Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Море 2017-та?!...
В тон на по-горното, вероятно всичко е така за Гърция и "Слънчака"
Аз го карам пенсионерската, искам да ми е чисто, спокойно и тихичко.
Писнало ми е на плажа да дъни яко музика, фасове забити на всякъде по пясъка и мръсотия в морето и на вън.
Единственото, което ме радва на българското черноморие, това са що-годе красивите хора и циците по плажа
Иначе, какво получавам в Гърция, това е тишината, е, чат пат някой нашенец започва да си вика децата от единият край на плажа до другият, или пък самите деца са толкова шумни. Даже в едно заведение в Тасос, някаква българска компания беше заседнала по стар български обичай, и пак по същият обичай си бяха пуснали децата да си правят каквото поискат между масите и другите клиенти на заведението, като си мислят, че всички им се радват на глупостите на наследниците им. Разбира се, стана им супер неприятно, когато им направих забележка, после и от заведението им направиха забележка и така.
В Турция също е много приятна дестинация...стига в хотела ви да няма много нашенци, че историята е същата
Иначе на "слънчака" ходя всяка година за по 2-3 дена няколко пъти през лятото, защото имам приятели там и общо-взето всеки път се сещам, защо ходя на море в Гърция и Турция
Иначе, на границата (Маказа) съм чакал най-много 2 часа, и то защото отидох да минавам границата по-късно, тази година бях на границата в 7 часа сутринта и минах за 10 минути, на връщане в петък, около 15 часа отново минах за 10 минути. Проблема на тази граница са самите митничари, един път, когато минавах, застанах на самата граница и гледах как ей така се помотват, сменят ли се, нещо друго ли, но в един момент от 30 минути никой нищо не правеше и хората просто чакаха.
Аз го карам пенсионерската, искам да ми е чисто, спокойно и тихичко.
Писнало ми е на плажа да дъни яко музика, фасове забити на всякъде по пясъка и мръсотия в морето и на вън.
Единственото, което ме радва на българското черноморие, това са що-годе красивите хора и циците по плажа

Иначе, какво получавам в Гърция, това е тишината, е, чат пат някой нашенец започва да си вика децата от единият край на плажа до другият, или пък самите деца са толкова шумни. Даже в едно заведение в Тасос, някаква българска компания беше заседнала по стар български обичай, и пак по същият обичай си бяха пуснали децата да си правят каквото поискат между масите и другите клиенти на заведението, като си мислят, че всички им се радват на глупостите на наследниците им. Разбира се, стана им супер неприятно, когато им направих забележка, после и от заведението им направиха забележка и така.
В Турция също е много приятна дестинация...стига в хотела ви да няма много нашенци, че историята е същата

Иначе на "слънчака" ходя всяка година за по 2-3 дена няколко пъти през лятото, защото имам приятели там и общо-взето всеки път се сещам, защо ходя на море в Гърция и Турция

Иначе, на границата (Маказа) съм чакал най-много 2 часа, и то защото отидох да минавам границата по-късно, тази година бях на границата в 7 часа сутринта и минах за 10 минути, на връщане в петък, около 15 часа отново минах за 10 минути. Проблема на тази граница са самите митничари, един път, когато минавах, застанах на самата граница и гледах как ей така се помотват, сменят ли се, нещо друго ли, но в един момент от 30 минути никой нищо не правеше и хората просто чакаха.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Vasko написа:
1. Ами колеги, продължавайте да ходите в Гърция ,да се редите по 3 часа на опашки по границата ,да им пълните джобовете на византийците,после защо вдигали цените ?
Аз пък така ми писна тая Гърция ,откак последния път ми се направиха за една вода и уж беше безплатна пък после се оказа, че я е сложил в сметката.
2. Турция - тя е ясна . Турция е вашата дестинация
Васко, по т.1 написаното от теб е вярно, но може и сам да си приготвяш храната. Наскоро колега писа тук за чисто ново БМВ Х6-ца с кора за яйца на задната седалка.

Аз също ги мразя византийците и мръсните им номера на които и евреите биха завидяли!

Няма да забравя никога разказа на събеседник в компанията ни, как византийцита нарочно те заставят да си взимаш напитките на ултра ол инклузива от толкова отдалчена точка, че да се откажеш да ходиш дотам! В противен случай плащаш на келнера по тарифата за свободна консумация, която е направо убийствена! И това говорим за новооткрит суперскъп огромен комплекс. За мен обаче важно е спокойствието, да си паркирам колата на плажа, да пръдна без да ме чуят и да имам не повече от 8-9 часа път.

Това за пътя не важи за т.2 - най-близкият що-годе разработен курорт е Айвалък, но там има още много какво да се желае. Решиш ли да си на свободна консумация при комшиите непременно ще се сблъскаш с типичната им ориенталщина, която лично мен страшно ме дразни.

Действително луксозните им хотелски комплекси са перфектни и на атрактивни цени, но лично мен това не ме блазни.
В момента се опитвам да сформирам групичка за Турция, но явно няма да успея. Двама не желаят да си вадят нови паспорти, а останалите ги имаме защото ни се налагат пътувания в определени дестинации изискващи паспорт.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Vasko написа:dan-dam написа:Някой да знае платен охраняем паркинг в Равда? Другата седмица ще ходя натам и се подготвям от далече, а гугъл не казва нищо...
ъл
Колега, още като влизаш в Равда има охраняем паркинг - след Лидъл. Ама в Равда не пипат. То остава и в това село да пипат- те там зимата са една шепа хора и всички се познават .Лятото става много гъчкано ,ама улиците са точно две улици на кръст и е толкова гъчкано с автомобили и хора, че започват даже да ги спират и на стадиона))
Поздрави и приятно море от мен !
Не пипат, не пипат, ама миналата седмица за два дена едно Кю и една Х5-ца се появиха в групите за откраднати автомобили и ги бяха дръпнали точно в Равда

Ще видим. Благодаря за инфото

- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
..то Керамоти е ве4е Ки4ука-юг.....

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Някой знае ли за читави каравани или кемпери под наем на градина?
Много им завидях как безгрижно си стоят и другото лято мисля да пробвам как ще е и ако ми хареса да си купя една
Много им завидях как безгрижно си стоят и другото лято мисля да пробвам как ще е и ако ми хареса да си купя една

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За Градина не знам ама за Смокиня трябваше някой да умре за да му вземеш мястото.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Като заговорихме за гледки...напоследък все пентхауса ми дават на златните 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
И тези не са лошо нали, само дето ги няма мизериите по водата като в България.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Май няма да успеем с приятелката ми август да направим един weekend на морето. Тааа, искам да попитам, понеже до сега никога не съм ходил първия/втория weekend на септември, става ли на нашето си море още или е много зле вече и да гледаме за Гърция?
Предполагам си има още някакви хора, но драстично по-малко от в моментам, което ще е огромен плюс, заведенията ще си бачкат, хотелчетата ще са свалили цените, но дали става за плаж или не толкова?
Мерси предварително
Предполагам си има още някакви хора, но драстично по-малко от в моментам, което ще е огромен плюс, заведенията ще си бачкат, хотелчетата ще са свалили цените, но дали става за плаж или не толкова?

Мерси предварително

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Зависи от времето дали ще става за плаж. Попринцип ако се излее здрав дъжд в началото на септември, по-скоро няма да става за море вече - буквално се обръщат времето и водата. През деня е топло, вечер - студ, водата постоянно студена 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Преди много,много години живеех и работех в Св. ВласТ -Съни Битч.
Пътувах една вечер за София (около 30ти август). Върнах се около 2ри септември сякаш на друго място-депресия голяма..Да, вечерите стават студени,наистина и водата се охлажда осезаемо,предполагам в Гръцко е ОК
С една дума-за почивка -да,даже по-добре,но за плаж-по-скоро не..
Пътувах една вечер за София (около 30ти август). Върнах се около 2ри септември сякаш на друго място-депресия голяма..Да, вечерите стават студени,наистина и водата се охлажда осезаемо,предполагам в Гръцко е ОК

С една дума-за почивка -да,даже по-добре,но за плаж-по-скоро не..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
k.milanov написа:Май няма да успеем с приятелката ми август да направим един weekend на морето. Тааа, искам да попитам, понеже до сега никога не съм ходил първия/втория weekend на септември, става ли на нашето си море още или е много зле вече и да гледаме за Гърция?
Предполагам си има още някакви хора, но драстично по-малко от в моментам, което ще е огромен плюс, заведенията ще си бачкат, хотелчетата ще са свалили цените, но дали става за плаж или не толкова?![]()
Мерси предварително
Определено се насочи към Гърция или Турция, според бюджета. Ако шансът за хубаво време за плаж в България е 20-30%, там е 70-80.
Never mistake motion for action...
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Попринцип ако се излее здрав дъжд в началото на септември, по-скоро няма да става за море вече - буквално се обръщат времето и водата. През деня е топло, вечер - студ, водата постоянно студена

Това е неписаното правило на българските туристически браншовици и го научих още в далечната 1978 година, когато бях "юноша бледен".

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Абе и тука си става, ама се е на късмет.Има топли и хубави за плаж дни, миналата година последно се топих У морето към 20 септември, водата си беше 18-20 +/- градуса
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
2014 година 3,4,5. септември къмпинзите на южното черноморие бяха заляти от проливен дъжд. На 07/09 имах резервация за Смокиня, не знаех защо изобщо отиваме. Цяла седмица времето беше чук. Издържахме на плаж до 15:00 макс, защото след това пясъка напичаше яко и кесихме покрай басейнчетата на хотела.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията