НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Re: НВ-ВМХ
Leon написа:madafaka_donkele написа:Leon написа:...белтъци, които лесно могат да те извадят от кетоза...
Как може да форсираш тялото да е постоянно в кетоза, без да губиш мускулна маса, ако изобщо е възможно?
След като се адаптираш, тялото си гори наситените мазнини, стига да не вкараш белтък, който да започне да циркулира неусвоен и черния дроб да го обърне на глюкоза. При 2000кал, 15-20% са 300-400 или 80-100гр. белтък, груба сметка. Белтъците не се ползват само за мускули, повечето хормони са белтък, след много преобразувания белтъците участват на практика във всеки химичен процес в тялото. По принцип до 1гр. белтък на кг. тегло не би трябвало да вади от кетоза, но е доста индивидуално количеството. Ако се тренира тежко, трябват повече тухли за ремонт и съответно повече консумация. При някои хора 120гр. белтък на 180-190гр. мазнина не ги вадят от кетоза, така че до голяма степен е опознаване на тялото и напасване според начина на живот.
А как разбираме, че сме в кетоза?
При хранене веднъж дневно, опитвате ли се да достигнете необходимите калории примерно 2000? Защото при мен не се получава нещо. Нямам проблем с глада, въобще не съм гладен но малко справка показва, че няколко дни не съм приемал повече от 1000.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Няма как да знаеш. Освен някои външни признаци в първоначалния етап на навлизане в кетоза единствения друг начин да се определи е с тест на кетоните в урината или индиректен кръвен тест.
- horhef
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Няма как да знаеш. Освен някои външни признаци в първоначалния етап на навлизане в кетоза единствения друг начин да се определи е с тест на кетоните в урината или индиректен кръвен тест.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
horhef написа:Leon написа:madafaka_donkele написа:Leon написа:...белтъци, които лесно могат да те извадят от кетоза...
Как може да форсираш тялото да е постоянно в кетоза, без да губиш мускулна маса, ако изобщо е възможно?
След като се адаптираш, тялото си гори наситените мазнини, стига да не вкараш белтък, който да започне да циркулира неусвоен и черния дроб да го обърне на глюкоза. При 2000кал, 15-20% са 300-400 или 80-100гр. белтък, груба сметка. Белтъците не се ползват само за мускули, повечето хормони са белтък, след много преобразувания белтъците участват на практика във всеки химичен процес в тялото. По принцип до 1гр. белтък на кг. тегло не би трябвало да вади от кетоза, но е доста индивидуално количеството. Ако се тренира тежко, трябват повече тухли за ремонт и съответно повече консумация. При някои хора 120гр. белтък на 180-190гр. мазнина не ги вадят от кетоза, така че до голяма степен е опознаване на тялото и напасване според начина на живот.
А как разбираме, че сме в кетоза?
При хранене веднъж дневно, опитвате ли се да достигнете необходимите калории примерно 2000? Защото при мен не се получава нещо. Нямам проблем с глада, въобще не съм гладен но малко справка показва, че няколко дни не съм приемал повече от 1000.Едниствения минус е, че ми беше студено, но след приемеане на малко повече малсо(нямам вкусна сланина под ръка) вече съм си отново по тениска
Има тестери със спорни резултати с урина, но поне пък са евтини. Взимах МЦТ, доста помага за навлизане в кетоза
Последна промяна Dextuar на 11 Яну 2017, 14:59, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тестовете за урина силно се влияят от това колко си хидратиран. Ако пиеш много вода резултата ще е нисък и може да отчете, че не си в кетоза. И обратното.
- horhef
- младши ентусиаст
-
Е чак пък тестери.......... Ще си карам на мазно и няма да се втелявам 

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Невъзможно е това с кетозата за мен значи. 80% да са мазнини не виждам как. То реално трябва само bulletproof кафе и heavy whipped крем да се яде...друг начин за 80% мазнини на ден
Аз гледах точно протеини да набивам, че да не се отслабва откъм мускул, ама явно е грешно и недостатъчно. Сигурно и затова отслабването спря и не свалям нищо

Аз гледах точно протеини да набивам, че да не се отслабва откъм мускул, ама явно е грешно и недостатъчно. Сигурно и затова отслабването спря и не свалям нищо

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Става въпрос за 80% от калориите от мазнини, а не 80% от храната под формата на мазнини. Разликата е значителна.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
madafaka_donkele написа:Невъзможно е това с кетозата за мен значи. 80% да са мазнини не виждам как. То реално трябва само bulletproof кафе и heavy whipped крем да се яде...друг начин за 80% мазнини на ден![]()
Да, вероятно така е станало. А за кетозата не се отказвай - една вратна пържола е грубо 15гр. протеин и 25гр. мазнина или 60/225кал. Съотношението можеш да си го сметнеш. Постните меса ги готви с масло, сметна или каквото ти харесва. Салатите с авокадо и ленено масло и си ОК. Нета е пълен с рецепти за кето хранене. По форумите съм попадал на хора, които са вегетарианци и са на ВМ-НВХ. Не го вярвах, но явно им се получава. А с месото става доста по-лесно.
Never mistake motion for action...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Искате ли да споделите кой от колко време е на това хранене?
Без бум бум,той като гуру е ясен
Аз изкарах около 5 години,но последните 3 месеца ям всичко,дълга история, но с една дума живот и здраве се надявам да се завърна към това хранене още по- стриктно,рано или късно.
Без бум бум,той като гуру е ясен

Аз изкарах около 5 години,но последните 3 месеца ям всичко,дълга история, но с една дума живот и здраве се надявам да се завърна към това хранене още по- стриктно,рано или късно.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Хахаха,чул те Господ,ама не е товаbum_bum написа:Жените безкрайно много пречат на ВМ-НВХ

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
3 години! И аз от време на време си правя няк'ви почивки, но определено това е храненето! Вчера вечерта изтъпаних един почти килограмов джолан! !екайте ме да умрем, както се казва!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бях на 17 някъде 2009г е било, като за пръв път го пробвах. Преди това ядях ориз с пилешки гърди като ненормален и ми беше много трудно да го повярвам
2011г заминах в чужбина и го обърнах точно на обратното - пици-мици и всякакви студентски храни
и резултата налице - за 4 години това ядене и без спорт = +30кг чиста мазна тъкан
Сега се пробвам пак да мина на режима, че хем здравословно, хем е добре за фигурата