Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Здравословен живот, или...
Каква е марката?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не помня, но няма как да го сбъркаш
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
zAcK написа:Някой може ли да ми каже кои са качествените кози сирена, които се продават в България?
Говорим за всякакви кози сирена. Българско саламурено дали има качествено и кое е, и всякакви други?
По-добре търси домашно,защото и уж качествено да е от магазин,пак си ги има химиите в него. И аз ям само козе сирене,но си е наистина домашно,защото майка го прави и знам какво е
Stoqnov_1979 написа:zAcK написа:Някой може ли да ми каже кои са качествените кози сирена, които се продават в България?
Говорим за всякакви кози сирена. Българско саламурено дали има качествено и кое е, и всякакви други?
По-добре търси домашно,защото и уж качествено да е от магазин,пак си ги има химиите в него. И аз ям само козе сирене,но си е наистина домашно,защото майка го прави и знам какво е
Мдаа вярно е . От купешките "Козле" и " Сигмен" , първото е за предпочитане.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
vladobate написа:Stoqnov_1979 написа:zAcK написа:Някой може ли да ми каже кои са качествените кози сирена, които се продават в България?
Мдаа вярно е . От купешките "Козле" и " Сигмен" , първото е за предпочитане.
Няма ли някое фермерско, което да не е пълно с боклуци

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Понеже от известно време постоянно се налага да путъвам до вилата започнах и аз да се отварям на някакви такива по-био храни. Иначе като цяло съм си джънкар. Тук земята, от която пасат кравите, както и самите крави още от новородени теленца са си наши, сиренето сами си го правим (майка ми и съседа основно) от тяхното мляко. Тези крави нищо изкуствено не им се дава да ядат през целия им живот. Сега съм тука и като гледам и доматите тая година са супер, понеже ние с нищо не пръскаме и по принцип повечето си заминават от разни буболечки дето им е*ават мамата. Тази година имат късмет. Така де, на въпроса ми: като гледам цените, изглежда все едно си заслужава да направим повече сирене, и заедно с излишните домати и краставици да ги продадем в София. Някой прави ли нещо подобно (не изчетох цялата тема) и ако да, може ли да каже до колко си заслужава да се занимаваме и къде/как се продава тази продукция? Знам как става в големите вериги, ама там нямат интерес към чак толкова био неща, заради цената.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ами зависи колко изкарвате. За малки количества не си струва според мен ако нямаш сигурни клиенти. За по-големи треа си сертифициран, а като почнеш с повече количества ще почнеш и да пръскаш. Аз си зимах преди 4-5 години години сирене правено за ядене от собственика на фермата. 7 лв килото и минимум тенекия. Ся да е станало 10 лв. Смятай си го ти. Да земеш 1000 лв са 100 кила сирене. В тях има мин 700 литра мляко, труд, материали, транспорт и т. н. По 20 лв килото да е пак не излиза сметката при малко количества.
Хм,хм...
vixx написа:Понеже от известно време постоянно се налага да путъвам до вилата започнах и аз да се отварям на някакви такива по-био храни. Иначе като цяло съм си джънкар. Тук земята, от която пасат кравите, както и самите крави още от новородени теленца са си наши, сиренето сами си го правим (майка ми и съседа основно) от тяхното мляко. Тези крави нищо изкуствено не им се дава да ядат през целия им живот. Сега съм тука и като гледам и доматите тая година са супер, понеже ние с нищо не пръскаме и по принцип повечето си заминават от разни буболечки дето им е*ават мамата. Тази година имат късмет. Така де, на въпроса ми: като гледам цените, изглежда все едно си заслужава да направим повече сирене, и заедно с излишните домати и краставици да ги продадем в София. Някой прави ли нещо подобно (не изчетох цялата тема) и ако да, може ли да каже до колко си заслужава да се занимаваме и къде/как се продава тази продукция? Знам как става в големите вериги, ама там нямат интерес към чак толкова био неща, заради цената.
Имаш прясно мляко в изобилие и проблеми с доматите.Напръскай доматите с прясно мляко да видиш резултата.Успех!

Много хубава тема.
За физическото здраве е ясно. Хубава храна и много движение. Аз не се справям по скоро психически. Големия град и жената ми действат стресиращо, а винаги съм бил нервак. В последната година взех да си налагам да бъда по-спокоен на сила като определено имам подобрение, но на моменти не издържам. Препоръчайте ми някакви интересни четива със съвети за по-спокоен живот?
Като цяло според мен най-големите вредители за психиката са работата, забързания живот и големия град. Лошото, е хем е лесно да ги загърбиш, хем е много трудно. Имаме вила на 75км от София. Да речем, че отидем да живеем там. Всичко е супер, въздуха е чист, спокойно е и тн. Но какво ще работим, как ще се издържаме и какво образование ще получи детето в селското училище където учат 90% Урук-хай?
За физическото здраве е ясно. Хубава храна и много движение. Аз не се справям по скоро психически. Големия град и жената ми действат стресиращо, а винаги съм бил нервак. В последната година взех да си налагам да бъда по-спокоен на сила като определено имам подобрение, но на моменти не издържам. Препоръчайте ми някакви интересни четива със съвети за по-спокоен живот?
Като цяло според мен най-големите вредители за психиката са работата, забързания живот и големия град. Лошото, е хем е лесно да ги загърбиш, хем е много трудно. Имаме вила на 75км от София. Да речем, че отидем да живеем там. Всичко е супер, въздуха е чист, спокойно е и тн. Но какво ще работим, как ще се издържаме и какво образование ще получи детето в селското училище където учат 90% Урук-хай?

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Bokrael написа:Много хубава тема.
Всичко е вярно, което си написал..
Между другото, спортът помага доста за да се успокоиш (изгаря стресовите хормони - тези за същите за гнева, страха), но да - трябва да се премахнат дразнителите. За работа - има онлайн, но е доста различно, в смисъл че трябва да си промениш начина на мислене и да станеш малко като предприемач, доста самодисциплина трябва. Аз в голяма степен не успявам, но се опитвам. На мен работата не ми пречи, няма ли хора покрай мен, мога да бачкам като вол... Но колегите са изроди на 2-3-40 процента и в един момент избухвам и става лошо за мен, а дразнещите елементи са "добрите" жертви.. Отделно шефовете колко от тях са комплексарчета и не са стока.. Жена нямам (ама това не е само хубаво честно казано..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Bokrael написа:Препоръчайте ми някакви интересни четива със съвети за по-спокоен живот?

Има я и онлайн безплатно, ако имаш четец.

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Запиши се на боен спорт.
Ходи на фитнес/лостове.
Пий мента, глог, валериан.
Научи се да казваш "не" по-често (за жената най-вече).
Намери си залисващо хоби (моделизъм, дърводелство... нещо такова пипкаво и да изисква мислене).
Ходи на фитнес/лостове.
Пий мента, глог, валериан.
Научи се да казваш "не" по-често (за жената най-вече).
Намери си залисващо хоби (моделизъм, дърводелство... нещо такова пипкаво и да изисква мислене).
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Викай "маняна", "яваш яваш", ич да не ти пука. Нищо друго не ти треа.
Хм,хм...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
vixx написа:
Големите вериги не ги интересува нищо друго освен цената. Като си сложиш всичката документация, разрешителни и т.н. ще излезеш с 400% назад.

Ориентирай се към фермерските пазари. Гледам си от София - Женския пазар, Римската стена и т.н. всяка събота(по памет) имат подобни.
Около подобни пазари леко по леко си завърташ клиенти и може въобще да не ходиш от един момент нататък. Хората сами те търсят.
Няколко приятелчета пчелари имам, които от Римската стена си навъртяха хора и сега са само по куриери.
Платформи от типа на https://farmhopping.com/ също са добра опция. Секцията им кооперативи е мега доброто решение. Има и доста други подобни, разбира се.
Имаше едни пичове с подобна платформа(обаче не ги намирам в момента

От време на време съм посредник при "сделки" с подобни продукти(основно млечни) и като пари дори не съм смятал колко съм назад, но пък контактите с хора са сууууууууупер свежи и си струват отвсякъде.