ЗА или ПРОТИВ легализиране на марихуаната
Модератор: Общи модератори
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Re: ЗА или ПРОТИВ легализиране на марихуаната
PaCk0o написа:Колко човека от негативно настроените знаят за видовете марихуана, а те са сатива, индика и хибрид. Защото имат съвсем различен ефект един от друг. Аз също съм против да се пуши редовно, за мен дозата определя полезността/вредата. Ако повечето пушачи знаеха какъв ефект искат от трева да се размажат, смеят, релаксират и тн. и съответно да знаят кои вид и сорт да пушат щеше да е добре. С алкохола е същото едни искат да пият 100гр ракия, уиски или каквото и да е там и да му се насладят, за други няма значение важното е да се напият. Също ми е интересно колко от любителите на тревата в темата знаят какво пушат, или просто к'вот даде дилъра важното да са направим леш и да хваща повече
Почти никой

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- NoBrainNoPain
- Потребител
-
- Мечтае да кара: на керосин
sambeto написа:Ако юзърите Projektzwo и NoBrainNoPain....бъдат любезни да споделят своята ИСТИНСКА възраст,мисля че темата ще стане по интересна.
Изпратено от моят HTC One
На 21 съм. И ?
Аз съм млад , силен , красив , здрав , богат и много талантлив ... Има ли значение какъв цвят е BMW-то ми ?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
NoBrainNoPain написа:sambeto написа:Ако юзърите Projektzwo и NoBrainNoPain....бъдат любезни да споделят своята ИСТИНСКА възраст,мисля че темата ще стане по интересна.
Изпратено от моят HTC One
На 21 съм. И ?
И възрастовата граница на любителите на тревЪ,които се правят на интересни рязко пада !
Изпратено от HTC ONE
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
spacepl написа::yes: Ами "И"-то е, че съм имал доста повече време от тебе да си правя наблюдения върху наркомани (тревомани, ако по ти харесва думата) и мога да ти кажа, че са толкова спрели, че имам чувството, че ще тръгнат назад още малко. Съвсем нормални приятели пушещи от години (имам предвид 1999-2000-та насам), дето сега като ги питаш нещо леееко в страни от ежедневието им и все едно си ги питал колко нули има в гуголплекс. Не знам за другите вреди/ползи, но това забавяне на реакциите специално ми е съвсем достатъчно да съм против. Нормално ли е да питаш приятел нещо елементарно, от сорта на какво ще прави довечера или в събота свободен ли е и той да те гледа 5-8 секунди все едно е видял баща си с цици и евентуално да даде някакъв отговор, за който пък на тебе ти трябва толкова време да разбереш какво ти е отговорил.
Ама моля ти се не давай примери за спрели хора с някакви жълтури от 9-ти квартал...
Ще ме извиняваш, но твоите "наблюдения" можеш да си навреш някъде, защото около мен 90% от хората пушат, говоря за ежедневна употреба, като имаш предвид че всичките са над 25 годишна възраст, някои над 40 и повечето са на ръководни постове или достатъчно отговорна работа. И не само че не са спрели, пък за такова абсурдно забавяне да не говорим, ами и се развиват съвсем правилно.
Не искам това да означава едва ли не че марихуаната е полезна, но няма и как да повярвам на такива глупости, като тези изписани по-горе, защото чисто и просто са лъжа!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)

Много ми е интересно мнението(на тия който пушат)по въпроса децата им да пушат трева?Ще си пушите заедно и ще се забавлявате ли?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Според мен,всичко трябва да се легализира!
Значи ако изходим от значението на думата "Демокрация" ,което означава горе-долу власт чрез народа се получава един много интересен парадокс,харода избира някой и онзи веднага налага закони,които народа хич не ги иска,като почнем от данъците и минем през всички ограничения и глоби.
И като така,да се легализира тревата,който пуши си е негова работа,да се легализира и хероина бе,какво толкова,който иска да го поема и ако иска да мре-негова си работа,всеки има право на избор,просто резтрикциите да важат за тези дето нямат правото на глас заради не навършена възраст,като навършат пълнолетие-сам да си отговаря за собственото си здраве и каквото иска където иска да си го завира,пуши,смуче и тн!
Значи ако изходим от значението на думата "Демокрация" ,което означава горе-долу власт чрез народа се получава един много интересен парадокс,харода избира някой и онзи веднага налага закони,които народа хич не ги иска,като почнем от данъците и минем през всички ограничения и глоби.
И като така,да се легализира тревата,който пуши си е негова работа,да се легализира и хероина бе,какво толкова,който иска да го поема и ако иска да мре-негова си работа,всеки има право на избор,просто резтрикциите да важат за тези дето нямат правото на глас заради не навършена възраст,като навършат пълнолетие-сам да си отговаря за собственото си здраве и каквото иска където иска да си го завира,пуши,смуче и тн!
Здравейте на всички, не пиша много често във форума (скоро се регистрирах.. има няма 6 месеца), но тука искам да споделя мнение.
Най-странното според мен е, че марихуаната е причислена като наркотик от първа категория, към които спадат хероина и кокаина. До колкото съм чел и търсил да се убедя в обратното, до този момент не е регистриран нито един смъртен случай от марихуана, но къде ''по-безобидните'' и така любими ни цигари и алкохол са си напълно легални (сами можете да направите справка във гугъл колко са смъртните случаи на година от тях).
Не искам да кажа, че трябва да се забрани употребата на алкохол и цигари, но ми звучи някак си абсурдно как нещо от което на година умират милиони хора си е напълно разрешено, а от това което няма регистриран смъртен случай е СТРОГО забранено! Имам познат, който от доста години пуши... ами смея да твърдя, че е далеч по-умен от мен... Също толкова е и тъпо и ограничено твърдението, че едва ли не ставаш със IQ на маймуна ако пушиш... Това би било реалност ако по цял ден правиш само това и нищо друго, и от интернета, и от чипса се затъпява ама само когато преувеличаваш със употребата му. Човек, който редовно чете и обогатява знанията си няма как да стане адски спрелия тип, който ти отговаря със 6-7 секунди закъснение... Това че марихуаната е наркотик и трябва да е забранена е просто твърдение, което ни е насаждано през годините, защото ако е легализирана тя може да се използва за много различни неща, от които шепа милиардери биха изгубили много...
Аз съм ЗА легализирането на марихуаната, защото не мисля че е с нещо по-вредна от много позволени неща...
Не виждам смисъл във това да е забранена (освен това което казах по-горе за тези хора, който биха имали полза от това), но пък от друга страна не виждам какво би могло да промени мнението ми тук...
Между другото забравих да спомена, че НЕ УПОТРЕБЯВАМ марихуана, просто мога или поне се стремя да мисля на нещата отвъд рамките, които ни ги налагат по телевизията.
Поздрави

Най-странното според мен е, че марихуаната е причислена като наркотик от първа категория, към които спадат хероина и кокаина. До колкото съм чел и търсил да се убедя в обратното, до този момент не е регистриран нито един смъртен случай от марихуана, но къде ''по-безобидните'' и така любими ни цигари и алкохол са си напълно легални (сами можете да направите справка във гугъл колко са смъртните случаи на година от тях).
Не искам да кажа, че трябва да се забрани употребата на алкохол и цигари, но ми звучи някак си абсурдно как нещо от което на година умират милиони хора си е напълно разрешено, а от това което няма регистриран смъртен случай е СТРОГО забранено! Имам познат, който от доста години пуши... ами смея да твърдя, че е далеч по-умен от мен... Също толкова е и тъпо и ограничено твърдението, че едва ли не ставаш със IQ на маймуна ако пушиш... Това би било реалност ако по цял ден правиш само това и нищо друго, и от интернета, и от чипса се затъпява ама само когато преувеличаваш със употребата му. Човек, който редовно чете и обогатява знанията си няма как да стане адски спрелия тип, който ти отговаря със 6-7 секунди закъснение... Това че марихуаната е наркотик и трябва да е забранена е просто твърдение, което ни е насаждано през годините, защото ако е легализирана тя може да се използва за много различни неща, от които шепа милиардери биха изгубили много...

Аз съм ЗА легализирането на марихуаната, защото не мисля че е с нещо по-вредна от много позволени неща...

Между другото забравих да спомена, че НЕ УПОТРЕБЯВАМ марихуана, просто мога или поне се стремя да мисля на нещата отвъд рамките, които ни ги налагат по телевизията.

Поздрави

..Bayerische Motoren Werke..

- bloodyroot
- Потребител
-
Естествено ,че съм ЗА легализиране и излизане на този бизнес на светло ... неможе нещо от хиляди години ползвано от хората да се спре да е легално само ,защото някакви СУЕЦИ от корпорации неискат да им спадат продажбите в фармацията , горивата , храните , строителството и т.н. отрасли ! Канабиса (Марихуаната) е растение естествено растящо като бурен без да има нужда от кой знае какви грижи за разлика от други примерно зеленчуци и плодове . Той е бил саден и в БГ както и в мн други държави в промишлени количества ,но нали сме подлоги на ООН , НАТО , САЩ , РУСИЯ и т.н. и все се гъзиме за каквото ни кажат 1:1 преписан закон от конвенцията ... без да се даде глас на медиците които го ползват по онова време.Тогава не е бил ползван в БГ толкова за пушене (ниско ТХЦ) а предимно за индустрията и тогава повече старите са го ползвали от колкото младите в БГ.Казвали му ГРЪСТИ !
http://www.leafly.com/ - Справочник за огромна бройка от стрейновете (видовете) предимно хибриди с медицински параметри основно и кой какво и как помага (действа) .
http://topdocumentaryfilms.com/search/? ... =marijuana - Малко документалки по темата от страна на ползващите Канабиса и от страна на властите имаше няколко пропаганторски документалки
приятно гледане . Понеже преди да плюеш по една тема то ти трябва да се образоваш сам понеже в БГ нарочно се промиват главите на хората за да може партииите да си правят кинтите от нелегалните си дейности и да не плащат на светло данъци и т.н. и печалбите са в пъти по-големи от колкото ако се легализира ... но тогава поне няма да ни вкарват по затвори и да ни взимат парите от глоби а ще се прави огромна печалба която ще се инвестира я в пенсии , заводи и т.н. 
http://www.leafly.com/ - Справочник за огромна бройка от стрейновете (видовете) предимно хибриди с медицински параметри основно и кой какво и как помага (действа) .
http://topdocumentaryfilms.com/search/? ... =marijuana - Малко документалки по темата от страна на ползващите Канабиса и от страна на властите имаше няколко пропаганторски документалки

Последна промяна bloodyroot на 20 Ное 2013, 21:20, променена общо 1 път
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Tрима друсани отиват на купон и чукат на вратата, но никой не им отваря. Този който е на кока казва:
- Абе дайте да разбием вратата и да ги пребием тия копелета вътре!
Тоя на помпата казва:
- Защо да я разбиваме като можем да се плъъъзнем отдолу и да влезем.
Третия, напушения казва:
- Що бе, то и тука си ни е гот?
- Абе дайте да разбием вратата и да ги пребием тия копелета вътре!
Тоя на помпата казва:
- Защо да я разбиваме като можем да се плъъъзнем отдолу и да влезем.
Третия, напушения казва:
- Що бе, то и тука си ни е гот?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
spacepl написа::yes: Ами "И"-то е, че съм имал доста повече време от тебе да си правя наблюдения върху наркомани (тревомани, ако по ти харесва думата) и мога да ти кажа, че са толкова спрели, че имам чувството, че ще тръгнат назад още малко. Съвсем нормални приятели пушещи от години (имам предвид 1999-2000-та насам), дето сега като ги питаш нещо леееко в страни от ежедневието им и все едно си ги питал колко нули има в гуголплекс. Не знам за другите вреди/ползи, но това забавяне на реакциите специално ми е съвсем достатъчно да съм против. Нормално ли е да питаш приятел нещо елементарно, от сорта на какво ще прави довечера или в събота свободен ли е и той да те гледа 5-8 секунди все едно е видял баща си с цици и евентуално да даде някакъв отговор, за който пък на тебе ти трябва толкова време да разбереш какво ти е отговорил.
Когато бях студент познавах доста такива

Да твърдиш че 90% от хората пушат трева - или трябва да си от пропаднала гимназия или поне умствено се начисляваш там .
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Още от деца, ни се е набивало в главата, колко е полезна марихуаната!
В романите на Карл Май- Винету. Лулата на мира, ах тези добри и весели индианци.

В романите на Карл Май- Винету. Лулата на мира, ах тези добри и весели индианци.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Доста народ тука живее в няква заблуда, че тия дето пушат са само по канафките. Маса народ през деня са с костюма, вечерта са на бонга... Това е култура, която няма как да я разберат разбирачите от по-горе. Приятелите му били спрели... 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782