Магистрала Тракия ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: Магистрала Тракия ?

Мнение от Sharo » 18 Юли 2013, 15:36

TNT написа:То дори и в града по големите булеварди често лявата лента е с по-малкото дупки и "закърпвания" :yes: А по магистралата между Пловдив и Чирпан дясната е ужаст, особено миналата година. Сега е малко "пооправена". По-често се поглежда в огледалото за задно виждане и така. Да не говорим и че в дясната лента всеки кара с различна скорост... Някой с 80, друг с 90, трети със 120 и постоянно трябва да се шари по лентите. Случвало ми се е в тъмното със 130км/ч в дясна лента и започвам АДСКИ БЪРЗО да настигам разни стопове. Някъв пичага с ладичка сигурно с 40км/ч си караше :kuku: Аз също подкрепям карането в лява лента, АКО се гледат огледалата и скоростта е над 120. По-дразнещи са разни изпреварвания на камиони. Единия кара с 80км/ч, другия го изпреварва с 83км/ч :kuku:

Tука има и друго, че тия дето карат с под 80 траа и те да се глобяват ама да ..
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Юли 2013, 19:03

TNT написа:То дори и в града по големите булеварди често лявата лента е с по-малкото дупки и "закърпвания" :yes: А по магистралата между Пловдив и Чирпан дясната е ужаст, особено миналата година. Сега е малко "пооправена". По-често се поглежда в огледалото за задно виждане и така. Да не говорим и че в дясната лента всеки кара с различна скорост... Някой с 80, друг с 90, трети със 120 и постоянно трябва да се шари по лентите. Случвало ми се е в тъмното със 130км/ч в дясна лента и започвам АДСКИ БЪРЗО да настигам разни стопове. Някъв пичага с ладичка сигурно с 40км/ч си караше :kuku: Аз също подкрепям карането в лява лента, АКО се гледат огледалата и скоростта е над 120. По-дразнещи са разни изпреварвания на камиони. Единия кара с 80км/ч, другия го изпреварва с 83км/ч :kuku:

А знаеш ли как го вижда това последното средностатистическия тираджия? "Тоя какво ми се натиска, иска да му направя път, ама така ще си убия инерцията(особено ако изкачва), а той после ще ни изпревари и двата камиона за секунда-две". Та ти ги виждаш нещата по един начин, аз по друг, тираджията по трети. Бих го оправдал да не ти даде път когато кара с поне 15 километра по-бързо от този, който ще изпреварва, ама да ми прави маневри по над 1 минута когато му мигам отзад защото ме е видял, но ми затваря пътя... :kuku: ...минавам си наистина пред него за секунди след това, но съм слезнал две предавки надолу и съм се забавил. Та просто ще го накарам едно хубаво да намали по тоя повод както аз си знам, че да се замисли другия път дали трябва да злоупотребява с размера си. Те и без това бързат като ненормални с 30+ тона кошник, който спира по-бавно и от влак при нужда, особено Турците. Оправданието им винаги е, че шефа им така ги карал. А когато сами са си шефове, пак са така. Надпреварват се един друг за поръчките кой да налапа повече дори да трябва телепортация за да се изпълнят.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 18 Юли 2013, 20:34

Sharo написа:

Tука има и друго, че тия дето карат с под 80 траа и те да се глобяват ама да ..

Само да вметна че на магистрала има минимална скорост от 70 км :)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 18 Юли 2013, 20:38

Къде го пише това 70 км в час минимална скорост на магистрала??!!
И как ще стане след като максималната разрешена за камиони над 20т. е 70 км в час?

Как искате да е бърз камион при изпреварване? На натоварен камион му трябват няколко минути да вдигне от 65 на 80 км в час. Особено барутниците на по 1.3 милиона км. каквито са повечето камиони тук.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 18 Юли 2013, 20:43

Демирев написа:Къде го пише това 70 км в час минимална скорост на магистрала??!!
И как ще стане след като максималната разрешена за камиони над 20т. е 70 км в час?

Как искате да е бърз камион при изпреварване? На натоварен камион му трябват няколко минути да вдигне от 65 на 80 км в час. Особено барутниците на по 1.3 милиона км. каквито са повечето камиони тук.

Чл. 99. По автомагистралата се забранява:
1. Движение на пешеходци, мотопедисти, велосипедисти, животни, както и на всякакъв вид моторни превозни средства, които конструктивно не могат да развиват по равен хоризонтален път скорост най-малко 50 км/час, с изключение на моторните превозни средства на контролните органи и на обслужващите автомагистралата превозни средства и машини. Ако на движещото се по автомагистралата моторно превозно средство или на превозвания от него товар се появи повреда, която не позволява то да се движи със скорост, по-голяма от 50 км/час, водачът е длъжен да напусне автомагистралата на най-близкото разрешено място.

Сигурен съм че преди 10 г. беше 70 ... ама остарявам и може да забравям вече :)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 18 Юли 2013, 21:01

70 км в час минимална няма как да е имало никога.
Преди 10 години масово имаше съветски камионетки по пътя - а те са на прага на разпадането при 70-80 км в час!
Уаз - Краз - Камаз - ЗИЛ - ГАЗ всичките вият зловещо на 75-80 км в час и може да оглушеш до края на магистралата в тях.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 18 Юли 2013, 22:55

Kris написа:По закон на 3 и повече лентов път, както и на магистрала можеш да си караш в която лента си искаш. Виж за камионите е по друг начин ама няма кой да го спазва.

точно за такива шофьори като теб говорех. Първо бъркаш закона в този случай който си цитирал за къде важи. при 3 и повече лентов път можеш да си караш в града например по бул.България можеш да караш със 70 вляво.
На магистрала обаче важат специални регламенти за движение
1. не се допускат мпс-та с по-малка конструктивна скорост от 50 км/ч (напр. скутери)
2. за движение се използва най-дясната пътна лента и съседната до нея ако не е най-лява!! в дойчланд като идеш на 4 лентова магистрала ако си забелязал най-вдясно карат тировете, до тях карат с около 130-140, в съседната карат с до 200 горе долу, а най-в ляво са поршетата и ламботата
в нашата родина обаче на 2-лентова магистрала, лявата лента се ползва само за изпреварване!! не може да си караш в нея ако дясната ти е свободна!
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 18 Юли 2013, 23:25

ineedmoney написа:
Kris написа:По закон на 3 и повече лентов път, както и на магистрала можеш да си караш в която лента си искаш. Виж за камионите е по друг начин ама няма кой да го спазва.

точно за такива шофьори като теб говорех. Първо бъркаш закона в този случай който си цитирал за къде важи. при 3 и повече лентов път можеш да си караш в града например по бул.България можеш да караш със 70 вляво.
На магистрала обаче важат специални регламенти за движение
1. не се допускат мпс-та с по-малка конструктивна скорост от 50 км/ч (напр. скутери)
2. за движение се използва най-дясната пътна лента и съседната до нея ако не е най-лява!! в дойчланд като идеш на 4 лентова магистрала ако си забелязал най-вдясно карат тировете, до тях карат с около 130-140, в съседната карат с до 200 горе долу, а най-в ляво са поршетата и ламботата
в нашата родина обаче на 2-лентова магистрала, лявата лента се ползва само за изпреварване!! не може да си караш в нея ако дясната ти е свободна!

"Бате", недей така да говориш какъв шофьор съм, от това за което си признах по-горе, че съм се объркал, да ти кажа само че 500 000км съм ги минал преди 5г., а ти? И аз не карам в лявата лента непрекъснато освен при изпреварване. Доста отдавна ми мина периода на "мутренско"-то каране, сега се наслаждавам на пътуването и удобствата на колата, а за дивотии си има места.

П.П
Само да вметна за да си направиш сметка по добре. Не съм бил шофьор на "ТИР",а сега съм на 32г., сам си сметни колко и при какви закони съм карал.

П.П. Моля Ви дайте по темта, че доста се отколнихме, нали???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 19 Юли 2013, 0:45

Kris написа:П.П. Моля Ви дайте по темта, че доста се отколнихме, нали???[/b]

извинявам се, не съм видял че си се поправил. напред си с 5г стаж, но и моите километри са над 1/2 млн. извън града ;)
приключвам отклонението, карайте разумно, не мутроселско :bchug:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 19 Юли 2013, 8:31

Демирев написа:Къде го пише това 70 км в час минимална скорост на магистрала??!!

Никъде. 50 км/ч е минималната скорост на магистрала.
Демирев написа:И как ще стане след като максималната разрешена за камиони над 20т. е 70 км в час?

Тук си се объркал.
Максималната разрешена за камиони над 20 т. може и да е 70 км/ч, но така наречените тирове не са тези камиони. Има се предвид МПС с допустима маса над 20 т., а тировете са "състав от мпс", т.е. влекач и полуремарке.
Макс. допустима маса на влекача рядко надхвърля 18-19 тона. А допустимата маса за влекача и ремаркето е 40 т. Ограниченито за така наречените тирове е 90 км/ч.
Демирев написа:Особено барутниците на по 1.3 милиона км. каквито са повечето камиони тук.

Камион на 1.3 млн. км. не е барутник. Тези дето ги виждаш по нашите магистрали и са пред разпад са на над 2-3 млн. км. :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Юли 2013, 9:51

///M Power написа:

Чл. 99. По автомагистралата се забранява:
1. Движение на пешеходци, мотопедисти, велосипедисти, животни, както и на всякакъв вид моторни превозни средства, които конструктивно не могат да развиват по равен хоризонтален път скорост най-малко 50 км/час, с изключение на моторните превозни средства на контролните органи и на обслужващите автомагистралата превозни средства и машини. Ако на движещото се по автомагистралата моторно превозно средство или на превозвания от него товар се появи повреда, която не позволява то да се движи със скорост, по-голяма от 50 км/час, водачът е длъжен да напусне автомагистралата на най-близкото разрешено място.

Сигурен съм че преди 10 г. беше 70 ... ама остарявам и може да забравям вече :)

Никога не е било 70, аз съм изкарал книжката 1996, респективно тогава съм чел правилника и от тогава насам следя само промените по него и мога да ти кажа на 100% че от тогава насам винаги е било 50км/ч.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Юли 2013, 16:13

Не е лоша магистралата... ама голяма скука е така... 360км караш ли караш... няма някой да ти излети срещу тебе и да ти светка да му направиш място, няма някви идиотски изпреварвания без видимост... макар че за поредна година няколко водача с регистрация РВ (нищо лично, самият аз съм родом от Пловдив) затвърдиха мнението ми, че от този град са най-бездарните магистрални водачи на МПС.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 21 Юли 2013, 16:42

Хубаво ще бъде да се споделя къде има камери по цялото трасе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Юли 2013, 16:52

Mollov написа:Не е лоша магистралата... ама голяма скука е така... 360км караш ли караш... няма някой да ти излети срещу тебе и да ти светка да му направиш място, няма някви идиотски изпреварвания без видимост... макар че за поредна година няколко водача с регистрация РВ (нищо лично, самият аз съм родом от Пловдив) затвърдиха мнението ми, че от този град са най-бездарните магистрални водачи на МПС.

Винаги може да се разнообразиш ,предприемайки разстоянието по така нареченият "под-балкански" път :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Юли 2013, 18:07

Факт... ма нещо чувам разправят, че там било много "рехаво" заради магистралата... а и като не съм с дъртата кошница и не карам с 90км/ч не ми трябва разнообразие, че да не заспивам :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата