Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от stankata777 » 15 Ное 2014, 20:50

С ХД канали е жива мъка да гледате на ТВ под 47',колеги.Освен ако не купувате ТВ за спални или кухни,не правете грешката за размер под 47'.Удоволствието да гледате качествена телевизия намалява неколкратно с малкият размер на екрана!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Ное 2014, 21:55

stankata777 написа:С ХД канали е жива мъка да гледате на ТВ под 47',колеги.Освен ако не купувате ТВ за спални или кухни,не правете грешката за размер под 47'.Удоволствието да гледате качествена телевизия намалява неколкратно с малкият размер на екрана!

гледах го наживо въпросния модел днес и съм много склонен да се съглася ,че 42 наистина е недостатъчно като размер :|
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Ное 2014, 18:02

Ако се гледа предимно HD, 47'' за 3 метра разстояние. Обаче на този екран обикновената ТВ е убийствено дразнеща от такова разстояние. Доста се чудих за 47'', но аз ползвам рядко телевизора, та се съобразявам...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 20 Ное 2014, 14:51

http://www.technomarket.bg/products/091 ... 5w815bsae2

Какво ви е мнението за този телевизор ? Привлича ме Motionflow XR 600 Hz. Смятам, че в този ценови диапазон немога да се класирам за 4К резолюция на Сони. Но ако дам някой лев още мога да взема http://www.technomarket.bg/products/091 ... e-55hu7100 , но незнам дали си заслужава този кърсед....
По принцип съм си фен на Сонито, но те нямат извити екрани.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 22 Ное 2014, 6:21

Колеги вчера ми влезе мухата и на мен за нов ТВ,че ще ми трябва още един...ако можете да помогнете,разгледах почти всичко на пазара в момента като бюджета беше 1100-1200 лева,но попаднах на тази оферта за PHILIPS 42 PUS 7809 / 12 на цена от 1500 лева...4K Smart 3D 600Mhz Ambilight+ Quad Core + 5 години гаранция.... като цяло всичко от което може да има нужда човек в момента,че и за в близкото бъдеще...Тук в Гърция цената е близка до тази в официалния сайт на Филипс.бг,демек ~2300 лева...а има на няколко места из нета в България по 1500 лева....от къде тази разлика незнам.Кажете си мнението моля,че съм полудял и до 2-3 дни трябва да реша дали го искам или не :) Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 22 Ное 2014, 9:53

Вероятно чистят залежали бройки или мостри. Аз пред 2 седмици купих, но преди това бях в твоето положение - голямо ровене и чудене. Като цяло цените са еднакви, само Филипс и LG варират промоционално в някои магазини, но за мен първите вече не съществуват, освен за епилатори и ютии. Вземай каквото ти е на сърце, но ако не гледаш постоянно HD и не ползваш приложенията, скъпия телевизор не е много смислена инвестиция. Да не говорим, че на това 4К няма откъде да му пуснеш сигнал, а на SD телевизия ще изглежда като Краун за 400 лв. 42'' около 1000 лв. има 3-4 смислени модела като цяло.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 22 Ное 2014, 13:01

И аз съм от тези дето се чудят какво да купят :) Какво ще кажете за следните модели кое е най-подходящото за цената и качеството:
http://www.technomarket.bg/products/09135307/samsung-ue-40h6500
http://www.technopolis.bg/b2c/details/12135/P11090104/Televizor-SAMSUNG-UE-40HU6900-4K-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/details/12085/P11090104/Televizor-SAMSUNG-UE-48H6400-3D-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/details/12083/P11090104/Televizor-SAMSUNG-UE-40H6400-3D-LED

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Ное 2014, 13:31

Leon написа:Вероятно чистят залежали бройки или мостри. Аз пред 2 седмици купих, но преди това бях в твоето положение - голямо ровене и чудене. Като цяло цените са еднакви, само Филипс и LG варират промоционално в някои магазини, но за мен първите вече не съществуват, освен за епилатори и ютии. Вземай каквото ти е на сърце, но ако не гледаш постоянно HD и не ползваш приложенията, скъпия телевизор не е много смислена инвестиция. Да не говорим, че на това 4К няма откъде да му пуснеш сигнал, а на SD телевизия ще изглежда като Краун за 400 лв. 42'' около 1000 лв. има 3-4 смислени модела като цяло.

Те за епилатори и ютии хептем ги няма - там отдавна са се разделили с марката :mhihi:
Иначе за телевизори - лош късмет , какво да се прави . Аз познавам поне 11 човека с Филипс и всички сме много доволни , моя скоро чуква 3 години и не е спирал да работи . За това сега като видя 5 години пълна гаранция и доста се замислям . А като надежност ... и 750и беше хвърлила турбини на 40к километра :confused:
Сега конкуренцията навсякъде е жестока и изобщо нямат време да изпипват моделите .
С ХД канали е жива мъка да гледате на ТВ под 47',колеги.Освен ако не купувате ТВ за спални или кухни,не правете грешката за размер под 47'.Удоволствието да гледате качествена телевизия намалява неколкратно с малкият размер на екрана!

- аз това не го разбрах - как така при еднакво качество на процесора и матрицата , при по-малкия размер, точно където ти е по-малко междупикселното разстояние , ти се развалял целия кеф ? Ако гледаш от 4+ метра, е тъпо да пуснеш 32ка , но при един модел винаги картината на 32/40 е по-добра от тази на 46/55 :idea: Сега при 4К вече няма как да се забележи това .
Преди няколко години когато имаше точно 3 ХД канали, като пуснеш СД на 46/47 и ти се искаше да си върнеш кинескопа . Сега ако дадеш толкова пари за хубав ТВ и ти се свидят пари за ХД , пак става трагично

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 22 Ное 2014, 17:21

acho.rs написа:
Leon написа:Вероятно чистят залежали бройки или мостри. Аз пред 2 седмици купих, но преди това бях в твоето положение - голямо ровене и чудене. Като цяло цените са еднакви, само Филипс и LG варират промоционално в някои магазини, но за мен първите вече не съществуват, освен за епилатори и ютии. Вземай каквото ти е на сърце, но ако не гледаш постоянно HD и не ползваш приложенията, скъпия телевизор не е много смислена инвестиция. Да не говорим, че на това 4К няма откъде да му пуснеш сигнал, а на SD телевизия ще изглежда като Краун за 400 лв. 42'' около 1000 лв. има 3-4 смислени модела като цяло.

Те за епилатори и ютии хептем ги няма - там отдавна са се разделили с марката :mhihi:
Иначе за телевизори - лош късмет , какво да се прави . Аз познавам поне 11 човека с Филипс и всички сме много доволни , моя скоро чуква 3 години и не е спирал да работи . За това сега като видя 5 години пълна гаранция и доста се замислям . А като надежност ... и 750и беше хвърлила турбини на 40к километра :confused:
Сега конкуренцията навсякъде е жестока и изобщо нямат време да изпипват моделите .

Аз също имам ЛГ от около 3 години и не е спиран,бачка перфектно...и съм доста доволен от него,но ако зема нов ще остане на второ място разбира се...Колега какво искаш да кажеш с това,че като видиш 5 години пълна гаранция и се замисляш?Демек се замисляш дали да си вземеш и ти ТВ пак или се замисляш,че има нещо гнило :) ... а това,че чистят залежали бройки не ми се вярва,защото модела еактуален и е от Интернет магазини,където едвали имат мострени бройки...знам ли и аз,може и да греша...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 22 Ное 2014, 17:40

Ambilight моделите на филипс са с 5г. гаранция до края на годината. Заради това се замислих за 6609, но се оказа, че Панасоник също дават 5 години на няколко модела и се метнах. А за 7109, вече излизат моделите за 2015г. и този става неактулен. Иначе не е лош телевизора. То вече и телевизорите не са на филипс, както ютиите, та тая марка стана само един офис в Холандия, който подписва договори с отстъпване на марката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cocosas » 22 Ное 2014, 18:29

нещо за Сини ? как ги сравнявате тях с другите марки?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 22 Ное 2014, 21:00

Колега,отнасяй 50" 828/9 и ще си предоволен.
Забравете за 4к телевизори поне до 2015год моделите,в Бг няма да има 4к съдържание скоро,а при ъпслейлинга на СД сигнала,качеството няма да ви хареса.Друг сериозен проблем е,че 4к ТВ от 2014год няма да могат да възпроизвеждат 4к сигнала по кабелната,когато се появи един ден....
Ачо,уж четеш-четеш и вечно си недоразбрал нещо :mhihi: .За да се наслади човек истински на ХД канал му трябва голям екран,в момента минимум стандарта при ХД телевизорите е 47/50,който може да си позволи висок клас ТВ 55/60 за 3м-3,5м разстояние от ТВ, няма да снеме очи от телевизора...И да изпреваря следващата ти реплика,провери за 4к наслада какъв е препоръчителният размер :lalala: .Специалистите съветват за минимум 70" размер на ТВ за стандартно разстояние от малко над 3м.Звучи нереалистично в момента, но при появата на 4к и 8к ТВ,стандарта на размерите при телевизорите ще е вече 70"-90" за разстояние от 3,5м-4м.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cocosas » 23 Ное 2014, 1:16

stankata777 написа:Колега,отнасяй 50" 828/9 и ще си предоволен.
Забравете за 4к телевизори поне до 2015год моделите,в Бг няма да има 4к съдържание скоро,а при ъпслейлинга на СД сигнала,качеството няма да ви хареса.Друг сериозен проблем е,че 4к ТВ от 2014год няма да могат да възпроизвеждат 4к сигнала по кабелната,когато се появи един ден....
Ачо,уж четеш-четеш и вечно си недоразбрал нещо :mhihi: .За да се наслади човек истински на ХД канал му трябва голям екран,в момента минимум стандарта при ХД телевизорите е 47/50,който може да си позволи висок клас ТВ 55/60 за 3м-3,5м разстояние от ТВ, няма да снеме очи от телевизора...И да изпреваря следващата ти реплика,провери за 4к наслада какъв е препоръчителният размер :lalala: .Специалистите съветват за минимум 70" размер на ТВ за стандартно разстояние от малко над 3м.Звучи нереалистично в момента, но при появата на 4к и 8к ТВ,стандарта на размерите при телевизорите ще е вече 70"-90" за разстояние от 3,5м-4м.

Подкрепям те отвсякъде колега ... много точно казано и на място.

С прости думи за тв 32'-42' е напълно достатачна нормална картина .. Ако искате да гледате HD вече говорим за телевизор над 50" ... естествено с повишаването на резолщзията, ще трябва и да увеличим и екрана ... Както каза за 4К екран под 70" няма как да пасне добре ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Ное 2014, 3:07

С прости думи за тв 32'-42' е напълно достатачна нормална картина ..

с прости думи - глупости ! Разликата на 32 е огромна, да не говорим пък на 42ка .. но пък разбрахме че 42ка гледането на ХД е "жива мъка" :bowdown:

За тва за 70 инча от 3 метра няма да коментирам - иди в Аймакс и седни на първия ред и се кефи на голямата картина :yes:
Аз на телевизори се нагледах една година - и така съпоставени един до друг ... наслушах се и на прости продавачи и още по-прости клиенти . .. още чакам търговеца, който ще препоръча по-малкия телевизор ... Ама дерзайте - от колко метра ще се гледа, искате ли смарт функции и съотношение цена-качество ... и да издърпаме завоя с предното :mhihi:

Колега какво искаш да кажеш с това,че като видиш 5 години пълна гаранция и се замисляш

Дали да не си купя - в крайна сметка това става най-важното . Само че гаранцията на производителя отдавна не е обвързана с качеството . То и на най-големите боклуци за 50 лева им правят гаранцията 5 години, та и тва вече не е фактор .

Забравете за 4к телевизори поне до 2015год моделите,в Бг няма да има 4к съдържание скоро,а при ъпслейлинга на СД сигнала,качеството няма да ви хареса.

Да , но 1080и си изглежда доста добре . Единство мога да се съглася, че 4К под 50 инча няма смисъл .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Ное 2014, 10:11

Вчера с жената отидохме уж за 32инча за спанята и като се повъртях малко сред 60-70инча кютуци и като погледнах 40ките,какъвто ми е тв-то в хола ми заприлича на баба ми юност-а едно време :mhihi: а уж не е лош
toshiba 40wl768g,и взехме кардинално решение 40ката отива в спанята а за хола си взехме philips 6300 47инча :mhihi:
най ме грабна амбилайта и удължента гаранция.Това където говорите за 5-600 херца ,4к и тн. за мен са напълно безмислени неща едиснтвнно ако си ебаси блурей маняка.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата