НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Re: НВ-ВМХ

Мнение от horhef » 11 Яну 2017, 14:26

Leon написа:
madafaka_donkele написа:
Leon написа:...белтъци, които лесно могат да те извадят от кетоза...

Как може да форсираш тялото да е постоянно в кетоза, без да губиш мускулна маса, ако изобщо е възможно?

След като се адаптираш, тялото си гори наситените мазнини, стига да не вкараш белтък, който да започне да циркулира неусвоен и черния дроб да го обърне на глюкоза. При 2000кал, 15-20% са 300-400 или 80-100гр. белтък, груба сметка. Белтъците не се ползват само за мускули, повечето хормони са белтък, след много преобразувания белтъците участват на практика във всеки химичен процес в тялото. По принцип до 1гр. белтък на кг. тегло не би трябвало да вади от кетоза, но е доста индивидуално количеството. Ако се тренира тежко, трябват повече тухли за ремонт и съответно повече консумация. При някои хора 120гр. белтък на 180-190гр. мазнина не ги вадят от кетоза, така че до голяма степен е опознаване на тялото и напасване според начина на живот.

А как разбираме, че сме в кетоза?
При хранене веднъж дневно, опитвате ли се да достигнете необходимите калории примерно 2000? Защото при мен не се получава нещо. Нямам проблем с глада, въобще не съм гладен но малко справка показва, че няколко дни не съм приемал повече от 1000. :shock: Едниствения минус е, че ми беше студено, но след приемеане на малко повече малсо(нямам вкусна сланина под ръка) вече съм си отново по тениска :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2017, 14:35

Няма как да знаеш. Освен някои външни признаци в първоначалния етап на навлизане в кетоза единствения друг начин да се определи е с тест на кетоните в урината или индиректен кръвен тест.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 11 Яну 2017, 14:38

bum_bum написа:Няма как да знаеш. Освен някои външни признаци в първоначалния етап на навлизане в кетоза единствения друг начин да се определи е с тест на кетоните в урината или индиректен кръвен тест.

:yes: А за калориите, ти броиш ли ги? Или колкото дойдат

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2017, 14:47

Преди ги броях, сега гледам да наблягам на мазното повече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 11 Яну 2017, 14:52

horhef написа:
Leon написа:
madafaka_donkele написа:
Leon написа:...белтъци, които лесно могат да те извадят от кетоза...

Как може да форсираш тялото да е постоянно в кетоза, без да губиш мускулна маса, ако изобщо е възможно?

След като се адаптираш, тялото си гори наситените мазнини, стига да не вкараш белтък, който да започне да циркулира неусвоен и черния дроб да го обърне на глюкоза. При 2000кал, 15-20% са 300-400 или 80-100гр. белтък, груба сметка. Белтъците не се ползват само за мускули, повечето хормони са белтък, след много преобразувания белтъците участват на практика във всеки химичен процес в тялото. По принцип до 1гр. белтък на кг. тегло не би трябвало да вади от кетоза, но е доста индивидуално количеството. Ако се тренира тежко, трябват повече тухли за ремонт и съответно повече консумация. При някои хора 120гр. белтък на 180-190гр. мазнина не ги вадят от кетоза, така че до голяма степен е опознаване на тялото и напасване според начина на живот.

А как разбираме, че сме в кетоза?
При хранене веднъж дневно, опитвате ли се да достигнете необходимите калории примерно 2000? Защото при мен не се получава нещо. Нямам проблем с глада, въобще не съм гладен но малко справка показва, че няколко дни не съм приемал повече от 1000. :shock: Едниствения минус е, че ми беше студено, но след приемеане на малко повече малсо(нямам вкусна сланина под ръка) вече съм си отново по тениска :mhihi:

Има тестери със спорни резултати с урина, но поне пък са евтини. Взимах МЦТ, доста помага за навлизане в кетоза
Последна промяна Dextuar на 11 Яну 2017, 14:59, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2017, 14:57

Тестовете за урина силно се влияят от това колко си хидратиран. Ако пиеш много вода резултата ще е нисък и може да отчете, че не си в кетоза. И обратното.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 11 Яну 2017, 14:58

Е чак пък тестери.......... Ще си карам на мазно и няма да се втелявам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 11 Яну 2017, 18:07

Невъзможно е това с кетозата за мен значи. 80% да са мазнини не виждам как. То реално трябва само bulletproof кафе и heavy whipped крем да се яде...друг начин за 80% мазнини на ден :dunno:
Аз гледах точно протеини да набивам, че да не се отслабва откъм мускул, ама явно е грешно и недостатъчно. Сигурно и затова отслабването спря и не свалям нищо :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2017, 19:03

Става въпрос за 80% от калориите от мазнини, а не 80% от храната под формата на мазнини. Разликата е значителна.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Яну 2017, 22:28

madafaka_donkele написа:Невъзможно е това с кетозата за мен значи. 80% да са мазнини не виждам как. То реално трябва само bulletproof кафе и heavy whipped крем да се яде...друг начин за 80% мазнини на ден :dunno:
Аз гледах точно протеини да набивам, че да не се отслабва откъм мускул, ама явно е грешно и недостатъчно. Сигурно и затова отслабването спря и не свалям нищо :confused:

Да, вероятно така е станало. А за кетозата не се отказвай - една вратна пържола е грубо 15гр. протеин и 25гр. мазнина или 60/225кал. Съотношението можеш да си го сметнеш. Постните меса ги готви с масло, сметна или каквото ти харесва. Салатите с авокадо и ленено масло и си ОК. Нета е пълен с рецепти за кето хранене. По форумите съм попадал на хора, които са вегетарианци и са на ВМ-НВХ. Не го вярвах, но явно им се получава. А с месото става доста по-лесно.
Never mistake motion for action...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Яну 2017, 22:52

Искате ли да споделите кой от колко време е на това хранене?
Без бум бум,той като гуру е ясен :mrgreen:
Аз изкарах около 5 години,но последните 3 месеца ям всичко,дълга история, но с една дума живот и здраве се надявам да се завърна към това хранене още по- стриктно,рано или късно.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2017, 0:51

Жените безкрайно много пречат на ВМ-НВХ :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Яну 2017, 1:15

bum_bum написа:Жените безкрайно много пречат на ВМ-НВХ :mhihi:
Хахаха,чул те Господ,ама не е това :lol: Пак вид дразнител е :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 12 Яну 2017, 10:23

3 години! И аз от време на време си правя няк'ви почивки, но определено това е храненето! Вчера вечерта изтъпаних един почти килограмов джолан! !екайте ме да умрем, както се казва!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Яну 2017, 10:29

Бях на 17 някъде 2009г е било, като за пръв път го пробвах. Преди това ядях ориз с пилешки гърди като ненормален и ми беше много трудно да го повярвам :mhihi: 2011г заминах в чужбина и го обърнах точно на обратното - пици-мици и всякакви студентски храни :mhihi: и резултата налице - за 4 години това ядене и без спорт = +30кг чиста мазна тъкан :idea: Сега се пробвам пак да мина на режима, че хем здравословно, хем е добре за фигурата :lalala:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата