Европа под обсада - атентати,жертви ....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Извънредно! Париж под обсада - атентати,жертви ....

Мнение от Хаос » 25 Ное 2015, 9:41

Jordana написа:Не успяха да съсипят Русия с Елцин и Горбачов , сега е вече късно .

++
Jordana написа:За въпросните "бели лебеди " стратегическите бомбардировачи на РФ , 90те години американците пратиха специална комисия която да ги реже на скрап , но все пак успяха да спасят 20 на бройки .Тогава бяха почнали да режата и атомните оръжия на РФ и урана отиваше в САЩ за преработка .Бе въпрос на още 2-3 години да ги оставят без кьорава атомна ракета , подводница и самолет обаче дойде Путин и вдигна Русия на крака, върна на руснаците уважението и мястото на един велик народ .

рязаха украинските 160-тки, не руските
руснаците си взеха обратно доста от украинските бройки, възстановиха ги и си ги върнаха на въоръжение, нищо че били "морално остарели" хаха.
повечето армии в света могат само да си мечтаят за такова морално остаряло въоръжение
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 25 Ное 2015, 9:43

Ту 160 ги рязаха в Украйна, но руснаците за сметка на някакъв дълг успяха да си приберат част от тях.

ето филмче за украйнските ту160 - глупаци .... да нарежат тази красота ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 25 Ное 2015, 10:33

Абе общо взето се радвайте, че на немците им е забранено да произвеждат бойни самолети :mhihi:

Втората световна война ражда на немския фронт идеи, които до голяма стемен са копирани и изпълнени след това от Русия и Америка в хода на студената война (Стелт технология, самолет летящо крило и още много други) Дори ракетата Сатурн 5, която изстрелва американците на луната е до голяма степен дело на немски учени от втората световна война (започнали със създаването на V-2 (Фау-2)). Цялата американска космическа програма до тогава е водена от германец гений и визонер - Вернер Фон Браун. Немците са имали невероятни разработки по време на втората световна война, единствения проблем е бил глупакът Хитлер, който е бил заслепен от идеалите си и не е мислил трезво. Ако е бил изчакал още 1-3 години преди да атакува руснаците, не съм сигурен дали сега нямаше всичко да плямпаме на немски и разни мангусти и мюслите биха били само обект на учебниците по история (евентуално).

Да се говори, че руснаците са много назад от Американците във военно-техничесно отношение е повече от несериозно. Да, руснаците са копирали неща, но само за да настигнат прогреса до някаква степен, в обратен ред обаче нещата са доста по-красноречивеи - американците имат доста повече копирано от руснаците отколкото човек може да си представи. Прочетете за проекта F-35 Joint Strike Fighter, това не е нищо повече от копиран ЯК-141, който руснаците правят още 80те а американците копират през 2000г и казват, че таква технология не са си представяли, че има и че те могат да направят сами. И въпреки, че всичко им е на готово, янкитата пак имат проблеми със самолета, а цената му е умопомрачителна. Американците също напълно открито признават, че са го копирали и изкупили блупринтовете на безценица. Прочетете за ракетните двигатели на руснаците със затворен цикъл на действие, който обуславя една невиждана ефективност на такъв двигател. Двигателите са направени 60-те години, а американците получават достъп до тях през 90те и не вЕрват на очите си, мислили били, че такъв двигател не може да се направи и било теория само :mhihi:

За Ту-160, Су-35, МиГ-29ОВТ, СУ-25 и още много други няма да говорим изобщо.......

Въпросът обаче не е в това кой колко голяма пишка ще извади, а дали можем да съжителстваме заедно на една планета, щото действително, ако стане война на фона на техническото ниво, което света притежава не ми се мисли просто, може да се стигне до момента в който всички тия холвудски филми, които говорят за апокалипса да се превърнат в абсолютната реалност.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 25 Ное 2015, 11:17

Хм.. По отношение на новите технологии в военно промишения комплекс, и до колко са ефективни те....
Щатите имаха (и още имат) проблеми с авангардния си тежък F-22.
Паднаха самолети, пилоти загинаха т'ва само от проблем "фантом" с кислородната система на самолета.. Оскъпяването на програмата доведе до чудовищни промени и затруднения. Самолетът, който така или иначе не е одобрен за експорт, е толкова скъп, че самите те се отказаха от 60% от планираните бройки за поръчка, и междувременно спре установиха производството му. Страхотната машина освен, че влезе на въоръжение със голямо забавяне и в недостатъчни количества, дава и сериозни откази в експлоатацията. Степен на боеспособност е достигната все пак от екипажите летящи на F-22, но до колко реално се разчита на този самолет в стратег вали план при това не розово положение с машината - само те си знаят. Инъче рекламната пропаганда F-22 си върви...

С лекия си многоцелеви F-35 нещата са много по-зле.. Самолета е изключително, невиждано модерна платформа и концепция с хиляда компютъра управляващи абсолютно всички процеси, командвани от най- сложния и тежък софтуер виждан някога.. Но.. Програмата върви с повече от 5-6 години закъснение.
Самолета се оказа парещ картоф в ръцете на оръжейните компании, щото е толкова сложен и проблемен, че на етап първи полети с F-35 удариха 355 милиарда в създаването и разработката до момента... Невиждана нечувана сума налята от конгреса в компанията създател, за.. Изключително амбициозната програма, която обр върви адски бавно, резултатите са много под очакваните нива към момента, а парите похарчени.. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Почнаха даже да се оттеглят партньори в програмата все по наливащи милярди и все по съмняващи се в успеха и крайната функционалност на програмата. ( Австралия не помня колко, но Канада 25+млрд)
И.. :mhihi: F-35 няма да бъде поръчван в необходимия мащаб, а единичната цена на самолет вече е 4-5 пъти над очакваната в началото на програмата.. Демек нерентабилен. Към момента за 10 часа във въздуха 70часа :mhihi: (да не бяха и повече) са необходими за техническа поддръжка на F-35. Супер самолета им май и няма да може да воюва сериозно поради технологиите и технически особености. Все пак миналата година нещата потръгнаха, но все още с голямо закъснение.. А и да добавя.. F-35 е маневрен като тухла в опит за близък бой, който като правило има високоманеврен характер..

В същото време на Русия тежкия изтребител Су-27 бе превъплатен успешно в Су-35. Използваха същата добре позната и отлично маневрена доказана платформа на Су-27 но с изцяло нов "пълнеж" ново 5то поколение. Електорат дистанционна с-ма за управление дублирана с хидравлична аварийна такава. Доста системи и агрегати промениха и многократно резервираха. Въоръжението му включва всичко познато и вече използвано + новите прецизни атакуващи припаси , без излишни изхвърляния, толкова колкото е нужно за корав бой. Не повече. Машината може да общува с предните поколения авиация, което е важно в мн. отношения. Машината мина изпитания и всеки може да види смазващата по добра дори от Су-27 маневреност.

Леката им машина МиГ-35 продължение на МиГ-29СМТ, по подобие на това което описах по горе за фамилията Су-27.. Със скорост 800км/ч радиус на виража 300-400м, при претоварване под 6g от максимални 10g. Показателна маневреност и повратливост в ръката на пилота. непрекъснат кошмар на НАТО по отношение на маневреност и бойна живучесест още от представянето на МиГ-29 пред публика за първи път през 89'та.. Още тогава им паднаха ченетата на янките.. Не можеха да повярват когато Анатолий Квочур включи форсажа и им показа това онова в натоварена конфигурация..зяпаха и не вярваха. Русия най после със лек тактически изтребител с такава маневреност и тяговъоръженост.. А МиГ-35 освен Че е с ОВТ, е и е успешно развита съвременна електроника умишлено разработена на ниво просто функционалност а не сложност и капризи.

Отделно разработват и преспективния ПАК-ФА машината минава изпитания в момента.
Та.. Ясно е че и едните и другите знаят как да си въртят парите и в какво, но на края фактора за отстояване на позиции и интереси когато думите се изчерпат ще бъде готова за полет бойна машина, а не капризна сложна софтуерна платформа която не смее да застане на старта, ако отпреди пистата не е мината с прахосмукачка. ;)
Така стоят нещата според мен, поне за сега де.. Ай че баси дългото дето стана.. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 25 Ное 2015, 11:27

Мисля че много подценявате сащ ;) Преди да пуснат ядрените си бомби над Япония, света дори не е подозирал за такова оръжие, кой знае какви секретни оръжия имат сега по хангари като им гледаме бюджета. Самолетоносачите им пък са без аналог, щото е просто прекалено скъпо да имаш 1, какво остава за 10.
+ това янките са меката на генетиката, ако хипотетично искат да нападнат Русия, просто ще пратят някой турист с агресивна форма на ебола или друг вирус направен в лабаротия дето никой не го е и чувал. Обаче всичко това са детски приказки, война м/ж 2-те държави е невъзможна, щото и нато и китай ще се включат и след ww3 няма да остане дори доказателства че са съществували хора :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Ное 2015, 11:35

Най-накрая :mhihi:
От снощи ти чакам мнението относно техническото противопоставяне. Чудесно аргументирано и много вярно според мен. Руснаците не си поплюват, просто не афишират какво имат, но като го покажат и янките се подмокрят. Май сериозен стрес причиниха и с крилатите ракети изстрелвани от морето, янките бяха смаяни от далекобойността им. Отделно имат функциониращи прототипи, а не неизползваеми прахосъбиратели (визирам футуристичния су47 беркут).
Последната новина е, че изпращат кораб за допълнителна защита на бомбардировачите с единствената заповед да СВАЛЯ всичко дето доближи самолетите, отделно ще имат и въздушен ескорт бомбаджиите)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Ное 2015, 11:55

Ту-160 е рекордьор по далечина и продължителност на полета, а това не се постига с компютри, а с надеждна механика преди всичко. :winky:

Изобщо, разковничето за подобни постижения се казва ЦАГИ. А там какво могат и правят... просто е уникално.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Ное 2015, 12:06

Последно мнение пиша по темата за руската техника. Чебурашките, които смятат, че "ОТ РУСКОТО ПО-ДОБРО НЯМА" - мога да ви приема насериозно, ако си продадете западните коли и си купите това: https://www.youtube.com/watch?v=q18at_hhUsM Ако не ви се гледа целия клип - Путин не успява да отвори багажника на Лада-та и да я запали. А докато не си купите руски коли, ще приемам писанията ви за руска пропаганда. Вероятно - платена.

Искам да уточня - не съм русофоб. Говоря свободно езика, чета руска литература в оригинал, харесвам също руската музика и живопис. Служил съм в бойно поделение, стрелял съм с АК, ПК, ПКТ, РПГ и КПВТ. И не само съм стрелял, но и съм обучавал войниците да боравят с тези оръжия, да ги разглобяват / сглобяват, да ги почистват и смазват, да ги обслужват и да отстраняват евентуални засечки. Познавам възможностите им и ТТ данните. И да - още преди 30 години бяха морално са остарели. Калашникът е модел 47-ма година, а КПВТ-то е използвано в ЗКУ-4 през WW2 при отбраната на Ленинград.

Казвате - сега е 2015, дай примери от днес. Ами точно това е проблемът - че годината е 2015 и електронните устройства са навсякъде. Покажете ми руска електроника някаква - телевизор, телефон, компютър? Няма, нали? А тези бълнувания как американците се разтреперват от страх от руските (съветски) бомбардировачи... Направо не знам какво да кажа... В кой въоръжен конфликт съветски самолети са победили американските? В Корея? В Залива? Значи амeриканците правят В-1, руснаците го копират и го кръщават ТУ-160 и американците направо се насират от страх. Кой нормален човек може да повярва на такова нещо?
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Ное 2015, 12:23

BMW_POWER написа:Руснаците мачкат НАТО с Ту-тата вече достатъчно години. 95-цата е нещо уникално, на което аналог наистина няма. По-леко, по-икономично и по-добро от 52-ката. Факт!

Просто не можах да прескоча ТОВА. Кажете ми, може ли НОРМАЛЕН човек да сравнява витлов с реактивен бомбардировач? И да говорим за "икономичност" при военна техника... Естествено, че витловият е по-икономичен. Той и парният локомотов е по-икономичен от МАГЛЕВ - и какво от това? Просто нямам думи ... :kuku: :kuku:

И за да бъдем справедливи за вчерашния инцидент - СУ-24 не е изтребител, а фронови щурмовик. Във въздушен бой с по-модерния многоцелевия изтребител F-16 той няма никакъв шанс.
Последна промяна Borymeckata на 25 Ное 2015, 12:32, променена общо 3 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 25 Ное 2015, 12:27

Изображение

:mrgreen:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 25 Ное 2015, 12:43

Borymeckata написа:бла-бла

с какво оръжие се стреля по света, с остарелия калашников или модерните М-ки?

offtopic:
Turkey just voted for Christmas!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 25 Ное 2015, 13:01

Боримечка , не разбирам защо правиш директна връзка между автомобилната индустрия и военната индустрия на Русия . Очевидно Германия прави най-яките , най-луксозните ( като изключим RR i Bentley) , и др най , най коли .... Аз за немски еквивалент на АК47 или ТУ35 не съм чул .... :wave:

Sea Eagle -може ли да разкажеш за теб малко . Информацията , която предостави е интресна за мен ( И предполагам за другите обикновенни граждани , който нямат военни познания и подготовка) и ми е любопитно откъде я имаш .

За мръсните турци - ако е вярна траекторията , която дават в медийте ( на руския самолет) явно само са чакали какъвто и да е минимален повод ,за да стрелят на месо .... което е много опасно ... Сирия реално си е прокси война между Русия и САЩ с намесване на арабелските шейхове и на Турция ... като нищо може да си ескалират нещата и да стане мазалото ...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 25 Ное 2015, 13:09

Бе щом след разпадането на СССР братята си качиха оръдие в космоса за отбрана едва ли са чак толкова "изостанали" :mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Ное 2015, 13:13

'
Последна промяна steeN на 01 Окт 2023, 14:04, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Ное 2015, 13:40

Alek_SV написа:... Аз за немски еквивалент на АК47 или ТУ35 не съм чул .... :wave:

Ами ето Колега, никога не е късно да научи човек нещо ново: http://www.opoccuu.com/stg-44.htm

Става въпрос за МP-44. Почти същият като АК-47, само дето е направен 3 години преди него. Съзнателно цитирам руски сайт, в който се обяснява, че калашникът НЕ Е КОПИРАН от немския автомат.
Изображение
Горе е немският МP-44, долу е съветският AK-47.

За авиацията не съм специалист, бил съм офицер от мотострелковите войски (пехотинец). Това ТУ-35 дори не знам какво е... А защо правя аналогия между руските автомобили и самолети... а защо не? Не са ли проектирани от същите конструктори и не са ли произведени в същите заводи? Не казвам, че абсолютно всичко от руската (съветска) техника е копирано, но една голяма част... За някои образци мога да кажа точно откъде са взети. За други - не знам. А за някои постижения съм сигурен, че са чисто съветски - например Спутник, Лунохода и корабът Восток на Юри Гагарин. Понеже наистина са първи в света, просто няма начин да са копирани. Това е факт.
Последна промяна Borymeckata на 25 Ное 2015, 14:02, променена общо 3 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата