Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Море 2023г.?!...

П. П. И водата е чиста

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Не знам дали тук е мястото, но нека питам/споделя.
За втора година съм в Гърция. Доволен съм! От всичко. Но още преди да отида бях слушал, че гърците не ни харесват нас българите. 2 години ходя там на море, лично аз не съм имал пререкания, или пренебрежително държание, но наистина се едно има нещо такова. Усещам, че не ни се радват и харесват много много. Ходя тук близо до Кавала, където уж са по дружелюбни, защото съм чувал че надолу по ръкавите, Атина и т.н. били доста по-гадни и като чуят и видят българи, буквално - тотално пренебрежение и омраза.
Та чудя се защо е това? Реално от исторически план, имали сме войни, съюзи и още, но не разбирам от къде идва тази "омраза" към нас. Кое точно не ни харесват? Един вид, какво сме им направили?
За втора година съм в Гърция. Доволен съм! От всичко. Но още преди да отида бях слушал, че гърците не ни харесват нас българите. 2 години ходя там на море, лично аз не съм имал пререкания, или пренебрежително държание, но наистина се едно има нещо такова. Усещам, че не ни се радват и харесват много много. Ходя тук близо до Кавала, където уж са по дружелюбни, защото съм чувал че надолу по ръкавите, Атина и т.н. били доста по-гадни и като чуят и видят българи, буквално - тотално пренебрежение и омраза.
Та чудя се защо е това? Реално от исторически план, имали сме войни, съюзи и още, но не разбирам от къде идва тази "омраза" към нас. Кое точно не ни харесват? Един вид, какво сме им направили?

Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Tsureto написа:Не знам дали тук е мястото, но нека питам/споделя.
Това е единствено и само в нашите глави - ние мразим целия свят и си мислим, че целият свят ни мрази. Македонците са шикиджии, румънците -мамалигари, Гърците- гадни византийци, турците - резняци, албанците - шипетри, руснаците - блядове, французите - педали, немците- нацисти, италианците - шабари, скандинавците- педофило ин ти тн.
В Гърция за вече 12 почивки, как пък никъде не видях подобно отношение- виж в нашата мила родина , много често персонала ми е сърдит че съществувам

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Последния път в Гърция още първия ден отивам до най-близкото магазинче да си зема нещо. Не помня какво, дребно беше. И отивам да платя , човека си е един и същ. И слагам аз нещото да плащам той кат ме видя...чакай малко...кажи ми първо как си, що си, кога дойдохте, колко време ще седите - е такива неща. Айде 5 минути мохабет. Накрая и нещото не го платих, подарък ми беше. Май некво сокче беше. И те така.. Вярно, че ходя там за н-ти път, ама все пак. Никога не съм срещал някакво негативно отношение където и да било, не само в Гърция. То на челото не ми пише, че съм българин и даже обикновено ме бъркат със сърбин или руснак. Единствено, тука съм писал за лани, колите с номера МК ги деряха ..грозно. Тая година само им лепеха или изтриваха МК-то от номера. НМК не ги пипат. И много отдавна съм престанал да мисля - тоя е от тая страна = на тоя е еди къв си.
Хм,хм...
Мен ме почерпиха гърците тая година.Един комшия възрастен ми напълни един плик домати,краставици и чушки да си имаме за салата.
Е така щото като минаваме поздравяваме без да се правим на каквито не сме.
Нормални човешки отношения са това.
Но тук сме ги позабравили.
Е така щото като минаваме поздравяваме без да се правим на каквито не сме.
Нормални човешки отношения са това.
Но тук сме ги позабравили.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В къмпинг Арменистис определено не искат българи от 2 години насам. Забелязвам го, защото ходим там от 10 години.
По другите места не съм забелязал някакво отношение.
По другите места не съм забелязал някакво отношение.
Не се учудвам.На плажа много ми се искаше да си говорим само на английски,обаче жената ни издава с детето,че не го знае.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
То у селото където си ходим много българи не ходят, та не са си показали магариите
) Българино иска да има заведенийца, кръчми, стъргало...., некви луксове. У наше село и хотел такиви работи нема. Има 2 тавернички накръст /малки/, 1 пицарийка,2 с гироси и 1 сладкарница и тва е. и 4-5 магазинчета. Нема друго. Я някой да ми каже какъв вид ще да са тия маслини. Не съм ги виждал в БГ, а тия дето си купих свършиха. Сбръчкани са като сушени сливи, в марината. Ама вкус...оле оле...силно маслинов ако мога така да кажа. Много силен , много концентриран и много ароматен.
Е такиви са.
https://gaiakallisti.gr/product/throuba-thassos-olives/
Те това има магазинче в селото. М-ммммм

Е такиви са.
https://gaiakallisti.gr/product/throuba-thassos-olives/
Те това има магазинче в селото. М-ммммм
Хм,хм...
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Маслината е Труба - Тасоски специалитет (или сорт? не съм сигурен), всяка година си взимам по 1-2 буркана (по 2кг) като ходя към Тасос, 9 евро е буркана.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Тая тема все-повече заприличва на приказката "Пази Боже сляпо да прогледне".
То не само тая тема де, ама тук си е направо показателно
То не само тая тема де, ама тук си е направо показателно

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Стафидата мисля им викат. В Чифлик Ливади на Римската стена има такива.Моджо написа:Да де, сега го видях и аз. Уникални са. Ма в бг не съм виждал.
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Стафидатата е различна, в Чифлик Ливади имат точно Тасоска Труба, но цената е мисля около 13-14лв за 500гр.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Море 2023г.?!...

Стигнах до Ишигаки,
Супер спокойно, много зелено, хубави плажове, още на под 1м дълбочина е пълно с риби, морски звезди и корали идеално за гледане на морския свят.
Водата е чай, 29-30 градуса
Вечер правим в къщата барбекю с морски или телешко.

За обяд хапваме рамен или нещо подобно.

Когато и да съм в грешка за нещо, а се случва тук, японците ми се извиняват и им стават неудобно, ама това е така от край време.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
damian2112 написа:Маслината е Труба - Тасоски специалитет (или сорт? не съм сигурен), всяка година си взимам по 1-2 буркана (по 2кг) като ходя към Тасос, 9 евро е буркана.
Моите дръвчета са от там... Дали ще са от този сорт..?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!