Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Море 2023г.?!...
Абе сигурно 80% няма да направят разлика от говежди стек от някое наше село и някакви си рибай ,майтай и т.н. залъгалки за псевдобаровци .По важно е как е приготвено , щото знам няколко места дето правят страшно говеждо от наште поля и баири , дето японските ,аржентинските и индианските префърцунени говеда не могат да ги стигнат
. Ама рекламата ...То 80% не могат различат и Дом Периньон от бяло сухо от Търговище , ама като те тресе гъзарията - угаждаш си 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сигурно е много хубаво като е на такива цени, но аз гледам да ям всеки ден качествена храна и няма как да давам 200лв за кило месо.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
bum_bum написа:Мен никога не са ме вълнували подобни гурме храни. Ма били го поили със специална бира телето и го масажирали. Чудесно, сигурно е много вкусно, но за мен е по-важно да е пасло трева и да е живяло свободно, а не да е пило бира и да е ходило на масаж. За тия пари ще си взема няколко килограма чудесно месо от пасищни животни.
+1
Иначе от първа ръка инфо, в България също се гледат телета от скъпите породи, по които се прехласвате всички фенове на пържолите и давате луди пари. Кобета, вагюта, не ги знам по имена какви точно са, но един приятел има ферма и се занимава с такива. Внася си сперма от чужбина, осеменява си ги сам, гледа ги с много мерак, пасе ги целогодишно и стават чуудни пържолки. Под 20лв килото ги дава, между 15 и 18лв, зависи от породата, възрастта и от коя част на тялото.
Адрес или телефон няма да ви дам, щото всичко е капарирано още преди да е заклано.

И добри пастърмички си правя от тях, тъкмо се чудех кво ми липсва тея дни като захладня, то тва било - суха мръвка с червено вино.

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
dhtj написа:.....:
Егоист.....не е честно. Тука се спомена Боримечката. Няма такъв с такова сърце тук(може и да има де....). Стефане жив и здрав да си!
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Плюс едно и от мен за боли ме фара от породите телета, говеда, прасета, агнета и т.н.
Пасало ли е трева от ливадите за мен е единственото важно. Домашното прасе ям и го имам за нормален вкус. Всякакви други приготвени по не знам си какъв начин свински продукти ми стоят като безвкусни. Вкусът на месото не мога да го объркам, различавам го дори да е направен опит да бъде убит с всевъзможни подправки.
Пасало ли е трева от ливадите за мен е единственото важно. Домашното прасе ям и го имам за нормален вкус. Всякакви други приготвени по не знам си какъв начин свински продукти ми стоят като безвкусни. Вкусът на месото не мога да го объркам, различавам го дори да е направен опит да бъде убит с всевъзможни подправки.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
mr_petroff написа:Абе сигурно 80% няма да направят разлика от говежди стек от някое наше село и някакви си рибай ,майтай и т.н. залъгалки за псевдобаровци .По важно е как е приготвено , щото знам няколко места дето правят страшно говеждо от наште поля и баири , дето японските ,аржентинските и индианските префърцунени говеда не могат да ги стигнат. Ама рекламата ...То 80% не могат различат и Дом Периньон от бяло сухо от Търговище , ама като те тресе гъзарията - угаждаш си
Абсолютно не съм съгласен и всеки правил скара с телешка пържола ще каже същото. На Мийт Революшън най-високия клас, дето уж е от пасищно аржентинско говедо, пак няма нищо общо! На Вивенда Ню Йорк стека му трябват 5 минути на барбекюто , на уж същото от Мийт Революшън и след 9мин пак не става - отвън изгаря , вътре е жилаво и гадно.
Виж ако месото е смялно, вече трудно се хваща - едни известни бургери в бг ,например бутат яко 15+ годишно кравешко, включително и ако кръвта е набързо приклана (умираща).
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
С подходящите да ги наречем “соли” ще ти направя и обувката вкусна и крехка за 5 на скарата.
Вкуса в днешно време рядко има нещо общо с качеството.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:С подходящите да ги наречем “соли” ще ти направя и обувката вкусна и крехка за 5 на скарата.
Добре, гадно е место на тия - по-хубаво от черно-шарено нема

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Аве и са кво стана по черноморието с водата и ешерихиите, май верно са си там ама нещо държавата не е искала да се затворят плажовете. Дойде потопа та откри грозната истина
Sent from my 2201123G using Tapatalk
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не ме разбра. От изискани меса не разбирам много, но много други храни от които разбирам да кажем много са боклуци с гръмки твърдения и декларации, които не отговарят на истината и вкуса е постигнат със синтетики, овкусители, пълнители и т.н. Цените са в небето, потребителите доволни, производителите и търговците още повече и така..
Освен това като ресторанта е лъскав и цените високи, инстинктивно мислиш, че вайното, което са ти сервирали всъщност е небесна амброзия.
Показателен е един широко известен пример от близкото минало с едни вина. Сервират ги на дегустаторите с обяснението, че е вино на е доколко си години. Дегустаторите драйфат направо. Сервират същото в хубава антична бутилка и кутия пълна със слама и обяснението, че е отлежало. Тия припадат от кеф.
Несъмнено има хубави места с хубави меса, но вероятно много повече са тия на които приказките им са в повече от качеството.
Освен това като ресторанта е лъскав и цените високи, инстинктивно мислиш, че вайното, което са ти сервирали всъщност е небесна амброзия.
Показателен е един широко известен пример от близкото минало с едни вина. Сервират ги на дегустаторите с обяснението, че е вино на е доколко си години. Дегустаторите драйфат направо. Сервират същото в хубава антична бутилка и кутия пълна със слама и обяснението, че е отлежало. Тия припадат от кеф.
Несъмнено има хубави места с хубави меса, но вероятно много повече са тия на които приказките им са в повече от качеството.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Върнах се от Тунис. Около 2100лв на калпак, вкл. билетите, в Tui palm beach бяхме на all inclusive. Аз морска храна не ям, но жената се поцепи от прясна риба, гигантски скариди и всякакви други неща. Всеки ден различно меню, като за всеки вкус имаше по много, а всичкото го правят пред теб. Бирата от кенче, а не от оная разредената по нашенския all inclusive. Като седнеш на вечеря, директно една бутилка бяло вино в кофа лед ти носят и изобщо не те питат искаш ли. Плаж и море да си е*е мамата, разбира се без нищо да се плаща допълнително. И то кво стана, тая година още не съм виждал нашето море, ама и желание май нямам.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Бая го хвалят Тунис. Слушах някаква туроператорка по радиото, че бил новата Турция защото цените не били ниски вече в Турция, а там в съответствие с това, че храната била съвсем приемлива.
А това Tui може би идва от агенцията, която работи с туристи от цяла Европа, може би хотела е техен.
А това Tui може би идва от агенцията, която работи с туристи от цяла Европа, може би хотела е техен.

In God we trust, all others we track.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, ТУИ също менажират хотели не само организират пътувания. Турция стана недостъпна на практика откакто руснаците ходят само там. Ще го преслушам тоя Тунис, че в Египет категорично отказвам да стъпя.
Never mistake motion for action...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Сега съм в Турция на Анталия ама нещо руснаци няма. Снощи на шоуто като питаха за руснаци нито един не се обади. Може и да ги е срамLeon написа:Да, ТУИ също менажират хотели не само организират пътувания. Турция стана недостъпна на практика откакто руснаците ходят само там. Ще го преслушам тоя Тунис, че в Египет категорично отказвам да стъпя.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
stean написа:И какво общо има р.Велека с потопа в Царево, Лозенец и Китен? Да не те питам и за Резово?
Рекичка "Черна" на Нестинарка даже не беше пробила плажа. Деренцето на Арапя - с малко по-голяма засилка може и да го прескочиш. Ти какво предлагаш, навсякъде да изкопаем корито като на р. Дунав ли?
А имаш ли идея, че на плаж "Атлиман" не се влива нищо по-голямо от струйка пикня?
Там що така?
Ей за тВа не съм им стъпвал на нашите селски тарикатчета на дребно през последните кусурнайсе години.

Какъв човек трябва да си, за да направиш такова нещо. Деца се къпят там

Няма и да им стъпя.
Единствено искам да заведа децата, само за да им покажа хубавите места - стария Несебър, стария Созопол, Ропотамо, Резово/границата, делфинариума във Варна, морската градина и много други.
Ама във водата няма да припарят, нито пък в ресторант. Ще бъде екскурзия, не на море.
Аз ще им готвя вечер, аз ще им проготвям сандвичи за път - баси, до к'ва свинщина я докарахме.
Да не смееш да си заведеш децата на плаж и ресторант по нашето лайноморие.
ПП. Извинявм се на колегата, че го цитирам в друга тема, прецених че тази е по-подходяща.