Кръстовище на равнозначни пътища
Модератор: Общи модератори
Реално като се замислим има логика червения да е с предимство !!! Защо?!
Ми ти откъде ще знаеш червения накъде е тръгнал и т.нат. дори да не е пуснал мигач, ходи го доказвай после !!!
Евала на SKISA, че обяснява на всеки като на малоумен включително и на мен, въпреки, че сега като се замисля... Винаги съм подхождал по правилния начин, да изчакам да минат всички, когато съм бил зелен, но по-скоро без да знам, че съм без предимство, а по-скоро да изчакам синя да мине.
Ми ти откъде ще знаеш червения накъде е тръгнал и т.нат. дори да не е пуснал мигач, ходи го доказвай после !!!
Евала на SKISA, че обяснява на всеки като на малоумен включително и на мен, въпреки, че сега като се замисля... Винаги съм подхождал по правилния начин, да изчакам да минат всички, когато съм бил зелен, но по-скоро без да знам, че съм без предимство, а по-скоро да изчакам синя да мине.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Абе не излагайте форума бе, само като ви чета и ми става лошо, ма то ако, ама ако не не знам си кво. То на практика, то не знам си кво
НЯМА ПРАКТИКА, НЯМА ТЕОРИЯ - ИМА ЗАКОН.
НАУЧЕТЕ ГО, ЩОТО МИ ПИСНА ОТ ТАКИВА САМОХВАЛЕНИ ГЪЗАРЧЕТА КЪДЕ СА В НАРУШЕНИЕ И МИ НАГЛЕЯТ ТАЖЕ!!!!
Факт е че повечето от Вас господа, не знаят как да се движат на пътя!!!

НЯМА ПРАКТИКА, НЯМА ТЕОРИЯ - ИМА ЗАКОН.
НАУЧЕТЕ ГО, ЩОТО МИ ПИСНА ОТ ТАКИВА САМОХВАЛЕНИ ГЪЗАРЧЕТА КЪДЕ СА В НАРУШЕНИЕ И МИ НАГЛЕЯТ ТАЖЕ!!!!
Факт е че повечето от Вас господа, не знаят как да се движат на пътя!!!

Възможно ли е на кръстовище да правиш десен завой при зелен сфетофар и изведнъж пресичаш пътя на трамвай на който също му е зелено?!?!
Последна промяна nandrolon на 18 Окт 2008, 13:58, променена общо 1 път
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Определено трябва да измислим нещо!Затова пускаме и по другите авто форуми за да съберем общо колко гласове има за зелен,червен и син!
И както излиза че това обърква всеки ще трябва да се направи пълна разпечатка на гласове и коментарите от всички форуми и да се занесе в КАТ да почват да мислят по въпроса с молба до министъра!
И както излиза че това обърква всеки ще трябва да се направи пълна разпечатка на гласове и коментарите от всички форуми и да се занесе в КАТ да почват да мислят по въпроса с молба до министъра!

nandrolon написа::OT:
Възможно ли е на кръстовище да правиш десен завой при зелен сфетофар и изведнъж пресичаш пътя на трамвай на който също му е зелено?!?!
Ходи обяснявай, че на тебе ти свети зелено после, или трамвая се явява като пешеходец и е с предимство.
Не съм сигурен дали разбрах точно въпроса ти но трябва да знаеш, че трамвая, както и всички релсови винаги са с предимство пред теб.
cucko написа:Определено трябва да измислим нещо!Затова пускаме и по другите авто форуми за да съберем общо колко гласове има за зелен,червен и син!
Какъв КАТ бе братле, там е огромен хаус ти искаш на нас внимание да обърнат. По скоро треа да орежат лицензите на инструкторите. Това според мен е резултат на лошо проведени курсове...
ja написа:nandrolon написа::OT:
Ходи обяснявай, че на тебе ти свети зелено после, или трамвая се явява като пешеходец и е с предимство.
Не съм сигурен дали разбрах точно въпроса ти но трябва да знаеш, че трамвая, както и всички релсови винаги са с предимство пред теб.cucko написа:Определено трябва да измислим нещо!Затова пускаме и по другите авто форуми за да съберем общо колко гласове има за зелен,червен и син!
Какъв КАТ бе братле, там е огромен хаус ти искаш на нас внимание да обърнат. По скоро треа да орежат лицензите на инструкторите. Това според мен е резултат на лошо проведени курсове...
Дори когато на мене ми свети зелено?
п.с. когато пресичам Ботев и Витошка да речеме , на зелен сфетофар никога не съм чакал да мине трамвая

не говоря за пътни знаци а за сфетофарна уредба!
nandrolon написа:ja написа:nandrolon написа::OT:
Не съм сигурен дали разбрах точно въпроса ти но трябва да знаеш, че трамвая, както и всички релсови винаги са с предимство пред теб.cucko написа:Определено трябва да измислим нещо!Затова пускаме и по другите авто форуми за да съберем общо колко гласове има за зелен,червен и син!
п.с. когато пресичам Ботев и Витошка да речеме , на зелен сфетофар никога не съм чакал да мине трамвая![]()
Да трябва да пропуснеш трамвая дори когато си на зелено

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

КРАЙ!!! Мислех да си взема е46 м3, ма вие ме отказахете с тия резултати! Ще си купя брониран Н1 с тия пари дето ги събирах за м-ката. Имам 400 кг. метални тръби и електрожен в двора, ще си направя външен roll-cage и най-много да изстъргвам по 1-2-ма на седмица, щото не знаят кой кога минава. Пък нека ме има в новините и ме псуват по всички форуми, поне ще съм жив!
P.S. Ако някой има желание може да уговорим масова покупка.
RESPECT
by t060
От тогава русото не е на мода.
как и да е , при първата ситуация ясно , че трамвая е с предимство , мисълта ми е че ако не си от София да речеме и минаваш за първи път е малко гадно защото ти дори може да не знаеш че има релси
а иначе когато ти караш направо и ти е зелено трамвая няма как да му е разрешено да премине - нали и те си имат тутурутки
а иначе когато ти караш направо и ти е зелено трамвая няма как да му е разрешено да премине - нали и те си имат тутурутки

- cucko
- старши ентусиаст
-
ja написа:nandrolon написа:ja написа:nandrolon написа::OT:
п.с. когато пресичам Ботев и Витошка да речеме , на зелен сфетофар никога не съм чакал да мине трамвая![]()
Да трябва да пропуснеш трамвая дори когато си на зелено
Определено затова на натоварените кръстовищета освен светофари има и знаци за препоръчителна скорост!Дори на мястото на трамвая където светофара свети червено ако има линейка или пожарна или полиция със включени сигнализации и ти да си на зелено какво мислиш да направиш?!
Принципа на двата чл.
Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.
Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на движение.
Където не ми е ясно дали могат да направят един чл. който да ръководи едновременно за при завиване на ляво и за пропускане на дясностоящия при това Т-образно равнозначно кръстовище!
p.s. При сблъсък между зелен и червен!
КАТ има два варианта да пише-зависи от кой цвят е неговия човек!
1) Ако червения е негов човек ще трябва да дири за свидетел синия автомобил,за да отговаря Чл.48
2) Ако зеления е негов човек ще трябва да каже на синия да си ходи(или синия си е заминал докато се чака КАТ) за да няма свидетел който да може да впише Чл.37.(1)
nandrolon написа:как и да е , при първата ситуация ясно , че трамвая е с предимство , мисълта ми е че ако не си от София да речеме и минаваш за първи път е малко гадно защото ти дори може да не знаеш че има релси
Дори и да не знаеш, че има релси трябва да знаеш, че релсовите имат предимство пред нерелсовите

Последна промяна ja на 18 Окт 2008, 20:43, променена общо 1 път
- ///Milen_bmw
- Drinker
-
- Кара: E36 Touring 328i
- Мечтае да кара: нормално
На най-елементарен въпрос от листовките неможете да отговорите! Чудя ви се как сте ги взели тия книжки.
Зеленият, никога в тая ситуация неможе да е с предимство, след като от дясната му страна идва синия. Зеления е длъжен да спре и да чака.

Зеленият, никога в тая ситуация неможе да е с предимство, след като от дясната му страна идва синия. Зеления е длъжен да спре и да чака.

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Ами Анаболе,
и да не си от София, пак листовките и правилника са същите. Верно,че трам има са тук, но железния кон си е железен и не бива шега с него
и да не си от София, пак листовките и правилника са същите. Верно,че трам има са тук, но железния кон си е железен и не бива шега с него

- cucko
- старши ентусиаст
-
Ето каква била разликата!
Че на листовките е верния отговор е
Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на движение.
А на пътя когато стане катастрофа между Зелен и Червен ще важи
Чл. 37. (1)
При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.
Понеже на Синия му няма нищо и той си продължава маршута!
Така вие си решавайте дали вие карате или книжката ви кара!
Оказа се разликата че ако те скъсат на листовки че няма да чукаш ни калник ни капак нито пък превъзрочна с гипс или най-лошото нечии живот за разлика от тези които са в реалната ситуация която показва че тези които завиват не могат да се движат със скоростта на тези които се движат направо!!
Представете си на това Т-образно кръстовище нямаме никаква видимост!
От страна на Синия ако няма никаква видимост от ляво и от дясно преди да достигне на кръстовището той при всички случаи ще намали и ако трябва ще спре за да се увери докато Зеления и Червения се виждат взаймно!Т.е. те не виждат само Синия!Което ще рече че Червения би трябвало да пресече нарочно пътя на Зеления само защото сте си взели книжка от листовките по чл. 48![/quote]
Така че вие избирайте къде сте седнали!
При машината си от студено желязо или при изпита на лист и химикал!
Че на листовките е верния отговор е
Чл. 37. (1)
При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.
Оказа се разликата че ако те скъсат на листовки че няма да чукаш ни калник ни капак нито пък превъзрочна с гипс или най-лошото нечии живот за разлика от тези които са в реалната ситуация която показва че тези които завиват не могат да се движат със скоростта на тези които се движат направо!!
Представете си на това Т-образно кръстовище нямаме никаква видимост!
От страна на Синия ако няма никаква видимост от ляво и от дясно преди да достигне на кръстовището той при всички случаи ще намали и ако трябва ще спре за да се увери докато Зеления и Червения се виждат взаймно!Т.е. те не виждат само Синия!Което ще рече че Червения би трябвало да пресече нарочно пътя на Зеления само защото сте си взели книжка от листовките по чл. 48![/quote]
Така че вие избирайте къде сте седнали!
При машината си от студено желязо или при изпита на лист и химикал!

cucko написа:Ето каква била разликата!
Чл. 37. (1)
Абе то и това е описано в закона. Ако не му запишеш номера или не се разбереш с него да остане няма как да докажеш, че си с предимство.
Това обаче не означава, че трябва да мине първо зеления.