новото робство
Модератор: Общи модератори
Аз тези филмчета сум ги гледал преди и от тогава ги разпращам на всички познати. Не понасям телевизия СКАТ, но поне това което показват в тези филми си е 1:1. а като изчетох разни мнения по-горе, не мога да се здържа да не кажа някои неща. Имам конкретен пример: командирът на поделението, в което служех ( а то беше затънтено) преди е бил командир на поделение някъде в източните родопи. И един ден като е отишъл в селото да си купи хляб, продавача-турчин е отказал да му продаде (от държавния магазин), докато не си поиска на турски! Български офицер, в униформа, да иска хляб на турски, В България! И човека е направил кръгом, върнал се в поделението, вдигнал тревога, снаряжили всички с бойни патрони, и блокирал селото. Изкарал наглия фес на площада и бой, бой, както циганин си не е бил магарето. От тогава никой в селото не си позволил да се ебава дори и с обикновен войник. А командира го разжалвали до лейтенант и го пратили във въпросното затътнтено поделение където служех, затова че е защитил достойнството на родината си и на българската армия, която може да е всякаква но заради нея ни има все още, а и тя си е част от нас.
Някой беше споменал по-горе, че турците през 500-те години робство са изклали 2/3 от населението ни. Не е верно. Изклали са доста повече откокото си мислите. Пример: Населението на България преди робството е било около 2 милиона, колкото това на Англия и Германия примерно. Сега те са по 80 млн. а ние нямаме и 8 млн. Представяте ли си какво клане е било, какъв геноцид! Не било робство, а присъствие!
По въпроса за възродителния процес - било с цел да ги унижават и мачкат. Нищо подобно! Просто Турците искаха да се отцепват и да си правят автономия със столица Варна. И заформиха разни терористични групи, които слагаха отрови в сладкарските изделия и бомби и какво ли не! И тогава управниците взеха решението за смяна на имената, което си беше неадекватно и нечовешко, и най-вече тъпо, но турците сами го предизвикаха. Допреди това никой не ги закачаше, даже имаха разни привилегии като малцинство. А Ахмед Доган беше шеф на една от разбитите терористични организации и е лежал в затвора за тероризъм! Те такъв ни управлява сега - терорист. А иначе България сега е в антитерористичната коалиция!

Някой беше споменал по-горе, че турците през 500-те години робство са изклали 2/3 от населението ни. Не е верно. Изклали са доста повече откокото си мислите. Пример: Населението на България преди робството е било около 2 милиона, колкото това на Англия и Германия примерно. Сега те са по 80 млн. а ние нямаме и 8 млн. Представяте ли си какво клане е било, какъв геноцид! Не било робство, а присъствие!
По въпроса за възродителния процес - било с цел да ги унижават и мачкат. Нищо подобно! Просто Турците искаха да се отцепват и да си правят автономия със столица Варна. И заформиха разни терористични групи, които слагаха отрови в сладкарските изделия и бомби и какво ли не! И тогава управниците взеха решението за смяна на имената, което си беше неадекватно и нечовешко, и най-вече тъпо, но турците сами го предизвикаха. Допреди това никой не ги закачаше, даже имаха разни привилегии като малцинство. А Ахмед Доган беше шеф на една от разбитите терористични организации и е лежал в затвора за тероризъм! Те такъв ни управлява сега - терорист. А иначе България сега е в антитерористичната коалиция!

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Да то е за отделна тема, но ще ни кажат, че няма място историческа тема във авто форум...![]()
Не ми се търси назад, но спомена че САЩ и Турция са приятели или нещо от сорта...
A. Няма.
Не мисля, че ще кажат така. По - добре една смислена тема за чесане на езици отколкото такава окултистка простотия като тук, че да ме карате и да споря по неща, които са твърде ясни. "Етнографски" теми през ден, цигани, турци, китайци - по 30 страници едната и само простотии и тъпанарски истории вътре. За изборите колко простотия... Историческа тема не може. Не ми се вярва. Форумът е за общи теми. Най много някой член дет са опитва да блесне да ни отправи забележка, няма да обръщаш внимание и толкоз.
Прави темата, и аз ще вляза вътре да пиша нещо си. Ама я направи по - обща за ВСВ като заглавие, да не вземеш да напишеш нещо за холокоста, че четвъртия клапан от мойта класация кат са запекне... Целия мотор спира.
И недей всява смут у народа.
Ей ги моите думи за Турция.
А проумяваш ли всъщност, че американците искат една силна държава на балканския полуостров.
ТУРЦИЯ.
Където са им базите. Тя контролира балканите, те контролират нея. Нас ни премахнаха като заплаха за базите. Американското слугинство е и вероятната причина Турция да не я искат в ЕС следващите 20 години, като ЕС вече се оформя като втори световен блок и лично според мен разривът може да дойде доста преди Тюркасъ да я приемат в ЕС.
Главното Туморно тяло е отвъд океана. Режи.
Турция е по - силна от България и я притиска реално от когато главното туморно тяло си простря пипалата над нея. Преди това определено не беше по - силна.
Хубуу, че махнахте комунизма.
Големи думи за приятелство и братство съм казал, нямам думи да ги опиша

Пичове, вие двамата отгоре, ама сериозно.
От кой си купувате тревата, че много хубава ве, мама му д*ба! Искам и аз да се земем!
Некакви тънки нотки на българската душа барате вие. Браво.
Обратното на бравото идва, когато коне с капаци управляват света. Когато хора, прочели една история насила в училище, правят историята.
Баце itzan, а турците дето взривиха влака е нищо.
Мръсните гърчуля избиха половината българска войска, а останалите ослепиха и ни ги върнаха! Е*ати садизма. Предлагам да линчуваме всички гърци, където ни паднат
И абсолютно, баце. Турското "робство" и то е холокост. 4/3 от народа са изклали, как само 2/3! Абсолютно си прав, че повече. А на останалите наложили десятък и ги впрегнали в обществени строежи.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аре, пускъй темата, ни са обйъснявъй!
Окултна е много ясно. Карате ме да споря с някакви насадени ... вярвания и комплекси у хората. Как да им се обясни, че предубежденията пречат да видят картинката? Ако някой е свободен от тея предубеждения и вижда друга картина, ок, дебат, ама аз не мога да дефинирам такъв опонент тука.
Поздрави!

Окултна е много ясно. Карате ме да споря с някакви насадени ... вярвания и комплекси у хората. Как да им се обясни, че предубежденията пречат да видят картинката? Ако някой е свободен от тея предубеждения и вижда друга картина, ок, дебат, ама аз не мога да дефинирам такъв опонент тука.
Поздрави!
Баце Дзвер, на мен ми е мъчно и болно като се сетя за ослепяването на самуиловита войска и за 200-те години византийско робство, ама в случая става дума за неща, които стават в наши дни и на които сме били свидетели, а не за ланския снег. Ние нямаме новини на гръцки, улица Всилий Втори - българоубиец, и сепаратистки настроения сред част от гърците, живеещи в България. Но новини на турски и улица Йълдъръм (Светкавицата(Баязид)) имаме и т.н. да не изреждам.
И видя ли някъде да съм пращал когото и да било под ножа или на сапун? Не съм против нито един етнос, и не с насилие се решава въпроса. Но не бива да се позволява да се развива чуждо етническо самосъзнание у бързо нарастваща част от българското население, защото един ден ще стане като в Косово.
А по въпроса за 2/3 и 4/3 си толко амбициран на всяка цена да спориш с мен и с половината форум, вместо да помислиш над смисъла на казаното. Имах предвид да не се визират 2/3 от сегашното население, а да се погледне от по-широк ъгъл.
Извинявайте ако съм обидил някой, нищо лично, но това ми е мнението по въпроса!
И видя ли някъде да съм пращал когото и да било под ножа или на сапун? Не съм против нито един етнос, и не с насилие се решава въпроса. Но не бива да се позволява да се развива чуждо етническо самосъзнание у бързо нарастваща част от българското население, защото един ден ще стане като в Косово.
А по въпроса за 2/3 и 4/3 си толко амбициран на всяка цена да спориш с мен и с половината форум, вместо да помислиш над смисъла на казаното. Имах предвид да не се визират 2/3 от сегашното население, а да се погледне от по-широк ъгъл.
Извинявайте ако съм обидил някой, нищо лично, но това ми е мнението по въпроса!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
itzan написа:Баце Дзвер, на мен ми е мъчно и болно като се сетя за ослепяването на самуиловита войска и за 200-те години византийско робство, ама в случая става дума за неща, които стават в наши дни и на които сме били свидетели, а не за ланския снег. Ние нямаме новини на гръцки, улица Всилий Втори - българоубиец, и сепаратистки настроения сред част от гърците, живеещи в България. Но новини на турски и улица Йълдъръм (Светкавицата(Баязид)) имаме и т.н. да не изреждам.
Дададададаа. А на мен ми е мъчно и болно за чумната епидемия през средновековието, а също и за келтското нашествие по нашите земи, когато траките - един велик народ, наши праотци - са били почти поголовно изклани.
Значи ,за чумната епидемия са виновни съседите, те са ни заразили, а за келтското нашествие, разбира се, са виновни келтите. В това число разните там англосаксонци, хамериканци. Пак си додахме наприказката! Американците са виновни за всичко!
Не си ме обидил. Не си ме и подразнил. Вече почнах да се забавлявам.
Йълдъръм не означава Баязид. Но даже и да означаваше, името му е по - достойно от имената на някои български владетели от това време. Без да говорим че аз не знам за какво говорим. Кое е България? На Срацимир? На Вълкашин? На Шишман? На разните родопски воеводи? На всичките маймуни обаче им се гордеем с имената. Гордеем се, че не са помогнали на Византия в критичния момент - Галиполи. Че по време на обсадата на Константинопол хихикат, а малко след това изгарят един по един.
А Баязид, той... Той е триглавата ламя, братле. "Таз ламя, Баязида..." - не пишеше ли така в българските хроники.
Е какво е той? Чужд владетел, при това недотам лош по нашите земи.
Я се огледай, колко улици има на Александра Македонски кръстени. На това пешлеме. Има паметници даже. А той що е? Най - кървавия завоевател и заколител по нашите земи. И наследниците му също. След тях най - многобройният народ на земята - траките - никога вече нямат свястна държава, Ние с траките се гордеем, а той е всеизвестен с редица наказателни походи срещу тяхм и баща му, и Лизимах, и ред други. А той е гордост на съвременните гърци. Гробницата на баща му е там и се води световно историческо наследство(въпреки че има съмнения за изфабрикуване), граничен камък между две епохи и всяка божа година няколко милиона от целия свят ходят там на поклонение. Е закво го въздигаме този "герой"? Той е точно поробител и заколител, в най буквален смисъл за нас, гърци и турци ряпа да ядат, при това се води чуждо историческо наследство. Дай да събаряме и преименуваме.
И каот преименуваш улица Йълдъръм на Кълдъръм да кажем... И кво?
Вече опасността от бунт е премахната, ето една улица още която няма да се бунтува против държавието. Брех.
Лошото е че си прав. Лошото е че на простите хора от другата страна сигурно точно така им изглежда. Ей го на победителя на българите, с неговото име ще победим.
Ние сме ... калпав народ. Не мога да те виня че думата история нищо не ти говори, но сигурно сутрин не можеш да станеш без вестници. Хората мило и драго дават за исторически паметници... Ние ги рушим.
Ако аз бях държавник, щях да направя следното нещо.
Да преименувам улица Йълдъръм, може би нарочно, а не в името на историята кръстена така. Политическо име, да дразни.
И бих цоцнал някъде, може в историческия музей, може примерно край Никопол един паметник на Баязид. Лошо нема. Ето го Баязид, един наистина враг, но достоен за уважение и част от българското историческо наследство. Ха сега кой ще злоупотреби с името му?
Да видим после кой и как ще прави антибългарска пропаганда на историческа тематика.
В момента тя е лесна и достъпна. Просто защото бъ;гарите не знаят историята. И не са се научили да взимат доброто от великите сили, с които са имали допир, а само да отричат, да казват не, да мразят и охулват. Това сме ние. Затова и лесно ни манипулират.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
^ Кратко и ясно ще ти го кажа
един път не каза нещо обективно за Турците ,за това как ни действат систематично и как се ширят у нас като у тях си. Дадоха ти се куп примери ти обаче за тях нищо не спомена ... Отиде чак при Александър Македонски ...
Жал нямаш , това не ти прави чест
Георги Пенчев

Жал нямаш , това не ти прави чест

Георги Пенчев
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Еми какво да добавя, Пенчев.
Давете се в локвата, цунамито идва. Това е моето мнение.
И пояснявам: бъдещето е на глобалните или глобално дирижирани конфликти.
Давете се в локвата, цунамито идва. Това е моето мнение.
И пояснявам: бъдещето е на глобалните или глобално дирижирани конфликти.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Пенчев,аз му казах!!!(без да се убиждаш ДЗВЕРО)
Умен,начетен,но............ неиска да види какво се случва в действителност.Според него всичко е манипулация и "резофобска"(идва от рязан
) агитация .......
Умен,начетен,но............ неиска да види какво се случва в действителност.Според него всичко е манипулация и "резофобска"(идва от рязан