Обсъждане на автокъщи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Re: Обсъждане на автокъщи

Мнение от Вуйчо » 17 Авг 2024, 3:13

Прав си за цената, ама и това не е достатъчно. В момента пазара в България е...гадна комбинация от все още нелогично високи цени, свръх предлагане (особено на бмв-та) и същевременно почти няма купувачи (къде от стреса от предстоящото приемане на еврото, къде от друго).
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Авг 2024, 4:06

Вуйчо написа:Прав си за цената, ама и това не е достатъчно. В момента пазара в България е...гадна комбинация от все още нелогично високи цени, свръх предлагане (особено на бмв-та) и същевременно почти няма купувачи (къде от стреса от предстоящото приемане на еврото, къде от друго).

Разбирам. Смачкай си малко мнението за колите си които си сложил за продан и прочети пак какво съм написал в предишното ми мнение. И не ми се сърди.

Мисли го така- това, че ти и още 20 човека сте сложили подобни коли за 50к примерно съвсем не значи, че тези коли струват 50к… ако я сложиш за 1 лев ще се продаде на секундата- значи истинската й цена е някъде между 50к и 1 лев.

И друго- ско я сложиш на висока цена и после сваляш до 40к примерно - шанса то да я продадеш за 40к е по- малък от ако просто я сложиш за 40к отначало.

Ако искаш напиши ми годината и модела на колата и ще ти покажа колко реално струва в Щатите- аз съм дилър и имам достъп до техните числа от кухнята които пък определят реалните цени при които има сделка с крайните купувачи
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Авг 2024, 4:26

Аз съм продавал трудно продаваема кола в БГ преди 10тина години през mobile.bg... отне сигурно половин година, ако не малко повече и напълно разбирам Вуйчо какво обяснява за пазара там, досадна работа :mhihi: .
И няма значение дали цената е 1, 5 или 50к , все ще предлагат всякакви малоумни бартери дори изрично да пише, че не искаш :ok: И при най-ниската цена Ганьо пак мисли, че ще се мине нещо. При цена 1 лев ще ти предложи бартер за пакет дъвки или нещо подобно :mhihi:
В крайна сметка се намери правилният човек да я оцени, но пак беше според мен под пазарната цена в други страни.
Все пак останах доволен, щото исках да се отърва от нея. :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 17 Авг 2024, 7:26

Вуйчо, тези коли се продават само чрез лизинг, през такава фирма.
Няма нормален човек който да даде 40-50000лв за кола на тези години. Просто нямат пари.
Кентавър например продават чрез лизинг. От тях знам че никой не дава повече от 15 000лв кеш.
Опитай да ги продадеш чрез Максо БГ, Мого и сие лизинги.
Истински богатите хора купуват нови БМВ. Средната класа купува нови Фордове, Опели и т.н. чрез лизинг.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо » 17 Авг 2024, 8:11

alx написа:Ако искаш напиши ми годината и модела на колата и ще ти покажа колко реално струва в Щатите- аз съм дилър и имам достъп до техните числа от кухнята които пък определят реалните цени при които има сделка с крайните купувачи

Не знам до колко това би помогнало, защото първо, пазара в САЩ и България, за едни и същи цени е коренно различен (например, в САЩ американец би дал 15 000 долара за 30 годишен десняк мицубиши делика, само защото е... рядко мицубиши десняк, в БГ такова за повече от 3000 - 4000 лв не би го оценил никой селянин или горски, каквато са целевата група за тази кола тук) и второ и двете БМВ-та които продавам са дизели, които в САЩ май не са и предлагани. Но все пак давам, ето обявата за F06 и обявата за F30.

В БГ ценообразуването се прави гледайки цените на конкуренцията и горе долу взимаш фактори като състояние, екстри и я позицинираш там някъде, където ти се струва реално. Например, в момента в мобиле.бг са 37 обяви за дизелови F06, най-евтината е 36000лв, най-скъпата е 70 000лв, моята в момента е 43000 и без да звуча като кон с капаци мислейки си, че имам нещо кой знае какво (далеч съм от тази мисъл), обаче факт е, че почти няма друга такава кола, която да има този набор от екстри (bang and olufsen, нощно виждане, LED фарове, подгрев волан, активни седалки с обдухване и подгрев, адаптив драйв, самопаркиране, всички камери и асистенти, софт клоус, комфортен достъп) и да е с този пробег от под 150 000км, който е напълно реален и доказуем. Колата ми в момента е в първите 10 по отношение на цена, а като екстри дори и от най-съпите почти няма конкуренция, за пробега също. Уж е най-предпочитаната комбинация за бмв (черна отвън, черна отвътре), но какво от това :dunno: Преди почти година когато я пуснах за продажба признавам, почнах я от високата камбанария (почнах я от 54000 мислех, че някой би я оценил обективно, защото тогава цените бяха по-високи и пак бе адекватна за това което е, спрямо конкуренцията), но впоследствие съм гъвкав и свалям постепенно (вече е 43000), което очевидно не е фактор.

F30-ката е 330 дизел, която се оказва вече рядка кола - малък седан с голям (за купето) мотор и задно предаване. Вече е трудно да се намери 6 цилиндров дизел 3-ка, еле пък такава, която да е само на задно предаване. В мобиле.бг има обяви за 10 такива коли, най-евтината е десняк на капитолия (за пръв път виждам капитолия да продават десняк :dunno:), следва нов внос от Италия тотал клозет дори по снимки, без кьорава екстра за 24000, най-скъпата е 36000, моята е 32000, защото има много екстри за F30 (харман, hud, комфортен достъп, , щори, черен таван, ел кожен салон с подгрев - в момента моята кола и десняка на капитолия са двете такива 330d на задно, които са с ел седалки, всички останали с механични седалки, били те спортен салон). Да, тук би могло да се каже, че моята е от скъпите, признавам, но просто такива коли (330d на задно с екстри) няма, рядкост са. Почти всички коли са М пакет по обявите, в доста случаи реден с китайски такъв, моята няма. Но моята е със светъл салон, което е много трудно да се срещне и аз лично умирам за такъв цвят салон (не е тривиалното черно), но знам, че моят вкус не е меродавен :dunno: .
Всъщност и F06 не е М пакет. Все си мисля, да не би това да е причина да няма интерес към тях (не са емкови, както обичат да казват) :dunno:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Авг 2024, 8:39

Хах, миналият ден ти разглеждах 6-цата, че догодина може да купя нещо и е един от моделите, които гледам чат пат. Рекох си, ето една истинска, ще го изчакат някъде на 30+ и ще му я вземат. :mhihi:
Прав си за всичко написано, ходил съм и аз по този път. Затова купуваш ли кола ако имаш намерение да я продаваш на някаква цена после...само ниска цена. Хич няма да ти казвам колко бих ти предложил в момента(ако трябваше да купувам)да не се дразниш и да, липсата на М пакет при 6-та серия за мен си е липса на нещо като погледна колата. Отделно не харесвам черна кола за някаква спортна визия. Тия две неща ми шепнеха колко жалко, че е истинска, но не е моята. А иначе е пълно с кенефи както каза, ама от кенеф нагоре, та дори и с М пакет.

алх е прав, ама много прав. Но няма смисъл да му пращаш да ти оценя. Цена в Европа и цена в САЩ е като цена в Европа и цена на Марс.

Не искам да те очаквам, но тая цена забрави някой да ти я даде. Пазарът е наводнен. Бартери, лизинги, всичко това е преди твоята кола, кенефите също. Тоя от Русе вероятно дава на лизинг през къща.
Аз лично само кеш, та затова и ако идвах да я гледам...ниска цена. Щото знам, че после ще съм на твое място. Приключил съм с купуване на коли от чиста еуфория щото са хубави. Шансът да набараш някой да не ти се подиграва после клони към нула.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 17 Авг 2024, 8:52

Това, което чета, за мен е доста притеснително… аз съм с G31, т.е. комби, и без М пакет, което май е още по-нежелана комбинация… нищо, че има почти всяка друга възможна екстра. И тъй като влизам в последна година от лизинга, бях започнал да обмислям с какво да я сменя, ама някакси не ми се иска да чакам 2 години да я продам на някаква нормална цена (в момента според мобилето е около 50-60 хиляди средната цена, за някакви кокошкарници без история, а моята е купувана в България, с пълна история и на 103 хиляди км). Май най-доброто решение за мен би било да поема финансовия удар и да я върна на дилъра като вноска за нова, което ще рече, че ще я оцени на (надявам се) около 40…

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Авг 2024, 9:03

Грешка е да не я пуснеш да я гледат. Дори да не искаш сега да я даваш, пусни я на цена, на която би я дал и не сваляй да свети в зелено. Докато и дойде човека тъкмо ще ти е време. А винаги може при реален интерес да свалиш цена. А ако не дойде пак можеш При дилъра да я дадеш. При теб липсата на М пакет не е проблем щото си комби, петица с нормален да го кажем дизелов двигател, но при него шестица и тройка тип дизелова бегачка...си е липса. За мен. А иначе има топ музиката, което в голям плюс и много рядко дори в М6, какво остава за обикновена шестица и пак не ходят да я гледат. :shock:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 17 Авг 2024, 10:07

Само с редки и желани коли може да седиш и да чакаш някой да ти даде това, дето ти се струва честно. Всичко останало трябва да “оцени за продажба” и да се разкара максимално бързо, че цената пада всеки месец. В България и километрите нямат много значение, защото всеки предполага, че са връщани. Добре е и да се осъзнае, че каквото ти харесва на теб, не значи, че на другите им харесва също. В примера с ф30ката, цветовете отвън и вътре не са за масовия вкус. Липсата на хдрайв и Мпскет са също негатив и цената трябва да ги рефлектира.

Аз харесвам по странни и различни конфигурации и си ги правя по съвсем мой вкус. Ф90тката ми е с индивидуален цвят и интериор, които пазара няма да оцени и може даже да накаже, както и шибидаха, но аз съм го отписал тоя разход при поръчката и ако някой ден реша да я махам, ще и търся парите, които оценяващите каталози казват.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Авг 2024, 11:22

Ами ето, аз пък специално при 330д предпочитам само задно защото мощността не е достатъчно голяма и 0-100 добре, но после умира сравнимо с кола само задно. Разходът е по-висок, килограмите са малко повече също.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 17 Авг 2024, 12:13

Ти специално - да. Пазара общо, не, особено на територия с потенциал за зими и близки зимни курорти.

Отделно, като собственик на няколко Ф3Х на задно и хдрайв, не мисля, че има осезаема разлика в нещата дето си изредил. С по-тежките мотори, дори не можеш и във волана да усетиш каква конфигурация са, ако не знаеш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 17 Авг 2024, 12:59

Отделно ще добавя, че разни доускорения 100-200 и подобни са интересни на много ограничен кръг хора. Още повече за цивилни коли като 3д. Та липсата на Х драйв ограничава потенциалната група купувачи според мен.
Черната 6ца е страхотна впрочем, не мога да повярвам, че стои от година. Брат ми си търсеше преди половин година кола, но бюджетът беше наполовина, та само я гледахме и й се кефехме.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 17 Авг 2024, 14:12

Аз като търговец на автомобили, никога не съм имал кола, която да ми се задържи повече от 2 седмици (лична). И то на цени, които са близки до следващият или поне фейсов модел.
Е имах Focus ST, 2008 година, фейсов, близо 300 коня, 4 врати, което е рядкост... 8 месеца няма продаване. И накрая просто ми стана спешно, намалих го с близо 3к и го продадох за 2 дни, но пак бях на печалба от покупната му цена преди 4 години. Та за всеки влак си има пътници, но е много важен и момента, кой какво търси, кога го търси... имал съм продадена кола за 15 минути, даже не беше обявена никъде - мина човека, видя я за щерка му, извади парите и чао.

Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо » 17 Авг 2024, 14:27

randity, a кога (кои години) си продавал така бързо и безпроблемно кола? Защото пазарът примерно 2021 беше един, днес е коренно различен. Отделно, като търговец, каква е средната цена на колите които имаш за продаване? Едно е да продаваш коли по за 8 - 10 бона като топъл хляб, други е такива за по 40 - 50 хиляди. И аз съм продавал преди почти 3 години ей така на майтап 3 (три) коли накуп на един човек, ама... колите бяха за обща стойност почти 20 000лв и това беше тогава, сега няма шанд да се случи. Сега всеки го е страх аджеба какво ще стане от догодина, като влезем в еврозоната и прочее, всеки си стиска стотинките.
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 17 Авг 2024, 14:36

При мен е различно, аз не съм байо дето е сложил 4 огради на околовръс'а и продава кочини от Италия. Средната цена е около 30к лева при мен. Последната кола, която продадох за 1 седмица беше преди 2 години, Мазда 3 2008 година на цената на новия модел такава. Купих я 5 години по-рано за 6000лв., продадох я за 8500лв. Купувана от Мазда, поддържана само там на 100 000км. Страхотна кола, но жена ми забременя, спря да кара и ми стана излишна (колата де, не жената).

Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата