Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Море 2023г.?!...

Мнение от acho.rs » 29 Авг 2023, 15:08

Kroki написа:Като цяло ми е все тая какво мислите.
Давам инфо, че нямаше датчици в стаята и стикери, че е забранено.

Коланга , то няма датчици само за дим от цигари . По това което казваш, елитния комплекс няма и противопожарна инсталация , което освен притенсително е и противозаконно.
Също така няма как хотел да ти разрешава да пушиш в статия, защото пак по закон е забранено на закрито място. Иначе мястото може да си е хубаво и приятно, но с тия двата "плюса" ще си останат с мечтите за определена група туристи.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 29 Авг 2023, 15:22

Вие го изкарахте 3 стени със сламен покрив. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mario001 » 29 Авг 2023, 15:39

acho.rs написа:
mario001 написа:Някой ходил ли е в близост до Олимп на плаж.
Ще ме се септември да кача върха и да направя 1-2 дни плаж някъде на близо.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Ако (Паралия) Катерини влиза като "близо" до Олимп, не бих препоръчал . Нещо като хибрид между КитИн и Слънчака
В Пралия Катерини съм ходил и не бих повторил.
По скоро стават ли плажовете около Лепотакрия или някъде в тази област.
Пък и септември не мисля, че ще е някакво мазало.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 29 Авг 2023, 15:59

Редуват се..каменисто с пясък около Лептокария. А след Платамонас /от средатата горе долу/ към Неи Пори вече плажа е много голям и пясъчен. Става бързо дълбоко обаче.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2023, 21:43

TNT написа:..И аз съм тренирал плуване. Не е приятно да те дърпа морето. Усетя ли, че дърпа - до колената.
..

Жена ми щеше да се удави във вода до коленете точно. Бахме в Аспровалта да работим там нещо по вилаета и после отидохме на плаж. Нямаше абсолютно никой, освен нас. Плажа на края на града, по принцип няма и спасители там и през сезона. Предполагам, че е било преди сезона тогава.

Имаше вълни ама нищо впеачтляващо. Покъпахме се на дълбочина до гърдите и аз излизам, а тя след мен. По едно време се обръщам и я гледам вече се бори за живот :shock: На три метра от брега. Отивам към нея да видя какво става, щото си мисля, че нещо се прави и в момента в който вълната се отдръпва, отнесе всичкия пясък под мен и дъното изчезна :shock:

Стигнах зад нея и леко-леко, като дойде вълна я бутам, като ни влачи назад се оставям. Сигурно 5 мин се лашкахме така и излязохме.

Иначе си плувам нормално, тренирал съм малко също и нямам страх, но това направо ако някой ми го разказва нямаше да му вярвам на 100%. Тогава или ако съм сам не ми се видя толкова голям проблем да се справя, но с някой паникьосан удавник сигурно ще е невъзможно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 29 Авг 2023, 22:06

За пръв път чувам Гръцкото море да тегли, принципно ходим само там по 2-3 пъти годишно и не съм усещал, ама и сериозни вълни никога не съм виждал по местата където ходим. Първите сериозни вълни които видях бяха на Sarti, но бяхме само на разходка и не съм тествал морето там.

Потребител
Аватар
Кара: '23 MB E63 '24 Q5

Мнение от badboy21 » 29 Авг 2023, 22:28

bum_bum написа:
TNT написа:..И аз съм тренирал плуване. Не е приятно да те дърпа морето. Усетя ли, че дърпа - до колената.
..

Жена ми щеше да се удави във вода до коленете точно. Бахме в Аспровалта да работим там нещо по вилаета и после отидохме на плаж. Нямаше абсолютно никой, освен нас. Плажа на края на града, по принцип няма и спасители там и през сезона. Предполагам, че е било преди сезона тогава.

Имаше вълни ама нищо впеачтляващо. Покъпахме се на дълбочина до гърдите и аз излизам, а тя след мен. По едно време се обръщам и я гледам вече се бори за живот :shock: На три метра от брега. Отивам към нея да видя какво става, щото си мисля, че нещо се прави и в момента в който вълната се отдръпва, отнесе всичкия пясък под мен и дъното изчезна :shock:

Стигнах зад нея и леко-леко, като дойде вълна я бутам, като ни влачи назад се оставям. Сигурно 5 мин се лашкахме така и излязохме.

Иначе си плувам нормално, тренирал съм малко също и нямам страх, но това направо ако някой ми го разказва нямаше да му вярвам на 100%. Тогава или ако съм сам не ми се видя толкова голям проблем да се справя, но с някой паникьосан удавник сигурно ще е невъзможно.

По същия начин щях да се удавя и аз,преди доста години в Слънчев бряг...Тръгваме да излизаме от водата,бях вече на плитко,и изведнъж усещам как под мен няма дъно,обръщам се назад,един от мойте приятели си излиза спокойно,а водата му е до гърдите,за капак на всичко ми се схвана и прасеца :kuku: Както и да е,излязох ,но оттогава само до гърдите,а съм тренирал плуване доста време..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Авг 2023, 22:47

bum_bum написа: Бахме в Аспровалта да работим там нещо по вилаета и после отидохме на плаж...

.

Защо се отказа от къщата в Гърция?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 29 Авг 2023, 22:50

И аз ходя по Гърция от 10 години, тази година във Врасна (което е до Аспровалта) за първи път видях големи вълни (е, като изключим някои "сърфистки" плажове на Скиатос и Закинтос), влизайки в морето (когато е спокойно) буквално след 2 метра няма дъно (аз съм 1,80м висок). Не съм сигурен къде точно, но все пак река Струма се влива в този гигантски залив (Стримонико) и вероятно има подли течения.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 29 Авг 2023, 23:22

Знам, че всички го знаят, но аз да си кажа в случай, че някой е пропуснал.

Закон - ако усетиш, че те дърпа, плуваш настрани, перпендикулярно на течението (успоредно на брега).
Обикновено теченията са сравнително тесни и бързо се излиза, само паника да няма.

Дърпа и в Гърция, зависи къде си, но имало места, къде си дърпало яката. Внимателно с морето.

Преди около 22-23г., като млади, бедни и любознателни студенти, с един от най-добрите ми приятели решихме да ходим по програмата work & travel в щатите. Като спасители.

Тук в БГ покрихме баси и нормите за плуване, гмуркане, спасяване на удавник и не знам си кво. Одобриха ни. Отидохме в щатите.

Там ни разпределиха по басейни в района на Ню-Джърси и Ню-Йорк. Щот всеки ден си на различен басейн. Където ти кажат.

Преди да ни пуснат по басейните обаче, ни метнаха в океана да плуваме и да докажем еди кво си.
Правихме, квот правихме там и по едно време един от американците, където ни следеше, вика излизайте веднага.
Имаше вълни, ама нищо особено.

Бах тоя океан, видяхме как в една ивица направо изсмуква дъното/пясъка навътре :shock:

От него го помня тоя закон, да се плува перпендикулярно на течението. Не го знаех до тогава.

Та много внимателно с морето, не е шега работа.

За тва, аз като съм с децата в морето, макс до кръста ми и двамата на една ръка разстояние от мен.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Авг 2023, 0:20

Морето си е тегаво и там не си позволявам изпълнения.
Аз като ходя да плувам, щото повечето пъти плувам сам в Гърция, обикалям успоредно на брега на макс 2-3 метра дълбочина.
Примерно 500 метра на ляво, 500 на дясно и така колкото ми е кеф.
Правя изключения само като съм с някой приятел, който може да плува и то рядко :bchug:

Иначе на язовир, примерно на нашия, дето е 30 км. дълъг си плувам сам по 1-2 км срещу течението и обратно и ми е супер яко :ok: :mhihi:

Най-шибаното в морето на тия мъртви вълнения, ями и т.н. е, че се случват почти на брега.
Та буквално могат да завлачат някое дете и т.н. навътре. Не много навътре, ама :(
А още по-шибаното е като вадиш някой. Паникьоса ли се, направо ти разказва играта.

Та за плуването навътре, ако можеш да плуваш наистина добре и времето е ОК не е драма.
Калеко ми като беше по-млад(40-50) :mhihi: само така плуваше - влизаше по 2-3 километра навътре :mhihi:
Ама той си е варненско чадо и нам си колко години подред е плувал маратона Галата - Варна.
Та дълбокото по принцип не е проблем, ако времето е ОК.
Кофти случките май стават повече около брега и в много от случаите, когато някой тръгне да спасява някой друг :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 30 Авг 2023, 4:01

Никакъв проблем няма от мъртви течения, ако можеш да плуваш. Който не може, да се научи. Аз плувам доста, единствено ме е страх от акули и стингреи, както и ме дразнят медузите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 30 Авг 2023, 8:16

Около Аспровалта си е такъв брега - веднага става дълбоко! Мен ме е 'дърпало' на Тасос и там съм виждал доста големи вълни, почти като тук.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 30 Авг 2023, 8:36

Да го ева, аз съм на Дюни и само около басейна стоя, не мога да плувам и морето го нагазвам до глезените, ама като чета и това може да е много понякога :mhihi:

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 30 Авг 2023, 8:43

Ако не можеш да плуваш - може и да е много :D . То не че самото дърпане само по себе си ще ти направи нещо. Ама като те подкопае и се пльоснеш ако се панираш може да глътнеш водичка :)) В Гърция съм виждал вълни, главно където е открито и не особено големи, течение там не съм видял. Не че няма. Даже на Ситония къде си ходим, от страната на Касандра и вълни не съм виждал. Макс 50 -70 санта вълна, тва е, повече нема. Обаче съм си говорил там с хората и при буря си има вълни по няколко метра, нищо, че е залив. Рядко, но има.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата