Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Всеки да се ваксинира който както иска... хич не ме бърка...
Бърка ме, основно, начина, по който се позиционират тия ваксини... в името на бизнеса се ЛЪЖЕ ЯКО... за ползи, за ефективност и прочие, и прочие... няма никакви (задължителни) тестове за антитела, които да показват реалното ниво на имунитет, който е важният... или не е?
Бърка ме, още по-основно, че има ЯКА дискриминация спрямо преболедувалите... минат ли 180 дни, ти си вече НИКОЙ... все едно нито боледувал, нито ваксиниран... по никъв начин не се коментира провеждане на тестове за антитела, с цел удостоверяване на ниво на имунитет (дори и да си го направиш, тоя тест дори да покаже ЯКО антитела, единственото, за което може да е "полезен" е, да си го окачиш на стената, в рамка)... ваксината гарантира сертификат, без изобщо да гарантира имунитет... WTF??? Аз съм с антитела, само че HIS.BG системата се еб@ваше яко и 180-те дни минаха... съответно аз съм пълен левак, не заслужавам нищо... в следващият момент масово ваксинирани щъкат насам-натам, със сертификатчето в ръка и НИКАКВИ антитела (или много ниски нива)... и спокойно могат да носят вируса, и да заразяват.... успокоени от факта, че са ваксинирани... и са вече "бетон"... и заради сертификатчето всички им се радват и ръкопляскат - социално отговорни хора, ваксинирали се.... иииии кво?
Бърка ме, основно, начина, по който се позиционират тия ваксини... в името на бизнеса се ЛЪЖЕ ЯКО... за ползи, за ефективност и прочие, и прочие... няма никакви (задължителни) тестове за антитела, които да показват реалното ниво на имунитет, който е важният... или не е?
Бърка ме, още по-основно, че има ЯКА дискриминация спрямо преболедувалите... минат ли 180 дни, ти си вече НИКОЙ... все едно нито боледувал, нито ваксиниран... по никъв начин не се коментира провеждане на тестове за антитела, с цел удостоверяване на ниво на имунитет (дори и да си го направиш, тоя тест дори да покаже ЯКО антитела, единственото, за което може да е "полезен" е, да си го окачиш на стената, в рамка)... ваксината гарантира сертификат, без изобщо да гарантира имунитет... WTF??? Аз съм с антитела, само че HIS.BG системата се еб@ваше яко и 180-те дни минаха... съответно аз съм пълен левак, не заслужавам нищо... в следващият момент масово ваксинирани щъкат насам-натам, със сертификатчето в ръка и НИКАКВИ антитела (или много ниски нива)... и спокойно могат да носят вируса, и да заразяват.... успокоени от факта, че са ваксинирани... и са вече "бетон"... и заради сертификатчето всички им се радват и ръкопляскат - социално отговорни хора, ваксинирали се.... иииии кво?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Точно заради описаните неща, се отказах напълно, а бях на косъм да се ваксинирам.
Много се лъже, маже, притиска, в същото време ако си изкарал, но нямаш ПСР, все едно не си и т.н. и т.н.
Не ме интересуват, кой е сложил или кой не е, камо ли да говоря за тях, да не говорим за дразнене
, . Гледам себе си и решавам за мен.
Много се лъже, маже, притиска, в същото време ако си изкарал, но нямаш ПСР, все едно не си и т.н. и т.н.
Не ме интересуват, кой е сложил или кой не е, камо ли да говоря за тях, да не говорим за дразнене

Последна промяна alekangg на 13 Авг 2021, 13:06, променена общо 2 пъти
Mollov написа:...
това си е така - трябва да е право на личен избор
Mollov написа: съответно аз съм пълен левак, не заслужавам нищо... в следващият момент масово ваксинирани щъкат насам-натам, със сертификатчето в ръка и НИКАКВИ антитела (или много ниски нива)... и спокойно могат да носят вируса, и да заразяват.... успокоени от факта, че са ваксинирани... и са вече "бетон"... и заради сертификатчето всички им се радват и ръкопляскат - социално отговорни хора, ваксинирали се.... иииии кво?
ми то важи и същото за преболедувалите - не са безсмъртни и могат пак да се разболеят и да заразяват. Аз имам в компанията хора които са го изкарали и всъщност те се държат като безсмърни и въобще не ги интересуват другите, защото презумцията, че след като са го изкарали що горе долу окей, втория път няма как да е по-зле

Сертификатите ще им сложат валидност, спокойно - идва 2-3-4-5та доза и т.нат.

Продължавам да търся отговор на въпроса - защо НЕваксинираните така се дразнят на ваксинираните

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами би било редно и правилно, тези с антитела да бъдат третирани наравно с ваксинираните! Да си щъкат свободно насам-натам и т.н. Какво значение има как са 'стигнали' до същия краен резултат? И то не за 180дни, а докато имат определено ниви на антитела, примерно...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Mollov написа:Е.Димитров написа:На кои ваксини?
На тези против ковид ли?
Въпреки откровено-печалбарската насоченост на фармацевтичните компании, там работят доста учЕни, дето знаят какво точно правят, имат си необходимите познания и изследвания и смятам, че ако не на 100%, то на едно 50% са прави и знаят какво правят.
То е ясно, че говоря за COVID... другото само дето си загуби времето...
Ама... когато почнем да говорим за "на 50% прави и знаят какво правят" - лоша работа.... ако след 3-5 години се появят и усложнения или някви проблеми, заради тия ваксини, непроверени достатъчно, нетествани достатъчно дълго време (сравни с клиничните тестове и периоди на останалите "доказали се" ваксини, и пак ще говорим) - какво ще кажат на хората - ИЗВИНЯВАЙТЕ??? Или - вие подписахте декларация, не е наш проблем...
Айде стига тъпотии...
Всички! ваксини носят риск!
Няма ваксина или лекарство по лекарско предписание и не само , което да не носи риск.
Всяко едно лекарство или ваксина, може да отключи някакво заболяване.
Аз съм категорично несъгласен с това, да се прилагат ваксини на всички поголовно. Всеки индивид трябва да бъде разглеждан по отделно и да му се прилага ако е необходимо и здравето му позволява ваксина, което е валидно и за лекарствата и за всичко.
Всекидневно излизат нови лекарства на пазара и в момента новите ваксини за ковид въобще не е нова. Поне от 20 години се разработва този метод, който е на файзер и модерна.
Ваксините срещу грип, дето излизат всяка година са с по-малка защита, в порядъка на 15-30%.
В крайна сметка, да вляза и аз в конспирацията, защо си мислите, че този вирус не е изкуствено създаден?! Ами то както е създаден, така са направени и ваксините за него, от същите готвачи.
Като говорим за описание, на сума ти продукти за хранене не пише предупреждение към консуматорите, като примерно "Прясното мляко е опасно заради еди какви си неща в него, което може да причини еди какво си. Хляба също, фастъците, миди, шоколади, безалкохолни и всичко.
Повече човек трябва да се притеснява какво диша, какво яде, какво пие и...как кара колата.
- Mollov
- Мародератор
-
vlad0 написа:....
Информацията относно COVID и как ефективно да се борят с него (все още) е много оскъдна.... 180-те дни ги въведоха, защото някви хора, 6м след преболедуване, им били намаляли антителата.... ай сиктир... излезна един виден чужбински вирусолог и имунолог и го каза простичко - ае ние водим статистика от 6м, тия хора са били болни преди 6м, как така решихте, че точно тия 6м са определящи??? А зза клетъчен имунитет някой чувал ли е? Изобщо?
Елементарна култура на тема вирусология и имунология позволява за нужното ниво на знание относно подобни вируси - нормално е веднага след преболедуването, болният да има по-високо ниво на антитела (АКО може да създава имунитет), по-високо спрямо едно бъдещо ниво... когато имунната система не се е сблъсквала скоро време с вируса и съответно няма нужда да държи високите нива... факт е, че когато човек с антитела срещне вируса, нивата на антителата се повишават... съвсем логичен отговор на имунната система спрямо нещо, с което е наясно и с което се е справила вече... САМА... а не някво РНК да дойде, да ѝ прожектира едно видео на тема "как да реагираме, когато ни бръкнат в гъз@ с пръст" и имунната система да базира реакцията си само на база тва РНК... то затва в момента много народ с Файзър прихваща Делта-та (която, да речем, е "бъркане в гъзА с юмрук", и РНК-то тия схеми не ги знае) .... сериозен % повече от хората, които са преболедували и ги е тръшнало отново... какво говори това? Или, не.... това не е достатъчно адекватно като извод... ваксините FTW!
И да ти отговоря (отново) на въпроса - нямам против ваксинираните... имам против дискриминацията... и позицията, която се държи спрямо ваксинираните, в сравнение с преболедувалите. Ваксинираните ги смятат за "безпроблемни", преболедувалите (при 180+ дни) ги броят за прокажени...
Истината много скоро ще лъсне и тогава ще има "ама ние тогава не знаехме толкоз, тогава така бяха нещата, тогава ваксините изглеждаха така и така..." - полза каква? Никва.
ildivvy написа:Ами би било редно и правилно, тези с антитела да бъдат третирани наравно с ваксинираните! Да си щъкат свободно насам-натам и т.н. Какво значение има как са 'стигнали' до същия краен резултат? И то не за 180дни, а докато имат определено ниви на антитела, примерно...
Абсолютно... няма никаква проверка за наличие на имунитет, и при едните, и при другите. Само че при едните (на доверие, или... на бизнес?) се приема, че имат вече имунитет, а другите - минат ли 180 дни... край.... в кофата... А и като гледам бизнес модела не позволява дори да се каже "гък" на тема въвеждане на тестове за антитела като доказателство за наличие на имунитет и причина за (смислено) издаване на сертификата...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз лично мисля (ама не съм специалист), че разболееш ли се от нещо и го преминеш, имунитета е за цял живот.
Мнението ми е продиктувано от това, че човек не се разболява два пъти от един и същи вид грип.
Преди много години е имало само около 30 вида грип, сега всяка година излизат сигурно по 30 на сезон и регион и съответно си е като абонамент, ако човек се ваксинира.
Аз лично миналата година за първи път се ваксинирах срещу грип.
Иначе дискриминация?
То и сега е забранено не ваксинирани деца да посещават държавна детска градина.
Това да не е дискриминация?
Мнението ми е продиктувано от това, че човек не се разболява два пъти от един и същи вид грип.
Преди много години е имало само около 30 вида грип, сега всяка година излизат сигурно по 30 на сезон и регион и съответно си е като абонамент, ако човек се ваксинира.
Аз лично миналата година за първи път се ваксинирах срещу грип.
Иначе дискриминация?
- Mollov
- Мародератор
-
Е.Димитров написа:
Иначе дискриминация?
Неваксинирани срещу какво? Разни болести, чиито ваксини са се доказали през годините? С ефективност, ползи, минимално ниско ниво на проблеми и т.н.? Тия ваксини, спрямо тия недоносчета за COVID? Изобщо сравняваш ли ги?
И при положение, че има явен и ефективен метод за определяне на нивото на имунитет срещу вирус, който все още не е напълно усвоен медицински... и при положение, че този метод явно може да докаже дали човек заслужава сертификата, или не.... за истина се приема боцкането, но не и наличието на антитела? Я дай да сравняваме дискриминацията...
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
ildivvy написа:Ами би било редно и правилно, тези с антитела да бъдат третирани наравно с ваксинираните! Да си щъкат свободно насам-натам и т.н. Какво значение има как са 'стигнали' до същия краен резултат? И то не за 180дни, а докато имат определено ниви на антитела, примерно...
Нещо повече, тези с антитела(преболедували) трябва да се третират с абсолютни привилегии и свободи спрямо ваксинираните! Защитата от преболедуване е истинска и трайна! Жертви сме на интереса и алчността на преяли и повръщащи вече, ама на кухите лейки им е трудно да стоплят как им кроят шапката. На всичкото отгоре вместо да се опълчат, те лицемерничат дори срещу този, който е прогледнал и може да помогне. Мажат се сами с вазелин браче, че и са горди с това, че сами са се намазали, при това старателно!

Отврат!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ivoaudi написа:Нещо повече, тези с антитела(преболедували) трябва да се третират с абсолютни привилегии и свободи спрямо ваксинираните! Защитата от преболедуване е истинска и трайна! !
Ганьо, чакай да ти постна нещо от горните мнения сигурно не си го видял или по-скоро не си го разбрал

xela написа:Имам приятел, който го кара ноември, след това февуари. Двата пъти много тежко.
Април месец нямаше никакви антитела и за това се ваксинира. Две седмици след втората ваксина пак няма никакви антитела.
Момчето е спортист.
drago_pavlov написа:Писал съм в другата тема. Човек от семейството. Първият път беше на легло, пред интубитане... Не само с липса на обоняние... След 6 месеца пак, но по-леко - отпадналост, липса на обоняние, температура и т.н.
Недей толкова ограничено да расъждаваш... Щом ти не познаваш значи няма...
Антиваксърите имате два варианта:
-пищите и ревете по форумите/на маса и рискувате да отнесете доживотни щети
-боцкате се, минимизирате риска и се връщате, като пълноправни членове в обществото
Имам опит с второто. Хубаво е.
-боцкате се, минимизирате риска и се връщате, като пълноправни членове в обществото
- Mollov
- Мародератор
-
Пак се връщаме на момента.....
Не, не, отказвам се.... полза никва. Тук се "говори" само в една идейна посока, "срещу антиваксърите"... ама защо, как и някви такива тъпи въпроси.. не са от значение.
Пишете си на воля, стига да е по темата. Аз се оттеглям.
Не, не, отказвам се.... полза никва. Тук се "говори" само в една идейна посока, "срещу антиваксърите"... ама защо, как и някви такива тъпи въпроси.. не са от значение.
Пишете си на воля, стига да е по темата. Аз се оттеглям.
Всеки има право да разполага със здравето си, както намери за добре. Никой и никъде няма право да ограничава гражданските ми права под предлог, че не искам да вкарам в тялото си нещо непроверено, непознато, нещо, за чието производство, употреба и разпространение никой не носи отговорност. Нещо, с доказана неефективност и вреда. Бензинът преди 120 години се е продавал в аптеките като лекарство. ДДТ беше смятано за панацея. ГМО се рекламира като спасително средство ...
Със сигурност провалите са повече от успехите. Жесток опит с населението на планетата. Доктор Менгеле може само да завижда.
Със сигурност провалите са повече от успехите. Жесток опит с населението на планетата. Доктор Менгеле може само да завижда.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не знаете какво има във ваксините, и в кренвиршите не знаете, но ги ядете. Всички производители на ваксини са утвърдени в областта си и са направили така, че да минат изпитанията в първа, втора и трета фаза. Това коментира министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по време на онлайн дискусия с Цвета Караянчева.
Ботоксния министър е много прав , ядете кренвирши смятате че като се ваксинирате ще станете безсмъртни ..
Ботоксния министър е много прав , ядете кренвирши смятате че като се ваксинирате ще станете безсмъртни ..

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Spunky написа: Антиваксърите имате два варианта:
Абсолютно безпристрастен съм и нямам нищо против ваксинирани / неваксинирани.
Всеки със своя личен избор и мнение, които уважавам.
Нещо обаче не мога да разбера:
Spunky написа:"пълноправни членове в обществото"
Пълноправни?
Кое ги прави по-пълноправни от неваксинираните, след като и ваксинираните заразяват?
Къде е разликата за обществото? Да, ваксинираните са защитени до някаква степен, но от обществена гледна точка, къде е ползата, за да са по-пълноправни?
И с долното мнение на Молов съм напълно съгласен:
Mollov написа:Бърка ме, още по-основно, че има ЯКА дискриминация спрямо преболедувалите... минат ли 180 дни, ти си вече НИКОЙ... все едно нито боледувал, нито ваксиниран...
И не на последно място (писал съм го мисля и преди), много, много близък мой роднина,
работи за една от най-големите фармацефтични компании, вече повече от 10г.
Работата й е точно R&D на нови продукти (да, тя не е при ваксините), но е при лекарствата - разработка, клинични изследвания с години и т.н.
Та, тя ми каза: Недей, изчакай да минат поне 3-4 години. После ми дръпна една дълга и сложна, медицинска лекция за да ми обясни, от която почти нищо не разбрах, но й се доверявам.