Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

Мнение от DigitalExile » 05 Окт 2014, 13:12

Аз ще ти кажа къде е проблема при Андроид.
Които е правил платформата и в най смелите му мечти не си е мислил,че ще се популяризира толкова. :yes:
Направил е нещо малко пък то взело, че станало голямо и се усрало :no:
Най-лошото е, че не може да се оправи..

---

"Печалбата на Samsung Electronics ще продължи да спада и през третото тримесечие на годината, предвиждат анализатори в областта, посочвайки влошеното представяне на корейската компания на основния ѝ пазар на смартфони, както и липсата на обновена продуктова линия. Очаква се най-големият производител на смартфони в света да отчете най-слабата си оперативна печалба от почти 3 години насам, като в последствие ще започне леко възстановяване през четвъртото тримесечие. Samsung трябва да обяви финансовите си резултати за периода между юли и септември около 7 октомври. Анализаторите са на мнение, че периодът на мащабни печалби от бизнеса със смартфони на Samsung е приключил, след като Apple заграбва лъвския пай във високия ценови сегмент на пазара, а китайските производители на евтини устройства като Lenovo и Xiaomi прибират печалбите от ниския ценови сегмент."

Ройтерс

Винаги съм бил на мнение, защо да давам 1000лв. за Дройд? след като Lenovo и Xiaomi са същите просто не пише Samsung/HTC/LG/Sony на тях. няма смисъл, като гледам и хората почват да го разбират вече.

--

Изображение

Има ли балъци ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 05 Окт 2014, 14:05

На първо място всеки един телефон с Андроид много по- леко и безпроблемно осъществява комуникацията със средностатистическо PC. Освен това комуникира и безпроблемно чрез блутут с почти всеки друг телефон- нещо, което не може да се каже за Айфона. За обикновения потребител това е изключително важно- бързото и ефективно опериране, както със самото устройство, така и с околните такива. На второ място ценовата политика на Apple е безумна- по- малко, за по- голяма сума, разчитайки на някаква ексклузивност и дизайн. Между другото, що се касае за дизайна, мога да се съглася, че преди години действително се отличаваха с това, но днес има страшно много фирми, които не просто ги конкурират като дизайн, но и многократно ги превъзхождат. Иначе по темата- аз съм с LG G3 и съм доста доволен, както откъм софтуер, така и откъм хардуер.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 05 Окт 2014, 14:25

В моето обкръжение никой не ползва айфон. За сметка на това имат от всички флагмани на другите марки. В Гърция е 50/50., тези с айфон и тези с андроид. Забелязвам обаче, че андроид маниаците си ползват андроида с удоволствие и на 60-70% от възможностите му. Айфон феновете ми казват- Това е айфон. 80% ат тях го ползват като телефон и за фейсбук. До там. Аз им правех регистрации на някои хора за itunes. И двете ОС са супер и никой не може да убеди феновете им в обратното. Харесва ми Мерцедес, но карам БМВ. Ако мога пак БМВ ще взема. :)

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 06 Окт 2014, 15:05

10426788_968911113134496_3790353485036596664_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Окт 2014, 16:43

Сладур1 написа:В моето обкръжение никой не ползва айфон. За сметка на това имат от всички флагмани на другите марки. В Гърция е 50/50., тези с айфон и тези с андроид. Забелязвам обаче, че андроид маниаците си ползват андроида с удоволствие и на 60-70% от възможностите му. Айфон феновете ми казват- Това е айфон. 80% ат тях го ползват като телефон и за фейсбук. До там. Аз им правех регистрации на някои хора за itunes. И двете ОС са супер и никой не може да убеди феновете им в обратното. Харесва ми Мерцедес, но карам БМВ. Ако мога пак БМВ ще взема. :)

Прав си, някои хора търсят точно това - телефон, на който няма какво да му правят. Например сега се оглеждам за телефон на сестра ми - айфон е идеален за нея, няма да го задръства с приложения, няма да има неща, които не работят или програми останали незатворени, няма крашове на програми, няма грееща батерия заради нещо си, което се оправя само с рестарт... какво повече за човек, който свързва телефона си с обикновено ПС два пъти годишно.
За останалите по-добре андроид, може да си го нагласиш както си поискаш, да си пробваш всякакви ромове, програми - да не говорим, има всичко и то без пари, може да си сваляш файлове на самия телефон без да се интересуваш от това в коя програма е останал файла и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Окт 2014, 16:58

© написа:
Сладур1 написа:В моето обкръжение никой не ползва айфон. За сметка на това имат от всички флагмани на другите марки. В Гърция е 50/50., тези с айфон и тези с андроид. Забелязвам обаче, че андроид маниаците си ползват андроида с удоволствие и на 60-70% от възможностите му. Айфон феновете ми казват- Това е айфон. 80% ат тях го ползват като телефон и за фейсбук. До там. Аз им правех регистрации на някои хора за itunes. И двете ОС са супер и никой не може да убеди феновете им в обратното. Харесва ми Мерцедес, но карам БМВ. Ако мога пак БМВ ще взема. :)

Прав си, някои хора търсят точно това - телефон, на който няма какво да му правят. Например сега се оглеждам за телефон на сестра ми - айфон е идеален за нея, няма да го задръства с приложения, няма да има неща, които не работят или програми останали незатворени, няма крашове на програми, няма грееща батерия заради нещо си, което се оправя само с рестарт... какво повече за човек, който свързва телефона си с обикновено ПС два пъти годишно.
За останалите по-добре андроид, може да си го нагласиш както си поискаш, да си пробваш всякакви ромове, програми - да не говорим, има всичко и то без пари, може да си сваляш файлове на самия телефон без да се интересуваш от това в коя програма е останал файла и т.н.

Ето за мен това е най-правилното и обективно мнение!
:bchug:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Окт 2014, 16:59

© написа:

Един колега си нагласи така нексус 5-цата, както иска, качва си квото иска и вчера дойде по никое време в офиса, вика алармата не ми звънна днес :mhihi: После си ресторваше телефона.
Така че андроид според мен, не е най-добрата платформа за кустомизация и своеволия и великата "свобода" на персонализиране е крайно прехвалена. Имат доста работа да свършат докато стане такава.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 06 Окт 2014, 17:34

90% от къстъм ромовете на дроид са самоделки от хора които си нямат и понятие от код, вие какво очакате, стабилност? :kuku:
Няма къстъм ром в които всичко да работи, т'ва е просто изключено :lol:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Окт 2014, 18:57

Nedko Anev написа:90% от къстъм ромовете на дроид са самоделки от хора които си нямат и понятие от код, вие какво очакате, стабилност? :kuku:

Тук дори не става въпрос за къстъм ром, дори обратното - нексуския андроид е най-чистия възможен, където получаваш ъпдейтите първи, "натюр". Говорим само за инсталирани приложения. С къстъм ром направо си плачеш за нестабилен телефон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 06 Окт 2014, 20:00

Nedko Anev написа:90% от къстъм ромовете на дроид са самоделки от хора които си нямат и понятие от код, вие какво очакате, стабилност? :kuku:

Само за протокола... Къде я гледаш тая статистика или просто "ей тъй" :dunno:
И какъв ти е критерия за "нямане и понятие от код", щото на мен за години назад наблюденията ми за това "общество" са други като цяло, ако се сещаш за кое "общество" ти говоря :dunno: За нямането на време и желанието за довършване на започнатото докрай е съвсем отделен въпрос ;) Няма отношение към "понятието от код" :ok: Ама така аз си мисля де :dunno:

Nedko Anev написа:Няма къстъм ром в които всичко да работи...

Тук си абсолютно прав обаче :bchug:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 06 Окт 2014, 20:10

iPhone 5s-6 аз съм адски доволен за мен това е много над днешните смарттелефони
Единствено харесвам и съм ползвал S3 SGS

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 06 Окт 2014, 20:49

Нямаш си на идея колко не си прав.
В онзи форум на това общество са регнати хора колко цяла БГ, дали няма читави модове :)
И съм убеден, че някои от хората там бачкат за разните му брандове, просто си чешат крастата като си правят разработки.
Подценяваш нещата май .. това, че ние не можем да го правим и няма такива хора, не значи, че и ТАМ е така.
Макар, че и тук се намират модове на разни хорица.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 06 Окт 2014, 21:13

То и моето HTC One M7 за близо година не ми е забило нито веднъж. Ама и нищо не съм му инсталирал, само един скенер на документи и Spotify. Работи си много прилично. Преди имах един Самсунг С3 и докато му се нарадвам, свалих на него целия Андроид маркет и по едно време даже не можеше да се отключи за по-малко от минута :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 06 Окт 2014, 23:42

Хайде Айфонаджиите си повярваха и пак започнаха да бълват глупост след глупост :mhihi:
Първо Андроид не била платформа за къстъмизация , второ нямало читави custom ROM-ове :lol: Тва кой комшия ви го каза или го чухте в кварталното кафене,доакто се чудехте как аджеба да си сложите mp3-ка за звънене :mhihi:
Те затова и гугъл искат да купят хората от Cyanogen дето правят custom ROM-чета дето нищо не им работи :mhihi:
http://www.mobilebulgaria.com/news/3245 ... 2-cyanogen
Та не можах да разбера сега кое е по-добре да си купя M8 / G3 / Z3 за около 1000/1200лв или едно iPhone6 с 16GB вградена памет без слот за карта памет :!: :!: :!: за 2400лв :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2014, 0:08

Ми нито едното... :dunno: Най-добре едно мацикоши с 2 процесора с по 8 ядра, 4 ДСЛР камери по 32 мегапиксела всяка, 3 слота за най-различни карти, 2-3 сима, термометър, барометър, апарат за кръвно и захар, сателитна антена, кабелна телевизия и батерия 100 ампера. Всичко тва за 250лв с ДДС и най-важното всички тия неща работят съвместно и безотказно :yes:

Какво толкова качвате на тия телефони, че 16гб не стигат? Това са близо 7000 снимки от 8мп камера или 3-4000 мп3-ки. Навигация има от Гугъл повече от добра. Ако пътуваш и не искаш да ползваш роуминг пак има място да се качи една. Ако пък толкова не ти стига мястото пак има предостатъчно за една. Също има и 64 и 128гб опции. 16-ката се намира без проблем за 1500лв тук. Ако някой е достатъчно тъп да даде 2к и нагоре си е негов проблем.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата