Подготвихте ли колата за зимата?
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Подготвихте ли колата за зимата?
Аз използвам на Shell (готова за -20) и Wurth (концентрат, който си разреждам до -25/-30). Има случаи когато взимам и от промоциите от различните вериги, нямам оплаквания но винаги гледам да се презастраховам с разреждането и ги правя за доооста студено 

Последна промяна Don_Diego на 29 Ное 2016, 17:43, променена общо 1 път
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Pisobella написа:Ма 400лв (минимум) за две.... кой ти говори за 4 нови зимни?!![]()
И то отзад, нали :Д
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Много е хубава -и много скъпа.Don_Diego написа:Аз използвам на Shell (готова за -20)
По веригите е обратното

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Bogat-Beden написа:Много е хубава -и много скъпа.Don_Diego написа:Аз използвам на Shell (готова за -20)
По веригите е обратното
Shell точките само за това се ползват

Kroki написа:Pisobella написа:Ма 400лв (минимум) за две.... кой ти говори за 4 нови зимни?!![]()
И то отзад, нали :Д
Как отзад бе човек, тя таман колата станала М-ка и вие гледате да я скопите веднага

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Аз днес бях доста жалка гледка, борейки се с боянските баири
въпреки 4-те ми хубави зимни гуми на 1 сезон, въпреки всичките ми молби, псувни и техники за зимно каране, ASC и т.н....мега зле
и баш когато си викам "Е то просто без 4х4 от тука не може" едно мондео си мина покрай мен и си качи байра без каквито и да е драми....после и някакъв сеат...
Поне се успокоих, че една А8-ца и тя се предаде безславно

въпреки 4-те ми хубави зимни гуми на 1 сезон, въпреки всичките ми молби, псувни и техники за зимно каране, ASC и т.н....мега зле

Поне се успокоих, че една А8-ца и тя се предаде безславно

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Номера е да имаш скорост още от долу и никакво спиране нагоре. Изгубиш ли скорост си довиждане.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
знам го тоя номер, ама баира е 200+ метра, няма дълга права по която да се засили човек хубаво а и е тип експонентен - към върха става най-стръмно.
Миналата година успявах да се позасиля та да мина на 3-та и издрапвах някак, ама днес не ми се получи и накъде на 2/3 приключват нещата
Миналата година успявах да се позасиля та да мина на 3-та и издрапвах някак, ама днес не ми се получи и накъде на 2/3 приключват нещата
абе всичко е до гуми и аз преди бях така, спра ли- край. тая вечер на едно място 5 бмвта едновремено умряха, наложи се да спра няколко пъти между тях, наистина беше кофти, но успявах да тръгна всеки път, тва без системи и шпер. гумите са мишелин алпин 5 на година, януари си ги взех.
за сметка на това за пръв път за толкова години изпускам завой, нацепих една преспа с дясната страна
помогнаха ми, живи и здрави
а уж се качих само да покарам борд..
за сметка на това за пръв път за толкова години изпускам завой, нацепих една преспа с дясната страна

BMW_POWER написа:Аз смених тактиката и взех 4 континенталки.
http://www.canadiantire.ca/en/pdp/conti ... p.html#srp
Subtotal: $236.58
HST: $30.76
Purchase Total:* $267.34
Понеже имам право само на една танзакция, аз поръчах две и женицата две. 2х50 гифт карти ще ми е монтажа и баланса. Така за $535 имам 4 летни гуми, всяка една от които има нормална цена $152,99 преди таксите или общо крайна цена $176,89 за една. Това по 4 плюс $100 монтаж и баланс са общо $807.56. Прилична икономия от $272, които са си пари.
Не съм обикалял, просто гледам цените в нета. Пак казвам, това са гуми 215 65 16
Та съм готов не само за зимата, но и за следващото лято.
Да се върнем на темата. За колко градуса ви е зимната течност за чистачките?
-35-40, знаеш.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bum_bum написа:Номера е да имаш скорост още от долу и никакво спиране нагоре. Изгубиш ли скорост си довиждане.
Всичко хубаво, ама на нашата улица са се изровили едни ями, няма вариант да минеш със засилка

Снощи беше бая хлъзгаво, едвам се прибрах, но днес вече е ОК, незнам щото стана по студено ли, просто снега не се пързаля толкова много.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Без шпер не става не места, особено на uphill. Просто заобикаляш, ако може
Аз се подготвих за зимата с 4 нови 18ки, но с това спортно окачване се надявам да не ударя някъде на глетчер бронята

Аз се подготвих за зимата с 4 нови 18ки, но с това спортно окачване се надявам да не ударя някъде на глетчер бронята

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Изкарах колата от гаража, че ще пусне корени и сложих зимните днеска.
Отивйки към сервиза затънах на едно място и докато да излеза чувам двама, които си говорят "Е тва е, нема пара за зимни гуми хаха".
А те зимните ми стърчат от задната седалка, чак аз не се виждам от тях
Отивйки към сервиза затънах на едно място и докато да излеза чувам двама, които си говорят "Е тва е, нема пара за зимни гуми хаха".
А те зимните ми стърчат от задната седалка, чак аз не се виждам от тях

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
b00st написа:Аз се подготвих за зимата с 4 нови 18ки, но с това спортно окачване се надявам да не ударя някъде на глетчер бронята
И при мен е така, подкалниците даже са малко по-ниско от бронята. Като купих колата единия беше счупен, смених го и вече на 2-3 пъти съм го закачал по разни места.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
vld написа:bum_bum написа:Номера е да имаш скорост още от долу и никакво спиране нагоре. Изгубиш ли скорост си довиждане.
Всичко хубаво, ама на нашата улица са се изровили едни ями, няма вариант да минеш със засилка![]()
Снощи беше бая хлъзгаво, едвам се прибрах, но днес вече е ОК, незнам щото стана по студено ли, просто снега не се пързаля толкова много.
Снега не ги ли изравнява малко? Вчера качвах един баир- 1.3 км със 100 метра обща денивелация (знам го, че лятото го качвам с колелото и съм го гледал, щото много зор ми дава). Дупките се бяха запълнили със сняг. На места цялата кола застраваше напреки на пътя и дриснах на няколко пъти много здраво ама го качих.
Като цяло основния проблем беше, че предницата е на 20см от земята и това много убива скоростта като опира в снега.