Ще подкрепите ли подписката за референдум на Слави Трифонов
Модератор: Общи модератори
Re: Ще подкрепите ли подписката за референдум на Слави Трифо
Не виждам защо проблема е във въпросите за референдум. Всеки въпрос може да има каквото си иска съдържание, нали за това се пита народа, ако каже - да или не, кой си ти, че да не се съобразиш с него? Конституционен съдя, президент или посдледния глупак - няма никакво значение. Кое ти дава право да забраняваш да го питат? Кой закон има повече власт от гласа на народа при една демокрация? От къде идва тази по-голяма власт?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
© написа:Не виждам защо проблема е във въпросите за референдум. Всеки въпрос може да има каквото си иска съдържание, нали за това се пита народа, ако каже - да или не, кой си ти, че да не се съобразиш с него? Конституционен съдя, президент или посдледния глупак - няма никакво значение. Кое ти дава право да забраняваш да го питат? Кой закон има повече власт от гласа на народа при една демокрация? От къде идва тази по-голяма власт?
Докато виждат,че народа е безгласен ще ни мачкат!Много странно племе сме...
Стига сте повтаря като папагали каквото говорят от шоуто на Слави. Какво значи щом го искат толкова много хора, значи сме над закона? Ами ако поискат да легализират убийствата? Щом Славито го иска, никой няма право да му противоречи.
© написа:Не виждам защо проблема е във въпросите за референдум. Всеки въпрос може да има каквото си иска съдържание, нали за това се пита народа, ако каже - да или не, кой си ти, че да не се съобразиш с него? Конституционен съдя, президент или посдледния глупак - няма никакво значение. Кое ти дава право да забраняваш да го питат? Кой закон има повече власт от гласа на народа при една демокрация? От къде идва тази по-голяма власт?
По принцип ролята на Конституционния съд е много важна, точно той би трябвало да е гарант за демокрацията очертана в нашата Конституция.
Важно е да се произнася дали дадени закони и актове не противоречат на основният закон, защото иначе управляващото мнозинство или президента могат да присвоят повече власт отклкото им е дадена от народа чрез приемане на противоконституционни закони, актове, устави и т.н.
Аз лично виждам противоречие между последите решения на КС и правата и задълженията делегирани му в Конституцията.Не виждам да е записано в задълженията му да влиза възможност да се произнася във връзка с допитвания до народа.Резултатът от референдумите така или иначе не води до незабавни промени в закона, т.е. дори да има въпрос "Да стане ли Пешо Иванов едноличен диктатор в България" това би следвало да е проблем от гледна точка на Конституцията едва след като гласуваме с ДА и народните преставители решат да направят необходимите законови промени, едва тогава би следвало Конституционният съд да се произнесе и да каже, че това няма как да стане с обикновенно мнозинство.
Но пък знае ли човек, може да има и друг прочит на правата на КС.

Точно така е, но тук аз виждам само страх, да не би да се развали нещо. По принцип не бих бил толкова настроен срещу управляващи, но след тези решения все повече убеждават мен, а и всички останали, че всички т.нар. политици действат организирано и заедно с единствената цел да останат по върховете на държавата. Все едно сме длъжни да бъдем управлявани точно от тях - абсолютни некадърници.
Винаги ми е било чудно как един политик може да разбира от всичко - от икономика, до назначения в МВР, външна политика, образование - абсолютно всичко. Не е проблем да го сложат на което и да е министерство и ще е ок. Опасна порода са
Винаги ми е било чудно как един политик може да разбира от всичко - от икономика, до назначения в МВР, външна политика, образование - абсолютно всичко. Не е проблем да го сложат на което и да е министерство и ще е ок. Опасна порода са

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Относно отпадналите 3 точки от референдума на "учиндолската надежда" няма как да не отпаднат, защото в този си вид противоречат на Конституцията на РБ! Това правните съветници на "шоумена" го знаят, най вероятно, но пък колко колко по-яко е да си мъченик, дето се бори за благото на народа си, вместо да сричаш лекциите по Конституционно право преди да се изказваш неподготвен по БТВ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
fancooler написа:Относно отпадналите 3 точки от референдума на "учиндолската надежда" няма как да не отпаднат, защото в този си вид противоречат на Конституцията на РБ! Това правните съветници на "шоумена" го знаят, най вероятно, но пък колко колко по-яко е да си мъченик, дето се бори за благото на народа си, вместо да сричаш лекциите по Конституционно право преди да се изказваш неподготвен по БТВ...
"Конституцията на РБ!" някаква божествена книга спусната "отгоре" ли е, или писана от народни представители, излъчени чрез народа?
Що за глупост, народа иска нещо, което не е подсъдно и морално, че дори да поиска нещо подсъдно и неморално, нали властта произхожда от народа, каквото желае народа, това трябва да се случва...
Последна промяна Е.Димитров на 01 Авг 2016, 14:29, променена общо 1 път
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Нямаме глас в тая държава, който не го е разбрал досега живее в илюзия.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Хубав или лош - това е основният закон на страната! За да се включат трите отпаднали точки е нужно да се направят промени във въпросната Конституция. Това може да стане с насрочването на ВНС от тия, дето уж са излъчени от народа...
Като се види, че народа иска нещо противоречащо на светата конституция Конституционният съд, като орган, който проверява дали ще се наруши или не основния закон на страната би трябвало да иззлезе с решение, че за да стане това е необходимо да се свика ВНС и и да каже реда по-който ще стане законно. А той излиза с решение, че не може да се пита това, защото току виж ще хората ще кажат "ДА" и тогава какво ще правим...
Кое е по-важно КОНСИТУЦИЯТА или това което иска народа? А бе тази контитуция за какво е направена - да бъде извън него и никога да не може да бъде променяна? Ако пуснат референдум с единствен въпрос - "Искате ли да се промени Конституцията?" тогава великият Конституционен съд ще излезе с решение, че не може да има такъв въпрос защото противоречи на законите?
Кое е по-важно КОНСИТУЦИЯТА или това което иска народа? А бе тази контитуция за какво е направена - да бъде извън него и никога да не може да бъде променяна? Ако пуснат референдум с единствен въпрос - "Искате ли да се промени Конституцията?" тогава великият Конституционен съд ще излезе с решение, че не може да има такъв въпрос защото противоречи на законите?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ония ако някой им беше казал, че е противокинституционен въпроса да излизат от ЕС и затова се отменя, не ми се мисли какво щеше да стане по улиците. Тука отменят се 3-те въпроса и всички сме по-тихи от тревата. Затова скоро няма да се оправим.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
© написа:Като се види, че народа иска нещо противоречащо на светата конституция Конституционният съд, като орган, който проверява дали ще се наруши или не основния закон на страната би трябвало да иззлезе с решение, че за да стане това е необходимо да се свика ВНС и и да каже реда по-който ще стане законно. А той излиза с решение, че не може да се пита това, защото току виж ще хората ще кажат "ДА" и тогава какво ще правим...
Няма лошо, просто не трябва като дете да седиш и да тропаш с крак "искам, искам" ами като имаш претенции да си някав културтрегер (каквито явно този Трифонов има) да вземеш да си провериш каква е ПРОЦЕДУРАТА за да се направи нещо и по нея да си действа. Тва, че не ти е удобно, не ти харесва и т.н. простотии, не значи, че не трябва както е предвидено по закон да се правят такива изменения. И точно затова е предвидено да има определени процедури за определени неща, за да може фокуса на обществото да се насочва към тях, да разберат хората защо и как се прави, а и като се спазват правилата за достигане на промените, човек да е сигурен, че живее в нормална държава.
Тва постоянно плюене и хокане кой кво искал и ся го искал, веднага го искал и т.н. са азиатски приомчета тип "за мене няма значение когато аз го искам ама за вас има" , напротив. Като си голям, като си морален, като си честен ... отиди и направи нещата така както се правят, покажи на всички как се правят. А не да плюеш, рушиш и уронваш всичко в цялата държава щото видиш ли "ти така мислиш".
Защо процедурите станаха по-важни от всичко? Те процедурите се четат както дяволът чете евангелието
Виждам, че смесваш омразата към Слави Трифонов с въпросите по референдума, които са две съвсем отделни неща. И аз не съм го харесвал много време, но след като съм преценил колко струват Герб и всички останали депутати и вечни политици ми е все тая кой ще ги разкара.

Виждам, че смесваш омразата към Слави Трифонов с въпросите по референдума, които са две съвсем отделни неща. И аз не съм го харесвал много време, но след като съм преценил колко струват Герб и всички останали депутати и вечни политици ми е все тая кой ще ги разкара.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
правилата са правила за да са за всички и с колкото и добър мотив да искаме да ги игнорираме това е порочно
тези въпроси, чрез ВНС могат да се решат само с вземане на решения на парламента за свикване на ВНС... те няма да го направят докато не бъдат окупирани, и притисната до неизбежно състояние от гражданите с протести и всички възможни по закон начини, но трябва целта да е правилната процедура и чрез нея крайния резултат, а не така въпреки процедурата и правилата да цели човек резултата
http://m.focus-news.net/?action=opinion&id=24867
тези въпроси, чрез ВНС могат да се решат само с вземане на решения на парламента за свикване на ВНС... те няма да го направят докато не бъдат окупирани, и притисната до неизбежно състояние от гражданите с протести и всички възможни по закон начини, но трябва целта да е правилната процедура и чрез нея крайния резултат, а не така въпреки процедурата и правилата да цели човек резултата
http://m.focus-news.net/?action=opinion&id=24867
Те сами ще си изядът хляба, но да видим кога на народа ще му писне. Ей такива решения на КС, само ускоряват нещата. В един момент правилата няма да важат, колкото и да се опитват да ги изкарат, че са хубави. А и последствията ще са непредсказуеми.
Между другото много ми се иска ББ да се кандидатира за президент. Тогава ще види как се пада от високо, но разбира се той не е толкова глупав.
Между другото много ми се иска ББ да се кандидатира за президент. Тогава ще види как се пада от високо, но разбира се той не е толкова глупав.