Обсъждане на автокъщи
Модератор: Общи модератори
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Обсъждане на автокъщи
Ми иди в официален дилър. Където могат да докажат историята на колата, ама не с писани книжки, а дигитално и ще ти дадат пари.theraven_nz написа:и аз да питам за автокъща, която изкупува автомобили обаче. Къде биха взели Ф15, с пълна история и безкомпромисни подръжка и ремонти, на цена различна от скрап? Добре оборудвана, возя си детето с нея, просто не ми се занимава с цъкачи да ми губят времето половин година. Естествено, срещу съответния удар в цената, но не и да ме правят на глупак.
Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
randity написа:Ми иди в официален дилър. Където могат да докажат историята на колата, ама не с писани книжки, а дигитално и ще ти дадат пари.theraven_nz написа:и аз да питам за автокъща, която изкупува автомобили обаче. Къде биха взели Ф15, с пълна история и безкомпромисни подръжка и ремонти, на цена различна от скрап? Добре оборудвана, возя си детето с нея, просто не ми се занимава с цъкачи да ми губят времето половин година. Естествено, срещу съответния удар в цената, но не и да ме правят на глупак.
на 240к е, просрочил съм интереса им

---
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
В София автокъща Кентавър изкупува коли, под пазарната стойност разбира се.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
theraven_nz написа:randity написа:Ми иди в официален дилър. Където могат да докажат историята на колата, ама не с писани книжки, а дигитално и ще ти дадат пари.theraven_nz написа:и аз да питам за автокъща, която изкупува автомобили обаче. Къде биха взели Ф15, с пълна история и безкомпромисни подръжка и ремонти, на цена различна от скрап? Добре оборудвана, возя си детето с нея, просто не ми се занимава с цъкачи да ми губят времето половин година. Естествено, срещу съответния удар в цената, но не и да ме правят на глупак.
на 240к е, просрочил съм интереса имправена е на място, където правят повече от официалните. пак казвам - точно с цъкачи не ми се занимава.
Е тва е целия проблем, че българина като види кола над 200к и бяга към Горубляне за нещо на 120к

Другия проблем е това, че си я правил не в официален сервиз. Да, за теб и много други тоя сервиз е по-добър, но като го няма в BMW, иди докажи
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

barty написа:В София автокъща Кентавър изкупува коли, под пазарната стойност разбира се.
Кентавър много лаят, че изкупуват, ама цената я определят като на пунктовете за скрап

Има автокъщи, които биха се заели с тая работа срещу % от продажната стойност. Филип от бричка например. Има контакти в нета, ще е интересно да напишеш някаква обратна връзка ако се хвърлиш на този вариант.
Live it like you Love it
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
theraven_nz написа:и аз да питам за автокъща, която изкупува автомобили обаче. Къде биха взели Ф15, с пълна история и безкомпромисни подръжка и ремонти, на цена различна от скрап? Добре оборудвана, возя си детето с нея, просто не ми се занимава с цъкачи да ми губят времето половин година. Естествено, срещу съответния удар в цената, но не и да ме правят на глупак.
Да ти я изкупят няма да стане за нормални пари. Може да я оставиш да се продава в някоя автокъща.
Взимат процент от продажната цена, някаква минимална първоначална такса, както и някаква такса на месец престой на плаца.
Мои приятели са доволни от Любо Кар.
I love the sound of V8 in the morning...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Или взимат твърда такса тип "1000-2000лв". Но го има момента, че не очаквай да продават твоята кола
Като има още едно Ф15 за продажба в автокъщата, познай кое ще се промотира повече пред клиенти. Или "мани ги тея БМВ-та, глей тая Q7-ца, ей ся слезна от автовоза".

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Човек, продай си сам колата. Ще дойде някой, който няма да цъка. Сложи по-висока цена да има да сваляш и ще елиминираш повечето цъкачи, те никога няма да дойдат, макс някой да звънне.
С Кентавър не се занимавай. Те лъжат. Опитът ми е от 2016-та, но не вярвам нещо да се е променило. Бях им пратил тогава снимки на М5 Е60, трудно продаваема кола. Описание, всичко. Отговорът беше, че ако всичко е както казвам, ще ми дадат Х цена. Казвам аз, че няма да лъжа да ходя до София ей така. Отидох там, какво ли не гледаха, пробваха, накрая с возих с 220 след Метро посока дъ мол в колата ми
за да се уверят, че всичко е ок и лети буквално. Цената, която ми дадоха беше смешна. Бях я оставил в Мирафиори да се продава преди това, но трудно продаваема кола си беше, нормално. Явор ме нави да не я подарявам на Кентавър ако не са ми наистина спешни парите, свалихме леко цената и непродаваемата кола отиде за точно една седмица на 30%-та някъде(като имаш предвид, че я дадох евтино щом за седмица излетя и се счупиха да звънят)по-висока цена от тяхната. От кеф даже им се обадих да им кажа и оня ми цъкаше, че било късмет защото те ме убеждаваха, че кеш тая кола няма как да се продаде, макс бартер и т.н.
Пълни измамници, някакви руснаци имах общо с тях, тия зяпачите, които се явяват оценяващи, общуват по тел с някой си управител ако нещо мрънкаш за цената.
А ти ще подскочиш. Софавто съм чувал, че са по-коректни в това отношение. Но съвета ми ако ще я продаваш и нямаш официална история, засили я в Мирафиори(примерно защото там ходят хора оценящо марката)и чакай, или си я продавай сам.
Ако имаш време и нерви за губене, иди до Кентавър, ще чакам пост тука после.
С Кентавър не се занимавай. Те лъжат. Опитът ми е от 2016-та, но не вярвам нещо да се е променило. Бях им пратил тогава снимки на М5 Е60, трудно продаваема кола. Описание, всичко. Отговорът беше, че ако всичко е както казвам, ще ми дадат Х цена. Казвам аз, че няма да лъжа да ходя до София ей така. Отидох там, какво ли не гледаха, пробваха, накрая с возих с 220 след Метро посока дъ мол в колата ми

Пълни измамници, някакви руснаци имах общо с тях, тия зяпачите, които се явяват оценяващи, общуват по тел с някой си управител ако нещо мрънкаш за цената.
А ти ще подскочиш. Софавто съм чувал, че са по-коректни в това отношение. Но съвета ми ако ще я продаваш и нямаш официална история, засили я в Мирафиори(примерно защото там ходят хора оценящо марката)и чакай, или си я продавай сам.
Ако имаш време и нерви за губене, иди до Кентавър, ще чакам пост тука после.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колега, напиши една хубава и много подробна обява!
Снимки и тн.
Цената не трябва да е много ниска, за да не предизвиква мърлячи.
Смятам, че бързо ще я продадеш, ако сам я пуснеш!
Иначе чрез директно изкупуване едно 50% от цената пада.
Снимки и тн.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
7cars май имат такава услуга. Гледам, че са взели и голямо хале, в което съхраняват автомобилите, един вид шоурум.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Е.Димитров написа:Колега, напиши една хубава и много подробна обява!
Снимки и тн.
Благодаря на всички за съветите

Кентавър ще им обърна внимание за не повече от 10 минути, нямам големи очаквания там. 7карс не съм сигурен, че биха имали интерес, при положение че фокусът им е другаде, но не пречи да се пита. За мирафиори даже не знаех, благодаря.
Обявата и да си го движа аз е най-нежелан вариант, но май отива на най-разумен, колкото и да не ми се губи време (което нямам) със семкаджии.
Да мине лятото, да се отвозим по почивки, пък ще го мисля.
Пак благодаря на всички отзовали се, сила сте/сме

---
Пусни я само тук за някакво време, може някой да я хареса, поне ще избегнеш селяците първоначално.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
theraven_nz написа:Е.Димитров написа:Колега, напиши една хубава и много подробна обява!
Снимки и тн.
Благодаря на всички за съветите
Кентавър ще им обърна внимание за не повече от 10 минути, нямам големи очаквания там. 7карс не съм сигурен, че биха имали интерес, при положение че фокусът им е другаде, но не пречи да се пита. За мирафиори даже не знаех, благодаря.
Обявата и да си го движа аз е най-нежелан вариант, но май отива на най-разумен, колкото и да не ми се губи време (което нямам) със семкаджии.
Да мине лятото, да се отвозим по почивки, пък ще го мисля.
Пак благодаря на всички отзовали се, сила сте/сме
Имай предвид, че някои автокъщи предлагат услугата да оставиш колата при тях и те да я продават от твое име.
Съответно им оставяш ключа да я показват, а при продажба ти си минаваш нотариус и т.н. и плащаш някаква такса на автокъщата.
Дали процент или фиксирана сума предполагам е въпрос на договорка.
Пак е вариант

Не съм търговец, но често купувам и продавам коли, защото обичам колите, за мен те са страст, начин на живот. Виждам нещо, харесва ми, имам възможност да го имам и то се случва, просто е. В момента имам 6 коли, една съм я подарил на близък, другата е работен кон и просто стои и чака точно определена дейност, иначе не се кара (тъпа баничарка), останаха 4, които вече не мога да карам постоянно, защото фокусът ми е насочен главно към една от тях и останалите 3 почти не се карат. Затова съм пуснал 2 от тях за продажба. И двете са бмв-та, F06 и F30.
Ако ви кажа, че от вече... 9-10 месеца както съм обявил F06 и тук и в карс.бг и в мобиле.бг и във фейсбук групите и никой, ама АБСОЛЮТНО НИКОЙ не е дошъл да го гледа... не знам дали ще ми повярвате. Кола на реални доказуеми 148 000км с почти всички екстри които са предлагани за моделът, в автентично състояние без цигании и побългаряване... и в крайна сметка никой не дава пет пари за нея. За това време имам точно 2 (ДВЕ) телефонни обаждания ей така надъхващи ала "утре ще дойда да я видя" и никой не идва, 2-3 лични съобщения във фейсбук от цигани питащи ме "може ли на лизинг" и едно предложение за бартер за F15 Х5 М, което най-вероятно е пред разпадане... толкова с интереса към тази кола за почти една година присъствие на пазара. С другото си бмв което в момента продавам, F30-ката, която продавам от 2 месеца, за нея дори и телефонно обаждане няма, дори и лично съобщение, нищо! Дори гледайки статистика в карс.бг и мобиле.бг, почти никой не го и гледа, каму ли да я запазил обявата. Същата мъка бе миналата година, когато си продавах G30-ката (която беше кола на 5 години тогава), накрая ми писна и направих бартер за друга кола, която си имам и до днес.
Просто... да не звучи самонадеяно, но продавам не просто читави, а прекрасни коли, с история, екстри... и кор, никакво значение няма какво имаш и продаваш, важна е само цената
Като не е дъмпинга, не предлагаш бартер или лизинг, става тегаво. Гъвкав съм, цените не са ми най-високите, отделно всеки месец свалям цените, гледам да привлече интерес, правя нови снимки възможно най-хубави и показващо обективно истината, готов съм в който и сервиз да отида и да се гледа (защото не съм мошеник, няма какво да крия, ако има нещо лошо си го показвам или директно казвам за него), пиша грамотно, обяснявам всичко... кел файда. Просто сме си бананова република, пълна със скапани хора, които търсят скапани коли, търся се клозети. И под скапани хора не визирам бедни с липса на финанси, а визирам манталитет, възпитание, тактичност. Простаци, злобари... Никой не се трогва от това, дали му казваш "добър ден" и дали му говориш на "вие", дали му показваш черно на бяло документ автентичен. Българина си е пумияр по душа и си драпа за пумиярщината ала битака, семките, кебапчетата с бира, бистрене на политика. Интересува го далаверата, да е най-евтиното на пазара, без да може да разсъждава, че това първоначално по-евтино, накрая ще му излезе през носа и джоба и ще си дойде на цената на грамотата кола, с тази разлика, че кенефа винаги ще си остане кенеф, бил той и ремонтиран. Той просто вече носи енергията на кенеф. Но това е друга тема.
Имам чувството, че в момента, коли над 5 бона просто никой не купува, освен ако не е далаверата на деня (например F10 за 13 000лв, пък била тя пред разпадане). Отделно мисля, че хем БМВ вече никой не купува, но няма логика, при положение, че бмв са едни от най-масовите коли. Наблюдавам в мобиле.бг определени коли, които стоят от години и просто не се продават, убеден съм, че и те като мен нямат никакво обаждане и интерес.
Миналата година се обаждах на кентавър за G30-ката. Продавах я по обяви на 55-60 бона и това бе в общи линии началната цена за седан G30 6 цилиндъра дизел. Моето бе с екстри, с история в Бова Кар, оригинална боя... Кентавър предложиха 40 000лв. На още някакви го предлагах (софавто бяха), по същия начин подобна сума предложиха. Била много лош и грешен за БМВ цеят (колата бе сребриста), ама нямала камери и демек няма екстри (а не виждат, че има комфорт салон с подгрев и обдухване с напа кожа, че има автентични сложени още в завода карбонови заден лип и капаци на огледалата). Абсолютни мерзавци, уж с традиции на 30+ години автокъща, говорят не знам си колко езика. Вече не си правя труда да предлагам F06 и F30, просто няма смисъл.
PS: има един от Русе, всички коли са снимани пред червена сграда и снимките са тип "рибешко око" да хване цялата кола. Само скъпи и нови мерцедеси, бмв-та, аудита. Този съм го признал за търговец. Не му се задържа кола повече от месец. Но човека винаги е дъмпинга на пазара, макар и колите да са му мърляви в повечето случаи, е написал с големи букви БАРТЕР, просто гледа да има движение, да се менкат кенеф за курник, кон за кокошка, щрък за гъска. Това е играта явно, куци бартери.
PSS: миналата година, точно по това време, лятото... автокъща "галерия" стояща на околовръстното в София, продаваха бяла F06. М пакет, големи жанти (дали не бяха и черни), топ тупалка, ала бала. Гледам снимките на предната броня. Снимка отляво, снимка отдясно, снимка централно. Отляво има капачка за пръскалка на фар, отдясно няма капачка за пръскалка на фар (не, не ме разбрахте, под "няма" нямам предвид, че е паднала, а, че просто бронята няма дупка и въобще там не съществува капачка
), третата снимка, фронталната показва нагледно как от едната страна има капачка, от другата... просто всичко е замазано с кит.
Кола за 40+ бона, ама тогава бе най-евтината или една от най-евтините. След месец тази кола я нямаше, беше продадена. Честито на новия собственик, да се кефи на м пакета за който всеки тотален нещастник и глупак драпа със зъби и нокти
Честито на този Българин 
Ако ви кажа, че от вече... 9-10 месеца както съм обявил F06 и тук и в карс.бг и в мобиле.бг и във фейсбук групите и никой, ама АБСОЛЮТНО НИКОЙ не е дошъл да го гледа... не знам дали ще ми повярвате. Кола на реални доказуеми 148 000км с почти всички екстри които са предлагани за моделът, в автентично състояние без цигании и побългаряване... и в крайна сметка никой не дава пет пари за нея. За това време имам точно 2 (ДВЕ) телефонни обаждания ей така надъхващи ала "утре ще дойда да я видя" и никой не идва, 2-3 лични съобщения във фейсбук от цигани питащи ме "може ли на лизинг" и едно предложение за бартер за F15 Х5 М, което най-вероятно е пред разпадане... толкова с интереса към тази кола за почти една година присъствие на пазара. С другото си бмв което в момента продавам, F30-ката, която продавам от 2 месеца, за нея дори и телефонно обаждане няма, дори и лично съобщение, нищо! Дори гледайки статистика в карс.бг и мобиле.бг, почти никой не го и гледа, каму ли да я запазил обявата. Същата мъка бе миналата година, когато си продавах G30-ката (която беше кола на 5 години тогава), накрая ми писна и направих бартер за друга кола, която си имам и до днес.
Просто... да не звучи самонадеяно, но продавам не просто читави, а прекрасни коли, с история, екстри... и кор, никакво значение няма какво имаш и продаваш, важна е само цената

Имам чувството, че в момента, коли над 5 бона просто никой не купува, освен ако не е далаверата на деня (например F10 за 13 000лв, пък била тя пред разпадане). Отделно мисля, че хем БМВ вече никой не купува, но няма логика, при положение, че бмв са едни от най-масовите коли. Наблюдавам в мобиле.бг определени коли, които стоят от години и просто не се продават, убеден съм, че и те като мен нямат никакво обаждане и интерес.
Миналата година се обаждах на кентавър за G30-ката. Продавах я по обяви на 55-60 бона и това бе в общи линии началната цена за седан G30 6 цилиндъра дизел. Моето бе с екстри, с история в Бова Кар, оригинална боя... Кентавър предложиха 40 000лв. На още някакви го предлагах (софавто бяха), по същия начин подобна сума предложиха. Била много лош и грешен за БМВ цеят (колата бе сребриста), ама нямала камери и демек няма екстри (а не виждат, че има комфорт салон с подгрев и обдухване с напа кожа, че има автентични сложени още в завода карбонови заден лип и капаци на огледалата). Абсолютни мерзавци, уж с традиции на 30+ години автокъща, говорят не знам си колко езика. Вече не си правя труда да предлагам F06 и F30, просто няма смисъл.
PS: има един от Русе, всички коли са снимани пред червена сграда и снимките са тип "рибешко око" да хване цялата кола. Само скъпи и нови мерцедеси, бмв-та, аудита. Този съм го признал за търговец. Не му се задържа кола повече от месец. Но човека винаги е дъмпинга на пазара, макар и колите да са му мърляви в повечето случаи, е написал с големи букви БАРТЕР, просто гледа да има движение, да се менкат кенеф за курник, кон за кокошка, щрък за гъска. Това е играта явно, куци бартери.
PSS: миналата година, точно по това време, лятото... автокъща "галерия" стояща на околовръстното в София, продаваха бяла F06. М пакет, големи жанти (дали не бяха и черни), топ тупалка, ала бала. Гледам снимките на предната броня. Снимка отляво, снимка отдясно, снимка централно. Отляво има капачка за пръскалка на фар, отдясно няма капачка за пръскалка на фар (не, не ме разбрахте, под "няма" нямам предвид, че е паднала, а, че просто бронята няма дупка и въобще там не съществува капачка

Последна промяна Вуйчо на 17 Авг 2024, 2:48, променена общо 1 път

Едно нешо да не се продава има -само- една причина- цената. Нищо друго.
И едно нещо струва толкова колкото някой е готов да плати за него и нито стотинка повече.
Знам- написал съм очевидни неща, но… Когато тези две неща се осъзнаят … очакванията на продавача добиват реални измерения.
До тогава- само разочарования.
… и понеже българина е осъзнал в повечето случаи горните две неща- гледа да купи най- евтиното защото знае, че някой ден като тръгне да продава- ще се сблъска с “другата страна” на тоя медал. Демек- истината е да се купува евтино че дс има мегдан после да продава евтино а не да се опитва човек дс си “избие парите” а всъщност колата му да стане паметник в мобилето…
И едно нещо струва толкова колкото някой е готов да плати за него и нито стотинка повече.
Знам- написал съм очевидни неща, но… Когато тези две неща се осъзнаят … очакванията на продавача добиват реални измерения.
До тогава- само разочарования.
… и понеже българина е осъзнал в повечето случаи горните две неща- гледа да купи най- евтиното защото знае, че някой ден като тръгне да продава- ще се сблъска с “другата страна” на тоя медал. Демек- истината е да се купува евтино че дс има мегдан после да продава евтино а не да се опитва човек дс си “избие парите” а всъщност колата му да стане паметник в мобилето…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила