Черен петък ли е черния петък в България?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Черен петък ли е черния петък в България?
drifty написа:Днес се замислих да не би случайно да е черен петък, пък то било края на ноември![]()
![]()
Преглеждам си мейла, виждам мейл с прИмоции от озон на лоджитек. И си викам да погледна какво има, че от време на време се замечтавам за един G29 волан, да си джиткам от дъжд на вятър на евро тръка, та влязох да разгледам. И какво да видя, воланът намален с 36% от 740лв или нещо такова, на 479. Е хубу де, ама аз го гледах преди няколко месеца и пак си беше около 500лв като цена. Влязох и в емаг, същата история, пак е обявен на 700+.
От рано са качили цените за да жънат след месец.
Емаг никога не са били добро място за пазаруване на техника. Предлагат се масово неща на 5-6-7г че даже и на висока цена. За интернет магазин е недопустимо. Има и изключения, но като цяло аз от там не бих си взел нищо.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
То и аз, но го ползвам да сравнявам нивата на мошенлък 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Отделно много често пращат дефектна стока, а като си поискаш парите, може и месец+ да почакаш...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И гаранция не уважават. И сигнал в КЗП пусках - нищо не стана.
Ето малко истински Черен петък, голямо намаление.

Ето малко истински Черен петък, голямо намаление.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Можеш ли да закриеш регистрацията плс

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Вероятно в емаг на работа е постъпил някой да речем "търговец" от малцинствата като основен меринджеи по продажбите и са почнали една много евтина и плитка ще я нарека заблуда на клиентите , да не кажа по-сериозна дума.
Да почнем от там, че цените в емаг са много по-високи или равни на цените в офлайн магазините, дори и в сравнение с магазини техномаркет, техмарт , че дори и метро.
Всеки път, когато търся една стока в интернет, се оказва, че в емаг е по-скъпа или равна на цена на другите магазини, а класическата заблуда , която прилагат към клиентите от скоро е да слагат някакви уж космически намаления от по 40-55% на някаква стока, и след намалението се оказва, че е на цената, каквато намирам на други места с гаранция и фактура.
Установих го още миналата година, когато търсех електрожен или телоподаващо.
После го установих и с други стоки и на края установих, че това е най-селският евтин трик и на емаг не им отива да правят подобни мушенгии.
Да почнем от там, че цените в емаг са много по-високи или равни на цените в офлайн магазините, дори и в сравнение с магазини техномаркет, техмарт , че дори и метро.
Всеки път, когато търся една стока в интернет, се оказва, че в емаг е по-скъпа или равна на цена на другите магазини, а класическата заблуда , която прилагат към клиентите от скоро е да слагат някакви уж космически намаления от по 40-55% на някаква стока, и след намалението се оказва, че е на цената, каквато намирам на други места с гаранция и фактура.
Установих го още миналата година, когато търсех електрожен или телоподаващо.
После го установих и с други стоки и на края установих, че това е най-селският евтин трик и на емаг не им отива да правят подобни мушенгии.
Последна промяна Е.Димитров на 30 Окт 2020, 15:00, променена общо 1 път
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Емаг също имат хубави промоции, ако си знаеш цената на нещо и изпадат оферти. Пък и трябва да видиш дали самата стока не е от някои техен партньор.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
///M Power написа:Емаг също имат хубави промоции, ако си знаеш цената на нещо и изпадат оферти. Пък и трябва да видиш дали самата стока не е от някои техен партньор.

Търсих 50 инча за квартирата, нещо евтино и харесах Samsung 50TU7072 - 749 лв най-евтино в техно-нещо си и др. подобни.
Вчера в ЕМАГ беше 780, днес с код за намаление илиза 652 лв.
https://www.emag.bg/televizor-samsung-5 ... DSCZNMMBM/
Иска гледане и губене на време.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Черен петък ли е черния петък в България?
Проблемът с Емаг идва оттам, че те всъщност са платформа от сорта на ибей или olx, която предоставя на търговците възможност да си продават стоката, но същевременно им искат скормните 10-15% от цената, което за някои стоки е абсурдно. Примерно за ИТ продуктите, където се работи с максимален марж от 10%, за да продаваме в Емаг трябва да работим дефакто за тях или да вдигнем цената за да има смисъл. Така може да хванеш някой заблуден потребител, но масово няма как да стане. За мебели и подобни, в които си слагат 200-300% надценки може и да има смисъл, ама за техника е абсурд.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Абе излизат си в мага хубави неща, не знам защо е цялото това недоволство. Вероятно защото колегата над мен го каза - много магазини продават там. Но и това си има решение, просто гледаш откъде е офертата и решаваш. Но наистина иска търсене и губене на време, плюс това много от реално намалените неща изчезват за секунди и като цъкнеш все ги няма. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Последните 2 видео карти са ми от там, мисля и процесор, и просто нямаше другаде такава цена дори с месеци.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Bogat-Beden написа:Можеш ли да закриеш регистрацията плс![]()
Чукнал е цифрите наобратно, в суматохата

Ubi dubium, ibi libertas
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
От еМаг вече само, ако цената е такава, че да не ме вълнува липсата на гаранция.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk

От еМаг съм купувал два Макбука и няколко Айфона на цени, където нямаше никъде другаде за неразопакован телефон.
Сега на черния петък мисля пак да бодна една 12ка мини за жената, ама да видим
Много неща съм купувал и съм бил все доволен.
Сега на черния петък мисля пак да бодна една 12ка мини за жената, ама да видим

Много неща съм купувал и съм бил все доволен.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Аз преди две седмици от емага си напазаруваха генератор за ток с 36%намаление и съм много доволен.Един месец съм следил цените на генераторите,нямаше друга цена като тяхната.Преди две години си взехме бейбифон разопакован 30-40%намален,все още си работи перфектно.