КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Модератор: Общи модератори
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
xpl0d написа:трябват хора/шофьори, на които им стиска "среща със закона". И тъй като от 10 000 пишещи я се съберем 100, я не, пак сме в изходно положение, където си драскаме ли драскаме, а цените си скачат ли скачат
Това не е среща със закона, а търсене на проблеми (детинщини)

Хора гответе се за 3лв. нафта като се очаква 3,10 макс.
Газта може да поскъпне също,но ще се върне на 1,40лв.Това е за сега като инфо от познат собственик на бензиностанция.Дано поне стачката да не позволи такива цени,но....

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ами тогава няма да зареждаме. Има градски транспорт и влакове. Това е начина. Спираме за 1 седмица никакво каране на колите и да видим какво ще стане.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- veselin_nikolov8911
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: рейса да не закъснява
- Мечтае да кара: Болид
- Детайли за колата: изгнила
deomen написа:Хора гответе се за 3лв. нафта като се очаква 3,10 макс.Газта може да поскъпне също,но ще се върне на 1,40лв.Това е за сега като инфо от познат собственик на бензиностанция.Дано поне стачката да не позволи такива цени,но....
аз работа ба бензиностанция и днеска говорех със шефката и доколкото разбрах тавана на горивата е 3лв. но ще се обмисля да се дигне нагоре бензина днеска е 2,61 випалар-2,75 реисинг е 2,99(тавана)поне при нас се разбира каго ги дигат и свалят.Аз заредих още на старите цени 20литри и след 12ч.(вечерта)ги дигнаха и на другият ден пак ги дигнаха със 0.5 стотинки.Каквото и да правиме дори и стачки няма смисъл

Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум:питаш нещо и теб те питат.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп
Руски форум:питаш нещо и теб те питат.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
На германеца или там на по развитите ги боли оная работа ако ще дизела или бензина да станат 5лв литъра.Все пак там масово вземат заплати от порядъка на 2000-2500 евро(4000-5000лв)а сега ми кажете дали ги бъркат високите цени на горивата.А в България масово вземат по 400-600лв.(200-300 евро)Това са 10 пъти по ниски заплати!!!А цените на горивата при тях и при нас са еднакви!ДО КОГА БЪЛГАРИНА ЩЕ ТЪРПИ!!!???
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти май не си наясно с нещата... я ги питай в щатите как им се струват новите цени на бензина, дето плащат... нали взимат големи заплати и пазаруват евтин бензин... да си оправиш малко представата... само дето не са излезнали с горящи факли и вили по улиците...
- Москвич 412
- Потребител
-
- Кара: Цивилната версия на Т-72-Москвич...
- Мечтае да кара: Нещо по-здраво от Москвича,ама такова още не е измислено!
- Детайли за колата: Танк,пази се!
Докато има потребление горивото няма да поевтинее никога,разберете го!Според мен истински протест ще направим,ако все повече от нас оставят личния си автомобил в гаража и се возят с градския транспорт,единствено това ще накара монополистите да смъкнат цените,като се усетят и ги заболи,че печалбите им не са както обикновено и потреблението е много по-малко.Така ще направим истински протест,другото би имало само временен ефект.
ПС:хайде някой да ми обясни на ЛС това за новите потребители,защото съм регистриран от почти 2 години,но чакам одобрение на мненията си...
ПС:хайде някой да ми обясни на ЛС това за новите потребители,защото съм регистриран от почти 2 години,но чакам одобрение на мненията си...
Американците са казали:На българите им дайте коли, и на тях война не им трябва!
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Mollov написа:Ти май не си наясно с нещата... я ги питай в щатите как им се струват новите цени на бензина, дето плащат... нали взимат големи заплати и пазаруват евтин бензин... да си оправиш малко представата... само дето не са излезнали с горящи факли и вили по улиците...
И какви са новите цени на бензина там, колега?? Premium A91-$4.19 за галон /3.78 литра, информация от първа ръка!
Оставаше и да се вдигнат по улиците, за тази "смешна" цена на горивото;)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Dirty M5 driveR написа:xpl0d написа:трябват хора/шофьори, на които им стиска "среща със закона". И тъй като от 10 000 пишещи я се съберем 100, я не, пак сме в изходно положение, където си драскаме ли драскаме, а цените си скачат ли скачат
Това не е среща със закона, а търсене на проблеми (детинщини)Ще дойдат няколко патрулки и ще се разотидем всички. И така трябва да е - щото не може ей така да ни скимне и да се вдигнем да барикадираме бензиностанциите. Това като със затварянето на пътищата, и да се пречи на хората с неотложна работа или просто на тези, които не желаят да са част от "протеста". Всичко друго е това, ама не и израз на зряла гражданска позиция.
Ми именно де. Идват патрулки, "разотиваме се", те и патрулките ще се разотидат и след 30мин. примерно пак цъфват там, само че друга група коли. А изгонените на следващата бензиностанция и така се въртим цял ден. Според мен ще има ефект. А и говорим за бензиностанции, не говорим за затваряне на пътища.
Ма хайде да кажем е тъпа идеята. Ти какво предлагаш, как ги виждаш нещата?

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Москвич 412 написа:Докато има потребление горивото няма да поевтинее никога,разберете го!Според мен истински протест ще направим,ако все повече от нас оставят личния си автомобил в гаража и се возят с градския транспорт,единствено това ще накара монополистите да смъкнат цените,като се усетят и ги заболи,че печалбите им не са както обикновено и потреблението е много по-малко.Така ще направим истински протест,другото би имало само временен ефект.
А също толкова временния ефект със смъкването на цените в резултат на намаляване на потреблението как смяташ после да се поддържа? Нищо сигурно няма, на променящата се цена на петрола из цял свят. Здрава икономика трябва, производство и т.н. Неща, който да завишат стандарта на живот. Щото сегашния ни даже не предполага да притежаваме автомобили.
xpl0d - изобщо не разбра какво имам предвид. Не ми се драска пак

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Абе...много добре те разбра, ама нямаш какво да кажеш. Ти само питаш, това как да стане, онова как да стане. Човека те пита ти как предлагаш да стане...и на мен ми е интересно? 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Nasko_ написа:Абе...много добре те разбра, ама нямаш какво да кажеш. Ти само питаш, това как да стане, онова как да стане. Човека те пита ти как предлагаш да стане...и на мен ми е интересно?
Аз решение на проблема нямам, за това и не си позволих да коментирам толкова задълбочено цените на горивата. Макар че не виждам какво толкова има да се коментира - горивото е такова навсякъде, ние просто нямаме пари да го купуваме. Вероятно тук може да се смъкне цената минимално с разните му акцизи и чудеса, но то пак ще ни е скъпо. И да намалим потреблението с 50% примерно, горивата няма да поевтинеят с 50%, щото никой няма да произвежда или внася на такава загуба предвид световните цени. Така че колкото и да ни се иска, не можем да сме такъв огромен ценообразуващ фактор, какъвто го описвате вие. Лошо няма - протестирайте, аз вече заявих позицията си относно това по-рано в темата. Това, което аз ще направя като един обикновен гражданин е да работя здраво, за да си направя преживяването възможно най-комфортно, и да съм максимално полезен на държавата от гледна точка на работка ръка. Щото само с даване на акъл и стачкуване нищо не става, трябва да се пипне тук-там. А, забравих - то нали и немците като нас чоплят семки и висят във фейсбук-а през работното си време...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Пич, да не би всички ние да не работим за тази държава??? В случая става въпрос, за самата система и за хората, които не позволяват плодът на труда ни да отиде за държавата и за самите нас, а за облагодетелстването на определен кръг от хора.
И на предните протести го казах, и сега пак ще го кажа... Докато не обърнат протеста срещу ниския стандарт на живот, нищо няма да постигнем... Не, че там ще постигнем нещо, ама е по-реално...
И след като обръщат цените на горивата от евро в лева, да вземат и заплатите да обърнат... И щом имат изискване тук цените на горивата да са същите като в ЕС, то и заплатите да са такива...
Аман...
И след като обръщат цените на горивата от евро в лева, да вземат и заплатите да обърнат... И щом имат изискване тук цените на горивата да са същите като в ЕС, то и заплатите да са такива...
Аман...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
uCnaHeTcA, този протест няма да бъде за цените на горивата, а за всички безобразия, които се вършат в страната!