Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Новите ГТП стикери

т'ва да внесеш 24 годишна Х5-ца от Щатите си е престъпление само по себе си

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Корозирал е катализаторът за толкова време, какво да минава.
И тя кой знае или е от някой северен щат, или от Канада, или е била потопена и блатясала. Но пък виж, наистина си е престъпление да внесеш подобна кола на тия години от там. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Докарана е от по-предния собственик , явно си е била негова там и си я е взел с него /това е било преди 7-8 години/ Въпроса е че тя си е правена за там и нз как седи въпроса с катализатора /има ли го изобщо/
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Майтапът настрана, те имат по-занижени изисквания за вредни емисии, та може фабрично нещо да не става работата, но говоря наизуст. С нов катализатор за европейска кола не вярвам да има проблем, другия вариант е да търсите пункт от добронамерените, които знаят как се прави нещо по въпроса. Тука уж имало един, ама не съм минавал лично за да гарантирам.
In God we trust, all others we track.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Най-вероятно "по-предния" собственик е издънил катализатора.Тия екологии се влагат още от 70-те години ,не е невъзможно през 2000г в САЩ да е пусната от конвейра без ,но се съмнявам.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Сечта е поголовна. Пред мен имаше 3 коли на бензин и нито една не мина. И аз не минах. Като кажеш, че си бензин още на входа те замерват и обратно да си ходиш, поне не взимат пари и не те вкарват в системата. Явно лош късмет ще да е да се уцелим по едно и също в един и същ пункт само неизправни бензинови коли. Ако се вярва на статистиката явно сме и единствените с проблем в цяла София 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
streetz написа:Сечта е поголовна. Пред мен имаше 3 коли на бензин и нито една не мина. И аз не минах. Като кажеш, че си бензин още на входа те замерват и обратно да си ходиш, поне не взимат пари и не те вкарват в системата. Явно лош късмет ще да е да се уцелим по едно и също в един и същ пункт само неизправни бензинови коли. Ако се вярва на статистиката явно сме и единствените с проблем в цяла София
Именно. Много не влизат в статистиката на Гвоздейков, защото по някакъв начин пунктовете просто замерват набързо газовете, за да на губят време респективно и пари, защото на опашката чакат и дизели, а те са сигурни (чисти), дори и да са леш и просто, те отпращат по живо по здраво.
Лудия.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Какви бяха колите и коя година. Имаха ли катализатори?
- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Първата не ѝ обърнах внимание, понеже тъкмо бях пристигнал и бях назад на опашката ... може би Корола, Акорд, нещо от тоя сорт около 2010. Втория изгорял беше Тойота Ярис пак там някъде около 2005-2010 (второто поколение ако не греша), после Мерцедес R класа от първите 2006-2007 може би, и аз накрая с Е46 с М54 2003г евро 4 по талон. За другите не знам, аз съм с оригиналния катализатор, без газово, масло и филтри са на 4000 км, последните 2000 км е карана само с бензин от Еко 100 октанов. На празен ход ми казаха, че съм на границата за CO и ламбда (или гама коеф. беше), но с 2-3000 оборота CO-то било 600-700 (според мен имаха предвид 0.600-0.700%) при норма 200.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
streetz написа:Първата не ѝ обърнах внимание, понеже тъкмо бях пристигнал и бях назад на опашката ... може би Корола, Акорд, нещо от тоя сорт около 2010. Втория изгорял беше Тойота Ярис пак там някъде около 2005-2010 (второто поколение ако не греша), после Мерцедес R класа от първите 2006-2007 може би, и аз накрая с Е46 с М54 2003г евро 4 по талон. За другите не знам, аз съм с оригиналния катализатор, без газово, масло и филтри са на 4000 км, последните 2000 км е карана само с бензин от Еко 100 октанов. На празен ход ми казаха, че съм на границата за CO и ламбда (или гама коеф. беше), но с 2-3000 оборота CO-то било 600-700 (според мен имаха предвид 0.600-0.700%) при норма 200.
R класата никога няма да мине повече… поне легално.
Ти щом на празни си ок ама на обороти си над нормата за со - ако колата си върви добре плюс не гориш масло ….. си за нов катализатор.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DigitalExile
- ентусиаст
-
streetz написа:Първата не ѝ обърнах внимание, понеже тъкмо бях пристигнал и бях назад на опашката ... може би Корола, Акорд, нещо от тоя сорт около 2010. Втория изгорял беше Тойота Ярис пак там някъде около 2005-2010 (второто поколение ако не греша), после Мерцедес R класа от първите 2006-2007 може би, и аз накрая с Е46 с М54 2003г евро 4 по талон. За другите не знам, аз съм с оригиналния катализатор, без газово, масло и филтри са на 4000 км, последните 2000 км е карана само с бензин от Еко 100 октанов. На празен ход ми казаха, че съм на границата за CO и ламбда (или гама коеф. беше), но с 2-3000 оборота CO-то било 600-700 (според мен имаха предвид 0.600-0.700%) при норма 200.
Сипи 2-3 литра етанол на 20л. бензин и ще мине

DigitalExile написа:streetz написа:Първата не ѝ обърнах внимание, понеже тъкмо бях пристигнал и бях назад на опашката ... може би Корола, Акорд, нещо от тоя сорт около 2010. Втория изгорял беше Тойота Ярис пак там някъде около 2005-2010 (второто поколение ако не греша), после Мерцедес R класа от първите 2006-2007 може![]()
би, и аз накрая с Е46 с М54 2003г евро 4 по талон. За другите не знам, аз съм с оригиналния катализатор, без газово, масло и филтри са на 4000 км, последните 2000 км е карана само с бензин от Еко 100 октанов. На празен ход ми казаха, че съм на границата за CO и ламбда (или гама коеф. беше), но с 2-3000 оборота CO-то било 600-700 (според мен имаха предвид 0.600-0.700%) при норма 200.
Сипи 2-3 литра етанол на 20л. бензин и ще мине
Няма да стане

1/10 етанол както си предписал преко сили смъква 20-25% СО…. Той е 200% над нормата…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DigitalExile
- ентусиаст
-
начи ще стане само в ония другите пунктове 

- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Накрая така стана, преди малко пробвах на друго място, където се оказаха склонни към корупция. Интересното е, че там в обороти стойностите на CO (истинските) бяха доста по-добри - 0.3-0.35.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
А тука един колега с бензинова Шкода по-нова година с махнат катализатор каза, че увивали някакви парцали около сондата и я топвали в нещо и ставала работата със стойностите без проблеми 

Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk