Formula 1 сезон 2016
Модератор: Общи модератори
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Re: Formula 1 сезон 2016
Нищо грешно не е направил пък вие си говорете колкото си искате и разтягайте локуми.
За Хамилтън си казах мнението и сега е време да коментирам цялото състезанието.
Интересно състезание се получи и част от вината за това има Люис с "циганското си поведение''

За Хамилтън си казах мнението и сега е време да коментирам цялото състезанието.

- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
+1, че нигрото правеше цигански работи, то просто си личеше, особено накрая!
Завършен егоист, който очаква всички само за него да работят....да ама не....намери си майстора, въпреки, че и Нико има още какво да учи и доказва като пилот....
Но и Себ според мен умишлено не го атакува и почти му пазеше гърба на Нико за ужас на нигрото.....
Завършен егоист, който очаква всички само за него да работят....да ама не....намери си майстора, въпреки, че и Нико има още какво да учи и доказва като пилот....
Но и Себ според мен умишлено не го атакува и почти му пазеше гърба на Нико за ужас на нигрото.....
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
По вашата логика, нямаше абсолютно никакъв смисъл от последното състезание, защото Хамилтън можеше да ги опъне всички, барабар с "шампиончето", на 20 секунди и нямаше да има "цигански номера", но той знаеше, че просто победа не му е достатъчна. Това е шампионското, да използваш всеки дори половинчат шанс.
Да, фен съм на Хамилтън откакто участва в Top Gear, може би 2008, 2007? но съвсем обективно Розберг не заслужава да е шампион за мен. Той просто изпълнява указания. Да, справя се добре в това, но за мен това не е достатъчно за един шампион... Сега натискай - натиска, сега кротко пази гуми - пази гуми, сега в бокса - влиза в бокса. Забранят ли радиото, може би няма да намери пистата някой ден. Дори в последното състезания, решаващо му титлата, той не се опита да атакува, а се возеше на второ място, искайки от бокса да го пуснат напред, за да не го атакуват... Та той няма старт след първа редица тоя сезон... Хамилтън не е участвал изобщо в 3 или 4 квалификации заради проблеми с колата, в Белгия от последно място стигна до подиум, и пак успя да съхрани интригата до края. Изобщо всеки един пилотски двубой на пистата между двамата в последните три години е печелен от Хамилтън и то убедително.
Въобще, цялото противопостоавяне между двамата много ми прилича на двубоя Лауда-Хънт. А всички знаем кой е по-интересния пилот
По-рано някой каза, че е важен живота на пилота и извън пистата. Ами то Розберг няма живот извън пистата. Ако някой следи и двамата в мрежите, ще види, че всички снимки на Розберг са "във фитнеса, подготвяме се за еди-кой-си старт", "снимка от падока", "снимка на подиума", "снимка с класирането"... Хамилтън прави повече за спорта като цяло от всички пилоти взети заедно.
P.S. относно изказванията за подпиране на Хамилтън от отбора, тяхно момче бил, за сметка на Бътън, за сметка на Алонсо... май не правите разлика между McLaren и Mercedes?
Да, фен съм на Хамилтън откакто участва в Top Gear, може би 2008, 2007? но съвсем обективно Розберг не заслужава да е шампион за мен. Той просто изпълнява указания. Да, справя се добре в това, но за мен това не е достатъчно за един шампион... Сега натискай - натиска, сега кротко пази гуми - пази гуми, сега в бокса - влиза в бокса. Забранят ли радиото, може би няма да намери пистата някой ден. Дори в последното състезания, решаващо му титлата, той не се опита да атакува, а се возеше на второ място, искайки от бокса да го пуснат напред, за да не го атакуват... Та той няма старт след първа редица тоя сезон... Хамилтън не е участвал изобщо в 3 или 4 квалификации заради проблеми с колата, в Белгия от последно място стигна до подиум, и пак успя да съхрани интригата до края. Изобщо всеки един пилотски двубой на пистата между двамата в последните три години е печелен от Хамилтън и то убедително.
Въобще, цялото противопостоавяне между двамата много ми прилича на двубоя Лауда-Хънт. А всички знаем кой е по-интересния пилот

P.S. относно изказванията за подпиране на Хамилтън от отбора, тяхно момче бил, за сметка на Бътън, за сметка на Алонсо... май не правите разлика между McLaren и Mercedes?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
bmw maniqk ivo bmw написа:Да бе по-добрия тази година хахаха. Ти даже знаеш какво Хамилтън си е мислил като е карал по-бавно.Напротив и на слепец е ясно, че имаше шанс да го изпреварят. И твоята теория с това ако стане меле издиша, защото нямаше меле за да си докажеш твърдението.
Ами...да, всъщност като оставим всичко настрана, поглеждаш статистиката и виждаш много неща. Не ми трябва да съм телепат за да знам какво си е мислил или поне част от това, особено пък циганиите имам една такава дарба да ги надушвам от хиляди километри.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Розберг е новия Световен Шампион и то заслужено, а не както някой по-назад писа че нямал хъса. Не са много пилотите които биха тръгнали да изпреварват лудия Верстапен ообено в това последно състезание. Много добре знаем какви ги върши Верстапен когато атакува или защитава позиция. Розберг показа че има и хъса и смелостта да е Световен Шампион.
А Хамилтън се показа отново като дребна душичка. Но Циганските му номера не минаха и той увисна. Страхотен завършек на този сезон.
П.П. Да не се изцепи и тук (ако не се е вече) някой, че Розберг за да доказва на някой изостанал фен че бил достоен трябвало да изпревари и Хамилтън. Хамилтън си използваше целият ресурс на баКтерията до първата ДРС зона за да дръпне над секунда и после в 3-ти сектор удряше здраво спирачките.
А Хамилтън се показа отново като дребна душичка. Но Циганските му номера не минаха и той увисна. Страхотен завършек на този сезон.

П.П. Да не се изцепи и тук (ако не се е вече) някой, че Розберг за да доказва на някой изостанал фен че бил достоен трябвало да изпревари и Хамилтън. Хамилтън си използваше целият ресурс на баКтерията до първата ДРС зона за да дръпне над секунда и после в 3-ти сектор удряше здраво спирачките.
Браво на Нико, заслужено стана световен шампион. Цигането може да се радва, че не е карал навремето за един друг славен отбор, които отдавна да са му били шута при тези си изцепки.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Така... Съжалявам за последващите си квалификации и констатации, надявам се да не обидя никой фен на Хамилтън, но просто ще съм искрен.
Днес Хамилтън показа убедително какъв е боклук. Георги Иванов много точно го каза - "Никой пилот не е по-велик от отбора, за когото се състезава". Беше крайно долно и недостойно да завърши така това гран при. Спортът не е като в миналото и не можеш да си правиш каквото искаш. Да - част от него сега е да спазваш указания и инструкции от рейс инженера. Я си представете, че зад Хамилтън наистина имаше атаки и те стигнат и до него. Ако беше загубена тази двойна победа за отбора какво щеше да е обяснението му - пак ли от типа "Загубих титлата, оставете ме на мира!"? В Редбул или Торо Росо щяха да го пребупредят с прекратяване на договора сигурно.
Луис е изразен егоист, с отвратително високомерие и умело прикрива долността на характера си с едно определено ниво на интелигентност (което дори не е много високо). От другата страна е Нико с изключителна класа, спортменство и достойнство да призная загуба. Да - мрънкал е много, но впрочем мрънкали са почти всички без изключение - Ветел, Луис, Алонсо. Относно това колко Ветел се опитваше да пази гърба на Нико аз не съм на 100% убеден, тъй като имаше лична битка в Верстапен за генералното класиране. Но допускам за потвърждение от бокса, че текущата позиция му е предостатъчна и може да си позволи да я реализира. А и все пак е немец и с Розберг доста се уважават.
Заключението ми е, че Хамилтън не заслужава нито една титла повече. И искрено пожелавам на Нико да сложи една доминация над него. Ще е полезно за всички. А иначе ми се иска 2017 Макларън начело и Фернандо с титлата, ноооо... Каквото времето покаже.
Днес Хамилтън показа убедително какъв е боклук. Георги Иванов много точно го каза - "Никой пилот не е по-велик от отбора, за когото се състезава". Беше крайно долно и недостойно да завърши така това гран при. Спортът не е като в миналото и не можеш да си правиш каквото искаш. Да - част от него сега е да спазваш указания и инструкции от рейс инженера. Я си представете, че зад Хамилтън наистина имаше атаки и те стигнат и до него. Ако беше загубена тази двойна победа за отбора какво щеше да е обяснението му - пак ли от типа "Загубих титлата, оставете ме на мира!"? В Редбул или Торо Росо щяха да го пребупредят с прекратяване на договора сигурно.

Заключението ми е, че Хамилтън не заслужава нито една титла повече. И искрено пожелавам на Нико да сложи една доминация над него. Ще е полезно за всички. А иначе ми се иска 2017 Макларън начело и Фернандо с титлата, ноооо... Каквото времето покаже.

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
Larbi написа:П.П. Да не се изцепи и тук (ако не се е вече) някой, че Розберг за да доказва на някой изостанал фен че бил достоен трябвало да изпревари и Хамилтън. Хамилтън си използваше целият ресурс на баКтерията до първата ДРС зона за да дръпне над секунда и после в 3-ти сектор удряше здраво спирачките.
Това е долна лъжа, че е удрял здраво спирачките! Не знам кое състезание си гледал, но не е било вчерашното

Dirty M5 driveR написа:Така... Съжалявам за последващите си квалификации и констатации, надявам се да не обидя никой фен на Хамилтън, но просто ще съм искрен.
Днес Хамилтън показа убедително какъв е боклук. Георги Иванов много точно го каза - "Никой пилот не е по-велик от отбора, за когото се състезава". Беше крайно долно и недостойно да завърши така това гран при. Спортът не е като в миналото и не можеш да си правиш каквото искаш. Да - част от него сега е да спазваш указания и инструкции от рейс инженера. Я си представете, че зад Хамилтън наистина имаше атаки и те стигнат и до него. Ако беше загубена тази двойна победа за отбора какво щеше да е обяснението му - пак ли от типа "Загубих титлата, оставете ме на мира!"?
И да бяха загубили двойната победа нищо лошо нямаше да стане, конструкторската титла беше взета, а ако се бяха блъснали и отпаднали Нико пак печели титлата. Имаше и други варианти Нико го изпреварват Фетел и Макс и титлата печели пак пилот на Мерцедес къде е егоизма? То всички пилоти тогава са такива, защото искат титли. Сега видях Хил какво казва и то е, че би направил същото, но явно и той е мръсник.
Последна промяна bmw maniqk ivo bmw на 28 Ное 2016, 9:38, променена общо 3 пъти

Е хайде стига де много хейт към Хамилтън , въпреки че не съм му фен , не смятам че постъпи чак толкова долно. Да не беше много честно от негова страна да събира колите зад себе си , но поставете се на негово място какво друго би могъл да направи , за да спечели така желаната световна титла , да направи +40сек на Розберг ли
Определено направи и състезанието много по-интересно
Чакаме с нетърпение новия сезон

Определено направи и състезанието много по-интересно

Чакаме с нетърпение новия сезон

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:Чакаме с нетърпение новия сезон
Изглежда ми, че ще бъде интересно през 2017-та заради новите по-широки гуми и променените в аеродинамиката.
Ще е интересно и да видим ще бъдат ли настигнати Мерцедес или даже изпреварени.

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Според мен Нико не заслужава тая победа поради няколко причини.
Основната за мен е факта, че Хамилтън отпадаше, за да може Нико да печели. В нито един двубой не успя да отговори на Хамилтън. Винаги когато той е наблизо, Нико обира 2рото място. Спечелените му победи са само заради невъзможността на nigga-та да си спечели състезанията.
Друго което е - Нико не е близо дори до карането на Хамилтън. Неговото каране е нещо като на Бътън. Или колата е перфектна и печели, или колата не е перфектна и го задминават Фераритата (които са посмешище тоя сезон и миналия и ..... фен съм им от над 15 години, та не ми се коментира....), което е СРАМ. Идва Хамилтън и му прави по 30-40 секунди със същата кола, оня си крета втори, щото толко си може. Идва Хамилтън и го задминава за 3 завоя. Идва Хамилтън и му праска всяка квалификация по 3-4 десети със съ-ща-та кола. Ебаси срама тоя да стане шампион.
А последното състезание е показателно. Как може да ти прави сечено Хамилтън и ти да се бориш за титлата и да ревеш по радиото да те пусне бе.... Ми натисни го, изпревари го, набий му го дет се вика, за всички състезания дето те е направил за смях като темпо. Ама не, той го бил притискал да кара бавно. Еми като нямаш топки, така се получава. Макс Верстапен се завъртя в първия завой и от там само натискане, изпреварвания, ала бала. Така се кара, това е спорта, това е надъхването, това е каране, не реването по радиото да го пуснел напред.
Хамилтън ми е адски противен като поведение, визия и всичко, ама като карач е топ класа за скорост, както е и Верстапен, който ми е горе долу също толкова силно антипатичен.
Истинския шампион не чака да му отстъпват, отива и си взима. Това е спорт в който трябва постоянно да стъпваш дебело и да си решителен, да бориш колата, не да ми караш по една единствена траектория през цялото време и като ти дойде една равностойна кола и да си кибичиш зад нея цяло състезание. Това не е поведение на шампион. Да чакаш бокса, за да го изпревариш.... пфффф..... Шаха е на другият полигон
Основната за мен е факта, че Хамилтън отпадаше, за да може Нико да печели. В нито един двубой не успя да отговори на Хамилтън. Винаги когато той е наблизо, Нико обира 2рото място. Спечелените му победи са само заради невъзможността на nigga-та да си спечели състезанията.
Друго което е - Нико не е близо дори до карането на Хамилтън. Неговото каране е нещо като на Бътън. Или колата е перфектна и печели, или колата не е перфектна и го задминават Фераритата (които са посмешище тоя сезон и миналия и ..... фен съм им от над 15 години, та не ми се коментира....), което е СРАМ. Идва Хамилтън и му прави по 30-40 секунди със същата кола, оня си крета втори, щото толко си може. Идва Хамилтън и го задминава за 3 завоя. Идва Хамилтън и му праска всяка квалификация по 3-4 десети със съ-ща-та кола. Ебаси срама тоя да стане шампион.
А последното състезание е показателно. Как може да ти прави сечено Хамилтън и ти да се бориш за титлата и да ревеш по радиото да те пусне бе.... Ми натисни го, изпревари го, набий му го дет се вика, за всички състезания дето те е направил за смях като темпо. Ама не, той го бил притискал да кара бавно. Еми като нямаш топки, така се получава. Макс Верстапен се завъртя в първия завой и от там само натискане, изпреварвания, ала бала. Така се кара, това е спорта, това е надъхването, това е каране, не реването по радиото да го пуснел напред.
Хамилтън ми е адски противен като поведение, визия и всичко, ама като карач е топ класа за скорост, както е и Верстапен, който ми е горе долу също толкова силно антипатичен.
Истинския шампион не чака да му отстъпват, отива и си взима. Това е спорт в който трябва постоянно да стъпваш дебело и да си решителен, да бориш колата, не да ми караш по една единствена траектория през цялото време и като ти дойде една равностойна кола и да си кибичиш зад нея цяло състезание. Това не е поведение на шампион. Да чакаш бокса, за да го изпревариш.... пфффф..... Шаха е на другият полигон

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Също като всяко друго състезание където шампиона не се решава от един-единствен старт и във Ф1 важи максимата, че сезона е маратон, а не спринт. Колата на Розберг беше по-безпроблемна защото я караше по-внимателно и слушаше екипа си затова как да кара. Хамилтън сам си чупи колите като ги кара душманската. Баща му на Розберг е бил шампион със само една победа през сезона, важно е да си възможно най-напред през по-голямата част от сезона, затова и в последното състезание Нико не го напъваше да го задминава, от бокса няколко пъти му казаха, че и 3ти да завърши пак е шампион. Защо да се напъва като и с направеното до момента печели
ПП: НЕ съм фен на нито един от двамата, симпатизирам на Ферари и също ми е мъка, че са страшни каръци и се осират зрелищно всеки сезон. Просто Нико избра най-прагматичното решение за последното състезание
Двойната победа е важна заради спонсорите - те дават пари за победи, а когато са двойни дават х2, така че отбора го интересува двете коли да завършат най-напред в класирането.

ПП: НЕ съм фен на нито един от двамата, симпатизирам на Ферари и също ми е мъка, че са страшни каръци и се осират зрелищно всеки сезон. Просто Нико избра най-прагматичното решение за последното състезание
bmw maniqk ivo bmw написа: И да бяха загубили двойната победа нищо лошо нямаше да стане, конструкторската титла беше взета, а ако се бяха блъснали и отпаднали Нико пак печели титлата.
Двойната победа е важна заради спонсорите - те дават пари за победи, а когато са двойни дават х2, така че отбора го интересува двете коли да завършат най-напред в класирането.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Как ще е лъжа че бил натискал спирачките хахахахах то цялото ръководство на отбора му се изреди по радиото да му каже да кара по-бързо и да не се влачи
Боже Господи и тук на бялото черно на черното бяло 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Такова чудо като Бритни няма второ.
Да му зависи малко или много титлата и да реве сама по радиото, но дори не направи и бегъл опита за атака. Страшен шампион!
За 7 кратния като сереше, спираше и блъскаше по пистите, май забравихте, ама той беше най-хубавия..
Да му зависи малко или много титлата и да реве сама по радиото, но дори не направи и бегъл опита за атака. Страшен шампион!
За 7 кратния като сереше, спираше и блъскаше по пистите, май забравихте, ама той беше най-хубавия..
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Нико е момче с класа, Луис е нагъл. По-точно не мога да определя двамата. Нико никога не е твърдял, че е по-бърз. Дори в последната квалификация май беше казал, че времето на Хамилтън е непосилно за него. Но Нико е постоянен, умее да работи в екип и умее да прави жертви за отбора. Защото отбора му предоставя машината за състезанието, а не някой друг. Също както Бътън - има редица по-бързи пилоти от него, но е достатъчно постоянен, носи тази характерна своя мъдрост (което е изключително важно. Всеки може да дава газ като побъркан. Но има ли смисъл и до какво ще доведе това...), супер безопасен пилот (което е + какво за него и отбора му, така и за другите. Все пак за да има битка трябва съперниците да останат на линия, не единия да пречука другия и готово.
). Това е. Всеки, който твърди друго явно не е наясно и с текущата техническа спецификация на машините. Едно време защо в квалификациите болидите са стигали до 1500 коня, а за състезанието се "дефорсират" до под 1000? Щото един по един ще родят до 10та обиколка и състезание няма да има. Мисля, че ясно се вижда това и днес - нито агрегатите, нито скоростните кутии, още по-малко пък гумите ще издържат при нон-стоп раздаване на всичката газ.
А по-рано някой каза, че Хамилтън видиш ли допринасял много за популярността на спорта извън пистата.
Искрено ще си позволя да се позабавлявам на това изказване... С кое допринася Луис? С шматкането си с Джъстин Бийбър? Нико има жена (не по-малко класна от него!), има и малко дете. Много ясно, че в свободното си време, колкото и малко да е то, ще бъде със семейството си.

А по-рано някой каза, че Хамилтън видиш ли допринасял много за популярността на спорта извън пистата.