Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Море 2023г.?!...
Кат гледам и днеска нема да има плаж така че отиваме с децата у Варна. Делфини, музеи...ще бъде дълъг ден.
Хм,хм...
Август винаги ми е бил по-скоро планински отколкото морски, тая година се излъгахме да отидем в началото на Август и от 8 дни хванахме 3 дена зелен флаг и 5 дена червен. Един познат ходи до Халкидики преди 2 седмици, вчера се върна и от Тасос и каза че имало големи вълни, водорасли и като цяло хич не се накефил ..
Обаче видял тюлени (животните
) на острова, даже ми ги показа не можах да повярвам 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Моджо написа:Скромен обяд от 2 порции пилешки хапки, салата, супа, 4 сока и 3 десерта-45 евра. Много е по-евтино в бг, нема що.
500гр ребра, 2 бири, 2 порции картофи, 2 пърленки - 53лв преди отстъпката, в Джанката на Черноморец

Онзи ден ме обрулиха за салата, предястие, 2 основни и малка бутилка вино 180лв в Бургас

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
На юг ми е ясно, че е по-евтино. Ма там па няма кой знае къде да идеш. Ходехме в Царево, ма на плаж с кола вече не. На черноморец съм бил, не ми хареса. Не че на Бяла много ми харесва. Нищо му няма обективно погледнато, но аз не търся да съм в апартамент в кооперация на морето. Даже краката от песъка нема къде да си измиеш. Еми не го ща това.
Пп и да спя на диван щото легла за 4-ма няма.
Пп и да спя на диван щото легла за 4-ма няма.
Хм,хм...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Има и много прилични комплекси на юг от Бургас
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Фекалии в морето: До 41 пъти над нормата е замърсяването на плажове по Южното Черноморие
Водите на само 4 плажа от 11 отговарят на количествения критерий за съдържание на Escherichia coli.
Най-чисто - с 240 клетки/100 мл - е на плаж Харманите в Созопол.
В лимита до 500 клетки се класират и плажовете в Свети Влас, Поморие и къмпинг "Златната рибка" край Созопол.
Скандално мръсен е северният плаж на град Царево, наричан Попски. Там стойностите за Escherichia coli достигат феноменалните 20666 клетки/100 мл, над 41 пъти над нормата.
Озадачени, учените оглеждат района. Оказва се, че в морето свободно се изливат фекалии. Те виждат "вливане на силно замърсен поток в залива, наличие на неидентифицирани тръби/канализация в посока крайбрежието и силен мирис на фекалии в района".
На 100-200 метра от мръсния плаж има недостроен и изоставен хотелски комплекс, както и купища отпадъци.
https://offnews.bg/turizam/fekalii-v-moreto-do-41-pati-nad-normata-e-zamarsiavaneto-na-plazhove-806906.html
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
zAcK написа:Фекалии в морето: До 41 пъти над нормата е замърсяването на плажове по Южното Черноморие
Водите на само 4 плажа от 11 отговарят на количествения критерий за съдържание на Escherichia coli.
Най-чисто - с 240 клетки/100 мл - е на плаж Харманите в Созопол.
В лимита до 500 клетки се класират и плажовете в Свети Влас, Поморие и къмпинг "Златната рибка" край Созопол.
Скандално мръсен е северният плаж на град Царево, наричан Попски. Там стойностите за Escherichia coli достигат феноменалните 20666 клетки/100 мл, над 41 пъти над нормата.
Озадачени, учените оглеждат района. Оказва се, че в морето свободно се изливат фекалии. Те виждат "вливане на силно замърсен поток в залива, наличие на неидентифицирани тръби/канализация в посока крайбрежието и силен мирис на фекалии в района".
На 100-200 метра от мръсния плаж има недостроен и изоставен хотелски комплекс, както и купища отпадъци.
https://offnews.bg/turizam/fekalii-v-moreto-do-41-pati-nad-normata-e-zamarsiavaneto-na-plazhove-806906.html
Ние тая година не сме си и помисляли да ходим на нашето море. Миналата за един уикенд бяхме на Влас, но само толкова. Царево и Лозенец аз във водата не влизам от години и, честно казано, нямам намерение и един ден повече да прекарам там, освен ако не е по случайност. Тези простотии там продължават от както бях на 18 (в момента съм на 37!). И тъпата им пречиствателна станция дето все е проблем от тогава. Наистина не мога да повярвам, че може някой да е толкова тъп, че да отиде там в днешно време.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Демек 70% от плажовете не стават
Като добавим и хигиената по заведенията, 90% шанс за разстройство
"Евтино ми е, друго си е нашето" 

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Демек 70% от плажовете не стават
Глупости, ОК си е. Баба ти все на анти-ако плажове е ходила. Освен това в Лозенец има Бай дъ уей

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Има изключения , не е баш така .
Аз ако съм по нашето море, скитам по север - Шабла, Езерец, Крапец . Последният тази година е тоален бардак . Добре че Езерец беше "отсреща", пътят от селото до плажа е около 4-5 км чакъл и това спира доста от хората
и засега е празно . морето тази година беше "центрофуга" а и там винаги си е вятър . За нещастие хванах точно времето на онзи феномен с - въздуха е 30+, водата 9
. Което мен ич ми не е, че откак ме тегли едно мъртво и мога да гледам морето цяяяяял ден
Дребните тичат по плажа, че е с размерите на Стара планина
Последните пъти посещавам едно "заведение" в Шабла, и всичко е супер всеки път щом съм там . Храната е винаги прясна, и ако нещо е пържено то няма "дъх" . Никога не ми се е случило досега да имам стомашни проблеми след посещение там . Хората които го държат са супер любезни и всеки път се чувствам като у дома си при тях .
Аз ако съм по нашето море, скитам по север - Шабла, Езерец, Крапец . Последният тази година е тоален бардак . Добре че Езерец беше "отсреща", пътят от селото до плажа е около 4-5 км чакъл и това спира доста от хората

Последните пъти посещавам едно "заведение" в Шабла, и всичко е супер всеки път щом съм там . Храната е винаги прясна, и ако нещо е пържено то няма "дъх" . Никога не ми се е случило досега да имам стомашни проблеми след посещение там . Хората които го държат са супер любезни и всеки път се чувствам като у дома си при тях .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
За северното съм чувал, че си струва, но засега не съм ходил. Жена ми ходи по работа и ми снима някакви ветро генератори (сигурно тия на Емине, не съм сигурен) и също някакви петролни джаджи, и сме се разбрали да си направим едно 4-5 дневно трипче за да видим всичко. Ама на юг мисля, че само на Арапя искам да се върна. Там и никога не е имало проблем с тия стомашни тъпотии.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Само казвам, че там досега не съм прекарвал 3 дни от почивката в тоалетната.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
На Царево докато като ходихме /последно 2015/ плажувахме на Ахтопол. Ми не е било мръсно никога. относно останалите работи...яденето си е ядене като насякъде. Нормалното. Ако вече нещо морска храна искаш може и да е друго, ние такова не ядем. А па тва вирус нещо, стомах, разстройство - НИКОГА не е имало!
Хм,хм...