По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
Re: По-добре ли бяхме през соца?
BMW_POWER написа:hell's angel написа:Mini написа:BMW_POWER написа:Това е след един голям бой между хайтяни и черни преди няколко години. :
![]()
За кебекарите, може и да има разлика - сите шпрехащи френски са специални![]()
![]()
Остави го колегата, той живее в различен свят. Ще му дам жокер и ако иска да продължи да се прави на компетентен, нека иде да направи снимки.
https://www.google.ca/maps/place/Montre ... 38211fefef
На първа линия се вижда една страхотна Мазда, за колегата Ачо![]()
Хаитяни и африканци са две различни неща. Не ги бъркайте. Иначе Кебек льо, е гетото на Северна Америка. Но това е друга тема и Адам Смит не е казал нищо по въпросаЗасега
Кво има на този адрес? Там ли си бачкал?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Където французите са барнали, трева не никне след тва. Тва и без да се допитвам до Адам Смит мога да ти го кажа. Парадоксалното е, че имат много големи философи като Фредерик Бастиа примерно, просвещението и т.н.... въпреки, че и австрийците са родили бая икономисти (Хайек, Мизес, ...) ама си остават социалисти. Поне си имат Глок там ако не друго да държат нещата под контрол
Ние уж правим Калашници, ама не ни дават да припарим до тях.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:Където французите са барнали, трева не никне след тва. Тва и без да се допитвам до Адам Смит мога да ти го кажа. Парадоксалното е, че имат много големи философи като Фредерик Бастиа примерно, просвещението и т.н.... .
Историята е много интересно нещо. Някъде беше писано, че господ е създал латинската армия, за да има с кого да си играе пруската армия. В тори ред на мисли, Господ е създал френската армия, за да има с кого да си играе английската армия. Историята на френска Америка и в частност Канада е много интересна.
Философи имат, ама са и големи философи ... много е дълго за писане. Трябва да се види, трудно е да се обясни.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За да не пренасяме дискусията в другата тема отговарям тук.
Щом разбираш икономическата свобода по този начин, значи би трябвало да си върл комунист.
В момента ако искаш да продадеш плодовете на труда си ще те разпорят с какви ли не разрешителни.
По онова време баба ми имаше малък излишък от зеленчуковата си градина. Занесе 2 салатки в ХЕИ-то, домати, краставици и каквото там искаше да продава и след няколко дни и дадоха бележка, че са чисти от нитрати + една някакво номерче за пазара. Настани си се там на една сергийка и всичко беше точно. Бюрокрация клоняща към нула.
Както съм споделял и преди единият ми дядо беше занаятчия. Произвеждаше електрическа керамика и продаваше на едро на заводите за печки, електрооборудване и други подобни. Продаваше на едро и на търговците по пазарите. Никой не го е спирал.
Другият ми дядо беше строител. Събота и неделя работеше на частно. След като се пенсионира отново си работеше и никой не го е спирал.
В този смисъл никой не те спъваше да продаваш продукцията или труда си както намериш за добре. Да, имаше разпределения за някои професии. Но това пък беше цената във всяко забутано село да има училище, детска градина, медицинска помощ. В резултат и прираст на населението, селско стопанство и индустрия. Защо сега раждаемостта е по-ниска от тази във войната?
Колкото до собствеността след първоначалното изземване на земите всеки разполагаше с това, което притежава свободно. Баба ми и дядо ми си купиха 4 декара земя, която обработваха. Никой не ги е спирал. Да, може би колективизацията не е най-демократичното решение на онази власт, но след като ги върнаха колко от наследниците разполагат с имотите на бабите и дядовците си? Всичко се продаде и похарчи. И преди ги нямало и сега ги няма. Ама важното е, че демокрация има.
За това жителство всеки се жалва ама кой от вас е пострадал от него?
Аз съм живял по тавани, мазета ама буквално мазета, квартири без баня и къде ли още не през цялото си детство. Защото нашите нямаха жителство. Реално до към 35-тата си година, когато си построих къща не съм имал място, което да нарека дом.
Мисля, че трудно ще се намери човек във форума по-пострадал от жителството. И въпреки това, ако това е била цената, която съм платил за нормалното си иначе детство не съжалявам грам за това.
Колега, наистина не те разбирам. Поне едно 20 пъти казах че по нищо не въздишам и нищо не искам да връщам. 1000 пъти повторих, че единствената ми теза е че не можеш да отречеш всичко постигнато тогава и да кажеш- това не е нищо. А ти пак твойта си знаеш.
Да не би германците да си разпродадоха заводите, щото били от Хитлер. И през войната са произвеждали оръжия? Да не би да си разрушиха мостовете и пътищата, които той е построил? Да не би Щатите да не им прибраха всичките учени, защото са били нацисти?
Какъв беше зора да унищожим огромна материална база, производство, селско стопанство и всичко, щото било комунистическо?
Какъв беше зора да се реформира една перфекта образователна система, че сега 90% от завършилите средно да са буквално полу грамотни?
Какъв беше зора да се реформира работещо здравеопазване с лекар и зъболекар във всяка една паланка до степен в която премахват здрави органи заради пари от здравната каса и от здрав човек правят инвалид?
Кактъв беше зора да се унищожи силна и боеспособна армия, че в момента да се чудим какво ще правим, ако Турция си поиска нещо от нас?
Нищо от това нямаше да се случи, ако ги нямаше милионите лумпени, които ръкопляскаха на всяка нова идиотия и с възхищение гледаха как се ограбва и съсипва събираното с десетилетия, щото било комунистическо и значи нищо не струва. Било фалирало, неефективно и некачествено.
Големият грях на социализма е, че ни остави неподготвени за това, което следваше след него. Не го наричам нито демокрация, нито свобода, нито пазарна икономика, защото не е такова.
Все още не можем да повярваме, че лекарят ще ти отреже ръката, вместо да я излекува ако това ще му донесе повече пари. Че овластените ще унищожат армията ни и ще оставят една страна с 1300 годишна история беззащитна за пари.
Ето го- случва се всеки ден. А ние сме доволни, че караме 20 годишни БМВ-та, отдавна изчерпали технологичния си ресурс и се чувстваме свободни. Да ти сера и на свободата в която работиш един месец в годината да си купиш гуми по-скъпи от колата.
steeN написа:Икономическа свобода не значи да имаш пари. Това е да си богат. Икономическа свобода значи да имаш свобода купуваш и продаваш това, което искаш както искаш, вкл. и труда си. Икономическа свобода също е да имаш свобода да се разпореждаш със собствеността си. Аз не казвам, че в момента е някаква невероятна икономическа свобода ако се сравняваме с развити държави, но е определено много повече. В момента има още много неща, от които съм се оплаквал... Ей така прозиволен пример...
- за да имаш сергия на пазара да продаваш плодове и зеленчуци някакви, ти трябват един куп бумаги... ако искаш да си купиш сурово мляко е незаконно, ако те изпортят че продаваш ще ти лепнат глоба... яйца не може да продаваш, щото... ? има много по-големи проблеми, но мисля, че сам ще се сетиш за безброй примери.
Щом разбираш икономическата свобода по този начин, значи би трябвало да си върл комунист.

По онова време баба ми имаше малък излишък от зеленчуковата си градина. Занесе 2 салатки в ХЕИ-то, домати, краставици и каквото там искаше да продава и след няколко дни и дадоха бележка, че са чисти от нитрати + една някакво номерче за пазара. Настани си се там на една сергийка и всичко беше точно. Бюрокрация клоняща към нула.
Както съм споделял и преди единият ми дядо беше занаятчия. Произвеждаше електрическа керамика и продаваше на едро на заводите за печки, електрооборудване и други подобни. Продаваше на едро и на търговците по пазарите. Никой не го е спирал.
Другият ми дядо беше строител. Събота и неделя работеше на частно. След като се пенсионира отново си работеше и никой не го е спирал.
В този смисъл никой не те спъваше да продаваш продукцията или труда си както намериш за добре. Да, имаше разпределения за някои професии. Но това пък беше цената във всяко забутано село да има училище, детска градина, медицинска помощ. В резултат и прираст на населението, селско стопанство и индустрия. Защо сега раждаемостта е по-ниска от тази във войната?
Колкото до собствеността след първоначалното изземване на земите всеки разполагаше с това, което притежава свободно. Баба ми и дядо ми си купиха 4 декара земя, която обработваха. Никой не ги е спирал. Да, може би колективизацията не е най-демократичното решение на онази власт, но след като ги върнаха колко от наследниците разполагат с имотите на бабите и дядовците си? Всичко се продаде и похарчи. И преди ги нямало и сега ги няма. Ама важното е, че демокрация има.
steeN написа:Но трябва да отчетеш неща като жителство например.
За това жителство всеки се жалва ама кой от вас е пострадал от него?
Аз съм живял по тавани, мазета ама буквално мазета, квартири без баня и къде ли още не през цялото си детство. Защото нашите нямаха жителство. Реално до към 35-тата си година, когато си построих къща не съм имал място, което да нарека дом.
Мисля, че трудно ще се намери човек във форума по-пострадал от жителството. И въпреки това, ако това е била цената, която съм платил за нормалното си иначе детство не съжалявам грам за това.
Elesar74 написа:Намирам за голямо лицемерие да се ползваш от благинките на западния свят, а в същото време да сочиш период от българската история, (когато същия този запад беше отречен, обруган и презрян), като нещо добро и достойно за пример. Не може на фона на чуждите престъпления, да неглижираме нашите собствени. Може да не сме запалили световна война, но сме извършили други, също гадни по своята същност неща, макар и по-малък мащаб. Форум, който се ползва от продуките на западна фирма и на тази база е основан даже своебразен култ, да изобилва от мнения за носталгия по времето на комунизма, направо нямам думи. Ама те комунистите(пардон, социалистите) са във възход по целия свят, какво се чудя.
Колега, наистина не те разбирам. Поне едно 20 пъти казах че по нищо не въздишам и нищо не искам да връщам. 1000 пъти повторих, че единствената ми теза е че не можеш да отречеш всичко постигнато тогава и да кажеш- това не е нищо. А ти пак твойта си знаеш.
Да не би германците да си разпродадоха заводите, щото били от Хитлер. И през войната са произвеждали оръжия? Да не би да си разрушиха мостовете и пътищата, които той е построил? Да не би Щатите да не им прибраха всичките учени, защото са били нацисти?
Какъв беше зора да унищожим огромна материална база, производство, селско стопанство и всичко, щото било комунистическо?
Какъв беше зора да се реформира една перфекта образователна система, че сега 90% от завършилите средно да са буквално полу грамотни?
Какъв беше зора да се реформира работещо здравеопазване с лекар и зъболекар във всяка една паланка до степен в която премахват здрави органи заради пари от здравната каса и от здрав човек правят инвалид?
Кактъв беше зора да се унищожи силна и боеспособна армия, че в момента да се чудим какво ще правим, ако Турция си поиска нещо от нас?
Нищо от това нямаше да се случи, ако ги нямаше милионите лумпени, които ръкопляскаха на всяка нова идиотия и с възхищение гледаха как се ограбва и съсипва събираното с десетилетия, щото било комунистическо и значи нищо не струва. Било фалирало, неефективно и некачествено.
Големият грях на социализма е, че ни остави неподготвени за това, което следваше след него. Не го наричам нито демокрация, нито свобода, нито пазарна икономика, защото не е такова.
Все още не можем да повярваме, че лекарят ще ти отреже ръката, вместо да я излекува ако това ще му донесе повече пари. Че овластените ще унищожат армията ни и ще оставят една страна с 1300 годишна история беззащитна за пари.
Ето го- случва се всеки ден. А ние сме доволни, че караме 20 годишни БМВ-та, отдавна изчерпали технологичния си ресурс и се чувстваме свободни. Да ти сера и на свободата в която работиш един месец в годината да си купиш гуми по-скъпи от колата.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
bum_bum написа:....
Макар да съм сравнително малък, и да нямам реално наблюдение над "миналото" ... чисто анализаторски и наблюдавайки разликите ... съм напълно съгласен.

Да си направим Партия ?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Честно казано мисля, че от нас вече нищо не зависи. Професията политик се оформи като един затворен кръг в който не се допускат нови играчи. С награбените милиарди позициите им са толкова силни, че просто не виждам как ще позволят някой да развали схемата.
Стигна се до там открито да се потъпче конституцията за да си гарантират някаква избирателна активност, защото стана ясно че както вървят нещата скоро няма да има и за по-малкото зло кой да гласува.
Още по-лошо е, че като че ли изпуснахме влака който можеше да ни издърпа до някъде от немотията. Евро парите свършват, а отпуснатите милиарди се пропиляха безвъзвратно. Та ако сега сме бедни не ми се мисли какви ще бъдем след 2020-та.
Стигна се до там открито да се потъпче конституцията за да си гарантират някаква избирателна активност, защото стана ясно че както вървят нещата скоро няма да има и за по-малкото зло кой да гласува.
Още по-лошо е, че като че ли изпуснахме влака който можеше да ни издърпа до някъде от немотията. Евро парите свършват, а отпуснатите милиарди се пропиляха безвъзвратно. Та ако сега сме бедни не ми се мисли какви ще бъдем след 2020-та.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
bum_bum написа:Честно казано мисля, че от нас вече нищо не зависи. Професията политик се оформи като един затворен кръг в който не се допускат нови играчи. С награбените милиарди позициите им са толкова силни, че просто не виждам как ще позволят някой да развали схемата.
Винаги има начин. Ако се съберат млади, ентусиазирани хора,с желание, макар да им липсва опит, с добра палтформа, идеи и цели, мисля, че масата ще ги подкрепи. А срещу масата ще е трудно (не невъзможно) да се върви. Подтиснати сме от положението в нас и то до момента в който хората започват да вярват дори, че оправия няма. Според мен има. това е и причината да не съм напуснал България досега, следвайки примера на много от моите приятели. Е да... надеждата умира последна...но все пак умира. Моята още е жива.
Някак противоестествено ми се струва всичко да се случва толкова хаотично, всички да са нещастни и да мрънкат а в същото време - НИЩО. Мирогледът, принципите, морала, приоритетите на българина стават все по-егоистични с всеки изминал ден ...и това е лошо.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И да се събират и да не се събират полза няма. Първо тия горните ще ги унищожат политически, морално, физически ако трябва но няма да дадат кокала. А масата няма да тръгне по никой начин с тези млади хора, защото мисленето и е вече пречупено.
Малко самохвално ще прозвучи, но факта че преди 23 години пристигнах в София буквално с едни гащи на гъза си и едно скъсано якенце, а сега си строя къща с РЗП към 800 квадрата в Банкя показва, че не се отказвам и се оправям. Въпреки всичко, въпреки КТБ, въпреки че не съм имал връзки, познати, без да съм откраднал или измамил някой. В случая обаче мисля, че шанс няма никакъв.
Споделял съм, че детето ми почти не говори български за сметка на английския и за мен от тук натам това е пътя.
А за колегата Елесар74 и другите, които не спират с приказките за лагерите просто напомням:
https://popularresistance.org/deep-raci ... uman-zoos/
Малко самохвално ще прозвучи, но факта че преди 23 години пристигнах в София буквално с едни гащи на гъза си и едно скъсано якенце, а сега си строя къща с РЗП към 800 квадрата в Банкя показва, че не се отказвам и се оправям. Въпреки всичко, въпреки КТБ, въпреки че не съм имал връзки, познати, без да съм откраднал или измамил някой. В случая обаче мисля, че шанс няма никакъв.
Споделял съм, че детето ми почти не говори български за сметка на английския и за мен от тук натам това е пътя.
А за колегата Елесар74 и другите, които не спират с приказките за лагерите просто напомням:
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
За мен това не би било повод за гордост, но тук всеки е свободен на мнение. Племеничката ми без някой да я учи на английски на 2г от детските толкова е прихванала, че не е истина. На моменти вместо "не" ми казва "no"bum_bum написа:Споделял съм, че детето ми почти не говори български за сметка на английския и за мен от тук натам това е пътя.

Иначе евала за постиженията, но някак не го разбирам това да строиш такава къща, да си загубил едни 200к в пирамидата и в една друга тема да пишеш, че нямаш възможност да смениш 36-цата... Но пък без да те познавам, ме кефи какво пишеш и как разсъждаваш и ми е много любопитно да разбера кво работиш, ама не казваш

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Нямам пари да я сменя, защото не съм от типа хора каращи пет М-ки, а живеещи в кочина. Живот и здраве и за кола ще дойде време.
Не съм крил какво работя- имам фирма занимаваща се с пазарни проучвания (най-общо казано).
Не съм крил какво работя- имам фирма занимаваща се с пазарни проучвания (най-общо казано).
- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
bum_bum написа:И да се събират и да не се събират полза няма. Първо тия горните ще ги унищожат политически, морално, физически ако трябва но няма да дадат кокала. А масата няма да тръгне по никой начин с тези млади хора, защото мисленето и е вече пречупено.
Не, това не е пътя.
Пътя е да си върнем страната, която ни отнеха ако трябва дори с кръв.
Отнеха ни децата, отнеха ни образование, здравеопазване, човешко достойнство. Този път предначертаха за "модерна" България.
Цигански банди върлуват, джамии никнат като гъби, циганско-турската популация се размножава като хлебарки на държавна субсидия, с нашите пари и на наш гръб... това е самоубийството на една нация.
Ако проспим отново следващите 2-3 години (както и предишните 27) под хипнозата на евро-атлантическите наркотици, ще развием абстиненция към тях и се събудим в реалност, в която сме малцинство, в училищата се изучава Корана, а бяло дете проси по кръстовищата, смъркайки лепило. Това ли искате, господа евро-пеперуди и сподвижниците им тук?
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
alex_th , подмазвай се на Бум-бум без квалифицираш тези, които имат различно мнение от твоето?
бум-бум ти си противоречиш но имаш дар слово, а на мен не ми е приоритет да споря.
Хората те поканиха да направиш и партия , но типично по български е по-лесно да говориш отколкото да го направиш.
Това , че твоето семейство не е имало проблеми с властта по онова време не означава, че други не са имали.
Като обобщение ще кажа , че промяната идва , независимо дали искате/ме или не.
Щото иначе излиза, че трябва да стоим в прекрасния период между 70 и 90г
бум-бум ти си противоречиш но имаш дар слово, а на мен не ми е приоритет да споря.
Хората те поканиха да направиш и партия , но типично по български е по-лесно да говориш отколкото да го направиш.
Това , че твоето семейство не е имало проблеми с властта по онова време не означава, че други не са имали.
Като обобщение ще кажа , че промяната идва , независимо дали искате/ме или не.
Щото иначе излиза, че трябва да стоим в прекрасния период между 70 и 90г
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Защо пък някой да ми се подмазва? Аз дори нямам права да банвам, че да кажем с някой ако съм гъст утре няма да го банна. Файда от подмазване никаква
Това за партията го приемам на шега и както казах- не се чувствам достатъчно начетен за подобно нещо. Не съм чак като Цеца да мисля Русия за столица и Брюксел за държава, но все пак. Мисля, че за голямата политика се иска повече акъл, отколкото аз имам.
Кажи къде си противореча и ще обясня, ако мога.
Аз съм човек, който не дава пари на полицаите (2 пъти съм давал за 20+ годишния си шофьорски стаж, но единия път жената бременна и няма как, а другия бях млад шофьор и тоя много ме спече та се уплаших яко) и поради тая година изкарах една година без книжка. Вместо да им хвърля там 20лв и да си карам.
Който ще ходи 5 километра пеш за да си купи един хляб ама няма да влезе в магазина, който му е под носа защото по някаква причина съм се почувствал обиден от тях.
Който година и половина се влачи в общината за някакви елементарни глупости, защото не разбира от намека да им се даде някой лев за да се ускорят нещата.. и още десетки такива примери мога да дам.
Цял живот съм се опитвал да се боря на дребно със системата. Сам за себе си. Ама вече ми писна, не искам да ставам революционер. Мисля, че ми е вече да поживея и аз като бял човек.

Това за партията го приемам на шега и както казах- не се чувствам достатъчно начетен за подобно нещо. Не съм чак като Цеца да мисля Русия за столица и Брюксел за държава, но все пак. Мисля, че за голямата политика се иска повече акъл, отколкото аз имам.

alex_th написа:Не, това не е пътя.
Отнеха ни децата, отнеха ни образование, здравеопазване, човешко достойнство. Този път предначертаха за "модерна" България.
Цигански банди върлуват, джамии никнат като гъби, циганско-турската популация се размножава като хлебарки на държавна субсидия, с нашите пари и на наш гръб... това е самоубийството на една нация.
Ако проспим отново следващите 2-3 години (както и предишните 27) под хипнозата на евро-атлантическите наркотици, ще развием абстиненция към тях и се събудим в реалност, в която сме малцинство, в училищата се изучава Корана, а бяло дете проси по кръстовищата, смъркайки лепило. Това ли искате, господа евро-пеперуди и сподвижниците им тук?
Аз съм човек, който не дава пари на полицаите (2 пъти съм давал за 20+ годишния си шофьорски стаж, но единия път жената бременна и няма как, а другия бях млад шофьор и тоя много ме спече та се уплаших яко) и поради тая година изкарах една година без книжка. Вместо да им хвърля там 20лв и да си карам.
Който ще ходи 5 километра пеш за да си купи един хляб ама няма да влезе в магазина, който му е под носа защото по някаква причина съм се почувствал обиден от тях.
Който година и половина се влачи в общината за някакви елементарни глупости, защото не разбира от намека да им се даде някой лев за да се ускорят нещата.. и още десетки такива примери мога да дам.
Цял живот съм се опитвал да се боря на дребно със системата. Сам за себе си. Ама вече ми писна, не искам да ставам революционер. Мисля, че ми е вече да поживея и аз като бял човек.
- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
bum_bum написа:Защо пък някой да ми се подмазва? Аз дори нямам права да банвам, че да кажем с някой ако съм гъст утре няма да го банна. Файда от подмазване никаква![]()
alex_th написа:Не, това не е пътя.
Няма да живееш като бял човек, докато другите бъркат в кофите за боклук. И революционер се става не на определена възраст, а според обстоятелствата. Никой не иска да е революционер, но иска да живее като човешко същество с достойнство, а не като шибан избирател био-робот, който си е заврял носа в телефона.. И който се чуди кого точно да напсува, преди да си пусне гласа. Но ако все пак иска да запази някакво човешко достойнство, и ако има ташаци, а не фъстъци, в един момент трябва да каже "стига" и да направи нещо различно от това да влиза в кошарата...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:...
Ама чакай малко ти го изкара някакъв капиталистически рай. Това е несериозно. Покажи ми законовата рамка в която се е вписвало това?
Тия лични впечатления са наклонена плоскост и аз мога да извадя 100 частни примера, които нищо не доказват... хвалите здравеопазването... баща ми е лежал 40 дни в болница след операция от апандесит, щото са забравили някаква марличка и са го тъпкали с антибиотици докато се усетят. Моя пример разбива ли здравеопазването по време на комунизма? Съмнявам се.
Иначе естествено, че така разбирам икономическа свобода. Това, че тука има хора, на които са им напълнили главата с клишета си е техен проблем. Някой в коментар дори оприличи това на глобализъм

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes