Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Море 2023г.?!...
Аз препоръчвам Сами, плажа Антисамос е близо и е един от най добрите. В центъра на острова е, и е добра отправна точка за обиколки. Ферито за Итака тръгва от там, има и готини таверни.Фискардо също ми хареса, ама май е по населено.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
А пътя до Лефкада как е? В смисъл магистрала ли е само от Кулата или има и двупосочен? Има ли читави бензиностанции, на които може да се спира за почивка?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Phil написа:А пътя до Лефкада как е? В смисъл магистрала ли е само от Кулата или има и двупосочен? Има ли читави бензиностанции, на които може да се спира за почивка?
Пусни си на навигацията пътя, при който си максимално на магистрала . Последните 100ина км има варианти и през някакви забутани села , иначе другото ти е "магистралата с тунелите". Има много малоумни толове - Ако нямаш wi fi pass , си приготви много монети или 2 дебитни карти - картите са до 10 плащания на ден, да не овиснеш вечерта в тавенрата , щото си платил 10 това по 0.3 евро хаха
За спиране изчакай да минеш Солун и като се качиш на магистралата за Игуменица виж първият

Колеги а кой е най-бързият начин с ферибота да се стигне до острова (примерно около централната част)
На картата като гледам най-близко би било през Василики-Фискардо или бъркам 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
don_gori написа:Колеги а кой е най-бързият начин с ферибота да се стигне до острова (примерно около централната част)На картата като гледам най-близко би било през Василики-Фискардо или бъркам
Чакай сега - Лефкада се стига през моста. Василики- Фискардо е връзката с Кефалония?
Ако питаш за Кефалония , по-назад съм писла защо не бих повторил този ферибот. Към това да добавя и че седмица преди мен , приятели пътували по същия маршрут и ...спрели ферибот линията за целят ден. Съответно те се върнали през Лефкада, на континента до Килини и от там - ферибот до Ликсури- само 21 часа път

Пътя не се усеща.Phil написа:А пътя до Лефкада как е? В смисъл магистрала ли е само от Кулата или има и двупосочен? Има ли читави бензиностанции, на които може да се спира за почивка?
Съгласен съм съм с колегата да спреш след Солун.
Аз направих София-Парга, разход 4.6 по борд.
От Парга до Лефкада пътя е супер.
3 евро е тола минаваш под един тунел и си там.
Мен лично Лефкада ми хареса от към води/плаж, но не бих организирал почивка в Лефкада, самите селцета и града не е моето, което си представям за почивка.
Това е до Порто Кацики.
И само да добавя 2 пъти съм пътувал по този маршрут първия бе до Корфу, тогава с Хонда Сивик 8 2.2 дизел- е имах чувството че пътя не свършва, спирах 100 пъти, тази година с е90 на връщане спрях за 5 мин само до тоалетна преди границата не усетих пътя.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Морето взе седма жертва за по-малко от 48 часа: Врачанин се удави на плаж в Созопол
Удавените тая година вече станаха много

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- E.5KOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-klasse, BlueTec, 2017
zAcK написа:Морето взе седма жертва за по-малко от 48 часа: Врачанин се удави на плаж в Созопол
Удавените тая година вече станаха многоЛуда работа...
Черно море е гадно море. Дойде ли август, започва вълнение, ветрове, мъртви течения, тонове водорасли и т.н. В цяла Гърция сигурно има по-малко спасители от тези, където са само на Слънчев бряг, а никога не съм чул/видял по медиите за удавен турист в гръцко...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз в края на седмицата ще ходя на малко необичайно място на море, но съм го набелязал от години, дори преди Ковида имах билети, ама всичко отпадна.
Та сега дойде реда му, става дума за тропическите японски острови, като ще имам нощувки в Ишигаки и Окинава.
Та сега дойде реда му, става дума за тропическите японски острови, като ще имам нощувки в Ишигаки и Окинава.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
морето е виновно... със сигурност 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е морето е виновно, кой друг
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... ni-1802159

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... ni-1802159
"Само 20 минути след работния ден на спасителите морето се напълни със "смелчаци", които обичат големите вълни. Не се чудете защо има толкова инциденти в последните дни...
"Много, много проcт нaрод. Caмонaдеяни и aрогaнтни, cякaш ca безcмъртни..."

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:Е морето е виновно, кой другhttps://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... ni-1802159
"Само 20 минути след работния ден на спасителите морето се напълни със "смелчаци", които обичат големите вълни. Не се чудете защо има толкова инциденти в последните дни..."Много, много проcт нaрод. Caмонaдеяни и aрогaнтни, cякaш ca безcмъртни..."
Въпрос е на минути някой да започне да вика за помощ. Нищо не може да ги спре нашите туристи да направят глупости
Мдам. Преценят хората! И какви са тия спасители и флагове, че да им казват какво да правят!
Ние едно време дали не отнасяхме шамарите от татко като не трябваше да се влизи и се пробвахме?

А сега ходят да се карат и перят на спасителите...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
alekangg написа: Ишигаки и Окинава.
Завиждам ти

vicho написа:морето е виновно... със сигурност
Ми не е лъжа

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Не знам... мен не ме е теглило
Тренирал съм плуване от 8-ми до 12-сти клас, всеки ден по няколко километра. Криво-ляво съм се понаучил да плувам, но в морето НЕ влизам да плувам и НЕ влизам навътре.
Опасно е, и не си струва риска.
но както знаем, всеки сам си "преценя"
Тренирал съм плуване от 8-ми до 12-сти клас, всеки ден по няколко километра. Криво-ляво съм се понаучил да плувам, но в морето НЕ влизам да плувам и НЕ влизам навътре.
Опасно е, и не си струва риска.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Абсолютно. Аз също съм тренирал плуване, ама винаги си имам едно наум в морето. Плувам си, но рядко отивам там, където нямам дъно.vicho написа:Не знам... мен не ме е теглило
Опасно е, и не си струва риска.![]()
Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..