Жега около КТБ
Модератор: Общи модератори
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Re: Жега около КТБ
skipper написа:От Ръководството на Fibank
27 юни 2014
Уважаеми клиенти,
Както виждате, Банката е обект на безпрецедентна криминално организирана атака от слухове и злонамерени публични изказвания. Няма банка в света, която да може да издържи на такава организирана атака.
Само днес сме изплатили на всеки клиент, дошъл в Банката, общо над 800 милиона лева.
Банката разполага с достатъчно пари в брой и различни инструменти, за които е необходимо технологично време, за да бъдат налични в Банката. Затова днес ще работим с клиенти до 15.00 часа, в събота (28.06.2014 г.) и неделя (29.06.2014 г.) няма да обслужваме клиенти. Банката ще обслужва нормално клиентите от понеделник.
Благодарим Ви за разбирането.
Благодарим Ви, че вярвате в нас.
От Ръководството
Актуална информация можете да следите на нашия сайт, секция Новини http://www.fibank.bg
Баф мааму .. тия или имат адски много клиенти и всичките са минали през банката да теглят или твърдението, че българите нямат пари е несериозно.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Sharo написа:
Баф мааму .. тия или имат адски много клиенти и всичките са минали през банката да теглят или твърдението, че българите нямат пари е несериозно.
Честно казано 9 от 10 приятели/познати имат сметка в ПИБ. Така, че е напълно нормално това според мен.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
Аз не мога да си намеря място как една корумпирана малоумна 33 годишна свиня може да разиграва цяла държаваКъде са тия институции, къде е тая прокуратура въобще къде е тая н*срана държава бе мамка му и прасе!!!
Ми може.. да не забравяме че тоя мафиот щеше да става шеф на ДС.
По обед един френд изтегли от банкомат, но преди половин час пробвах - не пуска.
Питали са в клоновете - някои щели да ги затварят сега в 3 ч.
Пробах да вляза в ел.банкиране - блокаж и стандартно съобщене че "моля да ни извините"...
От валутната си сметка пробвах плащане към търговец през пейпал - това стана.
Т.е. разбрах че стана по това че ми дойде смс за успешна транзакция.
пп
преди 10 минути си ползвах картата. айде стига вече
Направо ма успокои.
Не знам как точно си ползвал картата - на пост терминал, чрез банкиране, чрез визаплащане и т.н... но току що ти описах че не може.
Или просто си бил късметлия или във вашия град / район още може.
пп и наистина бая опашки имало по клоновете , поне когото съм питал.
Да, това е атака, но хората се вързаха.
Последна промяна miro20 на 27 Юни 2014, 15:07, променена общо 2 пъти

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
sobiss написа:Нищо не можеш да теглиш. Картите им са блокирани
преди 10 минути си ползвах картата. айде стига вече

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/06/27/mvr-umishleno-se-organizirat-opashki-pred-bankite.230478
Последна промяна Convertible на 27 Юни 2014, 15:10, променена общо 1 път

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
_galio_ написа:Прекалено много хора могат да бърникат в "личните" данни, ако го направи местен IT-специалист или някой от висшия мениджмънт, надали и може да се разбере кой е.
Какви ИТ специалисти, какъв висш мениджмънт

Иначе ако някой се поинтересува, може да се намери този, който е взел данните отново за 15 минути. Поне от компютъра от който е станала, а от там и човека ще намерят. Те всички компютри са навързани и логовете се дебнат, проверяват... щом знаят че на еди коя си дата в еди колко си часа съм влизал в кефче.ком и съм играл някаква игра, значи и когато съм бърникал в business object-a пак ще разберат.

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Аз не съм много сигурен, че удара по ПИБ е от страна на свинята. За КТБ ясно, ама за тая банка каъв му е интереса да я разклащат? Предполагам, че от друго място идва тая атака, мобе би ответен удар от страна на мустака?
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
miro20 написа:Аз не мога да си намеря място как една корумпирана малоумна 33 годишна свиня може да разиграва цяла държаваКъде са тия институции, къде е тая прокуратура въобще къде е тая н*срана държава бе мамка му и прасе!!!
По обед един френд изтегли от банкомат, но преди половин час пробвах - не пуска.
Пробах да вляза в ел.банкиране - блокаж и стандартно съобщене че "моля да ни извините"...
пппреди 10 минути си ползвах картата. айде стига вече
Направо ма успокои.
Не знам как точно си ползвал картата - на пост терминал, чрез банкиране, чрез визаплащане и т.н... но току що ти описах че не може.
да, атака е, хора като теб я правят по силна с коментарите си

картата е ползвана на банкомат.
мой познати също не са имали проблем и са теглили само за да пробват!
аз изтеглих 100тина лева, че бях останал с 9

защо не поразгледаш саита на фибанк, там има доста инфо от ръководстовото директно, не от френд.
пише и затварянето на клонове и за претоварената в момента онлайн система за банкиране, както и каква ще е ситуацията в клоновете в понеделник

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Според различни жълтинии, които текът в нета, Гриша Ганчев е бил инициатора за скандала с ПИБ, защото му отказали някакъв кредит. Разбира се това е жълта информация. Като цяло най-виновни са некадърните ни политици и всички държавни институции.
Голямата маса на банковата система е това, което възпрепядства нейното потъване. Затова и съм сигурен, че риск за хората няма. Спекулациите трябва да престанат, защото това може да има негативен ефект върху цялата икономика...
Голямата маса на банковата система е това, което възпрепядства нейното потъване. Затова и съм сигурен, че риск за хората няма. Спекулациите трябва да престанат, защото това може да има негативен ефект върху цялата икономика...
Не съм особено вещ във финансовите дела, но ми се струва, че истерията е абсолютно излишна. В крайна сметка когато ситуацията се успокои да не се окаже, че всичко е било фалшива тревога и банката е на печалба, защото в момента всички теглят сериозни суми без предварителна заявка, а там знаем какви са таксите.
Иначе предполагам, че на хората чиито пари са там не им е никак забавно. Преди години и аз имах депозит в ПИБ, когато лихвите бяха в пика си и гонеха 10%. За една година прибрах нелоша сума. После паднаха до под 6%, въведоха данъка и аз го закрих и инвестирах парите в друго. Сега имам някаква разплащателна сметка при тях с някакви 100-150 лв. в нея, но нямам намерение да ги тегля. Всъщност дори не съм сигурен, че си знам ПИН-а на картата. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ами не виждам някаква трагедия,хората ще си изтеглят някакви пари,ще похарчат някой лев от тея пари и после пак ще ги набутат в банките.
Пък и какво ги "жалите" толкова банкерите,живеят на широко,офиси,нови автомобили,променят едностранно лихви,всички съдилища са на тяхна страна ако трябва да превземат някой човечец дето не може да си погаси заема за жилището...
Пък и какво ги "жалите" толкова банкерите,живеят на широко,офиси,нови автомобили,променят едностранно лихви,всички съдилища са на тяхна страна ако трябва да превземат някой човечец дето не може да си погаси заема за жилището...
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
То не е, че на някой му е жал за банкерите, проблема е, че разклащането на банковата система може да дестабилизира фатално и без тва нестабилната ни държава. Другото което е, тея дето сега се избиват, за да си изтеглят парите от ПИБ, ако наистина успеят я докарат до фалит знаеш какво ще стане със спестяванията на хората, които са над гарантираната от БНБ сума. Да не говорим, че покрай КТБ и сега ПИБ чувствително са се повишили тегленията и в някои от другите банки, явно просто така, превантивно, щото днеска е ПИБ, утре може да е някоя друга...
При БСП нищо не може да ме учуди. Няма да вземат да се махнат някъде ами стоят като някакви нахалници начело на държавата в продължение на година. А този Орешарски за мен е един боклук! Истински боклук, жалко че ми е преподавал такъв некадърен човек.
Ако е само ПИБ - добре, но много трудно фалира само една банка и всичко приключва
Ако е само ПИБ - добре, но много трудно фалира само една банка и всичко приключва
Последна промяна © на 27 Юни 2014, 15:39, променена общо 1 път
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Право говори Е.Димитров. Банкерите като цяло са голяма измет. Но някой трябва да влезе в затвора за тия машинации. Айде за КТБ съм съгласен, малко или много си го заслужаваше за това, че даде 10 млн да купи 10% на Бареков, ама тва с ПИБ вече е прекалено
Convertible написа:miro20 написа:Аз не мога да си намеря място как една корумпирана малоумна 33 годишна свиня може да разиграва цяла държаваКъде са тия институции, къде е тая прокуратура въобще къде е тая н*срана държава бе мамка му и прасе!!!
пппреди 10 минути си ползвах картата. айде стига вече
Направо ма успокои.
да, атака е, хора като теб я правят по силна с коментарите си![]()
картата е ползвана на банкомат.
мой познати също не са имали проблем и са теглили само за да пробват!
аз изтеглих 100тина лева, че бях останал с 9
защо не поразгледаш саита на фибанк, там има доста инфо от ръководстовото директно, не от френд.
пише и затварянето на клонове и за претоварената в момента онлайн система за банкиране, както и каква ще е ситуацията в клоновете в понеделник
Айде малко по спокойно , без тъпи обвинения.
Споделих ДИРЕКТНИЯ си опит, като клиент.
И да, пробвах , защото е нормално да се притеснявам за банката която позлвам.
Не мога да обиколя навсякъде , затова и си приказвам и разпитвам с "френдове" , а не с ръководства на банки, тъй като хората са тези които са на опашките.
Ти сериозно ли ми казваш да слушам надути банкерски г'зове, или да отида на място в клона на банката ?
Аз вярвам на хората на опашката. Официалните изявления знаеш ли колко ги слушаме.. ако ставаше всичко което приказват, до сега да сме държава по добра от Швейцария.
Ама уви.
Факт е че сга нямам достъп до парите си , не мога и превод да направя.
Казваш , да помоля някой от изявленията на банката ли да извикам да ми направи ръчна транзакция ?

Пак ще повторя - мн добре разбирам че това е атака, и не съм се паникьосал, нито се редя наопашки.
Но това не ме прави сляп какво става , както е факт и това което описах.

проблема е, че разклащането на банковата система може да дестабилизира фатално и без тва нестабилната ни държава. Другото което е, тея дето сега се избиват, за да си изтеглят парите от ПИБ, ако наистина успеят я докарат до фалит знаеш какво ще стане със спестяванията на хората, които са над гарантираната от БНБ сума. Да не говорим, че покрай КТБ и сега ПИБ чувствително са се повишили тегленията и в някои от другите банки, явно просто така, превантивно, щото днеска е ПИБ, утре може да е някоя друга...
Всъщност, паниката е заразна... ей на - 10-20 човека на опашка теглят в ДСК-са...
Казвам го със съжаление де...
Надявам се да не е синдрома 15/15 дето чули недочули кои банки са с проблеми и атакувани, "За всеки случай" си теглят и своите пари от други банки....