Купихте ли си винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Купихте ли си винетка?

Да
139
55%
Не
76
30%
Не, не ми трябва
11
4%
Не, карам си без винетка
28
11%

Общо гласове : 254
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Купихте ли си винетка?

Мнение от k.milanov » 01 Мар 2016, 20:20

Еми аз имам касова бележка, ама номера не ми го написа тая шматка, да взема да си го напиша сам за пред ушевите ли? :paranoid:
И с тия винетки такива филми, бащата си взе за неговата кола 3седмици след мен и вече има и ОЩЕ някакъв документ/удостовеерние КОЙ я е купил КОГА, за КОЯ кола, КАКЪВ МОДЕЛ, КАКАВА МАРКА :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 01 Мар 2016, 21:00

Искам не искам днес и аз си купих годишна винетка... Освен номера на колата нищо друго не са ми искали и нищо друго не пише на касовата бележка. Доколкото разбрах от служителя трябва да си пазя касовата бележка заедно с не залепващата част защото много биле се крадяли. Тоест никой не ти изисква тая касова бележка освен за доказване на открадната такава.. Закупих я от ОМВ.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Мар 2016, 21:02

И на мен не ми го написаха. Тая вика- номер. Ми казвам- имам 6 коли и още не знам на коя ще я сложа. Ако искаш мога да ти кажа всичките номера да запишеш :mhihi:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Мар 2016, 21:11

Догодина може да пуснат специален химикал с който да се пише номера на касовата бележка...цена на химикала-48,50...като за всяка винетка отделен химикал :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 01 Мар 2016, 22:12

Преди години нямаше ли на винетките поленце за записване върху самата винетка номера на колата, не е ли това най-удачното :?:
А не да пазим по цяла година отрязъци, касови бележки, които избеляват за няколко месеца и тем подобни простотии :kuku:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Мар 2016, 22:25

k.milanov написа:Преди години нямаше ли на винетките поленце за записване върху самата винетка номера на колата, не е ли това най-удачното :?:
А не да пазим по цяла година отрязъци, касови бележки, които избеляват за няколко месеца и тем подобни простотии :kuku:

Имаше ама дали беше задължително не знам,доста коли се караха без да са го написали и не съм чувал да е имало проблеми...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 01 Мар 2016, 22:41

днес написах един меил до апи да ги питам ако на касовата бележка нямам номер на колата винетката дали е валидна :mhihi: или да си купя нова та да ми напише оная шматка номера :mhihi: ,и защо не дават инфо сравнение с предходната година до момента как им вървят приходите...като ми отговорят ще ви пиша и аз :mrgreen:

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 01 Мар 2016, 22:54

kiko написа:днес написах един меил до апи да ги питам ако на касовата бележка нямам номер на колата винетката дали е валидна :mhihi: или да си купя нова та да ми напише оная шматка номера :mhihi: ,и защо не дават инфо сравнение с предходната година до момента как им вървят приходите...като ми отговорят ще ви пиша и аз :mrgreen:

Предполагам си пуснал писмото с копие до Карекин Нерсисян от арменската апостолическа църква? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko » 01 Мар 2016, 23:01

ами не,не се сетих :mhihi: ама си го запзих на фаил та да не ме мързи всеки ден да им го пеиствам докато не ми отговорят :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Мар 2016, 5:04

k.milanov написа: Преди години нямаше ли на винетките поленце за записване върху самата винетка номера на колата, не е ли това най-удачното :?:

Практиката тогава показа, че след няколко месеца от слънцето написаното избелява доста.
Иначе в Закона за пътищата, където пише следното:

Чл. 10а. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) (1) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.)
(2) Винетните такси се диференцират в зависимост от вида на пътното превозно средство, за което са предназначени, и от срока, за който е платена винетната такса.
(3) В зависимост от срока винетните такси биват годишна, месечна, седмична и дневна.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 101 от 2015 г., в сила от 22.12.2015 г.) Винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) При заплащане на винетната такса се издава ценна книга, наречена "винетка", която удостоверява правото на ползване на републиканските пътища, като:
1. винетката се състои от две части; първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци; тя има и предназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролните органи ; втората част във вид на талон се съхранява от водача на пътното превозно средство и служи за доказателство за платена винетна такса при издаване на безплатен винетен стикер в случаите на счупване или кражба на предното стъкло на автомобила, както и при производствен дефект на винетния стикер;

http://www.lex.bg/laws/ldoc/2134914560

Нищо не виждам да пише за квитанции, пише си го черно на бяло с какво се удостоверява заплатената винетна такса, но не бива да забравяме, че там където свършва законността, започва България. :bowdown:
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от tihoslaff » 02 Мар 2016, 10:39

Някой да е чул нещо за новия подвиг на Марешки - винетки по 65лв., като той заплащал разликата... ? Има ли нещо вярно, моля за допълнителна информация... :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko » 02 Мар 2016, 10:54

Има по нова версия на закона "Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси в съответствие с тарифата и наредбата по чл. 10, ал. 6 от Закона за пътищата."
http://www.lex.bg/laws/ldoc/2134649345 виж чл.100/ал.2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 02 Мар 2016, 13:36

tihoslaff написа:Някой да е чул нещо за новия подвиг на Марешки - винетки по 65лв., като той заплащал разликата... ? Има ли нещо вярно, моля за допълнителна информация... :roll:

+ това 2 седмици работиш и 2 седмици Марешки работи вместо теб и в края на месеца получаваш заплата за 4 седмици. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 02 Мар 2016, 18:38

Silverlight написа:
tihoslaff написа:Някой да е чул нещо за новия подвиг на Марешки - винетки по 65лв., като той заплащал разликата... ? Има ли нещо вярно, моля за допълнителна информация... :roll:

+ това 2 седмици работиш и 2 седмици Марешки работи вместо теб и в края на месеца получаваш заплата за 4 седмици. :mhihi:

И кутия вафли боровец в подарък :kuku:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 02 Мар 2016, 19:10

Maxmadness написа:
Silverlight написа:

И кутия вафли боровец в подарък :kuku:

И един мармот - да завива шоколада в станиол :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата