Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Море 2023г.?!...
И аз не разбрах какво общо има по-соленото море. Черно море е повече езеро, отколкото море и има много малко подобни места с ниска соленост.
Някои обича да се къпят и в язовири.
В интерес на истината, дори градския плаж във Варна е пълен, има чужденци и българи.
Някои обича да се къпят и в язовири.
В интерес на истината, дори градския плаж във Варна е пълен, има чужденци и българи.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Слушах някакъв се пенеше, че имало 57 народности тая година по морето.
Одеве пък по Фокус пак скандал, на обявена табела 30 лв. за чадър и два шезлонга имало надпис само чадър 10 лв. и хората като отишли за само чадър ги изгонили.
Разбира се те се обадили където трябва и сега са плъпнали по морето да проверяват за тази НЕЗАКОННА практика. На нашето семейство примерно ни е хубаво да сме основно на пясъка и шезлонгите дори да са платени основно пречат, да не говоря за досадата да ритна някой с малкия пръст на крака си.
Е защо трябва да изнудват така?
П.п: Ачо, догодина или следващата ще се почва с излизанията и навън за ваканции.
Одеве пък по Фокус пак скандал, на обявена табела 30 лв. за чадър и два шезлонга имало надпис само чадър 10 лв. и хората като отишли за само чадър ги изгонили.

Е защо трябва да изнудват така?
П.п: Ачо, догодина или следващата ще се почва с излизанията и навън за ваканции.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Top Gun Maverick написа:

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Гърция е голяма страна с в пъти повече плажни ивици и заведения от при нас и естествено, че има и добро и лошо. Генерално погледнато морето е чисто. Много по-чисто от нашето. Което е важно, особено ако си с деца и не искаш една седмица да ринеш лайна, вместо да почиваш.
Освен това не е редно да сравняваме нашите топ курорти с техните най-плебейски. Северна Гърция, особено пък най-плебейските места преди ръкавите сравнени с Албена например е все едно да сравняваме градския плаж във Видин с Ривиерата. За съжаление се оказва, че видинския плаж е по-добър от Ривиерата, но сами сме си го направили. По истински гързарските места положението е съвсем различно, но и цените.
За сефте ходих на море там преди близо 20-тина години. Купих си и апартамент, който после продадох. Нямаше кьорав българин, ни сърбин, ни македонец или румънец. Вечеря за 4-ма беше от порядъка на 40-50 евра с всичко, риби, сувлакита, октопод, калмари, узо и т.н. Водата и хляба бяха "безплатни", сега на повечето места не са. Същото ядене сега ще бъде нещо от рода на 200+ евра.
Последните 2 години така напърчиха цените, че вече си мисля, че след няколко години ще ми е прекалено скъпо да ходя там. Най-елементарното нещо да хапнеш там на плажа набързо, гаврос (цаца) е 8-10 евра за една порцийка, дето са има-няма 20 рибки. Порция гирос и той толкова. Става да се наядеш, ако ядеш картофите и хляба, но месото в най-големия, който съм виждал е под 200гр. 250гр айрян в заведение - 3 евра. Чета постоянно и за някакви огромни порции, които нямат изяждане. Аз не съм ги видял
Верно, че храненето ми е различно от на 99% от хората ама никога не са ми донесли нещо за което да кажа "уау, баси и пържолата". Иначе ако се ядат основно пици, картофи, мусаки и т.н. може и да дойде далеч по-тънко. Тая година закуската в къмпинга (магазина там е по-скъп) смятах една сутрин, 20 яйца по 1 евро + някакво месо, наденици, кюфтета, такива работи, домати, краставици, диня за децата.., близо 40 евра.
Спането и то скъпо стана. Хотел в който сме ходили преди 10 години двамата с жената за около 1000лв сега с децата е 6к, само двамата 4. Бунгало или каравана в читав къпминг почва от 100 евра за по-задните линии и стига до 160-200 на предните.
Чадъри и шезлонги от безплатни и без минимална консумация станаха по 25-50 евра за консумация по местата на които ходя. Не, че обмислям да ходя на нашето море, но преди 10-тина години, ако не се храниш много навън можеше да излезе и по-евтино. Сега вече абсурд.
Освен това не е редно да сравняваме нашите топ курорти с техните най-плебейски. Северна Гърция, особено пък най-плебейските места преди ръкавите сравнени с Албена например е все едно да сравняваме градския плаж във Видин с Ривиерата. За съжаление се оказва, че видинския плаж е по-добър от Ривиерата, но сами сме си го направили. По истински гързарските места положението е съвсем различно, но и цените.
За сефте ходих на море там преди близо 20-тина години. Купих си и апартамент, който после продадох. Нямаше кьорав българин, ни сърбин, ни македонец или румънец. Вечеря за 4-ма беше от порядъка на 40-50 евра с всичко, риби, сувлакита, октопод, калмари, узо и т.н. Водата и хляба бяха "безплатни", сега на повечето места не са. Същото ядене сега ще бъде нещо от рода на 200+ евра.
Последните 2 години така напърчиха цените, че вече си мисля, че след няколко години ще ми е прекалено скъпо да ходя там. Най-елементарното нещо да хапнеш там на плажа набързо, гаврос (цаца) е 8-10 евра за една порцийка, дето са има-няма 20 рибки. Порция гирос и той толкова. Става да се наядеш, ако ядеш картофите и хляба, но месото в най-големия, който съм виждал е под 200гр. 250гр айрян в заведение - 3 евра. Чета постоянно и за някакви огромни порции, които нямат изяждане. Аз не съм ги видял

Спането и то скъпо стана. Хотел в който сме ходили преди 10 години двамата с жената за около 1000лв сега с децата е 6к, само двамата 4. Бунгало или каравана в читав къпминг почва от 100 евра за по-задните линии и стига до 160-200 на предните.
Чадъри и шезлонги от безплатни и без минимална консумация станаха по 25-50 евра за консумация по местата на които ходя. Не, че обмислям да ходя на нашето море, но преди 10-тина години, ако не се храниш много навън можеше да излезе и по-евтино. Сега вече абсурд.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Просто иди по на юг или на запад - ясно е за коя част на Гърция пишеш.
. ..А про принцип това което го казваш го виждам на Тасос последните 8 години и наистина доста потъва, но все още е значително по-добро от нашето или африканското. Просто има прекалено много семеен бизнес и постоянно се отварят нови хотели, таверни и плажове къде си е "като едно време" .
. ..А про принцип това което го казваш го виждам на Тасос последните 8 години и наистина доста потъва, но все още е значително по-добро от нашето или африканското. Просто има прекалено много семеен бизнес и постоянно се отварят нови хотели, таверни и плажове къде си е "като едно време" .
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тея огромни салати, не можещи да се изядат от сам човек, и аз още не съм ги виждал. Гиросчето (не порция, а гиросче) е по-евтино и по-голямо, от това до офиса в София. Нощувките много поскъпнаха тази година. Мен ме заинтригуваха мненията за ходене по-далече и цените на рибките там.
Остават все по-малко хора, които да си харесват нашето черноморие. Основната част търсят "пиене и шотове" в бара, за където си е по-добрата дестинация. Другата част просто не са били в Гърция. Аз лично нашето море съм го отписал тотално. Тук само в планините. Ебати вкусната храна ядох преди 2 седмици в Чепеларе, че и за без пари.
П.П. Това с 15лв бира в Созопол е абсурдно
Че и вход с тея цени.
Остават все по-малко хора, които да си харесват нашето черноморие. Основната част търсят "пиене и шотове" в бара, за където си е по-добрата дестинация. Другата част просто не са били в Гърция. Аз лично нашето море съм го отписал тотално. Тук само в планините. Ебати вкусната храна ядох преди 2 седмици в Чепеларе, че и за без пари.
П.П. Това с 15лв бира в Созопол е абсурдно

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Гърците и те нещо са пребозали , имат 13 000 км морски бряг обаче явно е малко и няма къде си сложат плажната кърпа
Протестите, наречени от медиите "Движението на кърпите“, бързо се разпространиха от Парос до близкия остров Наксос и до други ваканционни дестинации в северната и южната част на страната.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Радвайте се, където все още има по ръкавите чадър и шезлонг само с консумация.
По островите, където ходя - Лефкада, Закинтос и Кефалония, само таксата им, за да седнеш на чадър и 2 шезлонга,
започват от 30 евро до към 60, в зависимост, колко хубав е плажа. Консумацията си е отделно.
За мен лично, не е оферта вече, не и с тези цени.
Последната година има чувствително увеличение, както за цените на спане и хотел, така и цените на плажа.
По заведенията е поносимо все още.
И да, има такива големи порции салати, но грамажа си е включен в цената
По островите, където ходя - Лефкада, Закинтос и Кефалония, само таксата им, за да седнеш на чадър и 2 шезлонга,
започват от 30 евро до към 60, в зависимост, колко хубав е плажа. Консумацията си е отделно.
Последната година има чувствително увеличение, както за цените на спане и хотел, така и цените на плажа.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
skoti79 написа:Радвайте се, където все още има по ръкавите чадър и шезлонг само с консумация.
На Кефалония на Миртос 1ва линия таксата е 10 Евро за 2 шезлонга и чадър- не знам колко по-хубав плаж може да има .
Има и такса ако само опъваш кърпа - цели 3 Евро....За сметка на това плажния "бар" си беше търстически капан - не бях виждал такъв в Гърция хаха
На останалите плажове таксата е 10,15 или 20 Евро за 2 шезлонга и чадър в зависимост от вида шазлонг и дали има "шалте".
Относно сериозната тема за теглото на гръцката салата - на Кефалония и Итака навсякъде бяха огромни и между 7 и 9 Евро - основното засищане идва от 100-те грама (домашно локално) козе сирене . Няма салата, която мъж не може да изяде, проблема е че после става тегаво за ципура/лаврак/фагри + гарнитура + 1л вода
Последна промяна acho.rs на 14 Авг 2023, 13:18, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
В момента вме на Carousel beach bar. Събота и неделя се плаща по 10Евро на шезлонги с чадър, днес няма такса. Плажа мога да кажа че е много добър
Sent from my 2201123G using Tapatalk

Sent from my 2201123G using Tapatalk
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://www.mediapool.bg/morska-mina-iz ... teuEZkstdo
https://www.reddit.com/r/bulgaria/comme ... %B0%D0%B6/
Нашето море печели бонус точки
Морска мина избухна в румънски курорт
https://www.reddit.com/r/bulgaria/comme ... %B0%D0%B6/
Намерихме си филтър за противогаз на плаж Аркутино
Нашето море печели бонус точки

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Еми прибрахме се
Граница 14 минути, пуснах хронометъра след диодията.
пътуване спокойно и в двете посоки. Повече от 115 не съм вдигал. 7/100 пълна кола. Ако беше с куфара-8.
Колчетата са екстра. Махнали са 50-то. На повечето места е 70, аз карах с 60.
Нещо се разклопа отдесно, отпред, бмв-то. Ще го водим на лекар ма след 2-3 седмици.
Тотала е къде 2 хиляди евра за 9 дни. Не е евтино, ма не сме се ограничавали в нищо.
Вдругиден Бяла и ще пиша как е там.
Граница 14 минути, пуснах хронометъра след диодията.
пътуване спокойно и в двете посоки. Повече от 115 не съм вдигал. 7/100 пълна кола. Ако беше с куфара-8.
Колчетата са екстра. Махнали са 50-то. На повечето места е 70, аз карах с 60.
Нещо се разклопа отдесно, отпред, бмв-то. Ще го водим на лекар ма след 2-3 седмици.
Тотала е къде 2 хиляди евра за 9 дни. Не е евтино, ма не сме се ограничавали в нищо.
Вдругиден Бяла и ще пиша как е там.
Хм,хм...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Море 2023г.?!...
TNT написа:Тея огромни салати, не можещи да се изядат от сам човек, и аз още не съм ги виждал.
Просто различните хора ядат различни количества. Преди няколко години бяхме на гости на едни познати и сервираха вечерята. За 4 човека пържоли, които и на мен няма да ми стигнат да се наям. От тогава като ходя на гости си хапвам преди това.

Иначе мен тия платените плажове не ме интересуват много. Имаме си частен mhihi:

Къде е тоя плаж викаш, че търся някъде да ходя края на август или септември ма като им виждам цените... по добре май в Гърция пак да се отям на люти чушки и мръвка. 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Частен е
) Прайвът
) Абе колега Адовет къ мое ти аресва тоя гъз до гъз плаж и с атракцион на сичко отгоре.
Ако искаш ти дам една къщичка,Слатане..плажа е отпред и си е твой - отиваш, оставяш кърпи, чанти, работи и си ги прибираш чак като си тръгваш.
Само че е в нищото и за квото и да е треа да ходиш до селото 2-3 км. Последно беше нещо 80 или 100 евра на вечер па ако искате и 20 човека идете.
Само че нема ти ареса щото нема нищо...заведения, магазини, работи - йок, нема.

Ако искаш ти дам една къщичка,Слатане..плажа е отпред и си е твой - отиваш, оставяш кърпи, чанти, работи и си ги прибираш чак като си тръгваш.
Само че е в нищото и за квото и да е треа да ходиш до селото 2-3 км. Последно беше нещо 80 или 100 евра на вечер па ако искате и 20 човека идете.
Само че нема ти ареса щото нема нищо...заведения, магазини, работи - йок, нема.
Последна промяна Моджо на 15 Авг 2023, 23:22, променена общо 5 пъти
Хм,хм...