Какъв автомобил бихте си купили(изкл.BMW)
Модератор: Общи модератори
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Какъв автомобил бихте си купили(изкл.BMW)
И аз се ебавах като Вас, но преди 6 години се наложи да търся служебен автомобил, първи за фирмата и да вози 6+1, по възможност.
Обикалях из София, като Омникар ги пропусках, умишлено.
И така след 2 седмици (по спомен) по тъмни нощи влязох тайно в Омникар с надеждата да не ме види някой. Иб@хти дървото, но на цена малко над 20 000лв - Лоджи 6+1. Викам на дилъра "Тва голямо дърво", а оня "Те така викат всички, но повечето се връщат". И така стана, за тези пари само употребявани на повече от 5 години, като най близо беше Санг ьонг (не знам така ли се пише) на 3 години.
Срам не срам изкарах първата си Дачия от магазина, която изкара 910 000км.
За удоволствие не бих се доближил до Дачия,но за работа май няма алтернатива.
До сега сме купили 6 и са сравнително читави.
Втора зима се надявам на сняг да пробвам персоналния Дъстър 4х4 как е.
Обикалях из София, като Омникар ги пропусках, умишлено.
И така след 2 седмици (по спомен) по тъмни нощи влязох тайно в Омникар с надеждата да не ме види някой. Иб@хти дървото, но на цена малко над 20 000лв - Лоджи 6+1. Викам на дилъра "Тва голямо дърво", а оня "Те така викат всички, но повечето се връщат". И така стана, за тези пари само употребявани на повече от 5 години, като най близо беше Санг ьонг (не знам така ли се пише) на 3 години.
Срам не срам изкарах първата си Дачия от магазина, която изкара 910 000км.
За удоволствие не бих се доближил до Дачия,но за работа май няма алтернатива.
До сега сме купили 6 и са сравнително читави.
Втора зима се надявам на сняг да пробвам персоналния Дъстър 4х4 как е.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Може би разсъждавам от моята камбанария,но ми е леко странно като почне едно обсъждане на салони,материали и т.нар. "усещане за качество".Качеството за мен лично е да караш и да сменяш консумативи.Ич не ме еве с каква кожа ми е таблото ако ще трябва да влизам за сервизна акция,щото някой при проектирането/изпълнението е решил да спести някой лев.Автомобилът е да те занесе от т.А до т.Б,поне що се отнася за ежедневка.Да,съгласен съм,че има значение как ще го направи това,но може би като човек,чиято първа лична кола е Трабант съм прекалено прагматичен....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
немо написа:Автомобилът е да те занесе от т.А до т.Б,поне що се отнася за ежедневка.
И сиренето в магазина е ''за да те нахрани от днес до утре'', но както при колите - има хубави, среден клас и такива, които са си направо опасни. Затова и едни струват повече от други.
Ситуацията със служебните Дачии е - ти ми вършиш работа и аз трябва да те нахраня. Най-евтино ми е да те храня с имитиращ продукт, като искаш качество - купи си сам.
И така.
Дачия се наложи като най-голямото дъно, но съм се возил в таксита от разни други марки, дето вътре си беше същото....
Дам, и метрото може да те заведе от т.А до т.Б. Ако трябва да се набивам с кинти за застраховки, каскота, гуми и ремонти, трябва да има нещо на масата. В двубоя Дачия вс Метро определено ще спечели СКГТ.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Единствения сериозен недостатък на дачията за мен са изцедените с 300 зора 3 звезди на EuroNCAP. Ако запазят сегашните цени и вдигнат на 5 звезди веднага си взимам дъстърче за евридейка. Иначе за родните условия, релеф, пътища и идио... пардон, "шофьори"
не бих си взел нищо скъпо и/или чисто ново. Просто не ни отговарят нито пътищата, нито бюрокрацията, нито нищо
Ако съм на едно поне малко по-евано за шофьори място, като германия или UK да кажем задълже 2 коли. 1 всекидневка да ми вози гъза от А до Б, октавия или карок например и 1 улична дрифтачка, 335/340 или нисан 370.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
немо написа:Може би разсъждавам от моята камбанария,но ми е леко странно като почне едно обсъждане на салони,материали и т.нар. "усещане за качество".
Малее,че те БМВ и тях такова качество ги е обвзело! Бутоните на климатроника и като цяло в купето на Е90 и всички след тях са трагични пластмасеняци! И това ако е "усещане за качество" здраве му кажи.
Сравнявам ги с Е36 и Е46.
Всички нови коли са трагедия от към качество на материалите в сравнение с по старите поколения.
Новите може да са по обезшумени, по комфортни, с повече екстри и тн., но самото качество на материала е рециклиран боклук и е трагично.
madafaka_donkele написа: 1 всекидневка да ми вози гъза от А до Б, октавия или карок например и 1 улична дрифтачка, 335/340 или нисан 370.
Аз отдавна съм стигнал до следния извод - изборът на следващата кола става много лесен като извадиш адреналина от уравнението и търсиш да е само комфортна, безопасна и що-годе икономична.
Пък играчката (щото при мен е мотор) за даване на газ да е само за даване на газ и нищо друго да не се очаква от нея.
Компромисът между двете е или гаден или много скъп

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
DigitalExile написа:Новите може да са по обезшумени, по комфортни, с повече екстри и тн., но самото качество на материала е рециклиран боклук и е трагично.
Аз доста се учудих преди време, като търсех за често срещани проблеми при Ф10 по чуждите форуми, хората се оплакваха от слаба шумоизолация и съответно много шум по магистрала, теглене наляво и др. Наскоро търсих и за Б58, нали вече е на 3-4г....еми язък, че е closed-deck, него пък периферията го съсъпва, ако се вярва на оплакванията нали. Ама за "утешение" мерц и ауди, пак съдейки по хорските оплаквания са още по-зле.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
madafaka_donkele написа:DigitalExile написа:Новите може да са по обезшумени, по комфортни, с повече екстри и тн., но самото качество на материала е рециклиран боклук и е трагично.
Аз доста се учудих преди време, като търсех за често срещани проблеми при Ф10 по чуждите форуми, хората се оплакваха от слаба шумоизолация и съответно много шум по магистрала, теглене наляво и др. Наскоро търсих и за Б58, нали вече е на 3-4г....еми язък, че е closed-deck, него пък периферията го съсъпва, ако се вярва на оплакванията нали. Ама за "утешение" мерц и ауди, пак съдейки по хорските оплаквания са още по-зле.
Не знам вече, по новите всичките ми изглеждат горе долу на едно ниво - все зле. Скоро взех едно сеатче леон 2017 2.0 тди, да ти кажа като материали е много подобно като при е90, като шум също, таблото и врътките на парното са на едно ниво, корите на вратите са една идея по зле, но не са чак дразнещи.
Колите просто не са като едно време и вече съм се примирил, все е тая какво ще купите, особено пък при по новите коли, изключвам нали най евтините работни коли тип дачия.
Говорим за нормални коли с 5 звезди краштестове, купете си тая която ви харвсва на дизайн.
Между другото волана в сеата е доста по удобен и качествен от тоя в е90-то ми. И кожата е по приятна. Копчетата са на същото ниво.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
grkv написа:madafaka_donkele написа: 1 всекидневка да ми вози гъза от А до Б, октавия или карок например и 1 улична дрифтачка, 335/340 или нисан 370.
Аз отдавна съм стигнал до следния извод - изборът на следващата кола става много лесен като извадиш адреналина от уравнението и търсиш да е само комфортна, безопасна и що-годе икономична.
Пък играчката (щото при мен е мотор) за даване на газ да е само за даване на газ и нищо друго да не се очаква от нея.
Компромисът между двете е или гаден или много скъп
Тъкмо да напиша, че съм на абсолютно същото мнение и се сетих, как по тези критерии ходих да гледам актуалното ХЦ90 - комфортно, безопасно, икономично, че даже и красиво и само на 5мин от JLR трявбаше да мина през детелнита на пътен възел и се отказах завинаги от този лъкатушещ, бавен, кашон.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И като махнем тези, където са основно за служебни.... БМВ и Мерцедес 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
madafaka_donkele написа: Наскоро търсих и за Б58, нали вече е на 3-4г....еми язък, че е closed-deck, него пък периферията го съсъпва, ако се вярва на оплакванията нали. Ама за "утешение" мерц и ауди, пак съдейки по хорските оплаквания са още по-зле.
Дай за B58, че живо ме интересува, пък и аз уж чета по темата и не съм попаднал на твоите открития...
TNT написа:И като махнем тези, където са основно за служебни.... БМВ и Мерцедес
Дачия може, за шкода не съм съгласен.
- Moni_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d
- Мечтае да кара: 850 CSI E31
- Детайли за колата: E90 M47D20TU2 2005
475 Black Sapphire Metallic
M3- package, 18” wheels Style 260
Бих си купил джип Nissan Terrano 2.7 /3.0. В анкетата писах Renault/Nissan, но Terrano няма НИЩО ОБЩО с рено, а рената и като цяло френските коли не са ми фаворити. Mercedesи съм заглеждал, но нещо не са ми на сърце, за мен аналогични модели на тая марка не превъзхождат с нищо аналогични модели на BMW.
///M power