Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)
Модератор: Общи модератори
- Alpina_fanatic
-
-
Re: Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)
TPAKTOP написа:Интересно ми е обаче защо 22% от гласувалите не желаят да карат на фарове през деня?
Защото не ги кефи

- Loopix
- Потребител
-
- Кара: E36 320 Touring
- Мечтае да кара: E46 M3
- Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино
TPAKTOP написа:Интересно ми е обаче защо 22% от гласувалите не желаят да карат на фарове през деня?
Аз съм един от тези 22% които не желаят да карат на фарове през деня ... ама дори и да си изкажа мнението, ще докарате от 10 кладенеца вода да покажете колко не съм прав ... а и колегите, които споделят моето мнение са изложили доста верни аргументи и факти против карането на фарове през деня

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Аз винаги карам на фарове 

- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Loopix написа:TPAKTOP написа:Интересно ми е обаче защо 22% от гласувалите не желаят да карат на фарове през деня?
Аз съм един от тези 22% които не желаят да карат на фарове през деня ... ама дори и да си изкажа мнението, ще докарате от 10 кладенеца вода да покажете колко не съм прав ... а и колегите, които споделят моето мнение са изложили доста верни аргументи и факти против карането на фарове през деня
защото карането на фарове е огромна тъпотия, която е излишно замърсяване на природата. Това не подобрява безопастността, даже напротив.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
И аз ежесекундно, ежеминутно-часово-дневно-седмично-месечно-годишно-вовеки веков..карам на фарове
'Ще карате ли на фарове и през деня?' ...ми аз съм виждала такива дето и през нощта не ги пускат
пс.Пък и повече бих видяла кола с пуснати фарове, отколкото без...за денем говоря

'Ще карате ли на фарове и през деня?' ...ми аз съм виждала такива дето и през нощта не ги пускат

пс.Пък и повече бих видяла кола с пуснати фарове, отколкото без...за денем говоря

Много като тебе вече плакаха ...
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
twin spark написа:Loopix написа:TPAKTOP написа:Интересно ми е обаче защо 22% от гласувалите не желаят да карат на фарове през деня?
защото карането на фарове е огромна тъпотия, която е излишно замърсяване на природата. Това не подобрява безопастността, даже напротив.
Човек кажи ми верно дали го мислиш? Като карам извънградско и видя съмнителен обект на яркото слънце ако е кола и то без фарове няма да го видя! И не защото имам проблем със зрението а просто не се вижда! И кое му е замърсяването на природата? Как работят фаровете?

- Alpina_fanatic
-
-
И аз ще карам БЕЗ само да разбера как се изключват перманентно 

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Да особено в това време е огромна тъпотия да караш на фарове.. голям дебил трябва си, няма спор
Аз лично почти винаги съм на фарове.

Аз лично почти винаги съм на фарове.
- старши ентусиаст
-
Alpina_fanatic написа:И аз ще карам БЕЗ само да разбера как се изключват перманентно
От idrive-a отиваш на settings -> day lights -> off
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
TPAKTOP написа:... И кое му е замърсяването на природата? Как работят фаровете?
Ти специално с това ///М5 хич и не се обаждай като става дума за екология

Фаровете замърсяват- заради тях разхода се повишава леко и от там изгорелите газове... Аз обаче казвам еколозите дето не карат на фарове за да пазят природата да вземат да си изключат и музиката в колата, че гълта ток, повишава разхода, а от там и замърсяването... Всичко друго мога да обмисля дали има смисъл, ама това със замърсяването заради фаровете е пълна идиотщина...
- старши ентусиаст
-
ms написа:TPAKTOP написа:... И кое му е замърсяването на природата? Как работят фаровете?
Ти специално с това ///М5 хич и не се обаждай като става дума за екология![]()
![]()
![]()
Фаровете замърсяват- заради тях разхода се повишава леко и от там изгорелите газове... Аз обаче казвам еколозите дето не карат на фарове за да пазят природата да вземат да си изключат и музиката в колата, че гълта ток, повишава разхода, а от там и замърсяването... Всичко друго мога да обмисля дали има смисъл, ама това със замърсяването заради фаровете е пълна идиотщина...
Абе това с фаровете и повишения разход не е ли някакъв мит?!

- Alpina_fanatic
-
-
((:BuKcu:)) написа:Alpina_fanatic написа:И аз ще карам БЕЗ само да разбера как се изключват перманентно
От idrive-a отиваш на settings -> day lights -> off

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
((:BuKcu:)) написа:Абе това с фаровете и повишения разход не е ли някакъв мит?!![]()
![]()
Напротив- 100% е вярно... ВСЕКИ един консуматор (фарове, тея за мъгла, стопове, мигачи, музика, зарядното за тел. включено в запалката- ВСИЧКО) ПОВИШАВА разхода. Логиката е същата като при карането на климатик и повишеният тогава разход- алтернатора (както и компресора на климатика) натоварва мотора и се вдига разхода... Ама НЕ говорим за литри, а примерно за 100-200гр. на 100км. горница

- старши ентусиаст
-
ms написа:((:BuKcu:)) написа:Абе това с фаровете и повишения разход не е ли някакъв мит?!![]()
![]()
Напротив- 100% е вярно... ВСЕКИ един консуматор (фарове, тея за мъгла, стопове, мигачи, музика, зарядното за тел. включено в запалката- ВСИЧКО) ПОВИШАВА разхода. Логиката е същата като при карането на климатик и повишеният тогава разход- алтернатора (както и компресора на климатика) натоварва мотора и се вдига разхода... Ама НЕ говорим за литри, а примерно за 100-200гр. на 100км. горница
Аха, защото бях чела, че специално за фаровете не било така, иначе за климатика знам

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
ms написа:TPAKTOP написа:... И кое му е замърсяването на природата? Как работят фаровете?
Ти специално с това ///М5 хич и не се обаждай като става дума за екология![]()
![]()
![]()
Ами за еколозите може да им препоръчам жълта жилетка каска и колело! Това да се качиш на БМВ и да мислиш за екология си е е*ати вица!