Formula 1 сезон 2016

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Formula 1 сезон 2016

Мнение от madafaka_donkele » 28 Ное 2016, 20:06

Dirty M5 driveR написа:Луис е нагъл...

...и олигофрен, и идиот и въобще пълен келеш. Толко ми е противен, че ако имам възможност на драго сърце бих го трупясал няколко пъти :mhihi:
За пореден път доказа, че за никакъв х*й не става. Добре, че е добрата кола на мерцедес, иначе щеше да види титла миналата и 2-ро място тази година през крив макарон :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 28 Ное 2016, 21:12

alekangg написа:Такова чудо като Бритни няма второ.
Да му зависи малко или много титлата и да реве сама по радиото, но дори не направи и бегъл опита за атака. Страшен шампион!
За 7 кратния като сереше, спираше и блъскаше по пистите, май забравихте, ама той беше най-хубавия..

Обясни ми как да го изпревари с еднаква кола и еднакви гуми при положение, че Хамилтън използваше цялата си батерия в първи сектор, а много добре знаем че няма как да го настигне без ДРС - първо на единия, а после на другия. След ДРС зоните изпреварване няма как да стане. Розберг направи каквото трябваше да направи - изпревари Верстапен смело когато трябваше. Нататъка стана https://www.facebook.com/Crazy4F1/video ... 718274893/
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Ное 2016, 21:30

Значи, хем Хамилтън се е тътрил, хем Розберг нямало как да го изпревари, като дори не се доближи до него, странна работа.
Ако беше в обратния вариант, нали се сещате какво щеше да стане?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Ное 2016, 21:36

В обратният случай щеше да е задължение на Хамилтън да опита изпреварване. Но в случая Нико направи каквото е нужно. Щото не беше много трудно да се пусне напред и да се натресат двамата и познайте на кого щеше да е вината... а после приказките щяха да са как единия е саботирал другия, само и само да си подсигури по оше по-лесен начин титлата.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Ное 2016, 21:40

alekangg написа:Такова чудо като Бритни няма второ.
Да му зависи малко или много титлата и да реве сама по радиото, но дори не направи и бегъл опита за атака. Страшен шампион!
За 7 кратния като сереше, спираше и блъскаше по пистите, май забравихте, ама той беше най-хубавия..

Сякаш пък него не го блъскаха а? Хайде не го намесвайте, че е неуместно. Ако другите можеха да правят като него и с по-слаби коли да се борят за титлата по един или друг начин, то щяха да се мъчат осем кратни да станат, особено Хамилтън. Ама му липсва акъла чак за толкова. Не всичко е само натискане до дупка. Другото го има, факт.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 29 Ное 2016, 12:21

ЗАщо никой не отчита, че гумите на Фетел бяха свършили когато настигна Розберг и сам си казва, че по-разумно е било да финишира отколкото да се пребие. Пък и да го беше изпреварил пак нямаше да има промяна в крайното класиране, Верстапен нямаше достатъчно скорост за да настигне Нико и да го изпревари
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 29 Ное 2016, 15:17

Мен друго ме притесни , че Розберг си размина Верстапен като спрял просто. Уж силите били изравнени , двигателите равни , той още преди DRS линията го подмина с голяма разлика. Оптимист съм за следващия сезон , че аеродинамиката ще оказва влияние , но ако имаме отново такива големи разлики в мощностите на моторите доминацията ще продължи според мен :roll:

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 29 Ное 2016, 16:40

don_gori написа:Мен друго ме притесни , че Розберг си размина Верстапен като спрял просто. Уж силите били изравнени , двигателите равни , той още преди DRS линията го подмина с голяма разлика. Оптимист съм за следващия сезон , че аеродинамиката ще оказва влияние , но ако имаме отново такива големи разлики в мощностите на моторите доминацията ще продължи според мен :roll:

Гледал си но не си виждал. Още преди ДРС линията започна да го минава защото излезе по-добре от завоя и имаше повече сцепление и следователно по-рано успя да натисне газта докрай :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 29 Ное 2016, 18:59

Ясно значи на клалификацийте мерцедесите излизат от завоите най-добре от всички та затова им правят по 0.4 - 0.6 разлика на обиколка :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 29 Ное 2016, 19:04

Ми да. Пуснете паралелно по едно онборд видео на Мерцедес и Ферари и открийте 10те разлики. Не е само в двигателя. Някой обиколки на Нико и Хамилтън изглеждат потресаващо лесни. Естествено не са, но и слепец би отбележил лекотата, с която се управлява болида.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Ное 2016, 20:26

Понеже Хамилтън с нищо не бил виновен и с нищо не бил застрашил отбора и Розберг, на отбора просто му хрумнало да му наложат наказание. За нищо. Пак за нищо се чудят дали не му бият шута нацяло и да вържат попа по този начин, че догодина няма да има такъв сценарий в отбора или просто да не го отстранят за няколко състезания в началото на следващия сезон, тоест да му ударят един хендикап в минус и после да гони гаргите. Или пък просто да не му изплющят голяма глоба, плюс това да се извини публично за поведението си СРЕЩУ Розберг и което реално значи и отбора(последното той 100%-та не го разбира, че е и срещу отбора, а уж бил умен)или пък да в комбинация с някое от всичките дали да не му вметнели в договора, че ако през следващия сезон има подобни изцепки, то тогава да понесе съответните последствия. Така според мен правят с хората, които са силно неконтролируеми в даден отбор, без значение за кой ОТБОРЕН спорт става дума. Защото ако на Хамилтън не му е ясно, то това е изключително отборен спорт в който пилотите колкото и да не му се вярва са втора дупка на кавала или трета, но първата е отбора. Понеже най-слабия пилот може да стане шампион с най-силната кола, но най-силния пилот не може да стане шампион с най-слабата кола. Ако не вярвате, погледнете историята или питайте Франк Уилямс защо едно време имаше най-добрите коли, а даваше ниски заплати на пилотите си. :mhihi: Просто защото според него имаше достатъчно пилоти, които могат да карат колите му и да печелят с тях, без да се харчи ненужно за топ пилот.
Та всички тези неща сега се въртят в главите хората от Мерцедес без основания сигурно и се чудят как да накажат за нищо горкия Хамилтън, та да станат за смях пред целия свят. :mhihi:
Стотиците милиони дадени от даден тим са достатъчно основание същия този тим представляващ куп спонсори, хора и идеи да определят нещата в вътре в собствения си двор и това трябва да се обясни на пилоти като Хамилтън, а всички останали хора трябва да го разберат защото явно още не е станало така. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 01 Дек 2016, 8:51

Много е лесно да се коментира отсреща. Реално аз не видях шанс Фетел или Верстапен да могат да изпреварят Розберг , че да застрашат двойната им победа.
Ако се поставите на мястото на Хам , май точно отбора го прецакаха да стане световен шампион тоя сезон, то не бяха дефектни ск.кутии , отпадания , смяна на мотора с още сумати комплекти към него след СПА и какво стана уж "новия" му мотор пак изпуши :mhihi: Не мога да си спомня последно кога изпуши мотор на Мерцедес. И въпреки всичкото това не го оставиха да се бори с Розберг последното състезание. Не съм фен на Хам , нито негов защитник но е редно да се погледнат нещата от другата страна. Голяма роля играе човешкия фактор ,амбициите на човека и неговия характер. Какво щеше да стане според вас последното състезание ако всичко трябваше да е по правилата - Хам 1ви с 40сек преднина , Розберг 2ри щото нямаше да има нужда да се напъва и всичко си тече по мед и масло , както предните 3 състезания :mhihi: Ако се замисли човек обаче от къде би дошла тая разлика тогава между Хам и Розберг щом нещата вървят все така "гладко" :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Дек 2016, 18:43

Тук говорим не за справедливост, а за професионализъм. Не може Пади Лоу да ти каже по радиото, че инструкцията е най-накрая да вдигнеш темпото и ти да заявиш, че така или иначе губиш титлата затова ще си правиш каквото искаш. Аз пак ще се повторя - Нико беше достатъчно благосклонен в текущата си позиция да мине пред Хамилтън и после да му върне мястото, за да завърши сезона Хам с победа. Нищо не му пречеше да даде цялата газ и да рискува изпреварване. И да беше станала белята той пак щеше да е шампион, НО отбора губи двойна победа. Това "НО" седи над интереса на който и да било пилот. Щото ако Волф рече може да сложи догодина Алонсо до Розберг и отбора пак ще върви нагоре, а Хам ще го духа.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 01 Дек 2016, 22:19

Предлагам да спрем да спорим за минали неща, а да говорим за сезон 2017, защото ще има интересни правила :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 01 Дек 2016, 22:55

@don_gori: пак опираме до това кой слуша какво му се говори в слушалката. Докато Розберг слуша и изпълнява, то Хамилтън си кара душманската и затова имаше проблеми с двигатели и кутии. Пак казвам, че не съм фен на техния отбор и пилотите им, но няма спор че Нико е много интелигентен пилот.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата