Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- MrManson
- Потребител
-
- Кара: ше E39 530D Touring
- Мечтае да кара: колело
Re: Море 2023г.?!...
ивчо написа:Има изключения , не е баш така .
Аз ако съм по нашето море, скитам по север - Шабла, Езерец, Крапец . Последният тази година е тоален бардак . Добре че Езерец беше "отсреща", пътят от селото до плажа е около 4-5 км чакъл и това спира доста от хоратаи засега е празно . морето тази година беше "центрофуга" а и там винаги си е вятър . За нещастие хванах точно времето на онзи феномен с - въздуха е 30+, водата 9
![]()
![]()
![]()
. Което мен ич ми не е, че откак ме тегли едно мъртво и мога да гледам морето цяяяяял ден
Дребните тичат по плажа, че е с размерите на Стара планина
Последните пъти посещавам едно "заведение" в Шабла, и всичко е супер всеки път щом съм там . Храната е винаги прясна, и ако нещо е пържено то няма "дъх" . Никога не ми се е случило досега да имам стомашни проблеми след посещение там . Хората които го държат са супер любезни и всеки път се чувствам като у дома си при тях .
Пробва ли бистро Журнал, мисля така се казваше, в центъра на Крапец, май срещу църквата беше. Най-добрата рибена чорба, която съм ял през живота си. Дори съм си поръчвал от приятели, които са се прибирали към Сф

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Тази в Шабленският МиЧелин е по-добра

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- MrManson
- Потребител
-
- Кара: ше E39 530D Touring
- Мечтае да кара: колело
ивчо написа:Тази в Шабленският МиЧелин е по-добра![]()
Хаха, кога си отново там

Ааааааааъъъъ гледам обяви да ида някъде и не мога да харесам нищо.
Дайте жокер за минерялна вода и почивка планинско някъде.
И ако може да не съм със сметка като на ривиерата.
Там 4-5 дни края на месеца.,че накрая пак ще отидем в гръцко как е тръгнало.
Дайте жокер за минерялна вода и почивка планинско някъде.
И ако може да не съм със сметка като на ривиерата.

Там 4-5 дни края на месеца.,че накрая пак ще отидем в гръцко как е тръгнало.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
zAcK написа: наличие на неидентифицирани тръби/канализация в посока крайбрежието и силен мирис на фекалии в района".
Сега ще минат 2 години докато идентифицират собствениците на тръбите.
А тръба с лайна се идентифицира точно за ден като я запушиш стабилно.

Като казвате, че морето било чисто някъде, как така на око го преценявате? Ешерихията ни мирише, ни прави водата мътна. В близост до разлива на лайна е ясно, но само на километър от там всичко може да бъде кристално чисто и пълно с всякакви коли.
Аз обаче едно не мига да разбера. Заустването без разрешително е забранено. Нов строеж на септична яма също. Една пречиствателна станция за малък семеен хотел е вероятно в рамките на 50к и то за най-хубавата. Тия пари ги изкарват от 2-3 стаи за един сезон.
Струва ли си за тия пари да си с двата крака отвъд закона и да осереш най-близкия до хотела си плаж така, че гостите ти след третия ден да си издрискат червата и никога повече да не стъпят в района?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Явно...да
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Едно време нямаше толкова станции да пречистват, ама нямаше и толкова паплач да мърси. Аз не мога да разбера защо масово нашенците не ходят на северното? 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Магистрала Тракия просто.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
аз като човек от Царево, няма какво да кажа, щото нали ще излезна пристрастен
ама само за колегата дето спомена Арапя, сигурен ли си че искаш да почиваш там, от колко време не си ходил
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
ама само за колегата дето спомена Арапя, сигурен ли си че искаш да почиваш там, от колко време не си ходил
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз може би преди 3-4 години бях точно на Арапя, нямаше проблеми, беше си супер. Иначе и Царево през няколко години го посещавам, харесвало ми е винаги. И аз отдалечеността ако си някъде из квартал Василико, имаш си улица да ходиш в блъсканицата ако искаш, там на скалите където се слиза в края на тази улица е доста красиво. Може да ходиш върху тези скали без никаква опасност и да видиш много интересни неща там.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
bum_bum написа:Като казвате, че морето било чисто някъде, как така на око го преценявате?
Жената пуска анализ на водата .. На юг е просто отврат . Северното заради повечето течение и по-малко туристи засега е ОК, но пробите са взети от две различни по своята същност места и няма място за сравнение според мен .
Албена засега е ОК

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Тъжна ситуация.. а е толкова просто да се променят тия неща........
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:zAcK написа: наличие на неидентифицирани тръби/канализация в посока крайбрежието и силен мирис на фекалии в района".
Сега ще минат 2 години докато идентифицират собствениците на тръбите.
А тръба с лайна се идентифицира точно за ден като я запушиш стабилно.
Като казвате, че морето било чисто някъде, как така на око го преценявате? Ешерихията ни мирише, ни прави водата мътна. В близост до разлива на лайна е ясно, но само на километър от там всичко може да бъде кристално чисто и пълно с всякакви коли.
Аз обаче едно не мига да разбера. Заустването без разрешително е забранено. Нов строеж на септична яма също. Една пречиствателна станция за малък семеен хотел е вероятно в рамките на 50к и то за най-хубавата. Тия пари ги изкарват от 2-3 стаи за един сезон.
Струва ли си за тия пари да си с двата крака отвъд закона и да осереш най-близкия до хотела си плаж така, че гостите ти след третия ден да си издрискат червата и никога повече да не стъпят в района?
То няма смисъл и да си мяташ цигарата на улицата, или да тръскаш през прозореца на колата, ама като така са те учили мама и тате и ти (не ти де) ставаш същото говно. Изобщо липсва всякакво желание да се мислят и правят кампании за чистота и хигиена....поне да върнат детското Капитан Планета по телевизията, белкем някое и друго дете види, че да си свиня (Гридли Шопара) не е модерно или класическо (ТКЗС)
ПС: Ирландия преди 15 години :
- фас на улицата - 150 евро глоба
- дъвка на улицата- 150 евро
- кучешко лайно от твоя пес - 300 евро
- пушиш в тоалетната ба летището 3 000 евро ...и глобите се връчват и се проследява събирането .
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ей, Капитан Планета ми беше от любимите.
Другото по него време беше Приключения в космоса и още едно имаше, което беше нещо като Стар Уорс, ама не точно.
То и тука има глоби за дъвки и т.н.
Някой да сте видели да налага? Мангалът минава и плюе, какво по-точно ще му направиш?
Хора, които си хвърлят гумите навсякъде в природата когато никой не ги вижда какво ми ги разправяш, че глоби ще ги оправят.
Тая сутрин чух по Фокус за някаква в някакъв парк в София(детски)появила се от някъде и заляла с шише с пикня детските катерушки, игрални атрибути други и пейките за сядане.
Собственикът е в потрес как е възможно това и втори ден почистваща фирма чистила и дезинфекцирала. А те самите като влезли сутринта в парка и от миризмата се замислили какво става, че прегледали камерите. 
Ама чакайте да чукна в гуглето бе, аз също не съм го гледал още защото имало запис:
https://nova.bg/news/view/2023/08/18/42 ... %81%D1%82/

Другото по него време беше Приключения в космоса и още едно имаше, което беше нещо като Стар Уорс, ама не точно.
То и тука има глоби за дъвки и т.н.
Някой да сте видели да налага? Мангалът минава и плюе, какво по-точно ще му направиш?

Хора, които си хвърлят гумите навсякъде в природата когато никой не ги вижда какво ми ги разправяш, че глоби ще ги оправят.
Тая сутрин чух по Фокус за някаква в някакъв парк в София(детски)появила се от някъде и заляла с шише с пикня детските катерушки, игрални атрибути други и пейките за сядане.

Ама чакайте да чукна в гуглето бе, аз също не съм го гледал още защото имало запис:
https://nova.bg/news/view/2023/08/18/42 ... %81%D1%82/

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Това са някакви битови истории. Не, че и тях не могат да ги спрат отведнъж ако решат.
Но бизнеса е много лесен за контрол. Трябва само малко елементарно желание. Проблема е, че тия с хотелите са същите, които пишат законите и наредбите и няма воля нещо там да се промени.
Аз си знам, че съм напълно луд заради начина по който се храня и живея, но жена ти е некст левъл
С най-добри чувства де. Радвам се да чуя, че има и такива хора.
Но бизнеса е много лесен за контрол. Трябва само малко елементарно желание. Проблема е, че тия с хотелите са същите, които пишат законите и наредбите и няма воля нещо там да се промени.
ивчо написа:bum_bum написа:Като казвате, че морето било чисто някъде, как така на око го преценявате?
Жената пуска анализ на водата ..
Аз си знам, че съм напълно луд заради начина по който се храня и живея, но жена ти е некст левъл