Обсъждане на автокъщи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Re: Обсъждане на автокъщи

Мнение от Вуйчо » 17 Авг 2024, 14:57

randity написа:Последната кола, която продадох за 1 седмица беше преди 2 години

Ето затова говоря. Към днешна дата, нещата стоят друго яче. Освен ако не е далаверата на годината (примерно Е60 за 2000лв пък била тя карана и от пако рабани или борованските тарикати и да е забиван нож в седалките, важното, че е е60 за 2 бона).
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 17 Авг 2024, 15:05

Хората (не мангустите) вече мислят и никога не гледат най-евтиното. Аз пускам кола 2017 година на 20% под пазарната цена и винаги има съмнения. Кво и е, що е на тая цена, ма оная е същата за повече пари. А то разликата е само пробега, едната на 70к км, другата на 140к км. И бягат, купуват по-скъпото, но имат някво все едно спокойствие, че не са купили по-евтиното.
БМВ е труден за продажба автомобил. И не само той, повечето премиум марки са трудни, щото купувачите са два вида - единия има пари и решава да търси по-малък пробег за повече пари ( със същите екстри), другите са скъсаняци, живеещи в панелка, но искащи да се показват кои са и купуват, щото е модерно.
Имам един мангал комшия, дето кара коли за по 100+ бона, със зимни гуми и лятото и зимата, накладки не се сменят, пукат се възглавници на окачването, кара се на издихания, ама циганията през колоните е винаги на макс. И накрая я връща в Аско 96, взима другата и пак същия тертип..

Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Авг 2024, 16:07

Аааа, недей така, Аско 96 вече 30 години само топ коли. :mhihi: А лилави да карат скъпи коли все повече има.

Много такива се навъдиха, които искат да карат скъпа кола(без значение каква, важното е да е fansy)без да могат да си я позволят. И тука не говорим за автомобилни маниаци като повечето от нас тип болни мозъци и като видим истинска кола да ни текат лигите щото нали...сме болни. :mhihi: Говорим за бай пишльо, който не иска да е дори бай пишок, ами направо да стане бай хОй. :mhihi: Гледам миналата година ли беше един взел хаЛуди А7 от първия модел, бяло, пакетово някакво, има фаца, ама сложил една цайси, едни татуси, бради и...всеки път като обикаля безцелно из града запалил една пура и ръка през прозореца тип почти прегръщам калника. :mhihi: Кой ги създаде тия хора бе? Сигурен съм, че ако бе последния модел и да я бе взел от Инголщад, нямаше така да флекси. Напоследък го няма, може да е свършил пурите, тя иначе не върви тая кола. :dunno:

А тия, които пък имат пари, но идват за по-ниска цена с нереални очаквания? За тях какво ще кажеш.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: G30 530i
Мечтае да кара: E31 850 CSi

Мнение от hotblooded » 17 Авг 2024, 16:22

Aз съм продавал кола 6 месеца.... Имах 7 годишен Опел Инсигния 2012та, мина 200 к км, и реших ще ще вземам следващата, пуснах я за продажба януари 2019, продадох я юли, седмица преди да пристигне новата... Колата си беше обслужена, нямаше никакви забележки, каско и ГО бяха платени, имаше гуми за поне две лета и зими... Като я пуснах и исках 16к, с намерение да я дам на първия дето се яви с 14500, не я дадох на едно хлапе за 14, и смятам че му направих добро - чакаше бебок, искаше голямо комби, теглил 12 000 заем и щял да вземе още 2 от приятел... Инсигния е хубава кола, но подръжката не е като на Астра F, по близо до е E60...
Накрая я продадох за 12, за да я махна, че следващата вече беше на автовоза.
А най лесната продажба беше на една разпадаща се Астра Ф ('92). Състоянието беше трагично, баща ми (лека му пръст) се опитваше в продължение на години да я убие, но тя го надживя. 10 години без смяна на масло, само доливане и два пъти смяна на филтър. Агренаж - какво е това? Утечки по ел. инсталация - вадеха се два бушона, да не "пада" акумулатора, преди палене се слагаха - стояха на конец. Таван - отлепен, всички тампони по окачването бяха за смяна. Скоростната кутия виеше на празен ход. Задните гуми - галош, предните бяха нови, но китайки. Екстрите бяха нов акумулатор, винетка за 8 месеца, преглед и ГО за 6 месеца... И нямаше ръжди (бях я изкърпил година преди да я оставя на стареца... Пуснах я за 400 лева (2021ва)
На 3тата минута след пускане на обявата, ми звъннаха, след половин час имах капаро....
Другия комичен момент - колата беше в Бургас, за нотариус ходихме в Айтос - бургаските не искаха да се занимават с такъв дръгел...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 17 Авг 2024, 17:16

Не съм попадал на такива. 99% с пари са хора, които просто са видели тая кола и я искат. Дреме му, че утре ще загуби Х сума при продажбата. Има пари, угажда си, дет' имаше един лаф. Максимума който искат - да се оправят външните забележки (дето са по каско) и евентуално да се пастира цялата, да има стойка. Плаща и бяга, дреме му.
По-скоро, тия дето нямат лев в джоба, но искат нещо по-така са най-забавни. Чел в интернет, тая кола, тоя мотор, един вид дошъл да ме отърве от нея, дай цена, че кой друг ще дойде като мен...

Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 17 Авг 2024, 18:50

Няколко неща ми направиха впечатление на обявите ти:
Вуйчо написа:Не съм търговец, но често купувам и продавам коли, защото обичам колите, за мен те са страст, начин на живот. Виждам нещо, харесва ми, имам възможност да го имам и то се случва, просто е. В момента имам 6 коли... затова съм пуснал 2 от тях за продажба. И двете са бмв-та, F06 и F30. Ако ви кажа, че от вече... 9-10 месеца както съм обявил F06 и тук и в карс.бг и в мобиле.бг и във фейсбук групите и никой, ама АБСОЛЮТНО НИКОЙ не е дошъл да го гледа... не знам дали ще ми повярвате.

F06-цата ти е пълна с екстри, но от снимките не ми става ясно какви са, и как работят. Колата страда малко от синдрома "черно върху черно". Когато разглеждаш снимките набързо кой е основния цвят който виждаш? Не ти ли се струва малко скучна самата обява? Външния вид е много добре заснет, но как да дойде човек на оглед като първо колата ти трябва да му направи впечатление, да си я набележи. Би могъл да слееш две или четири снимки в една на които се виждат по-детайлно екстрите ѝ. Човек който разглежда обявата ти не може да добие добра представа за тях.

F30-ката ти е идеално конфигурирана за някоя млада госпожица която би искала да се качи на премиум. И на двете обяви си излишно обстоятелствен в описанието, а в заглавието на тази имаш само "330d". Би могъл да добавиш нещо към заглавието което да изпъква, както си направил при другата си обява. Имай предвид, че професионален търговец не би написал "причината за продажбата е че имам 4 коли". Това би могъл да го обясниш на човек дошъл на оглед, на четири очи ако полюбопитства.

Най-същественото заради което не можеш да ги продадеш според мен:
barty написа:Вуйчо, тези коли се продават само чрез лизинг, през такава фирма.
Няма нормален човек който да даде 40-50000лв за кола на тези години. Просто нямат пари.
Другото съществено което ти написаха:
alx написа:И друго- ско я сложиш на висока цена и после сваляш до 40к примерно - шанса то да я продадеш за 40к е по- малък от ако просто я сложиш за 40к отначало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 17 Авг 2024, 19:28

За подобни коли на подобни цени, пазара е просто много малък вече в България! Тази класа хора почти изчезна, благодарение на ... много неща!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Авг 2024, 19:28

Това с четирите снимки почти ме изнервя като го видя в обява и винаги ги прецъквам. Толкова са малки, че трябва да зуумвам една снимка в четирите различни края за да видя нещо си там, а имам отлично зрение. Колите му са редки като изпълнение и не са за всеки джоб. От там ако няма издишане в цената за кеш...зор работа. БМВ бълва нови и нови модели, рекордни продажби всяка година, а старите стават много и в бедна държава като нашата зор се продават защото няма толкова много хора, топим се. :idea: Цените в Германия не са релевантни за нас, там поляците ходят и обират всичко на високи цени, а истински хубавите остават за вътрешния пазар и ги купуват масово някакви гастербайтъри.
Иначе бърз поглед на раздела за шеста серия, сега го направих. Виждаш на колко месеца има по едно мнение и ти става ясно защо никой не идва.
Лятото догодина ще видя ако вървят към 30 може да ти звънна да те изнудвам. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 17 Авг 2024, 20:15

Ама то и сега има за около 30-ина. :yes: Галерия имат едба ем пакетова тупалка, има и двете пръскалки тази. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 17 Авг 2024, 20:41

ф06-цата е много хубава. Ама няма много какво да се чудим защо не върви.
12 годишна кола за 40+к лв , с потенциални ремонти за още 10-15к и минимум обслужван на иначе доста известно слабия мотор за 5-10к, за да се избегне ремонт от 20к. Реално хората готови да се захванат с такова нещо не са много. Дори и най-незаитересованите от коли вече знаят за кривите валове, билите и късащите се вериги, и моторите втора ръка по 9к.
Кой я иска- такива като нас, ама те не са много.
По мой наблюдения повечето хора с 50к кеш ще вземат нещо в гаранция, макар и за повече пари и на лизинг. wanabe гъзарите нямат 50к кеш, а истинските имат 200к кеш.
Това не са е39 е46 34 и 36, 38, които и да се счупят се ремонтираха някак.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Авг 2024, 21:10

Догодина мисля да вземам тоя мотор като фаворит ми е във Ф01, на второ място Ф10 комби(за дълъг път основно ще е)и накрая шестицата, но вуйчо с тия пръскалки ме отчая. :mhihi:
Вариантът ако ми се пръскат много пари ще е Г поколението вече като комби петица или пък седмица ще са вариантите. Там моторът нали става 320 катъра, същите ли са му драмите? И кривите валове не бяха ли при 3.0д във Ф сериите? :conf:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Авг 2024, 21:21

Вуйчо написа:
alx написа:Ако искаш напиши ми годината и модела на колата и ще ти покажа колко реално струва в Щатите- аз съм дилър и имам достъп до техните числа от кухнята които пък определят реалните цени при които има сделка с крайните купувачи

Не знам до колко това би помогнало, защото първо, пазара в САЩ и България, за едни и същи цени е коренно различен (например, в САЩ американец би дал 15 000 долара за 30 годишен десняк мицубиши делика, само защото е... рядко мицубиши десняк, в БГ такова за повече от 3000 - 4000 лв не би го оценил никой селянин или горски, каквато са целевата група за тази кола тук) и второ и двете БМВ-та които продавам са дизели, които в САЩ май не са и предлагани. Но все пак давам, ето обявата за F06 и обявата за F30.

В БГ ценообразуването се прави гледайки цените на конкуренцията и горе долу взимаш фактори като състояние, екстри и я позицинираш там някъде, където ти се струва реално. Например, в момента в мобиле.бг са 37 обяви за дизелови F06, най-евтината е 36000лв, най-скъпата е 70 000лв, моята в момента е 43000 и без да звуча като кон с капаци мислейки си, че имам нещо кой знае какво (далеч съм от тази мисъл), обаче факт е, че почти няма друга такава кола, която да има този набор от екстри (bang and olufsen, нощно виждане, LED фарове, подгрев волан, активни седалки с обдухване и подгрев, адаптив драйв, самопаркиране, всички камери и асистенти, софт клоус, комфортен достъп) и да е с този пробег от под 150 000км, който е напълно реален и доказуем. Колата ми в момента е в първите 10 по отношение на цена, а като екстри дори и от най-съпите почти няма конкуренция, за пробега също. Уж е най-предпочитаната комбинация за бмв (черна отвън, черна отвътре), но какво от това :dunno: Преди почти година когато я пуснах за продажба признавам, почнах я от високата камбанария (почнах я от 54000 мислех, че някой би я оценил обективно, защото тогава цените бяха по-високи и пак бе адекватна за това което е, спрямо конкуренцията), но впоследствие съм гъвкав и свалям постепенно (вече е 43000), което очевидно не е фактор.

F30-ката е 330 дизел, която се оказва вече рядка кола - малък седан с голям (за купето) мотор и задно предаване. Вече е трудно да се намери 6 цилиндров дизел 3-ка, еле пък такава, която да е само на задно предаване. В мобиле.бг има обяви за 10 такива коли, най-евтината е десняк на капитолия (за пръв път виждам капитолия да продават десняк :dunno:), следва нов внос от Италия тотал клозет дори по снимки, без кьорава екстра за 24000, най-скъпата е 36000, моята е 32000, защото има много екстри за F30 (харман, hud, комфортен достъп, , щори, черен таван, ел кожен салон с подгрев - в момента моята кола и десняка на капитолия са двете такива 330d на задно, които са с ел седалки, всички останали с механични седалки, били те спортен салон). Да, тук би могло да се каже, че моята е от скъпите, признавам, но просто такива коли (330d на задно с екстри) няма, рядкост са. Почти всички коли са М пакет по обявите, в доста случаи реден с китайски такъв, моята няма. Но моята е със светъл салон, което е много трудно да се срещне и аз лично умирам за такъв цвят салон (не е тривиалното черно), но знам, че моят вкус не е меродавен :dunno: .
Всъщност и F06 не е М пакет. Все си мисля, да не би това да е причина да няма интерес към тях (не са емкови, както обичат да казват) :dunno:

Погледнах ги- ние нямаме тези модели дизели, затова ще ти кажа цифрите за подобни бензини…. Които са много много далече от цифрите които ти искаш. Давам ти ги съвсем ориентировъчно че да имаш едно на ум. Мисли го така- ако аз съм на пазара за такава кола дали ще купя твоята или ще си докарам от Америка една с доказан произход и пробег за сумите които съм ти показал плюс $5000 за транспорт и печалба на дилъра?

Една кола на 12 години в Америка освен ако не е някаква колекционерска… има съвсем символична стойност. Защото са стари, проблемни и сложни (особено тия за които говориме) и ремонта е безумно скъп ако не си го правиш сам.

Проблемите ти ги написах- има и още един които ти го казаха- хората които могат да изкарат такъв кеш за кола няма да си купуват 12 годишни коли защото това са хора с пари а те не искат да карат толкова стари коли.

И друго- 6цата навсякъде по света е невъзможна за продаване щото е голяма, непрактична кола която за нещастие не остаря хубаво… а тройката - с лопата да ги ринеш и освен ако не си безобразно по- евтин от останалите- ще отнеме много време да се продаде .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 17 Авг 2024, 23:17

F30 335 за 4500$
Тука Е90ките с тоя мотор са по 25 000лв баси

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 17 Авг 2024, 23:23

pampo написа:F30 335 за 4500$

Това за 9-10к до БГ кой го знае в какво състояние ще дойде :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Авг 2024, 6:18

c04 написа:
pampo написа:F30 335 за 4500$

Това за 9-10к до БГ кой го знае в какво състояние ще дойде :dunno:

В какво състояние да дойде? Слага се пломбата на контейнера в Щатите и ти лично я срязваш на пристанище по избор- кеф ти Ротердам ($2000) кеф ти Варна ($3000). Тоя филм е игран много пъти и си има фирми които само с това се занимават. Сега че никой не си играе с такива кашони - друг въпрос… давам само пример с цел обща култура…
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата