих.
Проверявам в системата на винетките и тоБки, няма никой.
В понеделник се обадих на тея с винетките, и там услужливо ме помолиха да им пратя документите, които имам.
Когато се загледах в документа, се оказа, че девойката, дето ми правеше винетката е написала една цифра повече, вместо 6064, написала 60664.
Обадих се в управлението на веригата бензиностанции и веднагически ми извадиха нова винетка с правилните данни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 29 Юли 2019, 11:40

Да, защото грешката е в тях и са ти платили те новата винетка. Я си объркай данните в декларацията, която я попълваш и ще ти вдигат рамене и ще ти казват, че нищо не могат да направят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 29 Юли 2019, 14:32

Всички излишни документи ги махнах от колата вече. Да пробва да ме санкционира, който иска да видим повече от 5 минути дали ще им дам за проверката. Не стига, че си плащам чинно ами, че ще им спирам всеки път да се доуточняват, че системата им е тотален шит....аааайдееее

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 29 Юли 2019, 14:41

turieca написа:Каква седмица, два месеца и още не са ми сменили номера.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

И аз така... от 13-ти май :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 29 Юли 2019, 19:15

Spit-Fire написа:
turieca написа:Каква седмица, два месеца и още не са ми сменили номера.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

И аз така... от 13-ти май :mhihi:

Наалото на април. Преди малко даже се надъхах да проверя и страницата за проверка не се отваря. Голяма комедия са тия. :clap:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Юли 2019, 22:43

Като ви чета нещата и разбирам как съм направил правилния избор като ми трябва винетка за едно излизане с някоя кола(с която не пътувам често)просто...не им спирам. Миналият ден ще ходя до чудните мостове и викам айде ще си купя винетка з атая кола докато не съм я продал и влизам да търся дневна. Имам 3 коли, които стоят и са със винетка, ама исках да разтъркам малко тая. Търся, търся, търся и гледам, че за камиони и бла-бла има дневни винетки, ама за коли съм забравил, че няма. Викам ей сега за едно излизане ще ви дам пари за седмична винетка или за тая УЙкенд както я излислиха. Като не сте измислили дневна(за да ни цакате разбира се, а не защото не може)тогава аз ще си карам както си знам. Отивам към чудните мостове и малко след Асеновград гледам един там се забил в сянката и спир вътре, а колата насочена съмнително към пътя. Викам туй ще е то, сега отсреща ще ме чакат да ме спират и се лепнах зад една Ф10-ка, ама по едно време чак забравих и точно зад един завой излизам и има уширение. Братчеееее, 4 нинджи чакат и се втурва единия към колите, ама ние 20 коли в колона, мятат палката и тоя пред мен като наби рязко спирачки защото помисли, че него спират, аз съответнолеко се изнесох в ляво и оня докато му ръкомахаше да тръгва и се чудеше как да метне намен, просто си изтеглих напред и ги гледам в огледалото как гледаха четиримата с влажен поглед и се чудеха сигурно няколко наболели въпроса. Имах ли хартиена винетка, имах ли дигитална, която системата не е отчела коректно и как така не им спрях, та нали би трябвало да знам как ще звъннат на ченгетата, които да ме чакат на Бачковския манастир примерно.
Имах втори подобен случай, пак стоят и спят вътре в първата(явно за такова нещо получават пари)а втората ще чака някъде напред. Но тогавадаже не знаех, че ще ме чакат. То едно еднопосочно с две ленти и 10 коли отдясно, аз ги минах всичките, но минавайки гледам някакъв излезнал и се чуди как да ми метне, ама я размята едно такова когато човек казва "ей значи как ми се иска да го спра, ама не мога". Та ако всички хора знаеха, че спокойно могат да неим спират какво ли щеше да се случва. Не ме разбирайте погрешно, аз плащам няколко годишни винетки за коли, ама не съм съгласен да давам пари за седмична винетка за кола с която ще мина 200-300 километра в един ден и няма да го направя докато тъпата им система ми го позволява или докато не въведат дневни винетки. Затова и питах някой дали е чувал за друг неспрял на палка дали някой, някъде го е търсил за нещо изобщо.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 30 Юли 2019, 23:51

Реших да им пиша днеска на тия от бгтолл. Ей така, да ги питам, има ли някакъв срок в който цялата тая процедура трябва да бъде завършена от момента на подаването на заявлението...това което ми върнаха като отговор беше, че е необходимо технологично време промяната да бъде отразена....това се случва 8 дена след подаването на заявлението :kuku: Съответно им върнах мейл в който им намекнах, че трябва да има някакъв срок за цялата тая "онлайн" процедура(макар и такова да не е опоменато никъде), и получих същия тъп отговор. :mhihi:

Здравейте,

Бихме искали да Ви информираме, че след като бъде извършена промяната ще
бъдете уведомен по надлежния ред.

Поздрави,
Национално тол управление

Ще ги изчакам още една седмица, пък после вече ще мисля към кой и къде да се обърна. :dunno:
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 31 Юли 2019, 7:39

По-леко с тези толаджии, че на мене ми написаха акт заради тях, карам си аз и толаджиите спрели в уширение на пътя ама в насрещното платно, карам си аз спокойно 160 - 180 и викам чекай да мина до тях да ги събудя - влязох в насрешното и минах на 20 сантиметра от тях. Те ма снимали, писали до кат дописка, извикаха ме в кат и ми писаха акт по снимката че съм в насрещното платно.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Юли 2019, 9:06

stefan8898 написа:По-леко с тези толаджии, че на мене ми написаха акт заради тях, карам си аз и толаджиите спрели в уширение на пътя ама в насрещното платно, карам си аз спокойно 160 - 180 и викам чекай да мина до тях да ги събудя - влязох в насрешното и минах на 20 сантиметра от тях. Те ма снимали, писали до кат дописка, извикаха ме в кат и ми писаха акт по снимката че съм в насрещното платно.

:mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 31 Юли 2019, 11:21

stefan8898 написа:По-леко с тези толаджии, че на мене ми написаха акт заради тях, карам си аз и толаджиите спрели в уширение на пътя ама в насрещното платно, карам си аз спокойно 160 - 180 и викам чекай да мина до тях да ги събудя - влязох в насрешното и минах на 20 сантиметра от тях. Те ма снимали, писали до кат дописка, извикаха ме в кат и ми писаха акт по снимката че съм в насрещното платно.

Нищо нередно няма тука :nono: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 31 Юли 2019, 11:24

Има. На тия нищо не им бачка, та едва ли са го снимали :mrgreen: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Юли 2019, 12:05

Могат са запишат номера в тефтера и да звъннат на 112 ....ако не ги е срам естествено :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 31 Юли 2019, 12:12

Извикаха ме в кат и ми показаха снимка от тол колата как съм в насрещната лента и дори едната ми гума е настъпила бялата линия и е извън бялата линия на платното в насрещното, и ми писаха акт, че съм в насрещното, а аз винетка си имам. Тоест кат ми пише акт по показания на толаджиите че карам бързо в насрещното и съм искал да ги убия.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 31 Юли 2019, 12:34

И ти го остави с лека ръка това?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата