Европа под обсада - атентати,жертви ....
Модератор: Общи модератори
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Re: Извънредно! Париж под обсада - атентати,жертви ....
http://dnes.dir.bg/news/vladimir-putin-raketni-komplexi-siria-turtzia-svali-rusci-samolet-20822669?nt=4
е ся всички леко ще се поНАСЕ*АТ

е ся всички леко ще се поНАСЕ*АТ

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
Doberman_vas написа:http://dnes.dir.bg/news/vladimir-putin-raketni-komplexi-siria-turtzia-svali-rusci-samolet-20822669?nt=4
е ся всички леко ще се поНАСЕ*АТ![]()
![]()
... чакаме да пратят и втората картонена бройка Армата от Уралвагонзавод за забърсване.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не съм спец по оръжията,но с цялото ми уважение към колегата,не мисля,че е правилно да се сравняват двата сектора,по простата причина,че в единия почти не са спирали да наливат огромни пари и да ползват най-добрите си учени,а руснаците имат всякакъв ресурс..Ако не се лъжа,през студената война,парите за въоръжаване са прескачали често 60% БВПто им..
+1 за мнението на Алекс СВ.
AirДоган постъпи неразумно,дори чисто икономически погледнато-губиш пазар,туристи,газови проекти..
П.С. Не съм никакъв фил/фоб, опитвам се да гледам обективно
+1 за мнението на Алекс СВ.
AirДоган постъпи неразумно,дори чисто икономически погледнато-губиш пазар,туристи,газови проекти..
П.С. Не съм никакъв фил/фоб, опитвам се да гледам обективно
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Примера с автомата е добър . Не бях наясно , мерси за инфото , но все пак навсякъде се стреля с Калашник а не с немския автомат. Защо не трябва да се прави паралел между автомобилостроенето и военната индустрия на Русия - ето моето мнение . Комунизма е докзано неработеща система и начин на съществуване , благодарение на който Русия изостава спрямо Европа и САЩ в течение на годините от 60-та до 90-та чисто икономически . Следва хаос и уж перистройка . Примерно - за мен москвичите и чайките са лошо копие не мустангите и др американски коли от 60-те и 70-те . Накратко казано Русия сама се е поставила в положение да не произвежда световно известни и желани марки автомобили поради политическата си система , а не защото нямат инжинери и дизайнери , който теоретично биха могли да направят такива . Съответно военната индустрия им е разита , защото винаги са имали огромен природен и човешки ресурс + желание и намерение да воюват и да се отбранят , когато и където се наложи и в тази насока прогреса никога не е спирал и винаги е влагано много . Аз така ги оценявам нещата.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Alek_SV написа:... Аз така ги оценявам нещата.
Напълно съласен...

Ако става въпрос за стрелково оръжие - лично аз бих предпочел австрийския Щаер AUG:

https://en.wikipedia.org/wiki/Steyr_AUG
Калашникът си има предимства (евтин за производство, просто устройство, непретенциозен към обслужване, лесно се намират боеприпаси) и не случайно е толкова разпространен. Но това не значи, че е най-доброто стрелково оръжие. То и Голф-2 е много разпространен у нас...

Excellent! Steven is my name!
Голфууу нема умре нифггаа
.. тоя шмайзер май го имаше на CS-a ? 
Турците си го набиха много сериозно със свалянето на руския самолет ... най-малкото икономически автогол и то голям . Поне другият пилот е бил спасен след 12-часова спец операция , но е имало една жертва от Руска страна при спасяването .

Турците си го набиха много сериозно със свалянето на руския самолет ... най-малкото икономически автогол и то голям . Поне другият пилот е бил спасен след 12-часова спец операция , но е имало една жертва от Руска страна при спасяването .

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Borymeckata написа:....

И не уточни, кое е общото между Щурмгевера и Калашника ? Май реднешката м16 има повече

А M60 какво е ?

И друго не разбрах, каква реакция очакваш от руснаците за отмъщение на тая к**ва провокация - да свалят 2-3 турски самолета, да обявят война на Турция или да ошамарят пилота на F-16 ? През годините бая американски самолети са съборени от руснаци, пък аз не знам да са си отмъщавали ?
Аман от тия метани на тая велика хамериканска армия, дето може да бомби само хавлиени държави и после някой друг трябва да им мете оаканото...Сигурно и киселото зеле в бидона ти е американско

Последна промяна hell's angel на 25 Ное 2015, 15:05, променена общо 2 пъти
Ubi dubium, ibi libertas
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Като ще се майтапим за оръжия, ще оставя това тук:

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Borymeckata написа:Значи амeриканците правят В-1, руснаците го копират и го кръщават ТУ-160 и американците направо се насират от страх. Кой нормален човек може да повярва на такова нещо?
Ето ти малко инфо за Ту160 и Б1
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread199317/pg1
cod-cdbp описанието на наганката кърти

Последна промяна spacepl на 25 Ное 2015, 19:20, променена общо 2 пъти
hell's angel написа:Borymeckata написа:....
Аман от тия метани на тая велика хамериканска армия, дето може да бомби само хавлиени държави и после някой друг трябва да им мете оаканото...Сигурно и киселото зеле в бидона ти е американско
Хавлиени държави

Истината е проста - САЩ преебаха всички с глупостите , които сътвориха в Близския изток . Там има държави и население , които са векове назад. Те имат тепърва да си изживяват войните и да си правят ренесанса и реформацията на идиотската религия ( И изобщо неща и да чувам за хуманност и как ние трябвало да им помогнем - тука в Еропа кръв се е ляло в ВЕКОВЕ докато заприличаме на хора). Не случайно преди тапарите от US да започнат да свалят диктатори , в тези държави е имало диктатори . Демокрация не можеш да "импортираш" ( въпреки ,че всички разбираме , че това е само тъп предтекст ,а никога не е било реална цел ) . Това са хора с "култура и бит " несъвместим с европейския , руския или американския . Диктаторите на тези страни като Кадафи , Хюсеин и тн са надвили себеподобни изроди след кървави бани , за да застанат на чело на диктатури в тези държави и са държали в подчинени народи , който оставени на "самотек" раждат Ал Кайд-и и Ислямски Държав-и.
Интересно е как дебилните медий умишлено не говорят за сериозните неща касаещи тази настояща война в Сирия . Една от важните теми е - Каква е идиологията на ИД ? Инетересни материали могат да се намерят в интернет . Взимам всичко с доза скептицисъм , но генералния консенсус от това , което са обявили пред различни репортери или чрез директните медии като Twitter е - борят се за създаване на ХАЛИФАТ както пише в Корана и за директно прилагана не Шириата и Корана .Знаят ли господата и дамите пацифисти , либерали , толерантно настроени мултикултурни идеалисти че в корана не само се споменава робство и поробване на всички , които не вярват в тази беумна идиотщина ,а директно се насърчава и поощрява. Тоест това са изроди , който искат целият свят да потъне в кръв и да живеем като хора от бронзовата епоха под властта на безумна книга написана от арабин-завоевател от 7-ми век.

За руснаците и военната им техника-там шега не бива, руснака е имал тежка история и тя го е научила да ходи гол, но въоражен до зъби. За това всяко невоенно изделие е такъв шит, но когато става дума за изделие с военно предназначение -там има и съвест и методика и инженеринг. Страстта с която руснака прави военна техника не съм я виждал никъде другаде.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
No bling at the Ring
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това с тая щурмова карабина МР и калашника е пълна глупост , не всичко което фърчи се яде .Двете оръжия макар и да си приличан имат съвсем различна система на автоматиката , гасенето на отката извличане на гилзата и т.н. Хитлер е забранил да се работи по тоя проект с тая пушка и разработката е правена почти нелегално под друго кодово означение .Borymeckata написа:Alek_SV написа:... Аз за немски еквивалент на АК47 или ТУ35 не съм чул ....![]()
Ами ето Колега, никога не е късно да научи човек нещо ново: http://www.opoccuu.com/stg-44.htm
Става въпрос за МP-44. Почти същият като АК-47, само дето е направен 3 години преди него. Съзнателно цитирам руски сайт, в който се обяснява, че калашникът НЕ Е КОПИРАН от немския автомат.
Горе е немският МP-44, долу е съветският AK-47.
За авиацията не съм специалист, бил съм офицер от мотострелковите войски (пехотинец). Това ТУ-35 дори не знам какво е... А защо правя аналогия между руските автомобили и самолети... а защо не? Не са ли проектирани от същите конструктори и не са ли произведени в същите заводи? Не казвам, че абсолютно всичко от руската (съветска) техника е копирано, но една голяма част... За някои образци мога да кажа точно откъде са взети. За други - не знам. А за някои постижения съм сигурен, че са чисто съветски - например Спутник, Лунохода и корабът Восток на Юри Гагарин. Понеже наистина са първи в света, просто няма начин да са копирани. Това е факт.
То по тая вашта логика всичко което има пълнител и къса цев е пистолет , всичко което има лента с патрони е картечница и т.н
А и те щото германците изобщо не са копирали , тоталния шпионаж е тяхно изобретение и включва също кражбата на военни технологии или направо на самите " мозъци "
После американците им вземат на нацистите всички учени работили по оръжейни технологии и това ако не е кражба здраве му кажи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Русия започва подготовка на тръбите за "турски поток"

- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
Jordana написа:Това с тая щурмова карабина МР и калашника е пълна глупост , не всичко което фърчи се яде .Двете оръжия макар и да си приличан имат съвсем различна система на автоматиката , гасенето на отката извличане на гилзата и т.н. Хитлер е забранил да се работи по тоя проект с тая пушка и разработката е правена почти нелегално под друго кодово означение .Borymeckata написа:Alek_SV написа:... Аз за немски еквивалент на АК47 или ТУ35 не съм чул ....![]()
Ами ето Колега, никога не е късно да научи човек нещо ново: http://www.opoccuu.com/stg-44.htm
Става въпрос за МP-44. Почти същият като АК-47, само дето е направен 3 години преди него. Съзнателно цитирам руски сайт, в който се обяснява, че калашникът НЕ Е КОПИРАН от немския автомат.
Горе е немският МP-44, долу е съветският AK-47.
За авиацията не съм специалист, бил съм офицер от мотострелковите войски (пехотинец). Това ТУ-35 дори не знам какво е... А защо правя аналогия между руските автомобили и самолети... а защо не? Не са ли проектирани от същите конструктори и не са ли произведени в същите заводи? Не казвам, че абсолютно всичко от руската (съветска) техника е копирано, но една голяма част... За някои образци мога да кажа точно откъде са взети. За други - не знам. А за някои постижения съм сигурен, че са чисто съветски - например Спутник, Лунохода и корабът Восток на Юри Гагарин. Понеже наистина са първи в света, просто няма начин да са копирани. Това е факт.
То по тая вашта логика всичко което има пълнител и къса цев е пистолет , всичко което има лента с патрони е картечница и т.н
А и те щото германците изобщо не са копирали , тоталния шпионаж е тяхно изобретение и включва също кражбата на военни технологии или направо на самите " мозъци "
После американците им вземат на нацистите всички учени работили по оръжейни технологии и това ако не е кражба здраве му кажи .
Колега, много по руски съобщаваме половината информация.
Нека обобщим в цялост:
- Schmeisser's most important work had been underway since 1938. This new automatic weapon, with a short cartridge 7.92 mm, allowed for smart usage of resources and high production. At first named the Mkb 42, it later received the designation of MP-43, and it became one of the first assault rifles.
- By August 1945, the Red Army had created 50 StG44s from existing assembly parts, and had begun inspecting their design. 10,785 sheets of technical designs were confiscated by the Soviets as part of their research.
- In October 1945, Schmeisser was forced to work for the Red Army and instructed to continue development of new weapons including the AK-47.
- Schmeisser was one of 16 Germans for which a special department (no. 58) was created at factory number 74, later known as Izmash.
...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Да кажем добре дошъл на BadAngel, липсваше последните 1-2 години .
Аз искам да благодаря на хората, дето коментират тук. Виждат се няколко гледни точки и въобще има много добре запознати хора, дето ми е кеф да им чета дългите постове.

Аз искам да благодаря на хората, дето коментират тук. Виждат се няколко гледни точки и въобще има много добре запознати хора, дето ми е кеф да им чета дългите постове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите