Терористичен акт на летище Бургас?!?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Терористичен акт на летище Бургас?!?!

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2012, 15:33

MatriX_Fucked написа:Не, бе, не считам за нормално да си се оставим в ръцете на Господ, защото, виждаш ли, било лесно...

И като нормален гражданин не желая това да се повтаря, ами всички да си вършат работата... Като един лекар не си свърши работата - на бунт се вдигате... Като редица силови структури не си върши работата - Емиии, те толкова си могат...

Стига с това ориенталско мислене!

Нима някой от нас би искал това да се повтори?
Но, не е нормално да се сипят обвинения, без да се замисляте, как би могло да се предотврати такова нещо, как би могло да се предвиди, защото никой тук няма отговор на тези въпроси.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 20 Юли 2012, 15:36

MatriX_Fucked написа:
Аз лично вярвам, че все още има съвестни работници в тези служби и, че този атентат не е плод на безкрайна некадърност, ами злощастно стечение на време и обстоятелства (изпуснали са ги с няколко дни)...

Сега разчитам на МВР-то и всички силови стуктури да свършат наистина добра работа, да изкоренят до дъно тази организация и отново да се почувстваме в сравнителна безопасност, както се чувствахме до 6 часа тази вечер!

Надявам се с това поне този спор да прекратим!
Без страх, без спирачка!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2012, 15:36

Аз искрено се надявам, че това ще послужи като обица на ухото на всички НАС.
И, утре като видиш подобен индивид да се шляе безцелно, ще ти направи впечатление, и ще кажеш на полицая на автогарата.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2012, 15:38

MatriX_Fucked написа:
MatriX_Fucked написа:
Аз лично вярвам, че все още има съвестни работници в тези служби и, че този атентат не е плод на безкрайна некадърност, ами злощастно стечение на време и обстоятелства (изпуснали са ги с няколко дни)...

Сега разчитам на МВР-то и всички силови стуктури да свършат наистина добра работа, да изкоренят до дъно тази организация и отново да се почувстваме в сравнителна безопасност, както се чувствахме до 6 часа тази вечер!

Надявам се с това поне този спор да прекратим!

Не всичко зависи от тях.Тези терористи се движат сред нас, живеят до нас.Правят неща, които са странни за останалите, всички ние трябва да сме с едно наум.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 20 Юли 2012, 15:39

LiTtLeRoCk написа:
AGD написа:
LiTtLeRoCk написа:Каква некадърност и бездействие, нима е трудно да се купи оръжие на черно в днешно време?

Не виждаш ли противоречието в собственото си мнение ?
И защо давате за пример някой изтрещял и решил да направи нещо ? Такива винаги ще има.
Компактна група евреи е мишена навсякъде по света и те си го знаят и уж взимат някакви мерки да се предпазят. След като ние ги искаме тук като туристи, какво направихме за повишаване на сигурността на входните точки, от които идват - 2 летища основно - и на курортите където отсядат ? Факта, че сега се повишиха мерките за сигурност не говори ли, че е можело да се повишат по-рано в по-малка степен, за да не създават впечатление за държава във война ?
ГЕРБ са текущите управляващи, така че е съвсем логично те да понесат в най-голяма степен негативите. А че всички управляващи от '89-та насам или съсипваха системата за сигурност или смятаха службите за излишни, защото ние сме някакъв остров на мира и спокойствието, е факт.

Къде, и с кое си противореча?
Ти сериозно ли?
Да сложат на всеки евреин полицай, за да го пази?Това е много несериозно, ами тогава преди години всички руснаци по нашето черноморие трябваше да бъдат пазени от чеченците.Ами това камикадзе според теб не е ли някой изтрещял?Или това е нормален човек, който мисли, че избиването на група хора и добро дело?
Те още не могат да се опазят вътре в самата държава Израел от атентати, как да се направи това навън?

Явно трябва да перефразирам собственото ти мнение, за да разбереш - лесно да е се купи оръжие в днешно време, защото наоколо царят некадърност и бездействие. Сега виждаш ли противоречието ? Ако няма некадърност и бездействие, няма да е лесно да се купи оръжие в страна със силно рестриктивен режим за притежанието му.
Дали не си прочел или нарочно изкривяваш написаното от мен не мога да знам. Само че аз никъде не съм казал да се пази всеки евреин, а че всяка компактна група евреи представлява повишен риск и съвсем логично да се вземат допълнителни мерки.
И да, смятам, че и руснаците трябва да бъдат пазени. И знаеш ли кое е интересното - пазенето ще стане от абсолютно същите служители на абсолютно същите места - летищата и курортите. На това му се казва да имаш изградена система за сигурност, а не кампанийно да правиш масови проверки по летищата, след като инцидента вече се е случил.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2012, 15:41

AGD написа:
LiTtLeRoCk написа:
AGD написа:
LiTtLeRoCk написа:Каква некадърност и бездействие, нима е трудно да се купи оръжие на черно в днешно време?

Не виждаш ли противоречието в собственото си мнение ?
И защо давате за пример някой изтрещял и решил да направи нещо ? Такива винаги ще има.
Компактна група евреи е мишена навсякъде по света и те си го знаят и уж взимат някакви мерки да се предпазят. След като ние ги искаме тук като туристи, какво направихме за повишаване на сигурността на входните точки, от които идват - 2 летища основно - и на курортите където отсядат ? Факта, че сега се повишиха мерките за сигурност не говори ли, че е можело да се повишат по-рано в по-малка степен, за да не създават впечатление за държава във война ?
ГЕРБ са текущите управляващи, така че е съвсем логично те да понесат в най-голяма степен негативите. А че всички управляващи от '89-та насам или съсипваха системата за сигурност или смятаха службите за излишни, защото ние сме някакъв остров на мира и спокойствието, е факт.

Къде, и с кое си противореча?
Ти сериозно ли?
Да сложат на всеки евреин полицай, за да го пази?Това е много несериозно, ами тогава преди години всички руснаци по нашето черноморие трябваше да бъдат пазени от чеченците.Ами това камикадзе според теб не е ли някой изтрещял?Или това е нормален човек, който мисли, че избиването на група хора и добро дело?
Те още не могат да се опазят вътре в самата държава Израел от атентати, как да се направи това навън?

Явно трябва да перефразирам собственото ти мнение, за да разбереш - лесно да е се купи оръжие в днешно време, защото наоколо царят некадърност и бездействие. Сега виждаш ли противоречието ? Ако няма некадърност и бездействие, няма да е лесно да се купи оръжие в страна със силно рестриктивен режим за притежанието му.
Дали не си прочел или нарочно изкривяваш написаното от мен не мога да знам. Само че аз никъде не съм казал да се пази всеки евреин, а че всяка компактна група евреи представлява повишен риск и съвсем логично да се вземат допълнителни мерки.
И да, смятам, че и руснаците трябва да бъдат пазени. И знаеш ли кое е интересното - пазенето ще стане от абсолютно същите служители на абсолютно същите места - летищата и курортите. На това му се казва да имаш изградена система за сигурност, а не кампанийно да правиш масови проверки по летищата, след като инцидента вече се е случил.

На всякъде по света е лесно да си купиш оръжие.Още по-лесно е да си го направиш.Стига да имаш подходящите машини, материали и знания.
Знаеш ли за какъв ресурс става въпрос?Ако трябва да се прави подобна охрана?Да не говорим за организация, кога пристигат, с какво ще пътуват, къде ще отседнат, кои места ще посетят, и.т.н отделно, че не можеш да ги държиш всичките на едно място.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Юли 2012, 15:43

MatriX_Fucked написа:Абе стига говорихте глупости, ще ви замоля!

Работа на полицията е да разбере защо в теб има взривни вещества! Ама, че простотии говорите!!!

Това, че повечето от ВАС имат по 100 кила тротил у дома си, НЕ ГО ПРАВИ ПРАВИЛНО! Това, че можете да вземете срещу 1 бутилка ракия автомат, НЕГО ПРАВИ ПРАВИЛНО! Хората, които ОТГОВАРЯТ, а има хора които отговарят за тези неща, трябва да си свършат работа, както я свършиха преди няколко седмици срещу тоя от Красна Поляна, дет си складираше муниции!

Шуменеца ЗАЩО не са го спряли на портала??? Защо веднага не е имало след него ВП? Защо НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА!

Престанете да си завирате главите в пясъка и да чакате да ви ебат, само защото НИКОЙ не може да поеме отговорността!

Казах и назад в темата - искрено вярвам, че в тази държава има съвестни и можещи служители, ще си свършат работата и няма да допускат подобни трагедии! Това е!

Не разбирам защо трябва да съм "глупак" или "специалист в анти-терора", за да изисквам гаранция на сигурността ми!

ти сериозно ли мислиш.че е излязал през портала бе човек :lol: :lol: :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 20 Юли 2012, 15:43

LiTtLeRoCk написа:Аз искрено се надявам, че това ще послужи като обица на ухото на всички НАС.
И, утре като видиш подобен индивид да се шляе безцелно, ще ти направи впечатление, и ще кажеш на полицая на автогарата.

Абсолютно, отговорността е за всички нас!
Без страх, без спирачка!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2012, 15:48

MatriX_Fucked написа:
LiTtLeRoCk написа:Аз искрено се надявам, че това ще послужи като обица на ухото на всички НАС.

Абсолютно, отговорността е за всички нас!

През 2003 в Босна имахме случай.
Идва камион зареждащ базата с хляб, проверяваме камиона, и докато го минавах с огледалото видях отдолу стърчащи жици, намотки и аз :shock: веднага затворихме портала, отцепихме района и вкарахме шофера в бункера.
Идват бомбаджиите, и след проверка се оказа, че това е нова система от електромагнит около кардана, която при натискане на спирачката, създава магнитно поле, и по този начин спомага за по бързото спиране на камиона, но аз такова нещо не бях виждал, и първото нещо което си помислих беше, айде до тук бяхме.
Самите ние трябва да сме по-бдителни, и неща които до сега не са ни правили впечатление, да им обръщаме малко повече внимание.Щото ако видя арабин да купува 20 торби амониев нитрат няма как да не ми направи впечатление.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 20 Юли 2012, 15:52

Добре,от една страна ние опозиционно изказващите се не сме долюбвани във форума.
Споделете тогава как виждате мерките които се взеха след атентата,мислите ли че нашите власти биха се справили с разследването ако българин беше убил други българи/щот тогава трудна работа ЦРУ или друга иностранна разузнавателна служба да ни се намеси във вътрешни неща/,мислите ли че ще се промени нещо в съвсем просто по-съвестното изпълнение на задълженията на униформени служители,дали този атентат чисто лицемерно няма да бъде използван за засилване на полицейщината в държавата.........
Аз нямам добро мнение за митническите служители по принцип.Винаги са ми преглеждали документите отгоре отгоре,като далеч повече внимание обръщат на това какво нося в колата,колко пари се носят през граница и то не за да си гледат работата в тая насока,ами да има за какво да ти поискат рушвет.Същото е и в Сърбия,балкански манталитет да го наречем.
Факт е че братя Галеви и кой ли не още най-нагло си избягаха зад граница.Факт е че ако Жорко инкасото не се беше предал още щяха да го търсят най-вероятно,а за него знаеха абсолютно всичко от-до.Как да каже човек че униформени си вършат съвестно работата.Камо ли да разчитам да разконспирират терорист,което е много,много по-трудна работа.
Нека не свеждаме темата само до дадения терористичен акт.Той просто е едно отражение на разградения двор който сме ние,с дебеловрат премиер биещ се в гърдите коооолко по добри сме от тези дето са вече в шенген.Израженията на припикани мушката и на ББ и на ЦЦ са ми достатъчни да разбера че не знаят какво да правят в реална ситуация ,пресен ми е спомена и за абсолютно аматьорските действия при оня дето взе заложници в банка в Сливен.Мъка,мъкааааа.
И един колега по-горе е прав--Никой думичка нямаше да им обели ако не се държаха така нагло,лицемерно и надменно в нормална мирна обстановка.Дано си седнат на дирниците след това и да се спре това преследване на рейтинг с фалшиви и кухи действия,да си видят проядената от корупция и подкупи управляваща партийка,че е голям бълвоча там.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2012, 15:56

jordanpar написа:Добре,от една страна ние опозиционно изказващите се не сме долюбвани във форума.
Споделете тогава как виждате мерките които се взеха след атентата,мислите ли че нашите власти биха се справили с разследването ако българин беше убил други българи/щот тогава трудна работа ЦРУ или друга иностранна разузнавателна служба да ни се намеси във вътрешни неща/,мислите ли че ще се промени нещо в съвсем просто по-съвестното изпълнение на задълженията на униформени служители,дали този атентат чисто лицемерно няма да бъде използван за засилване на полицейщината в държавата.........
Аз нямам добро мнение за митническите служители по принцип.Винаги са ми преглеждали документите отгоре отгоре,като далеч повече внимание обръщат на това какво нося в колата,колко пари се носят през граница и то не за да си гледат работата в тая насока,ами да има за какво да ти поискат рушвет.Същото е и в Сърбия,балкански манталитет да го наречем.
Факт е че братя Галеви и кой ли не още най-нагло си избягаха зад граница.Факт е че ако Жорко инкасото не се беше предал още щяха да го търсят най-вероятно,а за него знаеха абсолютно всичко от-до.Как да каже човек че униформени си вършат съвестно работата.Камо ли да разчитам да разконспирират терорист,което е много,много по-трудна работа.
Нека не свеждаме темата само до дадения терористичен акт.Той просто е едно отражение на разградения двор който сме ние,с дебеловрат премиер биещ се в гърдите коооолко по добри сме от тези дето са вече в шенген.Израженията на припикани мушката и на ББ и на ЦЦ са ми достатъчни да разбера че не знаят какво да правят в реална ситуация ,пресен ми е спомена и за абсолютно аматьорските действия при оня дето взе заложници в банка в Сливен.Мъка,мъкааааа.
И един колега по-горе е прав--Никой думичка нямаше да им обели ако не се държаха така нагло,лицемерно и надменно в нормална мирна обстановка.Дано си седнат на дирниците след това и да се спре това преследване на рейтинг с фалшиви и кухи действия,да си видят проядената от корупция и подкупи управляваща партийка,че е голям бълвоча там.

Защо пак си ги вадиш от ...... тук не става въпрос за опозиция и управляващи, че и за долюбване.Не ми дреме, дали обичаш или мразиш правителството, но се дразня от коментари, които са лишени от всякакъв смисъл и логика.Както казах, най-лесно е да се сипят обвинения.
Определено виждаш нещата много изкривено.И ме мързи да пиша и обяснявам, честно.

Аватар

Мнение от jordanpar » 20 Юли 2012, 16:10

От къде го вадя ли?
Ами от там че бюджет за подслушване си направиха удобно голям,пак казвам за да събират жълти клюки за тоя и оня,а момчетата от специализираните групи сами си купуват оборудването,щот това което е по щат е било актуално към '75 година на миналия век!!!!!!!Ние нямаме една ефективно действаща и добре тренирана група антитерор.Разчита се на нахъсаността на всеки,на чистите идеали които имат някой от членовете на по-специалните военни и полицейски звена.Държавата не си мърда и малкия пръст на крака за да изгради едни съвременни полицейски и милитари подразделения.Как да стане тая работа тогава???
Знаете ли от къде почна падението,то всъщност е отдавна,но 2007 година напълно еб@ха положението в силите за специални операции чрез редица тъпи реформи и силно стесняване на бюджета,за да бъде отклонен в посока крадене.Промениха социалния пакет и условията на труд,а после дебелогъзи генерали те питат що напускаш.Съкратиха цели подразделения и много момчета останаха чисти службари гонещи само едната пенсия.Как да очакваш ефективност от хора без адекватен стимул за работа???
Така че всички управляващи от зората на демокрацията ни са виновни досега,особено един президент.Ама както и да е.

П.С. между другото камикадзето и тези които са работили с него им направиха голяма услуга че взривиха веднага.Добре че не взеха първо автобуса със заложници и след обявяване на каузата и няколко часа преговори да се взриви бомбата,че безсилието на наще щеше да е плачевно особено в камерите на световните медии.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Юли 2012, 16:38

jordanpar написа:П.С. между другото камикадзето и тези които са работили с него им направиха голяма услуга че взривиха веднага.

Ти си много зле!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 20 Юли 2012, 16:47

Някои хора са толкова превъзбудени, че не се усещат!

Нека погледнем нещата от друга страна. Камикадзето е заловено и всичко приключва с хубав край!
Тогава в тази тема, същите хора, които казват, че някои политизираме темата ще пляскат и ще хвалят институциите и най вече ББ, няма лошо. Но тогава, защо аз сега да не изразя възмущението си от хора, които не са си свършили работата. Да държа сметка на човек, който платформата му за добра външна политика са дюнерите на всеки ъгъл. Същия, който обяснява как границите на Шенген са едни от най защитените и сме похарчили милиарди затова. Спете спокойно... Това не са мой думи, а на ББ.

Отделно в темата има хора, които само чакат да се напише нещо и почват с обиди и квалификации, вместо да изкажат мнение и с това да приключат.
Същите хора искам да ги попитам дали правят разлика между организирана престъпност и това просто някой да изперка и да причини поражения......? Май има огромна разлика. Затова има служби за сигурност, разузнаване, контрол.....
В случая има организирана престъпност, а не просто изперкал, тръгнал да убива.

Аватар

Мнение от jordanpar » 20 Юли 2012, 17:00

Doberman_vas написа:
jordanpar написа:П.С. между другото камикадзето и тези които са работили с него им направиха голяма услуга че взривиха веднага.

Ти си много зле!

Не ми вади удобни думи от контекста.Не ме обиждай.
Ако имаше заложници,беше се стигнало до преговори,ако тези преговори бяха неуспешни така или иначе,беше се стигнало до щурм на автобуса,стрелба и въпреки всичко бомбата пак беше гръмнала,щеше да има много,много повече жертви.Защото при един щурм,израелците да се намесят в наша помощ първо е обидно за българските служби,второ е доста негативно в международен план.Щеше да има и много повече загинали българи.
Това което стана е най-леката за българската страна ситуация,и без това и сега трагедията не е малка.
Което води и до мисълта че атентата може да е направен от страна,която не иска да изцапа взаимоотношенията си с България,чрез излишни жертви извън евреите.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата