По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
Re: По-добре ли бяхме през соца?
2000 мнения изчетох само и само да хвана смисъла на анархизма и изведнъж рязко се оказа, че да се опитваш да разкараш държавата от обществото не е анархизъм. Направо уби всичко в мен. Направо съм потресен.
Встрани от анархизма какво трябваше точно да разбираме под това, че Швейцария е "малка държава"? Може би това, че има най-субсидираното селско стопанство в света или това, че от 200 години цялата вътрешна и външна политика е подчинена на концепцията на неутралитета?
Встрани от анархизма какво трябваше точно да разбираме под това, че Швейцария е "малка държава"? Може би това, че има най-субсидираното селско стопанство в света или това, че от 200 години цялата вътрешна и външна политика е подчинена на концепцията на неутралитета?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ми образовайте се. Не е мой проблем.
Иначе някакси не мога да се сдържа да питам, как политика на неутралитета противоречи с малка държава.
Швейцария няма най-субсидираното земеделско стопанство в света. Това са глупости. Никоя държава не е перфектна във всички политики естествено.
Иначе някакси не мога да се сдържа да питам, как политика на неутралитета противоречи с малка държава.

Швейцария няма най-субсидираното земеделско стопанство в света. Това са глупости. Никоя държава не е перфектна във всички политики естествено.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа: ...Това са глупости...
http://agrozona.bg/oisr-53-ot-prihodite ... -subsidii/
Извинявай, не е първа в света, изместили са я. Сега е трета. От всеки два франка в селското стопанство, повече от един е субсидия - "малка държава" Ха Ха. На техния фон субсидиите в БГ са направо незабележими.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Е хубаво. Аз знаех за Норвегия. Не знаех, че имат такава мощна издънка в Швейцария.
Какво ще кажеш за Нова Зеландия където няма земеделски субсидии от 80те? Още нещо интересно, което се сещам за там е, че няма държавна гаранция за влоговете в банките.
Какво ще кажеш за Нова Зеландия където няма земеделски субсидии от 80те? Още нещо интересно, което се сещам за там е, че няма държавна гаранция за влоговете в банките.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:Е хубаво. Аз знаех за Норвегия. Не знаех, че имат такава мощна издънка в Швейцария.
Загледах се за Нова Зеландия, интересното е, че по отношение на броя на овцете нищо не се е променило от времето на субсидиите до сега, но количеството на месото се е увеличило двойно. Излишно е да спорим защо. За съжаление на опаковките на храните производителя е длъжен да отбелязва съдържанието, но не е длъжен да отбелязва хормоните, с които е хранил животните

Защо влоговете в банките в БГ имат гаранция за мен поне е въпрос, който няма разумен отговор - единствения резултат е, че аз трябва да плащам парите на умствено изостаналите олигофрени вложители в КТБ, вместо да ги линчуват публично за остра форма на тъпотия.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Въпроса е, че хората са спряли да плащат на фермерите и и не е дошъл края на света.
Накара ме сега и аз да гледам - http://www.mpi.govt.nz/food-safety/what ... romotants/
Явно са одобрени за употреба единствено за месодайни говеда.
Новозеландско агнешко си бях купил един път от любопитство и ставаше. Като цяло в Южна Америка се справят най-добре с месата според мен... но бум_бум беше споменал, че и там са почнали с хормоните.
В същност като се зачетох повече не изглжда някаква драма да е.
Накара ме сега и аз да гледам - http://www.mpi.govt.nz/food-safety/what ... romotants/
Явно са одобрени за употреба единствено за месодайни говеда.
Новозеландско агнешко си бях купил един път от любопитство и ставаше. Като цяло в Южна Америка се справят най-добре с месата според мен... но бум_бум беше споменал, че и там са почнали с хормоните.
В същност като се зачетох повече не изглжда някаква драма да е.
Low use of hormonal growth promotants in NZ
The use of HGPs in NZ has always been low and has declined over the last decade. In the 2015-2016 agricultural year, less than 0.0001% of beef cattle were treated with an HGP — down from 0.03% a decade ago.
Не им вярвам и това си е. То и норвежката сьомга е чиста, ама като купувам гледам да е океански улов.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
efren написа: единствения резултат е, че аз трябва да плащам парите на умствено изостаналите олигофрени вложители в КТБ, вместо да ги линчуват публично за остра форма на тъпотия.
А що плащаш за инсулина на диабетиците ми просто не вземеш да ги избиеш публично?
Общество му викат.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i

А във финансов аспект - ако няма гарантирани депозити, няма банкова стабилност (от там различни сценарии), парите не стоят в банките (други сценарии), нараства сивата икономика, от там сценарии още повече.
Never mistake motion for action...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
steeN написа:Не знаех, че този експеримент се нарича така, но съм чел за него. Ми не знам, ти ми кажи какво са правили комунистите, които на сила са тъпкали хората в гъсто населени райони като са стояли панелки на килограм...
То достатъчно. Супер рецепта да изградиш изключително неприветлив град. Въобще цялата инфраструктура с широките улици, многото ленти и поставянето на автомобилите пред хората е адски сбъркана система и вече в София грозотията е пълна. Ще цитирам само един известен датски урбанист, който наскоро беше тук да дава съвети на ония гащници.
"Дълбоко в душата си смятам, че изграждането на панелните квартали е най-тъжният период в историята на градоустройството", казва Геел. "Тогава социалистическите държави бяха много доволни, защото кварталите бяха технократски, лесни за управление. Живееш тук, работиш там, почиваш на трето място, а по средата - огромни улици. Какво повече му трябва на едно общество?" Тази система обаче не мисли за малките, интимни пространства в града, не отглежда кафенета, магазинчета, пространства за събиране на повече хора. Градовете са измислени така, че да изглеждат добре от самолет, но никой не обръща внимание какво виждат хората, които ходят по тротоара. "Същото е с апартаментите - не коридорите са най-важното пространство, а холът, трапезарията, кухнята. Но в повечето градове сме се съсредоточили върху това да направим всички коридори и сме забравили напълно живота", смята той. Затова Геел проповядва, че каквото и да създадем в градската среда, после то създава собствения ни живот. Много малко архитекти и градски управници обаче го осъзнават.
"В източноевропейските градове са останали много лоши съветски навици - например да се строят подлези за пешеходците, така че да не пречат на трафика, защото той трябва да се движи бързо. Хората мразят подлезите. Хората с увреждания не могат да ги използват. Майките с колички не могат, възрастните не могат", обяснява Геел. Според него това е ефикасен начин да си сигурен, че просто няма да срещаш тези групи хора по улиците. "Това се вижда в Москва, в Алмати, в Рига, където работим", казва архитектът. "Аз силно им препоръчвам да запълнят тези тунели с чакъл и да оставят хората да използват улиците."
Геел стига до извода, че градската среда може и да няма значение за задължителните дейности - да отидеш на работа, на училище или на пазар. Неприветливият град обаче ще те спре от това да правиш "избираемите" и "социалните" дейности - да се разхождаш, да търсиш хубави гледки и да им се наслаждаваш, децата да играят на улицата.
bum_bum написа:efren написа: единствения резултат е, че аз трябва да плащам парите на умствено изостаналите олигофрени вложители в КТБ, вместо да ги линчуват публично за остра форма на тъпотия.
А що плащаш за инсулина на диабетиците ми просто не вземеш да ги избиеш публично?
Общество му викат.
Връзката между диабетиците и олигофрените, които вземаха заеми на 6 % и ги даваха на влог на 7.5% в КТБ остава известна единствено и само на теб. Не виждам причината да изплащам нечии финансово-хазартни несполуки. По същата логика трябва да ми зачислят и всички загубили пари в Trader.bg или в Plus500. Даже онзи хомосексуалист Васко Смрадливия Кец обясняваше в интервю по телевизията как трябвало да му покрия не 100 000 ами всичките пари в КТБ к когато водещата го попита не му ли се вижда странно, че получава 2 % по висока лихва по влога си от лихвите по кредитите, педала отговори " Не". На такива хора аз трябва да им плащам финансво-хазартните несполуки???
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
По-добре ли бяхме през соца?
:yes:efren написа:bum_bum написа:efren написа: единствения резултат е, че аз трябва да плащам парите на умствено изостаналите олигофрени вложители в КТБ, вместо да ги линчуват публично за остра форма на тъпотия.
Общество му викат.
Връзката между диабетиците и олигофрените, които вземаха заеми на 6 % и ги даваха на влог на 7.5% в КТБ остава известна единствено и само на теб. Не виждам причината да изплащам нечии финансово-хазартни несполуки. По същата логика трябва да ми зачислят и всички загубили пари в Trader.bg или в Plus500. Даже онзи хомосексуалист Васко Смрадливия Кец обясняваше в интервю по телевизията как трябвало да му покрия не 100 000 ами всичките пари в КТБ к когато водещата го попита не му ли се вижда странно, че получава 2 % по висока лихва по влога си от лихвите по кредитите, педала отговори " Не". На такива хора аз трябва да им плащам финансво-хазартните несполуки???
Това, че някой е мислил останали за балъци и после са го ощипали и неприятно събудили, не виждам защо трябва да е проблем на цялото общество, щот' ти сам си си избрал къде да си метнеш парите...
А това за диабетика е доста неуместно сравнение

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Истински колективен нашенски неподправен дух на взаимопомощ..
За КТБ нещата са доста размити ,конкретният пример е лош и истината е някъде там..
Но гарантиране на влоговете (до определен размер наистина) трябва да има,измислили са го ако не много по-умни,то със сигурност по-знаещи и опитни глави. Леон само загатна..А който е по-млад и не помни,имаше едни фалити на едни повечето БГ банки и колко народ яде четвъртития...И това са били предимно спестявания -кой от гурбетлък,кой от продаден имот и т.н..
Трябва БНБ да си е на мястото като превантивна мярка първо,а после вече да работи съдебната власт,за да не се компрометира тази иначе отлична идея.Но при нас .. си е другояче..

За КТБ нещата са доста размити ,конкретният пример е лош и истината е някъде там..
Но гарантиране на влоговете (до определен размер наистина) трябва да има,измислили са го ако не много по-умни,то със сигурност по-знаещи и опитни глави. Леон само загатна..А който е по-млад и не помни,имаше едни фалити на едни повечето БГ банки и колко народ яде четвъртития...И това са били предимно спестявания -кой от гурбетлък,кой от продаден имот и т.н..
Трябва БНБ да си е на мястото като превантивна мярка първо,а после вече да работи съдебната власт,за да не се компрометира тази иначе отлична идея.Но при нас .. си е другояче..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Някой дали помни , имаше ли при соца негри да ги бият ...нямаше ли
абе май имаше негри и май ги биеха . Ама и дори да е нямало все тая щото ако имаше щяха да ги бият 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Еми аз заеми не съм имал, че да правя спекула с тях. Имах влог в друга банка и за една добра сума след 3 месеца видях, че са ми дали 70лв лихва.
Понеже някой ми каза, че в КТБ лихвите са добри ги занесох там. Нито ме е интересувало на кой е, какво правят и т.н. На вратата пише "банка", т.е. предполага се, че БНБ я държи под контрол.
Как да е. Имах възможност да изтегля парите ама се изтъпанчи шефа на БНБ и каза, че неговата институция гарантира, че никой вложител няма да изгуби и лев в КТБ. Реших да не ги тегля, щото така е редно. Да не подклаждам и аз паниката. Е, изгубих.. постигнатото за 10 години.
И да. Олигофрен съм, тъпанар съм и съм малоумен че продължавам да живея в подобна държава. Потресен бях наистина колко хора злорадстваха за това, че някой си е изгубил спестяванията в тая банка. Това беше нещото, което наистина не очаквах.
Кое е неуместното с диабетика? Че аз давам 4 цифрена сума месечно за да се храня добре. Че не съм накусвал захар от месеци, да не кажа години въпреки че умирам за сладко а ти ще се тъпчеш като свиня с кви ли не боклуци щото "няма да живеем 100 години" и "той и въздъха вреден" и утре аз ще ти плащам инсулина и статините. Ми не ми изглежда честно от мойта гледна точка.
Понеже някой ми каза, че в КТБ лихвите са добри ги занесох там. Нито ме е интересувало на кой е, какво правят и т.н. На вратата пише "банка", т.е. предполага се, че БНБ я държи под контрол.
Как да е. Имах възможност да изтегля парите ама се изтъпанчи шефа на БНБ и каза, че неговата институция гарантира, че никой вложител няма да изгуби и лев в КТБ. Реших да не ги тегля, щото така е редно. Да не подклаждам и аз паниката. Е, изгубих.. постигнатото за 10 години.
И да. Олигофрен съм, тъпанар съм и съм малоумен че продължавам да живея в подобна държава. Потресен бях наистина колко хора злорадстваха за това, че някой си е изгубил спестяванията в тая банка. Това беше нещото, което наистина не очаквах.
Кое е неуместното с диабетика? Че аз давам 4 цифрена сума месечно за да се храня добре. Че не съм накусвал захар от месеци, да не кажа години въпреки че умирам за сладко а ти ще се тъпчеш като свиня с кви ли не боклуци щото "няма да живеем 100 години" и "той и въздъха вреден" и утре аз ще ти плащам инсулина и статините. Ми не ми изглежда честно от мойта гледна точка.