Подготвихте ли колата за зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Подготвихте ли колата за зимата?

Мнение от Don_Diego » 29 Ное 2016, 17:42

Аз използвам на Shell (готова за -20) и Wurth (концентрат, който си разреждам до -25/-30). Има случаи когато взимам и от промоциите от различните вериги, нямам оплаквания но винаги гледам да се презастраховам с разреждането и ги правя за доооста студено :mhihi:
Последна промяна Don_Diego на 29 Ное 2016, 17:43, променена общо 1 път
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 29 Ное 2016, 17:42

Pisobella написа:Ма 400лв (минимум) за две.... кой ти говори за 4 нови зимни?! :mhihi: :mhihi:

И то отзад, нали :Д
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Ное 2016, 17:57

Don_Diego написа:Аз използвам на Shell (готова за -20)
Много е хубава -и много скъпа.
По веригите е обратното :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 29 Ное 2016, 18:06

Bogat-Beden написа:
Don_Diego написа:Аз използвам на Shell (готова за -20)
Много е хубава -и много скъпа.
По веригите е обратното :lol:

Shell точките само за това се ползват :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 29 Ное 2016, 18:49

Kroki написа:
Pisobella написа:Ма 400лв (минимум) за две.... кой ти говори за 4 нови зимни?! :mhihi: :mhihi:

И то отзад, нали :Д

Как отзад бе човек, тя таман колата станала М-ка и вие гледате да я скопите веднага :no:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 29 Ное 2016, 23:01

Аз днес бях доста жалка гледка, борейки се с боянските баири :)
въпреки 4-те ми хубави зимни гуми на 1 сезон, въпреки всичките ми молби, псувни и техники за зимно каране, ASC и т.н....мега зле :D и баш когато си викам "Е то просто без 4х4 от тука не може" едно мондео си мина покрай мен и си качи байра без каквито и да е драми....после и някакъв сеат...
Поне се успокоих, че една А8-ца и тя се предаде безславно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Ное 2016, 23:05

Номера е да имаш скорост още от долу и никакво спиране нагоре. Изгубиш ли скорост си довиждане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 30 Ное 2016, 0:03

знам го тоя номер, ама баира е 200+ метра, няма дълга права по която да се засили човек хубаво а и е тип експонентен - към върха става най-стръмно.
Миналата година успявах да се позасиля та да мина на 3-та и издрапвах някак, ама днес не ми се получи и накъде на 2/3 приключват нещата

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 30 Ное 2016, 3:08

абе всичко е до гуми и аз преди бях така, спра ли- край. тая вечер на едно място 5 бмвта едновремено умряха, наложи се да спра няколко пъти между тях, наистина беше кофти, но успявах да тръгна всеки път, тва без системи и шпер. гумите са мишелин алпин 5 на година, януари си ги взех.
за сметка на това за пръв път за толкова години изпускам завой, нацепих една преспа с дясната страна :mhihi: помогнаха ми, живи и здрави :) а уж се качих само да покарам борд..

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 30 Ное 2016, 3:35

BMW_POWER написа:Аз смених тактиката и взех 4 континенталки.

http://www.canadiantire.ca/en/pdp/conti ... p.html#srp

Subtotal: $236.58
HST: $30.76
Purchase Total:* $267.34

Понеже имам право само на една танзакция, аз поръчах две и женицата две. 2х50 гифт карти ще ми е монтажа и баланса. Така за $535 имам 4 летни гуми, всяка една от които има нормална цена $152,99 преди таксите или общо крайна цена $176,89 за една. Това по 4 плюс $100 монтаж и баланс са общо $807.56. Прилична икономия от $272, които са си пари.

Не съм обикалял, просто гледам цените в нета. Пак казвам, това са гуми 215 65 16

Та съм готов не само за зимата, но и за следващото лято.

Да се върнем на темата. За колко градуса ви е зимната течност за чистачките?

-35-40, знаеш.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Ное 2016, 14:03

bum_bum написа:Номера е да имаш скорост още от долу и никакво спиране нагоре. Изгубиш ли скорост си довиждане.

Всичко хубаво, ама на нашата улица са се изровили едни ями, няма вариант да минеш със засилка :help:
Снощи беше бая хлъзгаво, едвам се прибрах, но днес вече е ОК, незнам щото стана по студено ли, просто снега не се пързаля толкова много.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Ное 2016, 14:48

Без шпер не става не места, особено на uphill. Просто заобикаляш, ако може :mhihi:
Аз се подготвих за зимата с 4 нови 18ки, но с това спортно окачване се надявам да не ударя някъде на глетчер бронята :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 30 Ное 2016, 15:00

Изкарах колата от гаража, че ще пусне корени и сложих зимните днеска.
Отивйки към сервиза затънах на едно място и докато да излеза чувам двама, които си говорят "Е тва е, нема пара за зимни гуми хаха".
А те зимните ми стърчат от задната седалка, чак аз не се виждам от тях :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 30 Ное 2016, 15:43

b00st написа:Аз се подготвих за зимата с 4 нови 18ки, но с това спортно окачване се надявам да не ударя някъде на глетчер бронята :confused:

И при мен е така, подкалниците даже са малко по-ниско от бронята. Като купих колата единия беше счупен, смених го и вече на 2-3 пъти съм го закачал по разни места.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2016, 15:50

vld написа:
bum_bum написа:Номера е да имаш скорост още от долу и никакво спиране нагоре. Изгубиш ли скорост си довиждане.

Всичко хубаво, ама на нашата улица са се изровили едни ями, няма вариант да минеш със засилка :help:
Снощи беше бая хлъзгаво, едвам се прибрах, но днес вече е ОК, незнам щото стана по студено ли, просто снега не се пързаля толкова много.

Снега не ги ли изравнява малко? Вчера качвах един баир- 1.3 км със 100 метра обща денивелация (знам го, че лятото го качвам с колелото и съм го гледал, щото много зор ми дава). Дупките се бяха запълнили със сняг. На места цялата кола застраваше напреки на пътя и дриснах на няколко пъти много здраво ама го качих.

Като цяло основния проблем беше, че предницата е на 20см от земята и това много убива скоростта като опира в снега.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата