Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Море 2023г.?!...

Мнение от alekangg » 13 Авг 2023, 11:41

И аз не разбрах какво общо има по-соленото море. Черно море е повече езеро, отколкото море и има много малко подобни места с ниска соленост.
Някои обича да се къпят и в язовири.

В интерес на истината, дори градския плаж във Варна е пълен, има чужденци и българи.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Авг 2023, 12:32

Слушах някакъв се пенеше, че имало 57 народности тая година по морето.
Одеве пък по Фокус пак скандал, на обявена табела 30 лв. за чадър и два шезлонга имало надпис само чадър 10 лв. и хората като отишли за само чадър ги изгонили. :kuku: :ranting: Разбира се те се обадили където трябва и сега са плъпнали по морето да проверяват за тази НЕЗАКОННА практика. На нашето семейство примерно ни е хубаво да сме основно на пясъка и шезлонгите дори да са платени основно пречат, да не говоря за досадата да ритна някой с малкия пръст на крака си. :banghead:
Е защо трябва да изнудват така?

П.п: Ачо, догодина или следващата ще се почва с излизанията и навън за ваканции. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Авг 2023, 13:09

Top Gun Maverick написа:
П.п: Ачо, догодина или следващата ще се почва с излизанията и навън за ваканции. :yes:

:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Авг 2023, 14:02

Гърция е голяма страна с в пъти повече плажни ивици и заведения от при нас и естествено, че има и добро и лошо. Генерално погледнато морето е чисто. Много по-чисто от нашето. Което е важно, особено ако си с деца и не искаш една седмица да ринеш лайна, вместо да почиваш.

Освен това не е редно да сравняваме нашите топ курорти с техните най-плебейски. Северна Гърция, особено пък най-плебейските места преди ръкавите сравнени с Албена например е все едно да сравняваме градския плаж във Видин с Ривиерата. За съжаление се оказва, че видинския плаж е по-добър от Ривиерата, но сами сме си го направили. По истински гързарските места положението е съвсем различно, но и цените.

За сефте ходих на море там преди близо 20-тина години. Купих си и апартамент, който после продадох. Нямаше кьорав българин, ни сърбин, ни македонец или румънец. Вечеря за 4-ма беше от порядъка на 40-50 евра с всичко, риби, сувлакита, октопод, калмари, узо и т.н. Водата и хляба бяха "безплатни", сега на повечето места не са. Същото ядене сега ще бъде нещо от рода на 200+ евра.

Последните 2 години така напърчиха цените, че вече си мисля, че след няколко години ще ми е прекалено скъпо да ходя там. Най-елементарното нещо да хапнеш там на плажа набързо, гаврос (цаца) е 8-10 евра за една порцийка, дето са има-няма 20 рибки. Порция гирос и той толкова. Става да се наядеш, ако ядеш картофите и хляба, но месото в най-големия, който съм виждал е под 200гр. 250гр айрян в заведение - 3 евра. Чета постоянно и за някакви огромни порции, които нямат изяждане. Аз не съм ги видял :dunno: Верно, че храненето ми е различно от на 99% от хората ама никога не са ми донесли нещо за което да кажа "уау, баси и пържолата". Иначе ако се ядат основно пици, картофи, мусаки и т.н. може и да дойде далеч по-тънко. Тая година закуската в къмпинга (магазина там е по-скъп) смятах една сутрин, 20 яйца по 1 евро + някакво месо, наденици, кюфтета, такива работи, домати, краставици, диня за децата.., близо 40 евра.

Спането и то скъпо стана. Хотел в който сме ходили преди 10 години двамата с жената за около 1000лв сега с децата е 6к, само двамата 4. Бунгало или каравана в читав къпминг почва от 100 евра за по-задните линии и стига до 160-200 на предните.

Чадъри и шезлонги от безплатни и без минимална консумация станаха по 25-50 евра за консумация по местата на които ходя. Не, че обмислям да ходя на нашето море, но преди 10-тина години, ако не се храниш много навън можеше да излезе и по-евтино. Сега вече абсурд.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 13 Авг 2023, 22:47

Просто иди по на юг или на запад - ясно е за коя част на Гърция пишеш.
. ..А про принцип това което го казваш го виждам на Тасос последните 8 години и наистина доста потъва, но все още е значително по-добро от нашето или африканското. Просто има прекалено много семеен бизнес и постоянно се отварят нови хотели, таверни и плажове къде си е "като едно време" .

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Авг 2023, 9:31

Тея огромни салати, не можещи да се изядат от сам човек, и аз още не съм ги виждал. Гиросчето (не порция, а гиросче) е по-евтино и по-голямо, от това до офиса в София. Нощувките много поскъпнаха тази година. Мен ме заинтригуваха мненията за ходене по-далече и цените на рибките там.

Остават все по-малко хора, които да си харесват нашето черноморие. Основната част търсят "пиене и шотове" в бара, за където си е по-добрата дестинация. Другата част просто не са били в Гърция. Аз лично нашето море съм го отписал тотално. Тук само в планините. Ебати вкусната храна ядох преди 2 седмици в Чепеларе, че и за без пари.

П.П. Това с 15лв бира в Созопол е абсурдно :no: Че и вход с тея цени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Авг 2023, 9:41

Гърците и те нещо са пребозали , имат 13 000 км морски бряг обаче явно е малко и няма къде си сложат плажната кърпа
Протестите, наречени от медиите "Движението на кърпите“, бързо се разпространиха от Парос до близкия остров Наксос и до други ваканционни дестинации в северната и южната част на страната.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 14 Авг 2023, 11:01

Радвайте се, където все още има по ръкавите чадър и шезлонг само с консумация.
По островите, където ходя - Лефкада, Закинтос и Кефалония, само таксата им, за да седнеш на чадър и 2 шезлонга,
започват от 30 евро до към 60, в зависимост, колко хубав е плажа. Консумацията си е отделно.
За мен лично, не е оферта вече, не и с тези цени.
Последната година има чувствително увеличение, както за цените на спане и хотел, така и цените на плажа.
По заведенията е поносимо все още.
И да, има такива големи порции салати, но грамажа си е включен в цената :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 14 Авг 2023, 11:48

skoti79 написа:Радвайте се, където все още има по ръкавите чадър и шезлонг само с консумация.
По островите, където ходя - Лефкада, Закинтос и Кефалония, само таксата им, за да седнеш на чадър и 2 шезлонга,
започват от 30 евро до към 60, в зависимост, колко хубав е плажа. Консумацията си е отделно.
За мен лично, не е оферта вече, не и с тези цени.
Последната година има чувствително увеличение, както за цените на спане и хотел, така и цените на плажа.
По заведенията е поносимо все още.
И да, има такива големи порции салати, но грамажа си е включен в цената :mhihi:

На Кефалония на Миртос 1ва линия таксата е 10 Евро за 2 шезлонга и чадър- не знам колко по-хубав плаж може да има .
Има и такса ако само опъваш кърпа - цели 3 Евро....За сметка на това плажния "бар" си беше търстически капан - не бях виждал такъв в Гърция хаха

На останалите плажове таксата е 10,15 или 20 Евро за 2 шезлонга и чадър в зависимост от вида шазлонг и дали има "шалте".

Относно сериозната тема за теглото на гръцката салата - на Кефалония и Итака навсякъде бяха огромни и между 7 и 9 Евро - основното засищане идва от 100-те грама (домашно локално) козе сирене . Няма салата, която мъж не може да изяде, проблема е че после става тегаво за ципура/лаврак/фагри + гарнитура + 1л вода
Последна промяна acho.rs на 14 Авг 2023, 13:18, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 14 Авг 2023, 12:53

В момента вме на Carousel beach bar. Събота и неделя се плаща по 10Евро на шезлонги с чадър, днес няма такса. Плажа мога да кажа че е много добърИзображение

Sent from my 2201123G using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Авг 2023, 15:14

https://www.mediapool.bg/morska-mina-iz ... teuEZkstdo

Морска мина избухна в румънски курорт

https://www.reddit.com/r/bulgaria/comme ... %B0%D0%B6/

Намерихме си филтър за противогаз на плаж Аркутино

Нашето море печели бонус точки :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 14 Авг 2023, 16:40

Еми прибрахме се
Граница 14 минути, пуснах хронометъра след диодията.
пътуване спокойно и в двете посоки. Повече от 115 не съм вдигал. 7/100 пълна кола. Ако беше с куфара-8.
Колчетата са екстра. Махнали са 50-то. На повечето места е 70, аз карах с 60.
Нещо се разклопа отдесно, отпред, бмв-то. Ще го водим на лекар ма след 2-3 седмици.
Тотала е къде 2 хиляди евра за 9 дни. Не е евтино, ма не сме се ограничавали в нищо.
Вдругиден Бяла и ще пиша как е там.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Море 2023г.?!...

Мнение от bum_bum » 14 Авг 2023, 17:21

TNT написа:Тея огромни салати, не можещи да се изядат от сам човек, и аз още не съм ги виждал.

Просто различните хора ядат различни количества. Преди няколко години бяхме на гости на едни познати и сервираха вечерята. За 4 човека пържоли, които и на мен няма да ми стигнат да се наям. От тогава като ходя на гости си хапвам преди това. :mhihi: Та на някой му се вижда голяма, за друг не стига.

Иначе мен тия платените плажове не ме интересуват много. Имаме си частен mhihi:

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 15 Авг 2023, 22:38

Къде е тоя плаж викаш, че търся някъде да ходя края на август или септември ма като им виждам цените... по добре май в Гърция пак да се отям на люти чушки и мръвка. :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Авг 2023, 23:11

Частен е :)) Прайвът :)) Абе колега Адовет къ мое ти аресва тоя гъз до гъз плаж и с атракцион на сичко отгоре.
Ако искаш ти дам една къщичка,Слатане..плажа е отпред и си е твой - отиваш, оставяш кърпи, чанти, работи и си ги прибираш чак като си тръгваш.
Само че е в нищото и за квото и да е треа да ходиш до селото 2-3 км. Последно беше нещо 80 или 100 евра на вечер па ако искате и 20 човека идете.
Само че нема ти ареса щото нема нищо...заведения, магазини, работи - йок, нема.
Последна промяна Моджо на 15 Авг 2023, 23:22, променена общо 5 пъти
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата