Тръмп трети мандат?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Трети мандат на Тръмп

да
3
13%
не
18
78%
не знам
2
9%

Общо гласове : 23
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Тръмп втори мандат?

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Апр 2025, 11:25

Е.Димитров написа:Мисля, че наложените мита от Тръмп, както се разбра...към всички може да доведе до намаляване на цените на стоките, което е добре за потребителите разбира се.

И как ще доведе до намаляване на цените за крайния потребител?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Апр 2025, 11:38

Top Gun Maverick написа:
Е.Димитров написа:Мисля, че наложените мита от Тръмп, както се разбра...към всички може да доведе до намаляване на цените на стоките, което е добре за потребителите разбира се.

Не изнасяш за щатите и търсиш да се пласира в региона ти.
Обратно на дефицит, свръх предлагане и съответно намаляване на цените!
Все пак говоря за извън САЩ, не както бота разбра (както винаги) погрешно.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Апр 2025, 12:04

Това би проработило в комунизъм, тука няма да проработи, просто защото САЩ не са единствен пазар първо. Второ, някои от производителите на коли да речем като БМВ, първоначално ще извадят пари от собствения си джоб за някои от моделите си в САЩ, да не го отнесе крайния потребител. Не знам за какви ботове говориш, но може да следиш цените на БМВ да речем(за по-лесно)за да се изненадаш как с времето все така ще си поскъпват на европейския пазар. Ако митата на САЩ останат по-дълго време, цената ще а платят клиентите там, дори БМВ да свали леко продажбите.

Ако вкарването на мита сваляше цените, хората нямаше да се напъват и подписват договори за да ги свалят. Не знам ти как реши, че ще се създаде дефицит на продажбите в Европа или просто падане на цените заради въображаемо свръхпредлагане. Ама айде да изчакаме следващите месеци или дни да видим какви мита по-точно ще влезнат. БМВ могат да направят още един завод в САЩ ако тази тъпотия с митата продължи, Хонда казаха, че вече ще правят такъв за Сивик и някакви други.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 01 Апр 2025, 12:26

Top Gun Maverick написа: Не знам за какви ботове говориш.....

Ако вкарването на мита сваляше цените, хората нямаше да се напъват и подписват договори за да ги свалят. Не знам ти как реши, че ще се създаде дефицит на продажбите в Европа или просто падане на цените заради въображаемо свръхпредлагане. Ама айде да изчакаме следващите месеци или дни да видим какви мита по-точно ще влезнат. БМВ могат да направят още един завод в САЩ ако тази тъпотия с митата продължи, Хонда казаха, че вече ще правят такъв за Сивик и някакви други.

Започвам да си мисля, че примерно сина ти е взел профила и пише от там!
Много добре знаеш, за какъв бот пиша!
Както и да е, ще се опитам да елементаризирам нещата за да обясня!
Говоря за потребители, не за собственици на предприятия.
Сега представи си, че ти като таксиджия (или баща ти, зависи кой пише) развозваш хората , има и други таксиметрови шофьори, правят курсове до околните села и градове и като цяло сте арогантни на къси разстояния и не си мърдате пръста, защото в момента се явява, че имате "износ" .
Да, ама слагат бариери извън Казанлък и вече не може да карате извън Казанлък (наложени мита).
В един момент в Казанлък се оказват твърде много таксиджии и се явява свръх предлагане. Почват цените да падат, а услугата да се подобрява, защото вече има сериозна конкуренция за една услуга.
И така, клиентите доволни, вие не толкова.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Апр 2025, 12:41

:mhihi:
Разбрах и първият път, а ти разбра ли защо няма да стане "това"? А аз имам чувството, че Стийна като каже как някой ще е изненадан, не искате да проявите разбиране и се тръгва с някакви излишни излишни квалификации. Сериозен човек си, спести си ги.
Тоест извън махленското ти обяснение и нерелевантен пример, ще поевтинеят ли моделите на БМВ в Европа и ако да за колко време очакваш да се случи? Ако искаш си избери нещо друго, което се изнася много за САЩ. Ако искаш може да се вържеш и с Хонда в Япония, ще поевтинеят ли Хондите на техния пазар или не?
Ако конкретно нямаш прогнози може да го заявиш също и да спрем чесането на езици. Или ако имаш, за да е интересно да се пренесем в темата с прогнозите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 01 Апр 2025, 13:17

Налагането на мита води до ограничаване на конкуренцията. Това пък обикновено води до увеличаването на цените

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 01 Апр 2025, 13:22

Не, не е вярно това.. виж примера с таксиметровите шофьори :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 01 Апр 2025, 13:29

mirko0 написа:Налагането на мита води до ограничаване на конкуренцията. Това пък обикновено води до увеличаването на цените

Как?
Говорим не са САЩ, за което смятам , че е така.
Не говорим САЩ , когато си затворят пазарите за външни доставчици , тогава е ясно, че ще има дефицит вътре (в САЩ) и цените ще растат.
Така и бях написал, а не както бота вади думи от контекста.
Говорим за това, че тъй като, да речем в момента алуминият не се изнася за САЩ, то цената му ще пада, поради липса на пазари.
Или пример за другият , дето така се изказва.
Примерно имаме емигранти портиери в да кажем Белгия...абе стана ви ясно за какво става въпрос.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Апр 2025, 13:45

Пак ти казвам, разбрах и първият път, после те питах дали разбра защо няма да се случи така? Ти си следваш твоята логика, ама и се предоверяваш. Попитах да очакваме ли спад на цените в ЕВРОПА(както казваш уж само)при новите коли на БМВ? Или в Япония на Хонда? Зарежи алуминия, той може да се раздвижи от още 10 неща в двете посоки, но БМВ ще им залежават ли колите в САЩ и ще намалят ли цените в Европа като транспортират тия от САЩ насам ли, не знам как точно го виждаш?

И ще ме извиняваш, но никъде не съм ти вадил думи от контекста:
Top Gun Maverick написа:

Просто попитах как го виждаш, не съм казвал за САЩ ли, за Европа ли, за Китай ли. Ти също не си написал, нито има нещо на което да си отговарл преди това. В последствие тръгна да обясняваш, че не си бил говорил за САЩ, което приех, че е било така, въпреки в цитирания от мен пост да е видно, че не си уточнил.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 01 Апр 2025, 14:02

Икономическите закони обикновеното са еднакви за всички. Иначе интересна логика. Излиза, че Тръмп се е загрижил за бедните европейци и решил да им свали цените.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 01 Апр 2025, 14:07

Ами няма как да ти отговори, толкова глупости издраска днес, че достигна лимита :mrgreen:
Явно жалкарят не знае какво точно работя, но ако нямах работа бих работил и като портиер :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 01 Апр 2025, 14:07

Всъщност не се е загрижил за европейците, иска да стимулира тяхното си производство и да запазва работни места.
Все пак говорим за държава, която произвежда всичко, имат много качествени потребители, в смисъл богати и като цяло, за тях (САЩ) може да е добре това.
Създават се нови работни места все пак.

Не става въпрос все пак за нашата държава, която освен емигранти-портиери , не произвежда нищо за износ :mhihi:
Разбира се, нямам нищо против емигрантите, еле пък за портиери, чистачи или друга прислуга, хората търсят да се реализират някъде , което също е сериозна крачка от някъде, където са тръгнали и за това- моите поздрави и уважение :bchug:
Последна промяна Е.Димитров на 01 Апр 2025, 14:14, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Апр 2025, 14:13

mirko0 написа:Икономическите закони обикновеното са еднакви за всички. Иначе интересна логика. Излиза, че Тръмп се е загрижил за бедните европейци и решил да им свали цените.

И аз се чудих според тая логика горе значи напразно са недоволни от ЕС и казаха, че съжаляват за решението на Тръмп. Или може би е някакъв заговор компаниите в Европа да страдат защото ще свалят цените, а потребителите да се радват? Не можах да го разбера Димитров първоначално, цитирах му целия пост и просто го питах как ще стане това, което написа защото исках да ми обясни(такси карам все пак)а той взе ботове да вкарва и някакъв контекст...
После питам 10 пъти едно и също след като вече съм разбрал каквото не съм бил разбрал първоначално, отговор няма.
Добре, може да не е БМВ, да вземем Адидас, ще поевтинеят ли те поне в Европа сега като им шибнат мита в САЩ защото ги внасят от Китай, Тайван, Индонезия и т.н?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Апр 2025, 14:18

Ами, ако им станат скъпи БМВ-тата в щатите, да не ги купуват - просто е! Едва ли ще има дефицит на МПС-та там... Те са голям производител! Ако другите производители искат да са с 'по-хубави' цени там, нека правят заводи там - не е забранено! Залежала продукция едва ли ще има - едно производство много бързо се пренастройва към новите реалности... В крайна сметка, държавите имат право да правят каквото решат. Ще наблюдаваме и това е!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Апр 2025, 14:22

Така е, така е, както казах БМВ току виж направили още някой завод в САЩ както иска Тръмп, както Хонда споменах, че почва да прави.
Иначе правилното наистина е да наблюдаваме, аз не знам какво ще се случи точно с тия мита, затова питах дали има категорична прогноза за цените на някакви неща. След като няма, значи всичко е на база някакви очаквания. Тоест...чешем си езиците.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата