Какво правите като ви застига моторист ?
Модератор: Общи модератори
Re: Какво правите като ви застига моторист ?
много ме дразнят ,тия бързите педерасчета...защото задминават и се шмугват пред теб изневиделица и трябва да удряш спирачките,ама те сами си го вкарват в гъза рано или късно 

- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
Защо българина е толкова злобна нация незнам
какво ви пречат мотористите
минават и заминават ,просто се оглеждаите преди маневра и това е
нека лудите глави да си чешат крастата
като мен имам 3 мотора
хахахах

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Какво разбираш под "минават и заминават ,просто се оглеждаите преди маневра и това е" - когато някой моторист с доста над позволената скорост изведнъж ти излезне от някоя от двете страни и ти се чудиш как да не го пребиеш ли?
Не знам що мотористите си мислят, че всички са излезнали на пътя с фикс идеята, че трябва постоянно да се оглеждат на 4 страни, че да могат да предугадят някоя (т.е. поредната!) дебилна маневра на някой "моторист"?!? Я ми кажи къде точно в закона за движение по пътищата е регламентирано каране по осовата линия/в насрещното/между колите от страна на мотористите? Или пък превишаване на позволената скорост, щото разбираш ли мотора не можело да се кара с 50км/ч...
Не знам що мотористите си мислят, че всички са излезнали на пътя с фикс идеята, че трябва постоянно да се оглеждат на 4 страни, че да могат да предугадят някоя (т.е. поредната!) дебилна маневра на някой "моторист"?!? Я ми кажи къде точно в закона за движение по пътищата е регламентирано каране по осовата линия/в насрещното/между колите от страна на мотористите? Или пък превишаване на позволената скорост, щото разбираш ли мотора не можело да се кара с 50км/ч...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Mollov написа:Какво разбираш под "минават и заминават ,просто се оглеждаите преди маневра и това е" - когато някой моторист с доста над позволената скорост изведнъж ти излезне от някоя от двете страни и ти се чудиш как да не го пребиеш ли?
Именно,даже мисленето на мотористите е егоцентрично,по дарик преди около 2 седмици имаше предаване с някакъв моторист ,че и той започна да укорява драгите слушатели че не пазили мотористите и не били видиш ли толерантни към тях (мотористите)-че те мотористите са самата толерантност,абе в малки улички между блоковете карат с над 80,боли ме като падне,ама кой знае къде ше му отхвърчи я главата я некоя гума и невинен ще пострада,а сега хубавото време съвпадат мотористи с пешеходци и деца и е мазало...
Аз чат-пат покарвам мотора за зет ми (Ямаха R6),но карам доста внимателно...може би от страх и липса на самочуствие,а директно на въпроса "Какво правите като ви застига моторист ?"-Ми какво по специално да правя,да му дам 10 лева ли,карам си спокойно колата ,както съм си карал до сега и си приготвям евентуално телефона да снимам забавни моменти
чат пат ги настигам и им сера в ауспусите
в останалото време дори и не ги виждам кога ме е настигнал и кога минал 

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Честно да си кажа, не съм очаквал толкова лицемерие и злоба! По условие съм нащрек когато има БМВ на пътя, ама сега ще внимавам повече.
Ако вие можете да минете между колите няма ли да го правите!?!
Ако колите ви ускоряват от 0-100 за 3,5сек. и развиваха по 280-300км.ч нямаше ли да се възползвате от тези възможности!?!
Ако колите ви можеха да вървят на задни гуми, нямаше ли да ги карате така!?! (не познавам БМВист който никога да не е влизал с вратите по завоите)
Водачите на БМВ, далеч не са най примерните на пътя и ми е смешно когато чета, какви били мотористите. Сетете се, миналата седмица, надлез Надежда, едно младо момиче си отиде... темата се казва "нова, тежка катастрофа с БМВ"
Колко репортажа имаше за "нощно родео" и "гонки" и все БМВта попадаха в обектива, защо ли!?!
Вчера, на Цариградско, карам си скутера с около 100-110 в лявата лента (имаше коли и пред и зад мен) и едно БМВ изпреварваше наред, през средната и дясната лента. Стана ми интересно с колко кара и ускорих и аз... 150км.ч.
И аз не спазвам стриктно ограниченията и пр. но се съобразвам с тях. Когато мога, минавам между колите, или по осовата линия но , ако не преча на останалите.
Ако колите ви ускоряват от 0-100 за 3,5сек. и развиваха по 280-300км.ч нямаше ли да се възползвате от тези възможности!?!
Ако колите ви можеха да вървят на задни гуми, нямаше ли да ги карате така!?! (не познавам БМВист който никога да не е влизал с вратите по завоите)
Водачите на БМВ, далеч не са най примерните на пътя и ми е смешно когато чета, какви били мотористите. Сетете се, миналата седмица, надлез Надежда, едно младо момиче си отиде... темата се казва "нова, тежка катастрофа с БМВ"
Колко репортажа имаше за "нощно родео" и "гонки" и все БМВта попадаха в обектива, защо ли!?!
Вчера, на Цариградско, карам си скутера с около 100-110 в лявата лента (имаше коли и пред и зад мен) и едно БМВ изпреварваше наред, през средната и дясната лента. Стана ми интересно с колко кара и ускорих и аз... 150км.ч.
И аз не спазвам стриктно ограниченията и пр. но се съобразвам с тях. Когато мога, минавам между колите, или по осовата линия но , ако не преча на останалите.
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
DjFace написа:Честно да си кажа, не съм очаквал толкова лицемерие и злоба! По условие съм нащрек когато има БМВ на пътя, ама сега ще внимавам повече.
Тук има само примерни шофьори не правят нарушения ,извън града карат с 90 ,не дрифтят , не се дърпат по сфетофарите,не ходят на гонки ...
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
BMWALPINA написа:p0wEr написа:Поне според мен трябва да се уважавате един други го защото когато вие дрифтите някой завой в града те не ви се пречкат нали ? Но когато те искат да карат на задна са проблемни или като се изрежат извън града еми момчета както вие можете да карате с 150-60 извън града така и те могат както и вие можете да дрифтите така и те могат да карат на задна така че просто трябва да има уважение м/у вас и всичко ще е добре
![]()
Просто българите не може да го преживеем това, че някой ще ни предреди на светофара. Всички правим едни и същи глупости, но когато го направи друг започваме да се оправдаваме, че ние не сме такива и, че сме супер разумни. "Ще правя път само на хора с чопъри, те били по културни" хахха днеска заради такъв "културен" моторист ми се наложи да спра в лявтата лента, защото той караше в насрещното...не може да се определя така кой кого ще пуска. Аз пък ще пускам хора само с Е30 щот по ме кефят от хора с Е36ци...a на пешеходните пътеки само хора с очила, защото изглеждат по интелигентниАз уважавам мотористите и винаги гледам да ги пазя на пътя. И трябва всички да проедолеем дребнавото си мислене и да не се мислим за повече от този човек на мотора, просто той има възможност и минава напред и аз да имам, и аз ще мина. Като минат напред не ни преебват живота...или бъркам а?
Евала на колегите. Аз отскоро съм и от другата страна, и често случвам на много разбрани хора - в задръстванията ми правят път, един веднъж си прибра огледалото - супер се изненадах. Такситата почти винаги ми правят път и ме пускат. Най-често проблеми създават заспали лелки или каки, които изобщо не се оглеждат и вечно не могат да си намерят място в едната от трите ленти на булеварда. Колегите с БМВ-та също често ми правят път. Но ми се е случвало и като ме видят, да ме засекат - сякаш ако мина между колите и стигна преди него много съм го прецакал - еми като искаш да не висиш в задръстването се качи и ти на мотор - всякакви комплексари има.
Иначе и аз не оправдавам тези, които карат на задна гума в града или разчитат, че другите ще ги пазят, когато карат с 200 по цариградско - отговорността е лична и не мисля, че "мотористите" могат да се сложат под общ знаменател.
Touring & windsurf club
дърпам се надясно за да му направя път,че в болниците има голямо търсене на "части" втора употреба

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Тоя с огледалото дето си го прибра-бях аз-бяло Е46 комби-ако ме визираш мен,щото правя им път чат пат на мотористи които не се държат арогантно.
На колегата-обвинител-еми аз не влизам в завоите с вратите-ако нямаш такива познати-смени си социалния кръг в когото общуваш,верно е това за колегите с БМВ та,но това са същите колеги с голф и некой други чикии,а и моля те обърни внимание на модела БМВ и ще усетиш някаква закономерност.
Ако колата ми вдигаше 300 за 2,5 секунди-пак нямаше да "тествам" на малки улички и където има хора,просто мотористите напоследък станахте прекалено нахални и нагли,след като полицията не ви спира си мислите че сте над закона-карате без номера и винаги,ама винаги с превишена скорост-незнам геройство ли е това,расте ли по-бързо пишката,ама от страни е много тъпо и смешно а и страшно неприятно като некой избръмчи в максимални обороти,имам и новини за мотористите,така наречените "певецета"(тези с спортните пистови мотори)-жените не харесват това,често ви се присмиват,може само некоя заблудена тинейджърка да се впечатли-но е твърде рядко-казвали са ми го бая стойностни жени...в леглото ми
На колегата-обвинител-еми аз не влизам в завоите с вратите-ако нямаш такива познати-смени си социалния кръг в когото общуваш,верно е това за колегите с БМВ та,но това са същите колеги с голф и некой други чикии,а и моля те обърни внимание на модела БМВ и ще усетиш някаква закономерност.
Ако колата ми вдигаше 300 за 2,5 секунди-пак нямаше да "тествам" на малки улички и където има хора,просто мотористите напоследък станахте прекалено нахални и нагли,след като полицията не ви спира си мислите че сте над закона-карате без номера и винаги,ама винаги с превишена скорост-незнам геройство ли е това,расте ли по-бързо пишката,ама от страни е много тъпо и смешно а и страшно неприятно като некой избръмчи в максимални обороти,имам и новини за мотористите,така наречените "певецета"(тези с спортните пистови мотори)-жените не харесват това,често ви се присмиват,може само некоя заблудена тинейджърка да се впечатли-но е твърде рядко-казвали са ми го бая стойностни жени...в леглото ми

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
винаги им правя път за да минат дори на един му направих така мечешка услуга като ме изпревари и малко след това едно такси го бутна и мотора в канафката, а той на асвалта
и аз карам мотор и да ви кажа чувството е доста по различно самия мотор ви кара да го ръчкате, спазвам правилата и скоростите донякъде понеже мотора е кросов, но все пак се съобразявам гледам да предвидя ситуациите, няколко моторa досега съм имал и накрая минах на мотор, който се кара извън пътя, за да огранича риска от контузии по пътищата 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
DjFace написа:Честно да си кажа, не съм очаквал толкова лицемерие и злоба! По условие съм нащрек когато има БМВ на пътя, ама сега ще внимавам повече.
Бе ти чуваш ли се какво говориш? Улиците и булевардите да не са ти писти, че да се възползваш от тези възможности? Ти чел ли си изобщо ЗДП? Там кво пише? От кога пък сте по-тарикати бе, да го еб@... тва нашето ако е лицемерие, вашето е направо тотално безхаберие и простащина... като искате да сте донори, бъдете си донори, ама не застрашавайте живота (не само в прекият, но и в затворническият смисъл) на останалите по пътя...
Знаеш ли колко ми дреме, че ти идвал адреналина, кефа и незнам си кво като си на мотора? Да не си сам на пътя... възползвал се бил от възможности... направо ми е писнало на хейя от внезапно профучаващи моторяги, движещи се по осовата линия (че дори и в насрещното) със скорост, която изобщо не е подходяща за ситуацията. Това, че мотора го може не значи, че ти си свободен да го използваш където ти е кеф... да не си си сам на улицата...
(написаното от мен НЕ се отнася за тези, които карат мотора си според правилата...).
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Ти сериозно ли го написа това, или беше някакъв емоционален пристъп ?
Ако, ако, ако...
Ако вие карате танк и можехте да минете през колите на кръстовището, нямаше ли да го направите ? Зак'во да се хабите да чакате, или да минавате между тях...
Никой никъде не казва, че водачите на БМВ са най-примерните на пътя. И айде недей дава примери за катастрофи с бмв-та и гонки, щото тия с мотори май май са бая повечко. Тук се делим на манталитет, не на марка или брой колела.
"И аз не спазвам стриктно ограниченията и пр. но се съобразвам с тях" - е те това ако ми го преведеш на български език, много ще те уважавам
Иначе, Mollov ти отговори на ако-тата