Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Море 2023г.?!...

Мнение от dhtj » 06 Сеп 2023, 14:50

carmanf1 написа:За една вечеря в Котор платихме 3500 евра :mhihi: Не останахме доволни от вечерята

Aaa 350 или 3500 ??? Ако е второто, да почвам да ти говоря на "Вие"? :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Сеп 2023, 15:02

В снощния ресторант в Будва имаше вина по 6к евра бутилката….не виждам да е трудно стигането на тази сума ако се пие вино. Другия алкохол също е скъп, един от нашата група за 300мл Греу гуз плати 200лв :paranoid: .

Carmanf1 за Дубровник ти препоръчвам Bistro Revelin
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Сеп 2023, 15:03

Според мен си го е написал правилно. Не, че ям подобни бълвочи и знам колко струват, ами много точно излиза от поста му, че не са погледнали кое и колко струва. Нещо като онзи ревящия с пържолите на нашето море, ама с разликата, че той го направи нарочно и знаеше кое и колко му е струвало. Не е имало проблем в случая защото нашия герой е плащал с карта защото ако трябваше кеш... :mhihi:
Та мен като човек нямащ карти и винаги плащащ кеш тая история за пореден път ме убеждава, че трябва да нося кеш пари повечко или да гледам винаги кое, колко струва. Нещо, което така или иначе правя де. :mhihi: С носенето на кеш пари нямам проблеми понеже в моя случай все има шума някаква край мен заради работата ми.

П.п: Моля сега сумата на колегата да не се превръща в едно дъъълго базикане за форума на милионерите. :mhihi: Тъкмо бум-бум казваше в темата за моретата, че 6-7к в лева са му много за една седмица(за мен и наполовина звучи много :mhihi: )представям си сега тая вечеря в какъв форумен лозунг ще се издигне. Нещо като обувките на Евгени Минчев за 1500лева в онези години на онези пари. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 06 Сеп 2023, 16:26

То ние допуснахме и още 1 грешка.

Това беше няколко месеца след започването на войната - маса руски олигарси се бяха скрили в Черна Гора, за да не им конфискуват яхти и т.н.

Котор беше препълнен с мега, ултра яхти на руснаци. А ресторанта, точно на яхтеното пристанище :mhihi:
Грам не се светнахме глупаците ние :lol:

Поне се нагледахме на мега яхти от ресторанта :shock: И ни остана един спомен, който няма да забравим, и на внуци даже ще разказваме :lol:

После, тръгваме си от ресторанта, хилим се и единия приятел вика, "бах им майката майна, няма им стъпа повече" (те пък ония все едно, само нас чакат :lol: )
"за тия пари на слънчака ехххееееее ... наЙте ли колко екстри щяхме си поръчаме и за тримата" :mhihi:

Та понякога и нашето море може да е по-хубаво, зависи :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Сеп 2023, 16:40

На пристанището наистина е лесно да се подхлъзнеш :mhihi:
Ние обядвахме там вчера, но в по-непретенциозно заведение, 100 евро за 4ма барабар с бакшиша и кафетата след обяда. Пристанището беше пълно, но интересните лодки бяха в затворената част :confused:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 06 Сеп 2023, 16:47

Leon написа:Хърватите надминаха повечето европейски курорти... То в Дубровник парче пица на улицата е 6-7 евро, Game of Thrones им даде безсмъртие на туризма :mhihi:

То Дубровник е на 2 разделен, стария град всичко в небето, но в новия град цените бяха нормални.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Море 2023г.?!...

Мнение от alekangg » 06 Сеп 2023, 18:59

Цените в Европа са абсурдни, а в България съвсем за това което се предлага

Митовете и легендите колко е скъпи в Япония.
В нормална кръчма, бира 400-500 върви 3-4€.
Рамен и огромни порции 4-8€.
Суши зависи с какво, но най-евтиното нигири със сьомга е 1€ за 2 броя.
Вече нагоре с миди, специални сьомги, скариди или различни видове тон са 2-3€ за 2 броя. Супер изгъзени 4€ за 2 броя.
Сладолед тип Бос 2€ макс, има по 1-1,5€
Едни топки от парено тесто вътре с месо-свинско, телешко, като манджа са по 1€. С 2-3 може се закуски добре.
Двойно еспресо в различни кафенета пекарни е 5лв.

Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Градския транспорт е смешен като пари.

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Сеп 2023, 19:41

Евтино,скъпо...ба ли го...
Днес на тръгване от предучилищното пазаруване в парадайз минахме през вивенда която е малко по-нагоре.
Да го наречем ресторант...ми не е ...ама понеже ползват месото на на магазина там цените са...добри.
Еми чакаха хората за маса.Ние за радост минахме между капките,но си почакахме на масата,а не за нея. :mrgreen:
Порция бътчър стек демек свински врат 2 броя пържолки с гарнитура картофи и някаква салата 20лв.
Супер цена/качество и си се наяждам щото ям малко. :mhihi:
Жената и тя хапна такова.Детето чийзбургер...които си е доста и пак с картофки които според ме си бяха домашни.
Детето не го изяде,че тия гадове готвят всичко средноопечено демек сурово по моите стандарти за месо и детето не е свикнало така. :oops:
С напитките към 80лв.
Сега малко ли е много ли е...това беше от бюджетното меню така да се каже.
Вътре имаше японско лагуй в магазина на 600лв килото...суровко на витрината... :ok:
Такова...няма да го ямм..че чак толкова малко не ям,че да ми е удобно на бюджета. :ok:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Сеп 2023, 20:36

Инфлацията удари всичко, спекулата в пъти.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Сеп 2023, 20:44

slatanic написа:Евтино,скъпо...ба ли го...
Днес на тръгване от предучилищното пазаруване в парадайз минахме през вивенда която е малко по-нагоре.
Да го наречем ресторант...ми не е ...ама понеже ползват месото на на магазина там цените са...добри.
Еми чакаха хората за маса.Ние за радост минахме между капките,но си почакахме на масата,а не за нея. :mrgreen:
Порция бътчър стек демек свински врат 2 броя пържолки с гарнитура картофи и някаква салата 20лв.
Жената и тя хапна такова.Детето чийзбургер...които си е доста и пак с картофки които според ме си бяха домашни.
Детето не го изяде,че тия гадове готвят всичко средноопечено демек сурово по моите стандарти за месо и детето не е свикнало така. :oops:
С напитките към 80лв.
Вътре имаше японско лагуй в магазина на 600лв килото...суровко на витрината... :ok:
Такова...няма да го ямм..че чак толкова малко не ям,че да ми е удобно на бюджета. :ok:

:OT: Добре изпечено телешко е като малцово уиски с кока кола. Качественото телешко винаги и задължително трябва е светло в средата иначе, по-добре да си поръчаш пилешко :OT:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Сеп 2023, 20:45

acho.rs написа:
С напитките към 80лв.

:OT: Добре изпечено телешко е като малцово уиски с кока кола. Качественото телешко винаги и задължително трябва е светло в средата иначе, по-добре да си поръчаш пилешко :OT:

Къде видя телешко бре младеж? :ok:
Говеждо е.И не.Не бива да е сурово когато се яде от деца според мен.
Пък ако ще какво ще да е.Може да е уелдън или добре изпечено без да е удървено,но се налага да му се добавят мазнини от сланина да речем докато се пече.
Поизпекъл съм някое и друго кило докато Боримечката пращаше сланина баш по тоя начин и оплаквания не е имало от към сочност.
Ма как и да е...борихме цената и това,че на хората явно ич не им пречеше и колите на паркинга кореспондираха добре с цената на храната. :ok:
Аз с цеТката културно спях отвън...щото нали къде да се бутам с малка сметка в ресторанта и магазина... :mhihi:
Последна промяна slatanic на 06 Сеп 2023, 20:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Сеп 2023, 20:49

Карай бе!Ама новите лафове където ги е научил кефят :mhihi: -малцово с кока кола,боб с не знам си какъв стек :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Сеп 2023, 21:16

Веднъж гледах нещата във Вивенда и сравнявах с цените на същите марки и типове меса в другите страни, еми богаташи сме си.

Мен никога не са ме вълнували подобни гурме храни. Ма били го поили със специална бира телето и го масажирали. Чудесно, сигурно е много вкусно, но за мен е по-важно да е пасло трева и да е живяло свободно, а не да е пило бира и да е ходило на масаж. За тия пари ще си взема няколко килограма чудесно месо от пасищни животни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Сеп 2023, 21:19

slatanic написа:
acho.rs написа:
С напитките към 80лв.

Къде видя телешко бре младеж? :ok:
Говеждо е.И не.Не бива да е сурово когато се яде от деца според мен.
Пък ако ще какво ще да е.Може да е уелдън или добре изпечено без да е удървено,но се налага да му се добавят мазнини от сланина да речем докато се пече.
Поизпекъл съм някое и друго кило докато Боримечката пращаше сланина баш по тоя начин и оплаквания не е имало от към сочност.
Ма как и да е...борихме цената и това,че на хората явно ич не им пречеше и колите на паркинга кореспондираха добре с цената на храната. :ok:
Аз с цеТката културно спях отвън...щото нали къде да се бутам с малка сметка в ресторанта и магазина... :mhihi:

Да, потвърждавам че на фона на всички скапани бургери дето станаха 20лв като стандарт, тези във Вивенда ресторанта са си супер и като цена и като вкус. Самия магазин е уникален, всичко от подправки и наденици до стекове е топ качество, ама мен ме дразни че Ню Йорк пържолата от 120лв стана 160лв кг .

Бум-Бум - ял съм телешко от поне 10 доставчика с претенции и никое не се доближава до това от вивенда...за съжаление и като цена. За произхода - води се че е пасищно от Небраска

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 06 Сеп 2023, 21:31

Абсолютно говеждото на Вивенда няма конкуренция в България. Пък и не знам къде в Европа за 40 евро ще ядат трима човека храна с такова качество.

Уагю-то (особено японското, т. е. истинското), навсякъде по света е скъпо, тук вероятно е дори по-скъпо, защото сигурно продават 19 пържоли годишно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата