Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?
Модератор: Общи модератори
Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?
Всеки има правото да живее, където се чувства най-добре. Никога няма да се отрека от родината си, но виж - за държавата мога да поговоря и то доста, както и всички останали предполагам.
Избрали сме този път, защото пречките, които виждаме/видяли за някои елементарни неща са ни дошли в повече.
Казвам браво на всеки, който е останал и се бори. Дано успеете да промените статуквото и да накарате повече българи да се върнат.
Гласувам на всички избори, но не виждам резултат и даже си мисля, че някъде изчезват гласовете на всички сънародници дали гласа си извън България. Не поради друго, но дори и да сложим 50% от текущите гласоподаватели в България и 50% от "избягалите" - пак се губи някъде цифрата..а повярвайте ми всеки един извън България гласува на избори. Или поне това го твърдя със сигурност за всеки един в Англия. Въпроса е, че дори и след толкова години - не виждаме резултат
и като цяло поне едно нещо, което да ни накара да се върнем. Какво трябва да се забия в София и да бъда още един столичанин в повече, че да може семейството да живее спокойно? Няма как да стане. Никога не съм харесвал София. Просто не ми го побира акъла как в цялата държава само в един единствен град /или хайде да кажем по-големите/ може да си осигуриш спокойствието да живееш нормално.
Избрали сме този път, защото пречките, които виждаме/видяли за някои елементарни неща са ни дошли в повече.
Казвам браво на всеки, който е останал и се бори. Дано успеете да промените статуквото и да накарате повече българи да се върнат.
Гласувам на всички избори, но не виждам резултат и даже си мисля, че някъде изчезват гласовете на всички сънародници дали гласа си извън България. Не поради друго, но дори и да сложим 50% от текущите гласоподаватели в България и 50% от "избягалите" - пак се губи някъде цифрата..а повярвайте ми всеки един извън България гласува на избори. Или поне това го твърдя със сигурност за всеки един в Англия. Въпроса е, че дори и след толкова години - не виждаме резултат

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
ukelichko написа:Куче което лае, не хапе. Аз бих се замислил за доходите и най-вече за източника на доходите на тия, които не се включиха в темата.
Обади се довечера и само кажи от последните колко години да ти донеса фишовете...

Честно казано, темата не ме вълнува особено - това е единствената причина да не съм активен в нея... Човек може да е щастлив и с малък доход, може да е нещастен и с голям - няма пряка връзка между качеството на живот и левовете на месец. Както се вижда от самата тема - тя уж е за доходите (парите), но много скоро се набъркаха обкръжението, инфраструктурата, местната и централна (държавна) власт, взаимоотношенията с околните, социалната сфера и множество други фактори, които могат да ти "вгорчат" живота.
За спестяването - на мен лично всеки месец ми остава половината заплата. Не че взимам чак толкова много или се стискам от разходи - просто с жената сме свикнали да живеем по-скромно. Никога не съм имал часовник и телефон за повече от 200 лева, дрехи и обувки си купувам от магазините за работно облекло, ходя на работа с велосипед и карам 15-годишна кошница. Единственото, с която се "глезя" понякога е мотоциклетът, но и той одъртя, а и не е ясно още колко ще го карам... Други скъпи хобита нямам.
Excellent! Steven is my name!
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Хич не са лоши заплатите в АЕЦ-а, гледам рядко някой взима под 2000, началниците са на 3000, само готвачите са около 1200-1500. Нещо не можах да схвана защо всеки месец е различна заплатата - има месеци с почти 1000 лв разлика при доста служители. Overtime ли, какво е?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Готвачите и чистачите от години не са служители на АЕЦ, а са към различни "външни" фирми за кетъринг и други обслужващи дейности. Заплатите са различни всеки месец по няколко причини - по-назад в темата е обяснено. По време на планов ремонт на блока (ППР мисля, че беше...) някои хора са ангажирани повече и получават допълнително за дежурства и извънреден труд. Освен това преди имаше "премии" всеки месец - сега не знам как е... Ако успеят да съкратят ремонта с някой ден и пуснат блока предсрочно - се делят едни пари и се начисляват към заплатите. Отделно пък всеки месец има(ше) някаква премия, която е различна и затова самата заплата (месечен доход) става различен. Отделно може да ти начислят командировъчни или за домашно дежурство (да бъдеш на разположение). Ако пък се издъниш нещо - може да ти намалят премията или изобщо да ти я "отрежат". А като беше голямата инфлация, имаше и някакви месечнни "индексации" на заплатата... Аз като работех 15 години "вътре" нямах два месеца с една и съща сума...
Здравейте, прочетох доста от темата и искам от сърце да помогна на някой, а може и после да ме псува
Работя в автоцентър имаме два автосервиза в гр. София като единия е сервиз е с над 14 подемника ... та изпитваме голяма трудност да намираме читави хора монтьори или гумаджии , ако някой има желание да работи може да ми пише на лично съобщение за повече информация, заплатите са индивидуални спрямо всеки човек какво може , ако е читав може да докарава и над 2000 , може и на процент от туда или на твърда заплата+процент кой как се разбере всичко е индивидуално...

Работя в автоцентър имаме два автосервиза в гр. София като единия е сервиз е с над 14 подемника ... та изпитваме голяма трудност да намираме читави хора монтьори или гумаджии , ако някой има желание да работи може да ми пише на лично съобщение за повече информация, заплатите са индивидуални спрямо всеки човек какво може , ако е читав може да докарава и над 2000 , може и на процент от туда или на твърда заплата+процент кой как се разбере всичко е индивидуално...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Другия 'полезен извод' от темата е,че наистина,ако на някой не му стига една определена сума (нека всеки сам да си я посочи за себе си),то никога никаква сума няма да му стигне!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Bogat-Beden написа:Е го е
В София станаха много ИТ-та и кол центровете, които много вдигат средното. На предишните ми 3 работи със сигурност знам, че колегите в София взимаха същото като мен в Пловдив. Проблемите обаче бяха от друго естество.
Аз лично планове да живея извън страната нямам. Ама засега. 5 години студенство живях в София, върнах се в Пловдив, ама тук не мога да намеря свестен работодател. То самозабравили се шефове, извънработно време (на едната работа по 6-7 дни подред, късметлиите 8-9... после пак почиваш два... на другата от 8 до 17ч бързо стана от 7 до 21ч + почивни дни дистанционно). На едната пък след два месеца подбор, интервюта на английски, всички дипломи и сертификати в оригинал... се оказа, че 80% от работата е на общ работник - рязахме ламарини по цял ден. Сега пробвах нова работа, друга сфера, по-малка фирма, за по-малко пари - само и само хубави условия. Айде след 2 седмици почваме - чета договора - не е това, което сме се договорили

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз пък за 25 годни в "бизнеса" съм сменил 3 работи (все в ядрената енергетика) и мисля тази да ми бъде последната... Давам си ясна сметка, че такива условия няма да намеря никъде, пък и на дърти години нямам желание да се бутам в нови фирми, при други работодатели и колеги, отново да се "доказвам" и да ме подритват насам - натам...

В този ред на мисли, забелязвам че последните няколко месеца и аз получавам +/- 100 лв от очакваното. Загледах се във фишовете и действително брутното възнаграждение ми варира, като не съм взимал болнични, а само платен отпуск. Някой може ли да даде жокер за това
, HR-ката с ТРЗ е в отпуск още 10 дни.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ако не си държавен служител отпуска се изчислява на база дохода от миналия месец. Та може да има разминавания, нормално е.
Хм,хм...
- Bogat-Beden
-
-
TNT написа: И проблема е, че всички колеги си мълчат - нищо, че при тях същия хОй.
Вяро, вярно..
Аз, навремето в предишна работа, на среща с шефа на четири очи получих въпрос:
- Защо само ти от цялата фирма имаш проблем с условията?
А всъщност всички колеги си говорехме едно и също във фас-паузите, ама като влезнат на аудиенция, "всичко било ОК"
Но за София и ИТ и вдигането на заплатите - не е така. За една и съща работа вземаш осезаемо повече, отколкото в провинцията, повярвай ми

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:TNT написа: И проблема е, че всички колеги си мълчат - нищо, че при тях същия хОй.
Вяро, вярно..
Аз, навремето в предишна работа, на среща с шефа на четири очи получих въпрос:
- Защо само ти от цялата фирма имаш проблем с условията?
А всъщност всички колеги си говорехме едно и също във фас-паузите, ама като влезнат на аудиенция, "всичко било ОК"
Но за София и ИТ и вдигането на заплатите - не е така. За една и съща работа вземаш осезаемо повече, отколкото в провинцията, повярвай ми
Така е, от моя опит поне х2 сравнено с велика Варна.
Не съм ИТ
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
TNT написа:На предишните ми 3 работи със сигурност знам, че колегите в София взимаха същото като мен в Пловдив. Проблемите обаче бяха от друго естество.
Не са били в ИТ сферата, но както казах - 100% знам, че взимаха същите пари. За Пловдив парите са добре - ама за София... миии не. Факт е обаче, че на еднакви пари, колегата в София си работи от 8 до 17ч, а аз работех от 7 до 21ч

В други сфери и фирми не е така. Аз споделям моя опит. С парите проблем имам само на сегашната и честно казано май за първи път имам такъв проблем. Още от ученик през ваканциите, с всичките ми работодатели поне в това отношение всичко е било коректно, както сме се разбрали.
Последна промяна TNT на 08 Май 2019, 13:12, променена общо 1 път

- Bogat-Beden
-
-
Е, може, може, ама то дефакто с това работно време пак си вземал по-малко фактически..
Говорех генерално. Разликите са жестоки в доходите, както и в цените на наемите/имотите..
За успокоение или не, в Дания е същото, има почти пропаст между Копенхаген и останалата част

Говорех генерално. Разликите са жестоки в доходите, както и в цените на наемите/имотите..
За успокоение или не, в Дания е същото, има почти пропаст между Копенхаген и останалата част