Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)
Модератор: Общи модератори
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Re: Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)
Митове са да! Разхода се увеличава със средно 2 литра на година!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Фаровете през светлата част са само за позьорство
С фарове или без, олигофрена си е олигофрен, а ако ще и боен фар да си тури.
Карам без фарове при слънчево време, убедих се, че къвто и ксенон да ползвам не мога да надсветя онова горе.
ПОЗДРАВИ ЗА ГЪЗАРИТЕ и тези които изказаха мнения по темата, а нямат още коли

С фарове или без, олигофрена си е олигофрен, а ако ще и боен фар да си тури.
Карам без фарове при слънчево време, убедих се, че къвто и ксенон да ползвам не мога да надсветя онова горе.
ПОЗДРАВИ ЗА ГЪЗАРИТЕ и тези които изказаха мнения по темата, а нямат още коли

- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
щом на новите коли има "дей лайтс" значи все пак има някаква файда.... а по старите коли просто си ги включваме така или иначе за 5 месеца, искаш не искаш ти става навик пък и нали скоро ще го правят задължително... не виждам чак толкова големи минуси да си включваме фаровете! все пак по-лесно се забелязва кола с пуснати фарове отколкото без, нали ??
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Добре, защо трябва да правиме като маймуните в евросъюза. Тех ако колата им не е бъкана с помощна електроника(парктроници, автоматично пускащи се светлини, подсещащи сигнали за колан и безброй още)те ще се убият взаимно един друг. Та мисълта ми беше, че аз не трябва да гледам примерно пешеходеца и за това трябва да карам на фарове та той мене да види, дай сега и една мачта с платнище и веселия Роджър да развееме белкем ни видят
.Ми на мен това ми е основната задача седна ли зад волана- да опазя всички около мене и тези, които се возят при мене нали?А дали ме е видял или не и дали си мисли че съм паркирал или не мен това не ме бърка аз го следя и очаквам всичко, освен това и на 1000ватови прожектори да караме пак ще има злополуки.За бога колата ми е на 21 години няма ДеЙ лАйТс и ксенон и няма и да има карам я така както е излезнала от завода, а като го направят задължително тогава просто нямам думата и ще си карам на фарове.Е това е 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
kemakozeE36 написа:....Ми на мен това ми е основната задача седна ли зад волана- да опазя всички около мене и тези, които се возят при мене нали?...
На теб ти е основна задача, на мен също, а и на доста други зад волана, но...
Но я се огледай как се кара сега и как се взима книжка- не говоря изобщо за тея дето си купуват книжките, те са за друга тема... Карат като коне с капаци и не знаят къде се намират- дали на булеварда или на паркинга пред блока, а качеството на курсовете е... ами то качество няма, щото те учат само как да въртиш геврека- нищо повече...
Та в крайна сметка поне 30, да не кажа и над 50% от шофьорите просто НЕ МОГАТ да карат, а за такива неща като да контролират ситуацията на пътя са им абсолютно непонятни. И понеже на такива шофьори не може да се разчита да пазят другите (те себе си не могат да опазят) е наложително да се помогне на другите да се опазят някак от такива шофьори. И най-простият начин е да направиш колите лесно забележими

- kemakozeE36
-
-
Аз просто извадих късмет, че попаднах на инструктор от старата школа, беше пред пенсия, вече е пенсионер, на много тънкости и майсторлъци ме научи този човек, нямах нито един надписан час(те не че са много и без това), просто извадих късмет, че баща ми и дядо ми(които са също добри шофьори-дядо ми няма нарушение от 1957-а)имаха интерес да предадат това, което знаят на мен и още на 11 годишна възраст подкарах ладата за първи път(на вилата естествено, че в софия...)и до деня, в който си взех книжката аз имах зад гърба си над 200 000 км, никой не вярва, но по-важното за мен е че аз знам че е така
И вместо да правиме лесното, ние действаме по трудния начин-вместо да си оправиме шофьорите дай да наредиме да карат на фарове, че на нас по-евтинко излиза така а па е и по-лесно...
пешеходците вървят по улицата и гледат на кръв, ма накрая ще започна да карам по тротоарите и да гледам аз лошо.Не ми е за едните крушки, не ми е за 2-та литра на година, яд ме е ,че дай като европейците, ма те си имат парички, а ние не.Европееца не го бърка че колата му може да го остави на пътя нали една пътна помощ ще му вземе 900 евро, па той има заплата 5000е примерно.Няма какво повече да коментирам аз, докато не е задължително, няма да пускам фарове през деня

И вместо да правиме лесното, ние действаме по трудния начин-вместо да си оправиме шофьорите дай да наредиме да карат на фарове, че на нас по-евтинко излиза така а па е и по-лесно...

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
twin spark написа:Loopix написа:TPAKTOP написа:Интересно ми е обаче защо 22% от гласувалите не желаят да карат на фарове през деня?
Аз съм един от тези 22% които не желаят да карат на фарове през деня ... ама дори и да си изкажа мнението, ще докарате от 10 кладенеца вода да покажете колко не съм прав ... а и колегите, които споделят моето мнение са изложили доста верни аргументи и факти против карането на фарове през деня
защото карането на фарове е огромна тъпотия, която е излишно замърсяване на природата. Това не подобрява безопастността, даже напротив.
Само като си представиш , що за капацитет може да измисли подобна глупост и трябва да ти стане ясно , че е абсолютно безсмислено да се опитваш да му обясниш нещо

Като карам извънградско и видя съмнителен обект на яркото слънце ако е кола и то без фарове няма да го видя! И не защото имам проблем със зрението а просто не се вижда!
Още по-зле е когато слънцето ти блести в очите (или асфалта) отсреща и се опиташ да видиш в огледалото дали идва някой,зад теб - почти нищо не се вижда , особено ако колата е сива . Само , че ходи разправяй на бай Ганьо , че фарове през деня се пускат НЕ ТИ ДА ВИЖДАШ А ТЕБ ДА ТЕ ВИЖДАТ

И да - качва се разхода - старите бангии започват да горят 0,01 литър повече на 100 км

Последна промяна acho.rs на 06 Мар 2011, 1:23, променена общо 3 пъти
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
kemakozeE36 написа:Аз просто извадих късмет, че попаднах на инструктор от старата школа, беше пред пенсия, вече е пенсионер, на много тънкости и майсторлъци ме научи този човек, нямах нито един надписан час(те не че са много и без това), просто извадих късмет, че баща ми и дядо ми(които са също добри шофьори-дядо ми няма нарушение от 1957-а)имаха интерес да предадат това, което знаят на мен и още на 11 годишна възраст подкарах ладата за първи път(на вилата естествено, че в софия...)и до деня, в който си взех книжката аз имах зад гърба си над 200 000 км, никой не вярва, но по-важното за мен е че аз знам че е така![]()
И вместо да правиме лесното, ние действаме по трудния начин-вместо да си оправиме шофьорите дай да наредиме да карат на фарове, че на нас по-евтинко излиза така а па е и по-лесно...пешеходците вървят по улицата и гледат на кръв, ма накрая ще започна да карам по тротоарите и да гледам аз лошо.Не ми е за едните крушки, не ми е за 2-та литра на година, яд ме е ,че дай като европейците, ма те си имат парички, а ние не.Европееца не го бърка че колата му може да го остави на пътя нали една пътна помощ ще му вземе 900 евро, па той има заплата 5000е примерно.Няма какво повече да коментирам аз, докато не е задължително, няма да пускам фарове през деня
не ти е за крушката, не ти е за 2та литра, ама на инат-щото сме българи и стандарта ни е по-нисък от европееца и ще се ощетим със няколко лева на година, не трябва да си пускаме фаровете..? То е ясно че шофьорите ни няма да се оправят, но дано по бързо го направят задължително да се кара на фарове, че така (поне аз) по-лесно се преценява тоя отстреща дали кара с 90 или 190 ...!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
к'во шЪ преценяваш- в града поне със 120 карат, извън- колкото може кочината...
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ей затова няма да ни се промени манталитета още дълго време!kemakozeE36 написа:........
И вместо да правиме лесното, ние действаме по трудния начин-вместо да си оправиме шофьорите дай да наредиме да карат на фарове, че на нас по-евтинко излиза така а па е и по-лесно...пешеходците вървят по улицата и гледат на кръв, ма накрая ще започна да карам по тротоарите и да гледам аз лошо.Не ми е за едните крушки, не ми е за 2-та литра на година, яд ме е ,че дай като европейците, ма те си имат парички, а ние не.Европееца не го бърка че колата му може да го остави на пътя нали една пътна помощ ще му вземе 900 евро, па той има заплата 5000е примерно.Няма какво повече да коментирам аз, докато не е задължително, няма да пускам фарове през деня
Много нещо изписа, но с нищо не оборваш факта, че с включени фарове те забелязват по-лесно!?Темата за шоф.курсове е съвсем друга...дай са секи да каже колко км.има зад гърба си.
Като не Ви е за крушките и за повечето разход(уж)на гориво, защо не си ги включвате тогава?Аа, да-щото другите "европейци имали парички", а ние не!Ей така, да сте на въпреки на и без това пошлата ни държавица ли!?Дори когато някой се опитва да направи нещо, дори и да копира от други държави(в което не виждам нищо лошо), Вие сте като дървени шопи точно-"Е, нема ПА"!!!!?

Много ясно, че Ви забелязват и пешеходци и други участници в движението ПО-ДОБРЕ и по-отдалеч, което е важно колкото за тях, толкова и за ВАС!!!
Не се оправдавайте с глупави аргументи, спрете да цепите стотинката на 2 и пускайте фаровете!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
ми за извънградско говоря, дали да тръгна да изпреварвам или не, много по-лесно ми е когато този отсреща е със фарове - дали кара с висока скорост и дали да изпреваря или не... както и да е наздраве 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Много нещо изписа, но с нищо не оборваш факта, че с включени фарове те забелязват по-лесно!?
Ама ти си мислиш , че той това го осъзнава ли ? За него ние сме тъпи "че светим,па то си е видело"

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Наистина, че има и много по-важни неща за решаване в ЗДП в БГ, но да Ви кажа, че съм имал много случаи при които чакайки за ляв завой примерно, срещу мен лети сива, или бяла колица, сляла се със сивото заграждение(стена)за подлеза или сграда и я виждам в последния момент!?
Сигурно ще кажете, че аз съм "недикел табел магистрал", ама ако светеше, се щях да я отразя по-отдалеч, нали!?

П.П.Айе, НАЗДРАВЕ, че аз съм на дълги вече!

Сигурно ще кажете, че аз съм "недикел табел магистрал", ама ако светеше, се щях да я отразя по-отдалеч, нали!?

П.П.Айе, НАЗДРАВЕ, че аз съм на дълги вече!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- kemakozeE36
-
-
titto написа:Ей затова няма да ни се промени манталитета още дълго време!kemakozeE36 написа:........
Много нещо изписа, но с нищо не оборваш факта, че с включени фарове те забелязват по-лесно!?Темата за шоф.курсове е съвсем друга...дай са секи да каже колко км.има зад гърба си.
Като не Ви е за крушките и за повечето разход(уж)на гориво, защо не си ги включвате тогава?Аа, да-щото другите "европейци имали парички", а ние не!Ей така, да сте на въпреки на и без това пошлата ни държавица ли!?Дори когато някой се опитва да направи нещо, дори и да копира от други държави(в което не виждам нищо лошо), Вие сте като дървени шопи точно-"Е, нема ПА"!!!!?![]()
Много ясно, че Ви забелязват и пешеходци и други участници в движението ПО-ДОБРЕ и по-отдалеч, което е важно колкото за тях, толкова и за ВАС!!!
Не се оправдавайте с глупави аргументи, спрете да цепите стотинката на 2 и пускайте фаровете!
acho.rs написа:Много нещо изписа, но с нищо не оборваш факта, че с включени фарове те забелязват по-лесно!?
Ама ти си мислиш , че той това го осъзнава ли ? За него ние сме тъпи "че светим,па то си е видело"
Като не виждате не карайте.Моля да ми посочиш колега, къде точно съм казал, че вие сте тъпите?
И какво осъзнавам и не осъзнавам, Ачо, не си ти този дето го определя това!
Пускайте и фарове и халогени и плафоните отвътре и диоди си сложете по цялата кола като камионите на кока-кола и по едно оръдие на всеки 100 метра по един гърмеж та освен да ви виждат и да ви чуват щот разбираш ли и слепи може да има

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Като не виждате не карайте
Само , че закона е вече почти в цяла Европа , ама там са кьорави шофьори и заради това

А причината типичния българин , да не иска да си пусне фаровете е прословутия малоумен инат - знае , че така е правилно , нищо не му пречи , но след като има закон , значи му пречи - как така някой ще му казва какво да прави

Аз фарове за мъгла пускам САМО когато има мъгла , не съм си кичил колата с нищо и въпреки , че карам целогодишно на светлини имам фиш за не светнати свещи , защото на тръгване от една бензиностанция бях забравил да ги пусна (точно преди тунела се сетих , пуснах ги , но в храстите имаше патрулка и те прецениха ,че съм ги пуснал като съм ги видял - как ще ги видя , кат са се укрили като снайперисти , друг въпрос) .
Искам да питам и тежкарите , които им пречат фаровете - вие не обичате и колани и мигачи , нали ? Особено градско колан и на магистрала мигач е ебати глуповията , а ?
Но не виждам смисъл изобщо да се хабя - като вкарат закона за целогодишно каране на фарове , някой само ще реве и ще умува .