Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

Мнение от KUM4o » 07 Май 2019, 9:46

Vasko написа:Като чета тук всичките отговори на колегите за това кой колко взимал , и вълците от Уолстрийт ще Ви завидят.
Хайде, почна се с надлъгването и историите :)))
Сега сериозно - ако всички сте толкова добре финансово колкото пишете, защо тогава продължава основно във форума да присъстват теми от рода '' дали мога да доливам без да сменям маслото '' ,''до кога може да карам със зимни гуми,че нямам пари за летни'', ''може ли рециклаж на носачи, рейки '',
Хайде, стига вече !
Никой не си признава колко получава ,а истината е, че колкото и да получаваш имаш ли няколко лизинга или пък голямо семейство , всичко си заминава.
Храната е много скъпа в България, отоплението - също , горивото - приравнено към стандартите на другите страни и не ми излизайте с номера, че в Германия е 1.45 евро.
Да, ама там не работят на ден за 25 евро ? Така, че ....
Дори в Турция стандарта е по-висок ,а нафтата по-евтина и по-качествена от нашата, храната -също !
Минималната пенсия им е 2500 лири , ама с тези пари колко пъти ще си напълнят резервоара при 6,34 TL/литър и ние тук при 2.35 лв/литър при средна пенсия от 300-400 лв.
Така, че колкото и да получаваме в Бг, всичко се топи ,защото прекалено много отиват за изхранване, отопление, разходи , данъци ...
Това е истината и ако не се работи на поне две работи - няма как да се живее в БГ ,пък за тези ,които са избрали лизинга или кредит от банка- стават вечни заложници !!!!
Това е истината !
Затова, който може - терминал 2 и еднопосочен билет .
Със сигурност след като знае два езика, в час е с компютрите ще си уреди живота по-добре отколкото тук в Бг.

Моля ти се стига с тия нагласи непременно трябва да работиш на две места, за да живееш...
Преди 5 години с жената нямахме дете и изкарвахме 800лв общо, живеехме скромно не си позволявахме много и гледахме като циганчета. Дойде момента и ни се роди момченце. Тогава на мен ми дойде решителност, така да се каже да променя статуквото вкъщи. Разтърсих се намерих си нова работа на 30км от нас жената бавно и вдигаха заплатата. Сега 5 години по-късно изкарваме общо 2.8к. По твоите писаници дори и те не стигат. Какво им е на данъците? Едни от най-ниските са в цяла европа. За двете коли общия данък ми е 120лв. ,а за апартамента 80лв. Ето една разбивка на доход и разход у нас. 2800лв доход, разход 450лв заем, зимата най-голямата сметка за ток ни е била не повече от 200лв при 3 климатика работещи 24гр. нон стоп. 2 сим карти 100лв общо + телевизия и интернет още 60.До тук 450+200+100+60 са сметки общо 810лв. Според теб 1990лв няма да ни стигнат за храна, дрехи развлечения и т.н.? Да няма да стигнат ако искаш да живееш по начин и стил на някого с много по-големи доходи от теб.

По-горе някой беше писал, че в Англия след всички сметки му остават 550паунда, ми то и на нас ни се връзват горе-долу по толкова. Ама цените не са като в Англия нали?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 07 Май 2019, 14:00

Don_Diego написа::OT:
Аз пък оставам с впечатление, че всички са тайни агенти или масони - една заплата няма дето да не е конфиденциална (изключвам колегите работещи към АЕЦ от иронията) :mhihi:
....................

Не разбирам защо запалтите в АЕЦ са тайна, но го пише в общите условия към договора ми за работа. И понеже ония от сигурността понякога много сериозно преиграват, ви подсказах колко получавам. Не съм и таен агент, само мога да чета и да съставям секретни документи до определен левел. Иначе съм си обикновен неудачник, щом днес някаква тъпа селянка санитарка в монтанската болницата ме направи на гъз и нищо не можах да направя, въпреки всичките ми гръмки титли, длъжности, сертификати и голямата ми по местните стандарти заплата. В такива моменти най-много съжалявам, че не се махнах когато бях по-млад от родината. Парите не са всичко. Средата обаче е. Да ти еВа и тъпия и населен с неандерталци Северозапад.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Май 2019, 14:59

Jordana написа:В общи линии недоимъка винаги присъства - едни не им стигат парите за хляб , на други не им стигат за мерцедеси и апартаменти

ето това - "нестигането" е манталитет, а не функция от дохода. имаш ли един специфичен манталитет (които преобладава при 3/4 от населението в родината) парите никога няма да стигат. не казвам, че е лош манталитет защото няма връзка между него и това колко е качествен един човек... просто констатирам.

по мое си усмотрение - ако си сам и в момента правиш едни 2к лева на месец (в софия) и не ти стигат - никога никакви пари няма да ти стигат. тази цифра според мене задоволява всички всекидневни нужди... и ако не стигат - значи имаш някакви скъпи залитания/ хобита и... там парите просто никога не стигат защото колкото повече- толкова повече.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 07 Май 2019, 15:25

alx написа:
Jordana написа:В общи линии недоимъка винаги присъства - едни не им стигат парите за хляб , на други не им стигат за мерцедеси и апартаменти

ето това - "нестигането" е манталитет, а не функция от дохода. имаш ли един специфичен манталитет (които преобладава при 3/4 от населението в родината) парите никога няма да стигат. не казвам, че е лош манталитет защото няма връзка между него и това колко е качествен един човек... просто констатирам.

по мое си усмотрение - ако си сам и в момента правиш едни 2к лева на месец (в софия) и не ти стигат - никога никакви пари няма да ти стигат. тази цифра според мене задоволява всички всекидневни нужди... и ако не стигат - значи имаш някакви скъпи залитания/ хобита и... там парите просто никога не стигат защото колкото повече- толкова повече.

Алексе, широко ти е на тебе около врата, затова философстваш. Я ела да гърбиш като пазач нощна смяна в стая с диван от втората сетовна война през три дни за 600 кинта и да не можеш нищо да си вземеш от фирмата и пак ми говори на кой парите му стигат и на кой не. Ти знаеш ли колко струва кутия цигари, пакет семки и бутилка Джони в ЛидЪлЪ? :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 07 Май 2019, 15:41

ukelichko написа:
Don_Diego написа::OT:
Аз пък оставам с впечатление, че всички са тайни агенти или масони - една заплата няма дето да не е конфиденциална (изключвам колегите работещи към АЕЦ от иронията) :mhihi:
....................

Не разбирам защо запалтите в АЕЦ са тайна, но го пише в общите условия към договора ми за работа.

АЕЦ е обект от критичната инфраструктура на страната и всичко покрай него е класифицирано по тази причина :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Май 2019, 15:52

:OT:
KUM4o написа: 2 сим карти 100лв общо + телевизия и интернет още 60?

Как така за 2 сим карти плащате 100 лева, както и за тв и интернет 60 лева?
Аз имам един номер дето плащам 19.90 на месец и имам някакви хиляди минути към всички+ 8Гб мобилен интернет.
В къщи имам няколко телевизора, като за всеки плащам за cam модул+ интернет и ми е 30 лева на месец.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 07 Май 2019, 16:27

Е.Димитров написа::OT:

Аз имам един номер дето плащам 19.90 на месец и имам някакви хиляди минути към всички+ 8Гб мобилен интернет.
В къщи имам няколко телевизора, като за всеки плащам за cam модул+ интернет и ми е 30 лева на месец.

Има доста хора, които ги мързи да се вдигнат до някой офис и да подпишат добър договор. Така си кретат от години на един и същи план и си плащат сметки от 35+ лв. Винаги щом ми изтече договора, отивам и се договарям за нов - обикновено без пазарлъци получавам още по-добри условия от предишния, на същата цена(20лв). Имам и колеги, които са с договори от 4+ години, а се очаква като са ИТ-та да са по-будни в това отношение :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Май 2019, 16:44

ukelichko написа:
alx написа:

Алексе, широко ти е на тебе около врата, затова философстваш. Я ела да гърбиш като пазач нощна смяна в стая с диван от втората сетовна война през три дни за 600 кинта и да не можеш нищо да си вземеш от фирмата и пак ми говори на кой парите му стигат и на кой не. Ти знаеш ли колко струва кутия цигари, пакет семки и бутилка Джони в ЛидЪлЪ? :D

аз не съм казал, че 600 лева стигат? казах, че 2к стигат и го определих като една (размита) граница за критерии на това на кой му стигат парите и на кой- никога няма да му стигат.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 07 Май 2019, 17:57

3186 написа:
Е.Димитров написа::OT:

Има доста хора, които ги мързи да се вдигнат до някой офис и да подпишат добър договор. Така си кретат от години на един и същи план и си плащат сметки от 35+ лв. Винаги щом ми изтече договора, отивам и се договарям за нов - обикновено без пазарлъци получавам още по-добри условия от предишния, на същата цена(20лв). Имам и колеги, които са с договори от 4+ години, а се очаква като са ИТ-та да са по-будни в това отношение :dunno:

Не ме мързи, а ми трябва неограничен мобилен интернет на бърза скорост, защото генерирам над 150гб трафик през телефона месечно. Поради тази причина съм на най-скъпия план на виваком, който е 49.99 и жена ми също е на същия мобилен план.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Май 2019, 19:44

Ако трябваше да платя 100 лв. за телефон бих се гръмнал. И сега 36 за два с неограничени към всички и неограничен нет(на максимална скорост ми е 8 ли, 10 ли към Теленор)ми се виждат много, честно ви казвам. И най-много се дразня защото аз мобилен нет почти не ползвам, нито пък тя и максималния абсолютно никога не е бил използван. Един вид с тоя нет ни задължиха всичките да палащаме нещо, което не ползваме. По-ниската такса обаче е на 12, но с 500 минути, а те са ми малко вече.
Явно нетът го ползваш и за работа.
И кабелна 60 лв. :shock: Явно аз съм голям циция. Ама за мен всичко е евтино в България бе, щом всеки дом има по 45 коли, а навън няма къде да пркираш...още да вдигат застраховките, данъците и най-вече да вдигат горивата!
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Май 2019, 19:59

А представяте ли си ако няколко милиона емигранти не бяха напуснали купона , каква лудница щеше да е ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 07 Май 2019, 20:43

Няма нищо лошо в това, че хората живеят в чужбина и са щастливи :D Аз за нищо на света не бих живял извън БГ...Тези, които търкат билетчетата от лотарията сами са си виновни за всичко. Не е виновна държавата, че някой е прост и/или го мързи в червата. Да, държавата е леш, но не може все да се оправдаваме за всичко с нея...Трябва да погледнем и себе си.
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 07 Май 2019, 20:53

Vasko написа:Сега сериозно - ако всички сте толкова добре финансово колкото пишете, защо тогава продължава основно във форума да присъстват теми от рода '' дали мога да доливам без да сменям маслото '' ,''до кога може да карам със зимни гуми,че нямам пари за летни'', ''може ли рециклаж на носачи, рейки '',
Хайде, стига вече !

В тоя форум има хора всякакви. Такива с коли за 100+к и такива с коли за 2-к, та теми всякакви. Тези с таралясниците и накладки втора ръка със сигурност са повече от играчите с новите седмици.
Нали не очакваш някой да излезе и да напише, че бачка за 500 лв и едвам връзва двата края...

Аз досега не видях някой да е написал, че изкарва 100 бона на месец... Какви вълци, какъв уолстриит... С 2-3-4к на месец си много далече от уолстриит :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 07 Май 2019, 21:43

В тоя форум има хора всякакви. Такива с коли за 100+к и такива с коли за 2-к, та теми всякакви. Тези с таралясниците и накладки втора ръка със сигурност са повече от играчите с новите седмици.

Малка редакция на текста:
В тоя форум има хора всякакви. Такива с коли за 100+к и такива с коли за 2-к, та теми всякакви. Тези с таралясниците и накладки втора ръка със сигурност са повече играчи от тези с новите седмици.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Volvo S40 & BMW F01

Мнение от grafterUK » 08 Май 2019, 0:55

Всеки има правото да живее, където се чувства най-добре. Никога няма да се отрека от родината си, но виж - за държавата мога да поговоря и то доста. Както и всичко останали, предполагам.
Избрали сме този път, защото пречките, които виждаме/видяли за някои елементарни неща са ни дошли в повече.
Казвам браво на всеки, който е останал и се бори. Дано успеете да промените статуквото и да накарате повече българи да се върнат.
Гласувам на всички избори, но не виждам резултат и даже си мисля, че някъде изчезват гласовете на всички сънародници дали гласа си извън България. Не поради друго, но дори и да сложим 50% от текущите гласоподаватели в България и 50% от "избягалите" - пак се губи някъде цифрата..а повярвайте ми всеки един извън България гласува на избори. Или поне това го твърдя със сигурност за всеки един в Англия. Въпроса е, че дори и след толкова години - не виждаме резултат :| и като цяло поне едно нещо, което да ни накара да се върнем. Какво трябва да се забия в София и да бъда още един столичанин в повече, че да може семейството да живее спокойно? Няма как да стане. Никога не съм харесвал София. Просто не ми го побира акъла как в цялата държава само в един единствен град /или хайде да кажем по-големите/ може да си осигуриш спокойствието да живееш нормално.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата