Да поговорим за покер
Модератор: Общи модератори
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Да поговорим за покер
Yanko Petrov написа:Какво е ТИЛТ и как да се пазим
Доста често ми се случва да ТИЛТ-на и правя някакви супер малоумни блъфове...
///Maximalniq написа:Yanko Petrov написа:Какво е ТИЛТ и как да се пазим
Няма как да не се тилтне човек, но номера е тогава да си каже стига за днес и така. При мен примерно, като съм брутален фаворит и ме bad beat-нат 3-4 пъти подред на ривъра да кажем и превъртам

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- BMW318 i-KOKO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 318i M43
- Мечтае да кара: M4
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Rainbow написа:///Maximalniq написа:Yanko Petrov написа:Какво е ТИЛТ и как да се пазим
Няма как да не се тилтне човек, но номера е тогава да си каже стига за днес и така. При мен примерно, като съм брутален фаворит и ме bad beat-нат 3-4 пъти подред на ривъра да кажем и превъртам
Недейте така да откачате като загубите някоя ръка, че това ви е най-големият враг в покера

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
колеги без да ми се сърдите.. ама Не мога ги разбера тия покерските реклами.. Прилив на адреналин... краката ти се потят.. това е нещо невиждано.. Еди си кво.. а седиш като идиот на една маса и губиш пари.. Това си е чист хазарт.. 

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Може да поспориш с Покермен
по тоя въпрос (ако го не е срам да влезне във форума де
)

georgymk написа:точно от такива като тебе печеля на покер,точно такива които си мислят,че е хазарт/просто игра където всичко е късмет,и няма никъв процент умения/математика и прочие...но няма значение,това е добре за мен ИГРАЧИТЕ на минд стейкс,защото докато има такива като теб колега...ще се лапаме парички-а вие ще псувате и псувате и ще пак ще си мислите,че това е късмет.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Една полезна статийка за това как да изберете подходящата маса за игра:
Успех!
Размер на пота/средно VPIP
Можеш да направиш груба предварителна селекция на маси дори преди да си отворил някоя маса. Повечето покер платформи изброяват средните стойности на всяка маса в лобито, което може да ти помогне да се ориентираш. Най-важните от тези стойности за размера на пота (среден размер на пота) и средното за масата VPIP/PFR.
Големите потове означават, че твърде много играчи виждат флопа и/или не фолдват навреме. Тъй като това една маса да е loose е индикатор за слаби играчи, на маси като тези има потенциал да намериш риба. Колкото по-високи са и двете стойности, толкова по-печеливша е масата. Но процедирането по този начин има и своите недостатъци.
Не е задължително loose-passive играчи да предизвикват голям пот. Понякога малко на брой доста агресивни играчи, които обичат да рейзват, причиняват уголемяването на пота. Това не допада всекиму.
В някои случаи големите потове се появяват по случайност. Изминалите ръце може да са били с флопове, предлагащи действие (много високи карти), които удрят скритите карти на някои от играчите.
Допълнителен недостатък е фактът, че големите средни потове са склонни да привличат акулите, които надушват жертви.
Следователно, големите потове се търсят. Това също така предизвиква появата на големи списъци с чакащи. Когато най-накрая дойде твоят ред, текстурата на играта и средният пот може да са се променили към по-лошо.
Висока VPIP стойност на дадена маса може също така да бъде предизвикана от временна ултра къса игра (2-4 играчи), тъй играта в такива случаи става много loose и е често срещано да откриеш висока VPIP стойност дори когато на масата седят само TAG играчи.
Статистиките може да са неактуални и до момента, в който получиш място, динамиката на играта вече може да се е променила в негативен аспект.
Следователно, можем да си извадим заключението, че стойностите изброени на покер сайтовете, са просто груб ориентир, а не ключов критерий за селекция на маси.
Наблюдение на масата
Друг метод за селекция на маси е наблюдението на играта на масата за кратко. Обикновено в рамките на няколко ръце ще стане ясно дали тази маса е печеливша за игра, или не.
Първият и най-явен знак за добра маса е броят на играчите, които достигат флопа. Трябва да обръщаш внимание на играчите, които лимпват префлоп или колко често рейзовете и 3-бетовете биват колнати.
Префлоп лимпът обикновено е ясен знак за риба, особено на късите маси. Следователно, трябва да се опиташ да седнеш вляво от този играч. Ако има малко рейзове и много лимпове преди флопа, то масата определено е печеливша за игра.
Други индикатори за добра маса:
Играчите просто плащат своите блиндове по средата на играта и не изчакват блиндовете да стигнат до тях.
Tова е един от най-явните знаци за слаб играч. Плащането на блинда от СО може и да е често срещано на пълните маси, но на късите това определено не върви. Играчите, които плащат блиндовете си от MP2, винаги са приятна гледка.
На масата има мъртви пари преди флопа (от станал играч - sitout).
Ако кликнеш на "Sit-out" и пропуснеш блинда, докато те няма, когато се върнеш, можеш да платиш така наречения "мъртъв блинд" освен обикновения блинд, което ти позволява да се върнеш в игра, без да се налага да изчакаш нормалния си блинд залог. Добрият играч винаги чака, докато му дойде реда за плащане на блиндовете.
Играчите правят отварящи лимпове/има много лимпъри.
Друг добър знак за аквариум с риби. Отварящите лимпове практически винаги са добра индикация за по-слаби играчи, особено от по-късните позиции. Многото лимпъри на масата са знак за loose-passive ориентирана игра с много колинг стейшъни, които са любимите ти опоненти. Овър лимповете след няколко играчи обаче не означават автоматически слаб играч. На маси като тези и добрите играчи може да лимпват.
Често има колд колове след рейз.
Както гласи стратегията за къса маса за начинаещи, след рейз винаги трябва или да рейзваш, или да фолдваш. Има и ситуации, в които колд колването може и да има смисъл, например когато блиндовете/играчите след теб са много слаби и много loose, а ти държиш добра ръка за пот с повече опоненти. Но в повечето случаи колд колът след рейз по-вероятно е индикатор за слаб играч.
Играчите на малкия блинд често колват рейз с цел кражба от страна на CO или BU.
Тук също важи вече споменатата логика. Колд колът на SB след рейз за кражба почти винаги е грешното решение и обикновено е знак за по-слаб играч.
Обиди в чата/разгорещени дискусии: един или повече играчи може да са в тилт.
Често ще виждаш играчи, които обиждат опонентите си след бед бийт или превъзбудено им обясняват какво са направили грешно. Това може да означава, че един или повече играчи не могат да контролират своите емоции и така се превръщат в лесна жертва. Начинаещите обаче трябва да внимават. Атмосферата на маси като тази може да е доста превъзбудена и агресивна, а това е ситуация, която може да е печеливша за по-опитен играч, но може и да има доста лоши последствия за начинаещите. Ако имаш трудности при играта срещу агресивни опоненти и не си свикнал с играта на къса маса, то ти трябва да внимаваш и, ако е необходимо, да смениш масата.
Играчи с твърде малък стак на масата
Играчи, които се присъединяват към масата със стак, който не е пълен (и не използват стратегията на малкия стак), или никога не купуват чипове, когато им намалеят, обикновено са слаби играчи. Разбира се, и добрите играчи може да забравят да презаредят чиповете си в процеса на игра. Вероятността тези играчи да останат за дълго време с малък стак обаче е относително малка.
Списък с приятели
Трябва да добавяш изключително лошите играчи в списъка си с приятели, за да можеш да ги откриеш по-късно. На по-ниските нива не е абсолютно необходимо да си направиш списък с приятели, тъй като обикновено има достатъчно маси със слаби играчи. Това става полезно от средните лимити нагоре, когато си успял да откриеш голяма риба и искаш да играеш срещу нея възможно най-често и дори да я следиш и на по-високите лимити. Не прекалявай с това обаче. Просто добавяй наистина големите риби, тъй като и на по-високите лимити има достатъчно играчи и може да се окажеш с твърде голям списък. Можеш например да избереш груба ориентировъчна стойност и да добавяш играчи само с VPIP над 50% и да поглеждаш за маси с такива играчи преди началото на всяка сесия.
Съществуват обаче и проблеми със списъка с приятели. Има някои играчи, които няма да видиш отново, тъй като спират да играят. Те може и да се връщат, но не особено редовно. Някои променят лимита си или пък ти сам може да го смениш, оставяйки рибата зад теб. Но дори и засегнатите играчи да са онлайн и да играят на правилния лимит, съществува потенциален проблем. Mного от тях няма да ти позволят да ги търсиш (чудя се защо?) и активират „Hide me from search" от менюто „Options". След името им има нула. Трябва да имаш огромен брой приятели, за да използваш този инструмент успешно. Следователно, трябва да събираш информация и да не оставяш досадата да те спира. Винаги си заслужава да имаш голяма колекция. Някои риби чисто и просто хвърлят парите си на вятъра.
Успех!

Чакайте сега и една жена да се намеси в мъжката ви тема
Като искате да играете в Pokerstars има нова услуга Home Games, един от вас трябва да направи група и да си добави приятели в нея, вие решавате на колко пара ще е входа на турнира, може и кеш. Само трябва да имате някой долар по сметката си. Много простотии изчетох в темата от хора, които понятие си нямат що е това покер. Има достатъчно материали из нета и доста клипчета, които са образователни. Големия покерджия от началото изобщо нема да го коментирам, че смях голям. Брат ми се занимава от няколко години само с това. Изкарва си един доста приличен за стандартите на Бг доход, но това не е за всеки. Висене по 10-12 часа предимно вечер и през ноща на компа. Който иска да вложи по сериозна сума, първо да прочете някоя книга, на Даниел Негреану примерно, или има по книжарниците и доста книги на български. В покера всичко е въпрос на умение, математика и чак най-накрая идва късмета. За това по принцип, хората, който се занимават сериозно с това, не играят на турнири с малък вход, там се играят лишени от всякаква логика ръце.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Evo 99 написа:Чакайте сега и една жена да се намеси в мъжката ви темаКато искате да играете в Pokerstars има нова услуга Home Games, един от вас трябва да направи група и да си добави приятели в нея, вие решавате на колко пара ще е входа на турнира, може и кеш. Само трябва да имате някой долар по сметката си. Много простотии изчетох в темата от хора, които понятие си нямат що е това покер. Има достатъчно материали из нета и доста клипчета, които са образователни. Големия покерджия от началото изобщо нема да го коментирам, че смях голям. Брат ми се занимава от няколко години само с това. Изкарва си един доста приличен за стандартите на Бг доход, но това не е за всеки. Висене по 10-12 часа предимно вечер и през ноща на компа. Който иска да вложи по сериозна сума, първо да прочете някоя книга, на Даниел Негреану примерно, или има по книжарниците и доста книги на български. В покера всичко е въпрос на умение, математика и чак най-накрая идва късмета. За това по принцип, хората, който се занимават сериозно с това, не играят на турнири с малък вход, там се играят лишени от всякаква логика ръце.
Точно за това щях да пиша сега...
аз проявих инициатива и регистрирах група наречена "БМВ България" в ПокерСтарс
нека всички желаещи да се присъедният към групата... и след като се съберем няколко човека може да поиграем заедно...
ето как да се присъедините
- Отвори главното лоби и избери раздела за Home Games
- Натисни бутона 'Присъедини се към покер клуб'
- Въведи номера на моя клуб: 159882
- Напиши кода за покана: bmw12341234
Кацайте

- Ogi
-
Плевен тийм
-
оп... и спудера се присъедини
още 2-ма 3-ма и можем да направим една игра

още 2-ма 3-ма и можем да направим една игра
И аз съм се joinal към клуба, ако може с play money, бих поиграл една игра, иначе за момента не мисля да депозирам в старса 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Ogi
-
Плевен тийм
-
Rainbow написа:И аз съм се joinal към клуба, ако може с play money, бих поиграл една игра, иначе за момента не мисля да депозирам в старса
Отворил съм 1 маса с виртуални пари и една маса с истински пари...
казвате кога.. оговаряме се и играем... и аз в момента имам само виртуални пари

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
И аз май след малко само виртуални ще имам.... 80$ вътрешно днеска
как па една ръка не дойде ве 

- Ogi
-
Плевен тийм
-
Създадох турнир в групата... регистрацията е 300+20 виртуални долара... започва утре в 14:00... 1-вите 10% печелят награди във вид на виртуални пари... останалите духат
Регвайте се да се позабавляваме
п.п. напомням как да влезете в групата:

Регвайте се да се позабавляваме

п.п. напомням как да влезете в групата:
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Yanko Petrov написа:И аз май след малко само виртуални ще имам.... 80$ вътрешно днескакак па една ръка не дойде ве
янкоооо, янко... слаба ти е математиката брато