Забраната за пушене
Модератор: Общи модератори
Re: Забраната за пушене
Е.Димитров написа:Разбира се това което си написал не отговаря на истината и дори не е никакъв довод.
Рече и отсече - със солидни аргументи, както винаги

dimov_ написа:напълно редно да може да се обособяват ЧАСТНИ ИМОТИ ЗА ДОБРОВОЛНО ОБЩЕСТВНО ползване на конкретния продукт, услуга или дейност.
Това, което казваш е напълно логично и си прав по принцип, но има само едно огромно "но", което споделих по-рано:
flame написа:от 10 души компания само 1 да е пушач - и аааааайде сички у задименото![]()
Ако стане както беше доскоро - непушачите ще продължат да правят компромис със здравето си като придружават приятелите си пушачи в заведенията. А целта на пълната забрана е от една страна непушачите да престанат да бъдат пасивни пушачи, а също ако може и пушачите да намалеят. И пак казвам - да, никой няма да ги е вързал непушачите да ходят в заведения, в които се пуши - но те ще продължат да го правят и ефектът върху здравето им ще е сериозен. И това според мен е разумна причина за тоталната забрана.
Все пак единственото неудобство при тотална забрана за пушачите (и то само през зимата) е, че ще трябва да излизат за по 5-10 минути на чист въздух. Което е далеч по-малко неудобство от болестите вследствие на пасивното пушене.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какви 5-10 минути чист въздух ? Че "вътре" да не мръсен ? Нали не се пуши сега ?
По скоро ще излизат на -10 градуса което може да предизвика допълнителни усложнения освен "рак на белия дроб" например бронхит пневмония и други простудни респираторни заболявания.
По скоро ще излизат на -10 градуса което може да предизвика допълнителни усложнения освен "рак на белия дроб" например бронхит пневмония и други простудни респираторни заболявания.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Че има вредни съставки в цигарения дим е ясно, а може ли да ми кажете в кой дим няма такива? В този от топлоцентралите на въглища?...или в изгорелите газове от всички превозни средства? По последни данни и димът от ароматните свещи, както и от фойерверките бил вреден за здравето! Айде сега дай да забраним и тях...?
Здравето ни като цяло е доста по-зависимо от боклуците, които ядем...
Здравето ни като цяло е доста по-зависимо от боклуците, които ядем...
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Jordana написа:ще излизат на -10 градуса което може да предизвика допълнителни усложнения освен "рак на белия дроб" например бронхит пневмония и други простудни респираторни заболявания.

Ампутация на измръзнали крайници, смърт вследствие на термален шок и други такива реалистични неща

А иначе споменатите индивиди с крехко здраве как ще да са пристигнали в кръчмата в снега - с телепорта ли?

flame написа:...непушачите ще продължат да правят компромис със здравето си като придружават приятелите си пушачи в заведенията....
Значи трябва аз като пушач да се съобразявам с това, че непушачите сте тъпанари ли

Просто казано за да разбереш- зависи си от хората. Не ми пука, че непушачите са тъпаци и заради 1 пушач са влизали в задимената зала. Нито ми пука, че много от пушачите са нагли копелета и са искали да бъдат в залата за пушачи вместо да се съобразят с другите около тях. Това, че мнозинството от едните са тъпи, а от другите нагли не е основание да забраниш нещо- да се спасяват сами къде ще седнат. Но понеже контролът е слабата част в тая държава е по-лесно да забраниш напълно нещо, вместо да направиш приемлив закон и да следиш да се спазва.
Да питам всички непушачи:
Какво против старата наредба с отделните зали имате

Разбира се не както се прилагаше (тоест никак не се спазваше), а в идеалният случай- залите са разделени, стабилна вентилация и вие нямате нищо общо с онея дето пушат. Реално сте в заведение като днешните, по сегашният закон, но просто по-малко.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Че то никой не ни кара да излизаме навън при -10 градуса да пушим, на който му е студено да си стои вътре
п.п. Защо се смени заглавието на темата?

п.п. Защо се смени заглавието на темата?

F3P написа:от 20 човека 11-12 сме пушачи, останалите не пушат- влизахме редовно всичките в зала за НЕпушачи и като ни се пуши излизахме навън.
Ми ти нямаш проблем с новата наредба начи

F3P написа:залите са разделени, стабилна вентилация и вие нямате нищо общо с онея дето пушат
Начи викаш ако ти пушиш, а аз не - отиваме заедно на кръчма, ти сядяш в отделението за пушачи, аз в другото за непушачи и си комуникираме през джама, каото ги разделя!

Добре де. Не Ви ли стигнаха тези 50стр. viewtopic.php?f=4&t=294200 да дъвчете едни същи неща? Спорите като пияници в случая - Кой кого `аджеба` уважава повече
А вземете се спрете вече [/color]

ivoo написа:....
По-спокойно го давай... Пък и мисля, че има едни с цветни никове дето да решават кога стига. Не виждам да си позеленял- значи като не те кефи подминавай темата.
flame написа:Начи викаш ако ти пушиш, а аз не - отиваме заедно на кръчма, ти сядяш в отделението за пушачи, аз в другото за непушачи и си комуникираме през джама, каото ги разделя!Пак казвам - това е ако не единственият, то главният проблем на старата наредба - пушачите повличат непушачите в задимените отделения. А дали непушачите са тъпи, лековерни, слабохарактерни, послушни или каквито и да е други, че да се водят по акъла на пушачите - нама значение след като крайният резултат е влошено здраве вследствие пасивно пушене.
Това е проблем на ХОРАТА, не на държавата. Отиваме на кръчма, ти не пушиш- ОК, в чистата зала сме. Аз мога да не пуша, мога да излизам навън, мога да пуша ел. цигара- за мен има варианти. Ама за теб дето не искаш да дишаш тая гадост няма вариант ако сме в зала за пушачи. Ако тея около теб не знаят уважението дали се яде или пие е ваш проблем- твой, че си в такава компания и техен, че са тъпанари.
Сега ако кажа, че дори на купон в домашни условия пушачите се съобразяваме и пушим поне 2/3 от цигарите навън (дори и при минус 15 градуса) едва ли някой ще повярва ама не ми пука

Наредбата със залите си беше точно компромисния вариант. Ама понеже контролът беше 0, никакъв, липсващ и т.н. се наложи да се смени на сегашният ред. Пак питам- къде ви е проблемът ако се спазва старата наредба

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
хаха, фазите на приемане...
1/ отричане - не това никога няма да стане
2/ гняв - нарушават ни правата, аз ще си прая квото си искам...
3/ сделка,
4/ депресия,
5/ приемане.
сега явно минахме на сделка - "ама не може ли да върнем залите", "ако всички си сложат катализатори, ще спрем да пушим", "ако кравите спрат да изпускат метан и ние няма да пушим" ...
1/ отричане - не това никога няма да стане
2/ гняв - нарушават ни правата, аз ще си прая квото си искам...
3/ сделка,
4/ депресия,
5/ приемане.
сега явно минахме на сделка - "ама не може ли да върнем залите", "ако всички си сложат катализатори, ще спрем да пушим", "ако кравите спрат да изпускат метан и ние няма да пушим" ...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
това са ми мненията по тема пусната от господин Каролев във facebook http://www.facebook.com/vladimir.karole ... ment_reply
Леле толкова са смешни всички, просто политически игри. Оборта бил спаднал от както било забранено да се пуши. Абе хора както преди забраната, така и след забраната пак си излизам с моите приятели пушачи, няма никаква разлика. От пушачи пари ли правите бе. Една кола я ближат по 2 часа с цигарите. Пълен смях. Изкарват го, че пушачите не излизат от тях. Пълни смешници...
вие не осъзнавате ли, че когато ходите по заведения, ходите с приятели и от 2-та типа, както винаги непушачите правят компромис към пушачите и те страдат от това... Факт. Или вие си подбирате приятели с който да ходите да пушите някъде ? Пак ви казвам, когато имате деца с вас ли ще ги водите да им духате в лицето и да им умерисвате дрехите на боклук или с тях се съобразявате, в крайна сметка ако има зали за пушачи то и Непушачите ще бъдат там и ще страдат, защото пушачите мислят само за тях и ги мързи да изпушат една цигара за 2 мин. Помнете ми думата има ли зала за пушачи и други хора ще страдат покрай вас, ама на вас не ви пука за това!
Тука от няколко години се опитаха да направят зали за пушачи, а преди това какво беше ? над 15г. някой от вас съобразявал ли се е с непушачите, да не би над 20г. не им духахте в лицето, заради вашият егоизъм, къде ми бяха моите права тогава. За това никой не говори, тука 1г вече трябва да се съобразявате и вдигате шум да небето, а 20г. ебавахте майката на непушачите. Значи вие не зачитате и уважавате, а пак говорите за вашите смешни права!!!!!
нека да се направи една анкета на приятелски комапни, 100% от 100% ще излезе, че винаги непуашчите седят при пушачите заради приятелството. а питам аз искате такъв закон, а желаете ли вашите деца, внуци и приятели който, който не пушат пак да го отнасят ? Вие мислите за вашата цигара и за своето състояние, изобщо не мислите в мащаб!!!!
Проблемът настина е голям. Но не мисля, че винаги където отида трябва да се умирисвам на пепелник, заради хора с слаба психика. Трябва ли да се съобразявам с прищявките на зависими слабохарактерни хора. Ако попиташ един пушач защо е пропушил, отговорите ще са такива: "Нямаше какво да правя" "не знам и аз защо ги започнах" " от малак запалих от гъзария" Е c такива хора ли трябва да се съобразявам ? проблемът е, че приятелите са ти и от двата варианта и тогава определено не пушачите не са длъжни да се умирисват на пепелник заради слабохарактерните хора. От както има забрана не са спрели да излизат приятелите ми по кафета, за 1 мин на вън едва ли е проблем.
А тоя коментар е доста добър дето съм го написал
Всеки човек си има слабост и зависимост, освен и ние мотористите да искаме закон да си вкарваме моторите в заведенията и да палиме гумите и някой да се съобразява с нас...А не сме никак малко..
Леле толкова са смешни всички, просто политически игри. Оборта бил спаднал от както било забранено да се пуши. Абе хора както преди забраната, така и след забраната пак си излизам с моите приятели пушачи, няма никаква разлика. От пушачи пари ли правите бе. Една кола я ближат по 2 часа с цигарите. Пълен смях. Изкарват го, че пушачите не излизат от тях. Пълни смешници...
вие не осъзнавате ли, че когато ходите по заведения, ходите с приятели и от 2-та типа, както винаги непушачите правят компромис към пушачите и те страдат от това... Факт. Или вие си подбирате приятели с който да ходите да пушите някъде ? Пак ви казвам, когато имате деца с вас ли ще ги водите да им духате в лицето и да им умерисвате дрехите на боклук или с тях се съобразявате, в крайна сметка ако има зали за пушачи то и Непушачите ще бъдат там и ще страдат, защото пушачите мислят само за тях и ги мързи да изпушат една цигара за 2 мин. Помнете ми думата има ли зала за пушачи и други хора ще страдат покрай вас, ама на вас не ви пука за това!
Тука от няколко години се опитаха да направят зали за пушачи, а преди това какво беше ? над 15г. някой от вас съобразявал ли се е с непушачите, да не би над 20г. не им духахте в лицето, заради вашият егоизъм, къде ми бяха моите права тогава. За това никой не говори, тука 1г вече трябва да се съобразявате и вдигате шум да небето, а 20г. ебавахте майката на непушачите. Значи вие не зачитате и уважавате, а пак говорите за вашите смешни права!!!!!
нека да се направи една анкета на приятелски комапни, 100% от 100% ще излезе, че винаги непуашчите седят при пушачите заради приятелството. а питам аз искате такъв закон, а желаете ли вашите деца, внуци и приятели който, който не пушат пак да го отнасят ? Вие мислите за вашата цигара и за своето състояние, изобщо не мислите в мащаб!!!!
Проблемът настина е голям. Но не мисля, че винаги където отида трябва да се умирисвам на пепелник, заради хора с слаба психика. Трябва ли да се съобразявам с прищявките на зависими слабохарактерни хора. Ако попиташ един пушач защо е пропушил, отговорите ще са такива: "Нямаше какво да правя" "не знам и аз защо ги започнах" " от малак запалих от гъзария" Е c такива хора ли трябва да се съобразявам ? проблемът е, че приятелите са ти и от двата варианта и тогава определено не пушачите не са длъжни да се умирисват на пепелник заради слабохарактерните хора. От както има забрана не са спрели да излизат приятелите ми по кафета, за 1 мин на вън едва ли е проблем.
А тоя коментар е доста добър дето съм го написал

Всеки човек си има слабост и зависимост, освен и ние мотористите да искаме закон да си вкарваме моторите в заведенията и да палиме гумите и някой да се съобразява с нас...А не сме никак малко..
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
аз те подкрепям колега, макар да съм активен пушач от 9 години, и от 2 месеца кажи речи електронен изпарител