дойде ли времето за зимни гуми 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от DrivinGGoD » 17 Окт 2011, 15:20

blackgod написа:...

:arrow:
DrivinGGoD написа:Проблема е, че задължителната дълбочина не е упомената в закона, а в правилника за прилагането му и не съм сигурен юридически точно дали може да бъдете санкционирани заради такова нещо...

alx написа:адваните не знам колко дъвчат асфалта, но са термално нестабилни- особено при душмани шофьори с тежки коли с много коне. като почнеш да натискаш и предните стават на дзифт...

при такива условия предпочитам бриджстоъун потенца RE-11... същия грип, но много по-издържливи. въпрос на вкус казало кучето :)

иначе на писта аз лично карам с хузиърс р6... друга гума няма...

по темата- през зимата всички зимни гуми са ми еднакви. да, усещам ги различни ама крайния ефект е един и същ- гола вода са за каране на сухо така че аз си знам и карам бавно... а така както карам през зимата - все едно е каква зимна гума карам.. та... затова са ми еднакви- циклична логика :)

Аз също гледах Potenza-та и Dunlop Direzza Z1... Но май като чета впечатления май е все тая... Advan-а има като че ли малко повече сцепление на сухо от другите, а и ще го карам на относително лека кола (~1300кг)... а и съм далеч от многото коне и душманите шофьори... Та май това ще е...

Колкото за пистата - най-добри резултати до сега съм получавал с Pirelli и Michelin ;)

plradev написа:Ако човек си кара колата основно градско и не пътува с нея по зимни курорти или на майната си ,файдата от 7-8мм протектор в София е = 0 ;) Къв е смисъла някой да изхвърли гуми на 3-4мм протектор,щото сляпо се е доверил на мненията у форума и видиш ли се е панирал ,че ще закъса с "износените си гуми" на Т.Александров по време на дъжд ...

Наистина колкото е по-нова и хубава гумата ,толкова по-добре за всеки ,но тотално да се отричат своиствата на гуми в които има още "хляб" ,макар и само за 1 сезон ,не го намирам за нормално. Все пак ,масово хората не карат на ръба на възможностите си и крайно екстремно ,за да им е нужно 100 % сцепление,което предлага новата гума .

Точно тези шофьори дето карат уж лекичко и никога не излизат от града са най-опасни, щото поради изтъкнатите от теб причини са си "спестили" хубавите гуми, а на тях са им най-нужни, щото едни хубави гуми могат да изолират глупостта и слабите способности на един посредствен шофьор... един добър такъв ще съобрази скоростта си с условията и сцеплението, което има... посредствените такива не могат да направят това, не могат и да реагират правилно при една опасна ситуация и това съчетано с лошите гуми води до многото произшествия... да ти кажа ли тези, които са ме удряли мен какви са били? - отвратителни шофьори, с никакви реакции и със гуми за хвърляне ;)

Докато съм виждал хора които могат да карат да си оправят колата при настъпила инфарктна ситуация в състояние на никакво сцепление и минимално разстояние за реакция и овладяване на колата...

Та за това - всички с хубави гуми, независимо дали са рали състезатели или неделни шофьори ;)
Последна промяна DrivinGGoD на 17 Окт 2011, 15:27, променена общо 1 път
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 17 Окт 2011, 15:34

Ама то и аз веднага ще ти дам примери за хора предоверили се току що закупените си мишлени или гууд-иъри ,което им изиграва лоша шега в един момент,щото са решили ,че се движат по релси . Та както писах и в по-горното си мнение ,всичко е въпрос на самопреценка и инстинкт за самосъхранение най-малкото . Хора всякакви ,гуми всякакви и инциденти всякакви ;) А от неделните шофьори и Господ не може да те опази ...
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 17 Окт 2011, 15:37

Да, факт е, че глупаците могат да надценят и най-добрата гума и да направят мазало...

Та глупостта е по-силна от физиката :mhihi:

Карайте умно и трезво преценявайте ситуацията и условията на пътя, своите възможности и тези на автомобила ви и карайте с доволно оставен резерв за сигурност ;)
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Окт 2011, 15:46

DrivinGGoD написа:...Карайте умно и трезво преценявайте ситуацията и условията на пътя, своите възможности и тези на автомобила ви и карайте с доволно оставен резерв за сигурност ;)

Ако народа се научи да мисли като кара, да гледа по-далеч от стоповете на колата пред него, да си знае възможностите и тези на колата и се съобразява с всичко това движението ще стане рай и няма да псуваме...
Ама понеже това са неща от научната фантастика (може би постижими някой хубав ден в далечното бъдеще) си трябват здрави закони- летни/зимни гуми според сезона, грайфер за зимните поне 4мм., за летните 2,5мм, ГТП с проверка на всичко както си трябва и някой да налага сериозни глоби и ще се оправят нещата постепенно...
Как не- като прочетох какво съм написал то всичкото си е научна фантастика и няма да се случи още много години...
Изображение
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 17 Окт 2011, 15:47

Много ми се иска тази фантастика скоро да я гледаме наживо по улиците...

Много правилно казано :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 17 Окт 2011, 15:48

DrivinGGoD написа:Много ми се иска тази фантастика скоро да я гледаме наживо по улиците...

Много правилно казано :yes:

то и аз искам, ама надали ще го доживеем да го видим това чудо :banghead:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Окт 2011, 16:01

Толкова по-добре за условия предразполагащи нуждата от добри (нови) гуми . Ако човек си кара колата основно градско и не пътува с нея по зимни курорти или на майната си ,файдата от 7-8мм протектор в София е = 0 ;) Къв е смисъла някой да изхвърли гуми на 3-4мм протектор,щото сляпо се е доверил на мненията у форума и видиш ли се е панирал ,че ще закъса с "износените си гуми" на Т.Александров по време на дъжд ...

Отново се започва със глупостите - не знам какъв е тоя софиянец , който няма да излиза от София цяла зима . И за да бъдем
по-точни - няма да минава околовръстното на София , щото ситацията в Драгалевци , Симеоново и Бояна (а и Лозенец в голяма степен)е горе-долу като
в балканско село .
Айде и да си представим този човек , че ща кара само градско и по-точно в половината град(Лулин,Надежда и Младост) . Зимна гума на 3-4мм според тебе на колко сезона е ?
Според мен е минимум на 5-6 години , където имаме и умора на материала ...
И никой не е казал да ги хвърляш,ако ги имаш - можеш да и намериш далеч по-забавно приложение :driving:

Аватар

Мнение от ms » 17 Окт 2011, 16:22

acho.rs написа:Зимна гума на 3-4мм според тебе на колко сезона е ?

еее, недей прекалява- ти ако караш малко зимата има други дето карат много... ако се сетиш пролетта ми кажи да ти покажа моите зимни на 2 сезона, ако имат 4мм. грайфер ще е идеално- при мен няма гума дето да изкара повече от 2 сезона, просто карам много и по всяко време... имало е години когато нови зимни гуми сложени началото на ноември ги изхвърлям средата на февруари щото имат 3-4мм. и купувам 2-ри комплект- хубави години бяха...
А това с гуми дето са на по 5-6г. как ги карат не ми е ясно :kuku:
Изображение
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Окт 2011, 16:32

малко оффтопик
не ми се регистрира и в други форуми, а търся гуми 265/65 17 зимни (4х4) за предпочитане от онлайн магазин. Сегашните са Michelin Latitude Alpin, но вече са за хвърляне, а нещо не ги откривам на нормална цена или въобще ги няма. Ако може да препоръчате нещо хубаво на цена около 400-500лв
Предварително благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 17 Окт 2011, 16:54

ms написа:

еее, недей прекалява- ти ако караш малко зимата има други дето карат много... ако се сетиш пролетта ми кажи да ти покажа моите зимни на 2 сезона, ако имат 4мм. грайфер ще е идеално- при мен няма гума дето да изкара повече от 2 сезона, просто карам много и по всяко време... имало е години когато нови зимни гуми сложени началото на ноември ги изхвърлям средата на февруари щото имат 3-4мм. и купувам 2-ри комплект- хубави години бяха...

На тебе и ачо кога ви остава време да карате коли изобщо,като не излизате от форума :dunno:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Окт 2011, 17:39

ms написа:

Еееее , ти удари и тираджиите по навъртнате на км :mhihi:

- никой не гледа дот-а - да е макс 30 лева гумата и да има грайфер колкото да личи някаква шарка и тва е ...

Аватар

Мнение от Хаос » 17 Окт 2011, 17:44

(bubsa) написа:На тебе и ачо кога ви остава време да карате коли изобщо,като не излизате от форума :dunno:

аз пък не знам защо хора като ачко използват изрази като "умора на материала" без дори да знаят какво означават тези изрази

а по темата, според мен новата зимна гума макар и не върхов модел е по-добра от употребяваната зимна гума от някой топ модел
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Окт 2011, 17:49

Хаос написа:
(bubsa) написа:На тебе и ачо кога ви остава време да карате коли изобщо,като не излизате от форума :dunno:

аз пък не знам защо хора като ачко използват изрази като "умора на материала" без дори да знаят какво означават тези изрази

а по темата, според мен новата зимна гума макар и не върхов модел е по-добра от употребяваната зимна гума от някой топ модел

Абе ти като "енженер" не можеше да си обясниш и как някой глупак може да си мисли , че след гасене на двигателя , температурата му се покачва ама то се оказа , че май имало такова нещо :ok:

Аватар

Мнение от ms » 17 Окт 2011, 17:53

acho.rs написа:Еееее , ти удари и тираджиите по навъртнате на км :mhihi: ...

еее, пак прекали със сметките :mhihi: има-няма 40 000км на година много ли са :?: за 2 сезона на гумите им се падат по 35-40 000км.- колко да ги карам докато ги сменя, 70 000 ли :?: Свалям ги, ако са читави все още (задните обикновено ги бива) мога да ги дам на някой да ги кара като иска, но аз гуми с почти свършил грайфер просто не карам...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 17 Окт 2011, 18:00

acho.rs написа:
Хаос написа:

Абе ти като "енженер" не можеше да си обясниш и как някой глупак може да си мисли , че след гасене на двигателя , температурата му се покачва ама то се оказа , че май имало такова нещо :ok:

ти си лаик
кво да се прави
без източник на топлина (горенето на горивото) откъде ще се вдигне температурата на двигателя? то така перпетуум мобиле ще си направим, само го пускаме и гасим и извличаме увеличението в температурата при липса на разход на гориво

някой ден ще ти дадат на тебе нобелова награда... за особени постижения в областта на слабоумието...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата