Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Икономическата криза 2020-2022
https://nsi.bg/bg/content/4166/производство-и-доставки-на-природен-газ
Верно ли ве? This is why we can't have nice things. Сметки за 5ти клас са нещо сложно. Тов форум ми отвори очите последните години защо Бг е това, което е.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Верно ли ве? This is why we can't have nice things. Сметки за 5ти клас са нещо сложно. Тов форум ми отвори очите последните години защо Бг е това, което е.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Икономическата криза 2020-2022
И на мен...поддръжниците на корифеите, че обърнаха нещата с главата надолу..Цитат: цената няма значение.
Само едно уцели, без да искаш, че от много години са хвърлили око на Булгаргаз и Булгартрансгаз...и са на път да го постигнат.
П.п 100 пъти...газа не се произвежда...гледай си сладките.
Само едно уцели, без да искаш, че от много години са хвърлили око на Булгаргаз и Булгартрансгаз...и са на път да го постигнат.
П.п 100 пъти...газа не се произвежда...гледай си сладките.
Усетихте ли как се вдигна пак горивото
Да не говоря в магазините последната седмица как се вдига всичко

Да не говоря в магазините последната седмица как се вдига всичко
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Вчера проведох разговор с приятел, който живее в Бон, Германия.
Човека има няколко автомобили специализирани в "Пътна Помощ" , тези, дето качват закъсалите несретници.
Това го работи там от 15 години и като цяло е много позитивен човек.
Разбира се, насочихме темата за инфлация и тн.
Вика ми " тук олиото струва 5 евро...ама няма
Брашно и захар май също нямало.
Иначе тока му бил на някакви годишни и изравнителни сметки и средно от 100 евро на месец за последните му станали 380 евро.
Но там изглежда доставчиците не са като нашите бизнесмени, подписал с друг доставчик и цената му е 190 евро.
Малко като тука се получават нещата иначе, викат еди какво си се вдига с 30% и после- "Спокойно, само 15%" и всички сме супер доволни
За превоза по работата му ми вика, когато ме попитат за другата седмица за транспорт им отговарям, че зависи тогава каква ще е цената на горивата и не мога да дам цена.
Отделно добре прецакани са и тези с електричките.
Зареждането на станция е 1 евро (0.99 евро) за киловат , а електричката средно харчи по 23-25 киловата на 100 км.
Човека има няколко автомобили специализирани в "Пътна Помощ" , тези, дето качват закъсалите несретници.
Това го работи там от 15 години и като цяло е много позитивен човек.
Разбира се, насочихме темата за инфлация и тн.
Вика ми " тук олиото струва 5 евро...ама няма

Иначе тока му бил на някакви годишни и изравнителни сметки и средно от 100 евро на месец за последните му станали 380 евро.
Но там изглежда доставчиците не са като нашите бизнесмени, подписал с друг доставчик и цената му е 190 евро.
Малко като тука се получават нещата иначе, викат еди какво си се вдига с 30% и после- "Спокойно, само 15%" и всички сме супер доволни

За превоза по работата му ми вика, когато ме попитат за другата седмица за транспорт им отговарям, че зависи тогава каква ще е цената на горивата и не мога да дам цена.
Отделно добре прецакани са и тези с електричките.
Зареждането на станция е 1 евро (0.99 евро) за киловат , а електричката средно харчи по 23-25 киловата на 100 км.
Всичко явно зависи от това кой разказва. Постоянно поддържам контакт с приятели и роднини в Германия и никой не казва за тякова нещо. Напротив, давали на всички вече 2ри месец по 300 евро безвъзмездно, на едните сега пак почват да им плащат жилището и градината от общината.. другото семейство пък работи една година една не работи и взимат 2400-2500 евро и им плащат жилището пак
питах дали е поскъпнало всичко, казват че има леко поскъпване. Гледах рязни брошури, ако немец тръгне да пазарува на нашите цени, ще се хвърли от някъде.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Е.Димитров написа:Вчера проведох разговор с приятел, който живее в Бон, Германия...
....
Вика ми " тук олиото струва 5 евро...ама няма![]()
....
А мармотите продължават да търсят калибри за скрап, да имат калници, да завиват

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:Е.Димитров написа:Вчера проведох разговор с приятел, който живее в Бон, Германия...
....
....
А мармотите продължават да търсят калибри за скрап, да имат калници, да завиватЕдва смогват
![]()
Промени си мнението за огъня в хола.
Иначе лъжец ли ме наричаш?
Да не мислиш, че си измислям, или ей така моят човек си говори глупости?
Това, което си показал на снимка какво трябва да е, има някъде олио и струва 1.5 евро?
https://www.exberliner.com/berlin/berli ... lower-oil/
https://ga.de/ga-english/bonn-supermark ... d-67233763
https://www.iamexpat.de/lifestyle/lifes ... oking-oils
Последна промяна Е.Димитров на 03 Май 2022, 14:17, променена общо 1 път
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Е.Димитров написа:zAcK написа:Е.Димитров написа:Вчера проведох разговор с приятел, който живее в Бон, Германия...
....
....
А мармотите продължават да търсят калибри за скрап, да имат калници, да завиватЕдва смогват
![]()
Това, което си показал на снимка какво трябва да е, има някъде олио и струва 1.5 евро?
То мнението си беше на място, щото ги изкарахте немците по-зле от нас през ранните 90 години, когато пазарувахме с купони и ни пращаха да чакаме по 4-5 часа на опашка

Така си го написал, че едва ли не умряха от глад, а олиото 10 лева. Само дето олиото им е 3.50 лева. При нас да не е по-евтино, освен на някоя промоция, на която се избиват буквално?
P.S. И щото сме много умни, затова във Фантастико, LIDL и т.н. все още има ограничения на брой от хранителна стока...
Цитат от статията. Далеч от тия 5 евро:
...a cheap bottle which cost less than €1 a few months ago now costs almost €2.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:Е.Димитров написа:zAcK написа:Е.Димитров написа:Вчера проведох разговор с приятел, който живее в Бон, Германия...
....
....
![]()
То мнението си беше на място, щото ги изкарахте немците по-зле от нас през ранните 90 години, когато пазарувахме с купони и ни пращаха да чакаме по 4-5 часа на опашка![]()
Така си го написал, че едва ли не умряха от глад, а олиото 10 лева. Само дето олиото им е 3.50 лева. При нас да не е по-евтино, освен на някоя промоция, на която се избиват буквално?
P.S. И щото сме много умни, затова във Фантастико, LIDL и т.н. все още има ограничения на брой от хранителна стока...
Цитат от статията. Далеч от тия 5 евро:...a cheap bottle which cost less than €1 a few months ago now costs almost €2.
Ще очаквам да се включи някой реално от Германия, за да каже по точно нещата как са на място.
А ти изказвай токова категорични мнения , когато АКО някога най-после се изнесеш от държавата.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Е.Димитров написа:zAcK написа:Е.Димитров написа:zAcK написа:Е.Димитров написа:Вчера проведох разговор с приятел, който живее в Бон, Германия...
....
....
![]()
То мнението си беше на място, щото ги изкарахте немците по-зле от нас през ранните 90 години, когато пазарувахме с купони и ни пращаха да чакаме по 4-5 часа на опашка![]()
Цитат от статията. Далеч от тия 5 евро:...a cheap bottle which cost less than €1 a few months ago now costs almost €2.
Ще очаквам да се включи някой реално от Германия, за да каже по точно нещата как са на място.
А ти изказвай токова категорични мнения , когато АКО някога най-после се изнесеш от държавата.
Ти изнесе ли се в Германия, че ги изкара без храна, на ръба на оцеляването?

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
zAcK написа:Е.Димитров написа:Вчера проведох разговор с приятел, който живее в Бон, Германия...
....
....
![]()
Покажи и следващата страница, не само това "помаче" дето няма олио в него
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Никъде не съм казал, че са изпаднали германците.
Писах само за ток, олио и горива, тяхното поскъпване и дефицит на някой неща.
Май само мърмоти имаш в главата.
Никъде не съм писал, че ще се изнасям на където и да е било.
Писах само за ток, олио и горива, тяхното поскъпване и дефицит на някой неща.
Май само мърмоти имаш в главата.
Никъде не съм писал, че ще се изнасям на където и да е било.
Добре, оставете германците, тука как се справят близките ви,познатите,приятели и т.н ? Покрай мен масово се ограничи и пазаруване и пазаруване и всичко като цяло ?
И по-важното е какво ни очаква по-натам ? Всеки момент си мисля, че ще има ембарго на руския петрол, което автоматично ще ни закопае доста.
И по-важното е какво ни очаква по-натам ? Всеки момент си мисля, че ще има ембарго на руския петрол, което автоматично ще ни закопае доста.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
BaDxBoY написа:Добре, оставете германците, тука как се справят близките ви,познатите,приятели и т.н ? Покрай мен масово се ограничи и пазаруване и пазаруване и всичко като цяло ?
Те ни подготвят за горивата за петарка, но вероятно става въпрос за 4 лева.
Четох , че Унгария и Словакия няма да подкрепят ембаргото за петрол, защото били зависими от тези суровини.
При нас нещата не стоят така, ние нямаме проблем с подобни зависимости.
Това малко като "на гол тумбак-чифте пищови"
zAcK написа:Цитат от статията. Далеч от тия 5 евро:...a cheap bottle which cost less than €1 a few months ago now costs almost €2.
Заки, ще ти го обясня като на малко дете

Дори поскъпването да е от 1 евро на 2 евро, това е инфлация от 100%. Съмнявам се в този форум да има хора, на които заплатата да се е вдигнала със 100% за няколко месеца. Говорим за същата работа на същата позиция и на същото място.
Твоите доходи вдигнаха ли се чисто със 100%? Съмнявам се