Реална личност ли е Иисус Христос?
Модератор: Общи модератори
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Реална личност ли е Иисус Христос?
Деляне , ако може с ЕДНО , ДВЕ изречения да обясниш , къде са и защо са там децата жертва на някакъв вид насилие?
И ако имаш деца и някой почтен вярващ като теб , без да иска причини смъртта му , каква ще е твоята гледна точка?
Ти ли си грешен или детето ?
И ако имаш деца и някой почтен вярващ като теб , без да иска причини смъртта му , каква ще е твоята гледна точка?
Ти ли си грешен или детето ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- koliu_45acp
- Потребител
-
Zagy написа:koliu_45acp написа:аве, бате, ти читеш написаното, както дявола чите Евангелиетоначи... не е толкуз важно дали и кога ша погинеш от бацил, или от куршум, или от яденье и пиенье.... по-важното е ко си напраил с живота си дотогава.
оти не мое си мислиш - бе сабале ше се попраим, ша поискам прошка от ближния, ша са покаям...
още, я за други не моим отговарям, ма я съм яко вярващ (но не винаги съм бил) и както казах одеве - съм доста щастлив и спокоен ... тва да усещаш Божията благословия и благодат у всичко де правиш (га стоиш далеч от греха) е нещо неописуемо, братле!
Май и ти четеш както дявола чете Евангелието... като ще задълбаваме - кажи тогава с какво е виновно едно малко дете или бебе пред тоя така наречен господ, че трябва да бъде покосено от някаква болест, или изверг с калашник? какво иска да ни каже бог с това?
Децата са невинни и затва ша бъдат спасени. Тва беше вече написано неколко пъти у темата. Греха и мъките съответно идат за тия де причиняват страданията.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да де ама от там идва недоверието в Бог.
Ни си го видял, ни си го чул. Четеш там в разни книги за него какво щяло да бъде и как щяло да стане. А реално невинните цял живот умрели, дето се вика пък виновните си живеят, богатеят, развратничат и переспективата е да бъдат наказани посмъртно.
Ни си го видял, ни си го чул. Четеш там в разни книги за него какво щяло да бъде и как щяло да стане. А реално невинните цял живот умрели, дето се вика пък виновните си живеят, богатеят, развратничат и переспективата е да бъдат наказани посмъртно.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
koliu_45acp написа:Zagy написа:koliu_45acp написа:аве, бате, ти читеш написаното, както дявола чите Евангелиетоначи... не е толкуз важно дали и кога ша погинеш от бацил, или от куршум, или от яденье и пиенье.... по-важното е ко си напраил с живота си дотогава.
оти не мое си мислиш - бе сабале ше се попраим, ша поискам прошка от ближния, ша са покаям...
още, я за други не моим отговарям, ма я съм яко вярващ (но не винаги съм бил) и както казах одеве - съм доста щастлив и спокоен ... тва да усещаш Божията благословия и благодат у всичко де правиш (га стоиш далеч от греха) е нещо неописуемо, братле!
Май и ти четеш както дявола чете Евангелието... като ще задълбаваме - кажи тогава с какво е виновно едно малко дете или бебе пред тоя така наречен господ, че трябва да бъде покосено от някаква болест, или изверг с калашник? какво иска да ни каже бог с това?
Децата са невинни и затва ша бъдат спасени. Тва беше вече написано неколко пъти у темата. Греха и мъките съответно идат за тия де причиняват страданията.
И те се правиш на не разбрал въппоса.
Та преди да ги спаси , защо ги ОСТАВЯ да ги газят , бият, изнасилват , колят , душат , да лапат бибероните на чички ?
Ще ти кажа та дано да се събудите- Защото няма никой!!!
Диляне ,чакам и твоя отговор с 2 изречения.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
klintan66 написа:....
ОСТАВЯ ни защото имаме свободна воля, способността да действаме според преценката която имаме.
- koliu_45acp
- Потребител
-
язе въпроса го разбрах мноо добре.
страданието е неизменна част от живота на тоз свят, щото човеците се отдалечаваме все повече от Бога и не следваме повелите Му. Както каза колегата, дадена ни е свободна воля... щом има такива да искат да праат мизерии и гадости, тва е положението. Не знам що човеците често обвиняват Него за страданията при все, че е ясно отдека идат.
Ако, предстаи си, има едно общество коет да живее по законите на Бога, там нема да има гадости и мизерии. Ама просто нема как да стане щото лукавия дебне с изкушения на секи ъгъл.
страданието е неизменна част от живота на тоз свят, щото човеците се отдалечаваме все повече от Бога и не следваме повелите Му. Както каза колегата, дадена ни е свободна воля... щом има такива да искат да праат мизерии и гадости, тва е положението. Не знам що човеците често обвиняват Него за страданията при все, че е ясно отдека идат.
Ако, предстаи си, има едно общество коет да живее по законите на Бога, там нема да има гадости и мизерии. Ама просто нема как да стане щото лукавия дебне с изкушения на секи ъгъл.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
xela написа:klintan66 написа:....
ОСТАВЯ ни защото имаме свободна воля, способността да действаме според преценката която имаме.
В библейски времена не е било точно така - намесвал се е яко и многократно. Сега нещо ни е зарязал - писнало ли му е, вече не му пука ли, или просто има друга причина?

Si non confectus, non reficiat.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Хората винаги са имали свободна воля. Адам и Ева са изразили свободната си воля и за това са били изгонени от райската градина.
Ако питаш дали се намесва сега, да намесва се, но това няма нищо общо с волята ни.
Ако питаш дали се намесва сега, да намесва се, но това няма нищо общо с волята ни.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
xela написа:Хората винаги са имали свободна воля. Адам и Ева са изразили свободната си воля и за това са били изгонени от райската градина.
Май всички се досещат за каква намеса говориш, но не ми е това въпроса. Искам да знам за тоя тип намеса, за която аз говоря

Si non confectus, non reficiat.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тая притча за свободната воля много напомня на ситуация в която пред гладна маймуна да сложиш пресен банан и около него гнили домати и да се надяваш тя да изяде гнилите домати а банана да не го пипа щото така пише на стената - не пипай банана ! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- koliu_45acp
- Потребител
-
ако Господ се намесваше да предотврати всяка злина, то немаше да бъде възможно да извършиш никакъв грях, се'ш ли са... ма тогаз щехме да сме като питомни зайчета, не мислещи, свободни същества.
още от библейски времена... защо според тебе е позволил на Каин да убие Абел? Нима Абел е бил с нещо по-малко от всички невинни, които днес умират от ръцете на насилници?
още нещо да спомена, понеже се отвори дума за наказание на тоа свят и на онзи... ми то тия дето вършат магарии са наказани и тука, макар и да е само бегла интродукция на мъките дето ги чакат, щото покварата се отразява и на психиката, и на физиката. Едва ли колегата бум-бум иска да е на местото на безмозъчната лоена топка пеевски примерно

още от библейски времена... защо според тебе е позволил на Каин да убие Абел? Нима Абел е бил с нещо по-малко от всички невинни, които днес умират от ръцете на насилници?
още нещо да спомена, понеже се отвори дума за наказание на тоа свят и на онзи... ми то тия дето вършат магарии са наказани и тука, макар и да е само бегла интродукция на мъките дето ги чакат, щото покварата се отразява и на психиката, и на физиката. Едва ли колегата бум-бум иска да е на местото на безмозъчната лоена топка пеевски примерно

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Предлагам да се премахнат съдилищата и затворите , полицията и всички такива анти християнски институции защото наказанията се раздават на друго място и от други институции . Всеки да бъде свободен да извършва или да не извършва всякакви престъпления в израз на свободната си воля - на оня свят ще си излежи присъдите или ще му опростят греховете ако поиска прошка и се покае 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- klintan66
- старши ентусиаст
-
koliu_45acp написа:ако Господ се намесваше да предотврати всяка злина, то немаше да бъде възможно да извършиш никакъв грях, се'ш ли са... ма тогаз щехме да сме като питомни зайчета, не мислещи, свободни същества.
още нещо да спомена, понеже се отвори дума за наказание на тоа свят и на онзи... ми то тия дето вършат магарии са наказани и тука, макар и да е само бегла интродукция на мъките дето ги чакат, щото покварата се отразява и на психиката, и на физиката. Едва ли колегата бум-бум иска да е на местото на безмозъчната лоена топка пеевски примерно![]()
Поредните празни приказки!
Слушал съм ги от много хора и не мога да разбера как ги запомнихте и ги повтаряте без грешки.
Как пък никой не си каза мнението ами срича като първолак наученото. Ако питаш с да или не пак локуми на килограм.
Позволил е щото го няма ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- koliu_45acp
- Потребител
-
klintan66 написа:koliu_45acp написа:ако Господ се намесваше да предотврати всяка злина, то немаше да бъде възможно да извършиш никакъв грях, се'ш ли са... ма тогаз щехме да сме като питомни зайчета, не мислещи, свободни същества.
още нещо да спомена, понеже се отвори дума за наказание на тоа свят и на онзи... ми то тия дето вършат магарии са наказани и тука, макар и да е само бегла интродукция на мъките дето ги чакат, щото покварата се отразява и на психиката, и на физиката. Едва ли колегата бум-бум иска да е на местото на безмозъчната лоена топка пеевски примерно![]()
Поредните празни приказки!
Слушал съм ги от много хора и не мога да разбера как ги запомнихте и ги повтаряте без грешки.
Как пък никой не си каза мнението ами срича като първолак наученото. Ако питаш с да или не пак локуми на килограм.
Позволил е щото го няма ...
ами колега, задавате въпроси на които сами сте уверен, че имате отговорите и немате желание да прочетете и помислите върху отговорите, които се дават тука... не знам как по-ясно мое да се даде отговора, или какво очаквате.
ма тва едно на ръка... мене ми е по-интересно, верно ли мислите че кат напишете "щот нема никой" ша разклатите вярата на некой, на мене примерно... не знам що с такава ярост богохулствате и кво ви носи тва, може би некакво удовлетворение?