Магистрала Тракия ?
Модератор: Общи модератори
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Re: Магистрала Тракия ?
TNT написа:То дори и в града по големите булеварди често лявата лента е с по-малкото дупки и "закърпвания"А по магистралата между Пловдив и Чирпан дясната е ужаст, особено миналата година. Сега е малко "пооправена". По-често се поглежда в огледалото за задно виждане и така. Да не говорим и че в дясната лента всеки кара с различна скорост... Някой с 80, друг с 90, трети със 120 и постоянно трябва да се шари по лентите. Случвало ми се е в тъмното със 130км/ч в дясна лента и започвам АДСКИ БЪРЗО да настигам разни стопове. Някъв пичага с ладичка сигурно с 40км/ч си караше
Аз също подкрепям карането в лява лента, АКО се гледат огледалата и скоростта е над 120. По-дразнещи са разни изпреварвания на камиони. Единия кара с 80км/ч, другия го изпреварва с 83км/ч
Tука има и друго, че тия дето карат с под 80 траа и те да се глобяват ама да ..
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
TNT написа:То дори и в града по големите булеварди често лявата лента е с по-малкото дупки и "закърпвания"А по магистралата между Пловдив и Чирпан дясната е ужаст, особено миналата година. Сега е малко "пооправена". По-често се поглежда в огледалото за задно виждане и така. Да не говорим и че в дясната лента всеки кара с различна скорост... Някой с 80, друг с 90, трети със 120 и постоянно трябва да се шари по лентите. Случвало ми се е в тъмното със 130км/ч в дясна лента и започвам АДСКИ БЪРЗО да настигам разни стопове. Някъв пичага с ладичка сигурно с 40км/ч си караше
Аз също подкрепям карането в лява лента, АКО се гледат огледалата и скоростта е над 120. По-дразнещи са разни изпреварвания на камиони. Единия кара с 80км/ч, другия го изпреварва с 83км/ч
А знаеш ли как го вижда това последното средностатистическия тираджия? "Тоя какво ми се натиска, иска да му направя път, ама така ще си убия инерцията(особено ако изкачва), а той после ще ни изпревари и двата камиона за секунда-две". Та ти ги виждаш нещата по един начин, аз по друг, тираджията по трети. Бих го оправдал да не ти даде път когато кара с поне 15 километра по-бързо от този, който ще изпреварва, ама да ми прави маневри по над 1 минута когато му мигам отзад защото ме е видял, но ми затваря пътя...

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Sharo написа:TNT написа:То дори и в града по големите булеварди често лявата лента е с по-малкото дупки и "закърпвания"А по магистралата между Пловдив и Чирпан дясната е ужаст, особено миналата година. Сега е малко "пооправена". По-често се поглежда в огледалото за задно виждане и така. Да не говорим и че в дясната лента всеки кара с различна скорост... Някой с 80, друг с 90, трети със 120 и постоянно трябва да се шари по лентите. Случвало ми се е в тъмното със 130км/ч в дясна лента и започвам АДСКИ БЪРЗО да настигам разни стопове. Някъв пичага с ладичка сигурно с 40км/ч си караше
Tука има и друго, че тия дето карат с под 80 траа и те да се глобяват ама да ..
Само да вметна че на магистрала има минимална скорост от 70 км

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Къде го пише това 70 км в час минимална скорост на магистрала??!!
И как ще стане след като максималната разрешена за камиони над 20т. е 70 км в час?
Как искате да е бърз камион при изпреварване? На натоварен камион му трябват няколко минути да вдигне от 65 на 80 км в час. Особено барутниците на по 1.3 милиона км. каквито са повечето камиони тук.
И как ще стане след като максималната разрешена за камиони над 20т. е 70 км в час?
Как искате да е бърз камион при изпреварване? На натоварен камион му трябват няколко минути да вдигне от 65 на 80 км в час. Особено барутниците на по 1.3 милиона км. каквито са повечето камиони тук.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Демирев написа:Къде го пише това 70 км в час минимална скорост на магистрала??!!
Чл. 99. По автомагистралата се забранява:
1. Движение на пешеходци, мотопедисти, велосипедисти, животни, както и на всякакъв вид моторни превозни средства, които конструктивно не могат да развиват по равен хоризонтален път скорост най-малко 50 км/час, с изключение на моторните превозни средства на контролните органи и на обслужващите автомагистралата превозни средства и машини. Ако на движещото се по автомагистралата моторно превозно средство или на превозвания от него товар се появи повреда, която не позволява то да се движи със скорост, по-голяма от 50 км/час, водачът е длъжен да напусне автомагистралата на най-близкото разрешено място.
Сигурен съм че преди 10 г. беше 70 ... ама остарявам и може да забравям вече

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Демирев
- ентусиаст
-
70 км в час минимална няма как да е имало никога.
Преди 10 години масово имаше съветски камионетки по пътя - а те са на прага на разпадането при 70-80 км в час!
Уаз - Краз - Камаз - ЗИЛ - ГАЗ всичките вият зловещо на 75-80 км в час и може да оглушеш до края на магистралата в тях.
Преди 10 години масово имаше съветски камионетки по пътя - а те са на прага на разпадането при 70-80 км в час!
Уаз - Краз - Камаз - ЗИЛ - ГАЗ всичките вият зловещо на 75-80 км в час и може да оглушеш до края на магистралата в тях.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Kris написа:По закон на 3 и повече лентов път, както и на магистрала можеш да си караш в която лента си искаш. Виж за камионите е по друг начин ама няма кой да го спазва.
точно за такива шофьори като теб говорех. Първо бъркаш закона в този случай който си цитирал за къде важи. при 3 и повече лентов път можеш да си караш в града например по бул.България можеш да караш със 70 вляво.
На магистрала обаче важат специални регламенти за движение
1. не се допускат мпс-та с по-малка конструктивна скорост от 50 км/ч (напр. скутери)
2. за движение се използва най-дясната пътна лента и съседната до нея ако не е най-лява!! в дойчланд като идеш на 4 лентова магистрала ако си забелязал най-вдясно карат тировете, до тях карат с около 130-140, в съседната карат с до 200 горе долу, а най-в ляво са поршетата и ламботата
в нашата родина обаче на 2-лентова магистрала, лявата лента се ползва само за изпреварване!! не може да си караш в нея ако дясната ти е свободна!
ineedmoney написа:Kris написа:По закон на 3 и повече лентов път, както и на магистрала можеш да си караш в която лента си искаш. Виж за камионите е по друг начин ама няма кой да го спазва.
точно за такива шофьори като теб говорех. Първо бъркаш закона в този случай който си цитирал за къде важи. при 3 и повече лентов път можеш да си караш в града например по бул.България можеш да караш със 70 вляво.
На магистрала обаче важат специални регламенти за движение
1. не се допускат мпс-та с по-малка конструктивна скорост от 50 км/ч (напр. скутери)
2. за движение се използва най-дясната пътна лента и съседната до нея ако не е най-лява!! в дойчланд като идеш на 4 лентова магистрала ако си забелязал най-вдясно карат тировете, до тях карат с около 130-140, в съседната карат с до 200 горе долу, а най-в ляво са поршетата и ламботата
в нашата родина обаче на 2-лентова магистрала, лявата лента се ползва само за изпреварване!! не може да си караш в нея ако дясната ти е свободна!
"Бате", недей така да говориш какъв шофьор съм, от това за което си признах по-горе, че съм се объркал, да ти кажа само че 500 000км съм ги минал преди 5г., а ти? И аз не карам в лявата лента непрекъснато освен при изпреварване. Доста отдавна ми мина периода на "мутренско"-то каране, сега се наслаждавам на пътуването и удобствата на колата, а за дивотии си има места.
П.П
Само да вметна за да си направиш сметка по добре. Не съм бил шофьор на "ТИР",а сега съм на 32г., сам си сметни колко и при какви закони съм карал.
П.П. Моля Ви дайте по темта, че доста се отколнихме, нали???
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Kris написа:П.П. Моля Ви дайте по темта, че доста се отколнихме, нали???[/b]
извинявам се, не съм видял че си се поправил. напред си с 5г стаж, но и моите километри са над 1/2 млн. извън града

приключвам отклонението, карайте разумно, не мутроселско

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Демирев написа:Къде го пише това 70 км в час минимална скорост на магистрала??!!
Никъде. 50 км/ч е минималната скорост на магистрала.
Демирев написа:И как ще стане след като максималната разрешена за камиони над 20т. е 70 км в час?
Тук си се объркал.
Максималната разрешена за камиони над 20 т. може и да е 70 км/ч, но така наречените тирове не са тези камиони. Има се предвид МПС с допустима маса над 20 т., а тировете са "състав от мпс", т.е. влекач и полуремарке.
Макс. допустима маса на влекача рядко надхвърля 18-19 тона. А допустимата маса за влекача и ремаркето е 40 т. Ограниченито за така наречените тирове е 90 км/ч.
Демирев написа:Особено барутниците на по 1.3 милиона км. каквито са повечето камиони тук.
Камион на 1.3 млн. км. не е барутник. Тези дето ги виждаш по нашите магистрали и са пред разпад са на над 2-3 млн. км.

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
///M Power написа:Демирев написа:Къде го пише това 70 км в час минимална скорост на магистрала??!!
Чл. 99. По автомагистралата се забранява:
1. Движение на пешеходци, мотопедисти, велосипедисти, животни, както и на всякакъв вид моторни превозни средства, които конструктивно не могат да развиват по равен хоризонтален път скорост най-малко 50 км/час, с изключение на моторните превозни средства на контролните органи и на обслужващите автомагистралата превозни средства и машини. Ако на движещото се по автомагистралата моторно превозно средство или на превозвания от него товар се появи повреда, която не позволява то да се движи със скорост, по-голяма от 50 км/час, водачът е длъжен да напусне автомагистралата на най-близкото разрешено място.
Сигурен съм че преди 10 г. беше 70 ... ама остарявам и може да забравям вече
Никога не е било 70, аз съм изкарал книжката 1996, респективно тогава съм чел правилника и от тогава насам следя само промените по него и мога да ти кажа на 100% че от тогава насам винаги е било 50км/ч.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не е лоша магистралата... ама голяма скука е така... 360км караш ли караш... няма някой да ти излети срещу тебе и да ти светка да му направиш място, няма някви идиотски изпреварвания без видимост... макар че за поредна година няколко водача с регистрация РВ (нищо лично, самият аз съм родом от Пловдив) затвърдиха мнението ми, че от този град са най-бездарните магистрални водачи на МПС.
- Демирев
- ентусиаст
-
Хубаво ще бъде да се споделя къде има камери по цялото трасе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Mollov написа:Не е лоша магистралата... ама голяма скука е така... 360км караш ли караш... няма някой да ти излети срещу тебе и да ти светка да му направиш място, няма някви идиотски изпреварвания без видимост... макар че за поредна година няколко водача с регистрация РВ (нищо лично, самият аз съм родом от Пловдив) затвърдиха мнението ми, че от този град са най-бездарните магистрални водачи на МПС.
Винаги може да се разнообразиш ,предприемайки разстоянието по така нареченият "под-балкански" път

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Факт... ма нещо чувам разправят, че там било много "рехаво" заради магистралата... а и като не съм с дъртата кошница и не карам с 90км/ч не ми трябва разнообразие, че да не заспивам