Какво правите като ви застига моторист ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Re: Какво правите като ви застига моторист ?

Мнение от BMWALPINA » 09 Юни 2010, 17:43

При моторисите и при БМВджиите има сякакви "видове". Имам приятел, който кара Хонда ЦБР 1000 РР, мотор с големи взъможности, но където има хора или коли не кара с повече от 70-80 (скорост която е нормална в София по големи булеварди) когато няма наоколо "препядствия" си позволява да дава газ и да ги изправя на задна гума, но винаги като може минава най отпред по светофарите. Защо ли? Защото може! И малко смешно става с това написано по горе "в правилника пише не повече от 50..." колкото и да ми се иска не вярвам, че някой кара с 50 (на голям булевард като Тодор Александров да речем). Не удобравям карането с 80 по малки улички където има деца, майки с колички или възрастни хора, независимо с какво е дали ще е мотор, дали ще кола, дали ще е БМВ, ако щеш дори и патрулка да е! Не защитавам тези мотористи, които минават покрай теб с 150+, а разумните които се бутат на свветофара и които превишават скоростта рядко. ДОри и на БМВджиите се случва да превишават скоростта и да се пързалят по светофарите...Така че според мен е много смешно точно ние да плюем по мотористите...Нито ние, нито моторисите сме идеални. Нека първо да поправим нашите грешки и после да оправяме другите...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 09 Юни 2010, 19:26

Е кво да направя като ме застигне-да си изкарам г*за през джама да ми удари една п*шка ли, кво... :mhihi:
Верно са много нагли, ааа! Тва пък "Пазете ни" чак ме избива на агресия като го чуя. От кво да ги пазя-от самите тях?!
DjFace, как можа да го кажеш това :kuku: На приятелката ми баща й е багерист, той има възможност да дойде и да ти събори кооперацията, що да не се възползва и той?!
rwd фен

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 09 Юни 2010, 19:41

BMWALPINA написа:...., но винаги като може минава най отпред по светофарите. Защо ли? Защото може! И малко смешно става с това написано по горе.........Нито ние, нито моторисите сме идеални. Нека първо да поправим нашите грешки и после да оправяме другите...

ето ти моя отговор за тва ,че при мотористите наглите са повече от свестните...!
що ги блъскаме с огледалата ли!? щото можеме! тва по първа точка!
по втора точка: и ние -автомобилистите не сме идеални и нека вие също си погледнете грешките и после да изисквате от другите!щом се бутате между колите КЪДЕТО Е ЗАБРАНЕНО като тупнете на земята просто не ревете и не искайте някой да ви пази-има си провилник-той казва какво се прави и кой е с предимство и решава отношенията между всички МПСта на пътя! нема мотористи,нема коняри или автомобилисти!
ако моториста е тръгнал да задминава най-лявата кола на цариградско и се е качил я на мантинелата ,или е под гумите на колата си е точно ,ама точно негов проблем! кво търси там!? както и ако се е дигнал на задна гума и ,престааш ли си ,нейко вземе та го свали от мотора си е също негов проблем. както и е проблем на автомобилист ако се засили с много висока скорост и се изчаластри в дърво! както понякога става и проблем на околните участници в движението.
айде земете престанете с тия милозливи позиви:"пазете мотористите!" нито сте некви повече ,нито другите са повече. спазвате си правилника като всички и няма ядове. не ми пука ,че е минал отпред на светофара ако не е минал така ,че да одере некоя кола или пък се дърви що некой не се е отмести да му направи място! ако не пречи на останалите ,не ми пречи и на мене. ако е гъзар и си мисли ,че е миропомазан....те такива много ги обичат за донори.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Юни 2010, 19:53

обикновено отнемам газта леко и не променям посоката на движение, гледам да им оставям място, ако има нужда...
пожелавам безаварийно и здравословно каране на феновете на двете колела / а понякога и на едното :mhihi: / през настоящия сезон :yes: ...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Юни 2010, 19:55

Владо написа:обикновено отнемам газта леко и не променям посоката на движение, гледам да им оставям място, ако има нужда...

... и като се замислиш разбираш, че правиш същото и при наличие на автомобил със специален режим на движение зад тебе... :roll:

и аз незнам
Аватар

Мнение от BMWALPINA » 09 Юни 2010, 20:28

SKISA написа:
BMWALPINA написа:...., но винаги като може минава най отпред по светофарите. Защо ли? Защото може! И малко смешно става с това написано по горе.........Нито ние, нито моторисите сме идеални. Нека първо да поправим нашите грешки и после да оправяме другите...

ето ти моя отговор за тва ,че при мотористите наглите са повече от свестните...!
що ги блъскаме с огледалата ли!? щото можеме! тва по първа точка!
по втора точка: и ние -автомобилистите не сме идеални и нека вие също си погледнете грешките и после да изисквате от другите!щом се бутате между колите КЪДЕТО Е ЗАБРАНЕНО като тупнете на земята просто не ревете и не искайте някой да ви пази-има си провилник-той казва какво се прави и кой е с предимство и решава отношенията между всички МПСта на пътя! нема мотористи,нема коняри или автомобилисти!
ако моториста е тръгнал да задминава най-лявата кола на цариградско и се е качил я на мантинелата ,или е под гумите на колата си е точно ,ама точно негов проблем! кво търси там!? както и ако се е дигнал на задна гума и ,престааш ли си ,нейко вземе та го свали от мотора си е също негов проблем. както и е проблем на автомобилист ако се засили с много висока скорост и се изчаластри в дърво! както понякога става и проблем на околните участници в движението.
айде земете престанете с тия милозливи позиви:"пазете мотористите!" нито сте некви повече ,нито другите са повече. спазвате си правилника като всички и няма ядове. не ми пука ,че е минал отпред на светофара ако не е минал така ,че да одере некоя кола или пък се дърви що некой не се е отмести да му направи място! ако не пречи на останалите ,не ми пречи и на мене. ако е гъзар и си мисли ,че е миропомазан....те такива много ги обичат за донори.....

Не казвам, че имат право да реват, не казвам че е редно. Просто звучи, така че едва ли не нарочно ги "запушват" и, че едва ли не им пречат адски много като минат дотях с мотора. Не е редно да те изпреварват от ляво в лявата лента на Цариградско в такъе случай трябва да помислим за себе си, че ако не мруднем може да го пребием и после да ни лежи на съвестта. Никой не иска това нали? Един моторист е доста по уязвим от колкото човек в кола. На пътя не сме на война и е добре да го осъзнаваме това, а не да се борим за пол позишън. Минал е отпред, ако не ти е одрал колата или не ти е причинил нещоказваш си "ок майната му"...а не да го гониш да му го върнеш. И мисля че моторисите пледират да ги пазим не за това да ги пускаме напред на светофара или като карат с 150 да ги гледаме , а за това че като карат леко имат същите права като другите участници в двийението и не бива да им бъде отнемано, защото моя приятел си счупи крак карайки с 50!!! След като един лумпел не гледа огледалата и го засича...btw Иво аз не съм моторист :)

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Юни 2010, 20:40

бай дъ уей , аз имам много приятели моторджии...! аз не съм! брат ми е...!
просто държа да е ясно ,че нямат повече права от останалите участници в движението!
а като се промуши между двете колони на светофара все някога ще одере някой. тогава трябва да слезем да се бием ли!? и като задминава до мантинелата по тревата-на мен ще ми лежи на съвестта ли!? не! няма да ми лежи! ако мога и го видя ще се дръпна ,за да не ми строши колата,но ако падне си е лично ,ама лично негов проблем!
трябва всички да се научат ,че когато нарушават правилата си поемат отговорността и риска.
и специално за промушването на светофарите не ми е проблем, че е минал по-напред,а че свиркат за да минат,бутат огледала,задират коли,разправят се с другите шофьори да минат..... ми не става бе! не става! няма работа там! тва е! има си ленти на платното и са за всички! не заради тва ,че е минал пръв и ме е изпреварил,а че застрашава другите и себе си.......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Юни 2010, 20:49

Mollov написа:
Владо написа:обикновено отнемам газта леко и не променям посоката на движение, гледам да им оставям място, ако има нужда...

... и като се замислиш разбираш, че правиш същото и при наличие на автомобил със специален режим на движение зад тебе... :roll:

не бих казал... при автомобил със срд почти винаги спирам, т.е. ако не спра, то е за да отбия на място, където не му преча...
но мисля темата е за друго...

и аз незнам
Аватар

Мнение от BMWALPINA » 09 Юни 2010, 20:50

SKISA написа:бай дъ уей , аз имам много приятели моторджии...! аз не съм! брат ми е...!
просто държа да е ясно ,че нямат повече права от останалите участници в движението!
а като се промуши между двете колони на светофара все някога ще одере някой. тогава трябва да слезем да се бием ли!? и като задминава до мантинелата по тревата-на мен ще ми лежи на съвестта ли!? не! няма да ми лежи! ако мога и го видя ще се дръпна ,за да не ми строши колата,но ако падне си е лично ,ама лично негов проблем!
трябва всички да се научат ,че когато нарушават правилата си поемат отговорността и риска.
и специално за промушването на светофарите не ми е проблем, че е минал по-напред,а че свиркат за да минат,бутат огледала,задират коли,разправят се с другите шофьори да минат..... ми не става бе! не става! няма работа там! тва е! има си ленти на платното и са за всички! не заради тва ,че е минал пръв и ме е изпреварил,а че застрашава другите и себе си.......

Говорим почти едни и същи неща, но поразличен начин ;) Всеки си поема риска, като върши глупости. Но все пак си мисля, че не е голямо престъпление да се промушиш между колите. На мен досега на ми се е случвало да ми свиркат, за да се мръдна винаги са седяли и са чакали, а като се поместя благодарят. Във всяко стадо си има черна овца, в случая повечето са черни :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i 93год.
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
Детайли за колата: Къса ми нервите!!!

Мнение от cursed_in_eternity » 09 Юни 2010, 23:51

SKISA написа:бай дъ уей , аз имам много приятели моторджии...! аз не съм! брат ми е...!

Колега не знам от кой град си,но аз лично във София от 18 годишен,до сега(26год.)карам кола почти нон стоп,и на нито едно кръстовище не съм видял да свиркат,задират или да бутат огледала мотористите!!!!А и мейду другото да споделя,че и мене като съм с кола в задръстване пък не ми дреме че некви кретени не могат да си намерят място къде да застанат и се изтипосват на средата на 2 ленти,еми много ясно че ще им свиркам и ще ги псувам,ако карах соц возило бих ги и блъснал отзад!!!!Има место тир да мине,и една кола естествено ще се изтупа винаги на нищото да пречи!!!! :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:
Изображение MY RIDE
!!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Юни 2010, 0:12

Бахти бастуните има тук /ше ме прощавате/ :mhihi: ,
Винаги им правя място, зависи къде ми се пада ляво или дясно, кеф ми е когато се поздравяваме, както и с всеки друг, на който му давам предимство...те са по бързи от мен, по маневрени, по малки...нека си карат/яздят/, не ми пречат и няма как да ми пречат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 10 Юни 2010, 1:14

Cobb написа:
"И аз не спазвам стриктно ограниченията и пр. но се съобразвам с тях" - е те това ако ми го преведеш на български език, много ще те уважавам

Добре, ще ти обясня! Да спазваш, означава на ограничение 60, да се движиш с не по-голяма от 60км.ч скорост. Да се съобразяваш, ще рече, че не караш точно с 60, а с 80 (примерно), а не със 130 (с колкото си карал преди въпросното ограничение). Примерът е за извънградско.
Обясних ти го, надявам се да ме разбра!

До колегата Моллов,
очевидно, написаното от теб не се отнася до мен, тъй като се съобразявам с останалите участници, дори пускам мигачи когато завивам (когато си с мотор това е ЖИЗНЕНО важно). Освен това, от доста време карам само скутер (макар и 500 кубиков). За радост, повечето шофьори ме пускат в задръстванията, за което им благодаря винаги, къде ще им махна, къде с думи, или им свирвам лекичко.
В никакъв случай НЕ защитавам и не оправдавам малоумните колеги мотористи (такива дал Господ). Просто исках да обърна внимание на това, че тук всички се изкарват много примерни и стриктни водачи, а реално не е така (сигурно има и такива... както и при мотористите). Пишат се злобни коментари, тоя ги засичал нарочно, оня им криввал в насрещното, че да се насеряли и пр.

пп: Евала на колегата Сондьора, дано има повече хора с такова мислене!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 10 Юни 2010, 3:22

:yes: Ясно, сега те разбрах и съм съгласен, просто не бих го нарекъл с твоите думи :)
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 10 Юни 2010, 7:52

в софия живея и карам от 84та.
преди рядко ми се е случвало ,ма то преди нямаше и толкова моторджии.
и няколко пъти ми се е случвало да ми бутат с ръка огледалото да минат,единият път беше от дясно на сребърна и го удари с ръка силно на обратно и го гоних после ,ма естествено не го стигнах...! почти непрекъснато ми се случва да чувам как свиркат и като застане до колата и гледа лошо ,щото видиш ли не си му оставил на царя място да мине! ми там не е място да мине!защо да заставам в края на лентата като лентата е за едно МПС и съм си застанал в средата! е тва ме дразни! иначе че минали когато има място не ми пука. изпитвам раздразнение само ,когато ме дразнят. не щото искам да съм раздразнен. има ,разбира се и читави ,ма са толкова малко в тва ято ,че са изключение.
другото-като фърчат с 250 на хемус или тракия да не се чудят що някой тръгнал да изпреварва с 140 или дори 160 и не разбрал ,че ше застане пред тях и ше им попречи да задминат. ограничението е 130 и ако некой кара с 2 пъти повече просто трябва да предполага ,че хората отпред не знаят това и да си намали....! тва е положението!и ако се натресе в колата или буса отзад е виновен той! има си правилник! трябва да може да спре! негов проблем е с колко кара и що не може да спре. ако удара е отстрани може и колата да е виновна ,ма отзад ли е си е виновен той. и като си остави червата по шосето си е виновен единствено и само той!
нямам нищо против моторджиите ако не пречат или не искат повече права от всички останали. те са равни с всички участници в движението и нямат повече права! тва е...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 10 Юни 2010, 9:40

[quote="SKISA"
другото-като фърчат с 250 на хемус или тракия да не се чудят що някой тръгнал да изпреварва с 140 или дори 160 и не разбрал ,че ше застане пред тях и ше им попречи да задминат. ограничението е 130 и ако некой кара с 2 пъти повече просто трябва да предполага ,че хората отпред не знаят това и да си намали....! тва е положението!и ако се натресе в колата или буса отзад е виновен той! има си правилник! трябва да може да спре! [/quote]

И с 400 да карат всеки който се изнася да задминава в лявото е длъжен да си погледне в ш"баното огледало. Как така хората отпред незнаели? Същия тоя правилник пише ,че трябва да се огледаш на 6 страни и ако няма опасност да извършиш маневра или да се престроиш. Същото важи и за обратния завой. Двама познати си заминаха точно щото никой не преценява и не се оглежда ,че и прави обратен на забранено.

Никой не ви кара да правите път на мотористите и да са с повече права и т.н . Просто си поглеждайте по често в това лявото огледало.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата